Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• @hockeyumpire2 Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@crazycells Peki burada teb kartınıza dolar hesabı acıp orada ücretsiz dolar cekip yatırabiliyoruz ya, telefon uygulamasından da doları, TL ye cevirip istediğimiz Türk hesabına eft yapamazsınız?

Parayı dolar hesabında tutmak gibi bir şart yok, ben TL hesabımdan ABD'de para çekiyorum. Para çekme tek yönlü bir şey, ABD'den Türkiye'ye ücretsiz para göndermek mümkün değil. Cepteteb kartınıza para yatırmak da mümkün değil. Sadece para çekebiliyorsunuz.

• ⭐⭐

Peki biz amerikaya gelince her ay türkiyede ki evimizin kredisini yollamayı planlıyorduk ne yapmamız lazım?

• @hockeyumpire2 Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

Peki biz amerikaya gelince her ay türkiyede ki evimizin kredisini yollamayı planlıyorduk ne yapmamız lazım?

Şimdiye kadar bulabildiğim en uygun yol TransferWise oldu. %1 komisyon ile gönderiyoruz. Doları TL'ye çevirirken piyasa değerine göre yapıyor.

İlk gönderimin ücretsiz olması için transferwise.com/u/kenano1 üzerinden hesap açabilirsiniz. Bana da 25 dolar sakal atmış olursunuz :)

• ⭐⭐

Buraya nasıl para yükleyebiliyoruz ve türkiyede ki direk hesabımıza yollayabilirmiyiz?

• @hockeyumpire2 ABD'deki ve Türkiye'deki banka hesabı bilgilerinizi giriyorsunuz. Para ABD'deki hesaptan Türkiye'deki hesaba geçiyor.

İlk seferde güvenlik amaçlı 5-7 gün kadar sürüyor, sonrasında 1-2 gün içinde (bazen aynı gün) hesaba geçmiş oluyor.

Hesapları bir kere girdikten sonra tekrarlayan işlemler için birkaç saniye yeterli oluyor. Yani düzenli para göndermek için çok uygun, her defasında bilgileri tekrar girmek gerekmiyor. Ben şahsen çok memnunum.

• @knnrn cepte teb hesabimizi açtık Amerika'ya gittik diyelim. Burada ailemiz bizim cepte teb hesabına dolar yatırıp bizim ordan çekme şansımız varmıdır ? Teşekkürler

• ⭐⭐

@knnrn cok tesekkür ederim beyefendi, harika bir bilgi oldu notlarıma ekliyorum..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yekta Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@knnrn cepte teb hesabimizi açtık Amerika'ya gittik diyelim. Burada ailemiz bizim cepte teb hesabına dolar yatırıp bizim ordan çekme şansımız varmıdır ? Teşekkürler

Tabii ki var. Türkiye'de normal bir banka hesabı, size havale/EFT ile para gönderebilirler. Size dolar göndermek zorunda değiller, TL de olabilir. Hatta ben Cepteteb üzerinden kredi çekip onu ABD'deki harcamalarım için kullandım. ABD'ye gelecek herkesin bence bir Cepteteb hesabı ve banka kartı olmalı.

• @crazycells Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@erglali Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@betfair39 Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

TR den bank of america hesabıma en hızlı ve masrafsız nasıl para gönderebilirim? TEB bank kartı yanımda kalmış istanbula geri döndüm bir süreliğine.

ABD' de Ogrenci iken babam Ziraat Bankasindan BOA hesabima para atardi devamli. Yanlis hatirlamiyorsam 2-3 $ gibi ucretler olurdu, 500$-1000$ arasi transferlerde.

ne zamandan bahsediyorsunuz acaba sayin @erglali ? Bu bankalar arasi anlasmalar birkac yilda bir degisiyor, o nedenle dikkatli olmak lazim. Eger deneyim cok eskiyse artik gecerli olmama ihtimali yuksek.

Selamlar @crazycells ozur dilerim gec geri donus icin.
    Sene 2015'ti.

• @erglali Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@crazycells Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@erglali Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@betfair39 Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

TR den bank of america hesabıma en hızlı ve masrafsız nasıl para gönderebilirim? TEB bank kartı yanımda kalmış istanbula geri döndüm bir süreliğine.

ABD' de Ogrenci iken babam Ziraat Bankasindan BOA hesabima para atardi devamli. Yanlis hatirlamiyorsam 2-3 $ gibi ucretler olurdu, 500$-1000$ arasi transferlerde.

ne zamandan bahsediyorsunuz acaba sayin @erglali ? Bu bankalar arasi anlasmalar birkac yilda bir degisiyor, o nedenle dikkatli olmak lazim. Eger deneyim cok eskiyse artik gecerli olmama ihtimali yuksek.

Selamlar @crazycells ozur dilerim gec geri donus icin.
    Sene 2015'ti.

hic dert degil :) 3 yil uzun sure, uygulamalar ve ucretler degismis olabilir de olmayabilir de.

• aşağıdaki link hakkında ne düşünüyorsunuz tecrübeleriniz neler ? linkteki bilgi doğru mu değilmi arkadaşlar ?

%1 veya daha fazla alıyorlar da bize mi söylemiyorlar ? bu konu kafamda oturmadı tam. teb ile ilgili bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmak ister misiniz ?

https://www.cepteteb.com.tr/yurtdisinda-ucretsiz-para-cekme

• Transwise %1. arkadaşın swift işlemlerinde komisyon ödemesi de aynı ya da daha düşük görünüyor. yanlışmı ? bi fark yok gibi...

@b-family Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:

@knnrn çok teşekkürler..
    Bu arada CEPTETEB ile ilgili size mesaj atan eşimdi. Eşimin de benim de ayrı ayrı CEPTETEB kartlarımız var. Nakit mevduatımızı BOA atm’sinden sorunsuz çekebilelim diye açtık bu hesapları ancak bugüne kadar biz bunu başaramadık:(
    Hesaplarımız yurtdışı kullanımına açık. TEB müşteri hizmetleri ile defalarca konuştuk ve yazıştık. En son geçen hafta sorun çözüldü diye mesaj attılar ama nafile.. Sorunun ne olduğunu şu ana kadar kimse bulamadı.. iyi ki bir miktar nakiti yanımızda getirmiştik. Bu arada bir kısmını swift yapmak durumunda kaldık. CEPTETEB kullanacak arkadaşlara naçizane tavsiyem tedbirli olmaları..
    Ayrıca ihtiyaç duyabilecekler için; 10K civarı swift masrafı olarak TEB 30TL + Bank of America da $15 masraf aldı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kturkay Cepteteb doğru ve çok güzel bir hizmet. Gelmeden mutlaka hesap açıp banka kartınızı alın. Parayı dolar hesabından çekerseniz daha da güzel. TL hesabından çekerken banka kuru yüzünden ufak da olsa bir zarar etme durumu oluyor. Komisyon vb yok.

• Yesilkart Forum Facebook Grubu'ndan alinti:

Soru:
    Merhabalar, houston da yada temasta ziraat yada başka bir Türkiye'de şubesi olab banka varmıdır? Varsa turkiyedeki bankamatik kartımızla işlem yapabiliyor muyuz yoksa başka bir işlem mı yapmak gerekiyor ?Şimdiden Çok teşekkürler.

Cevaplar:

On:

Önceden new york da ziraat şubesi vardı ama kapandı şu an da Abd de şubesi olan Türk bankası yok.

🔺Ba:
    Bildiğim kadarıyla Vakıf New York var.

🔺On:
    haklisiniz bilmiyordum.

Sh:

Pekii, Türkiye Abd arası para gönderip alma işlerini nasıl yapıyorsunuz?

🔺At:
    TransferWise isminde app var,cok ucuz yoldan para transferi yapabilirsin .Ben iki yıldır kullanıyorum

🔺Es:
    Merhaba güvenli midir TransferWise ? sadece telefonun ındırıp banka kartınızla mı baglıyorsunuz. biraz bilgi verebilirmisiniz. cunkı biz abd ye yerlesınce her ay turkıyedekı evımızın kredısını yollayacagız.

🔺At:
    %100 güvenilir ve işlem ücreti 10$ falan tutuyor, banka tarafından yapılan transferler en az 30 dolar işlem ücreti alacaktır. Göndereceğiniz kişinin İban no adres ve TC kimlik numarası yeterli oluyor, buradaki banka hesap bilgilerini isteyecekler ve Türkiye ye TL olarak yatar paranız. Ayrıca transfer süresi ne zaman yatacak vb. Bilgilendirmeler gelecektir telefonunuza. İlk defa yapılan transfer 5 gün sürer ama aynı kişiye tekrar gönderdiğinizde 2 gün içinde yatar.

Ja:

Garanti ve Finansbank Enpara üzerinden sadece 47$ karşılığında istediğiniz kadar para transferi yapabilirsiniz. Chase veya td bank a 2 günde geliyor

Ku:

Teb bankasını aradım 3 Amerikan Bankası ile antlaşması varmış burda hesap açtırıp oradan ücretsiz cekebilirmissin müşteri hizmetleri ni ara bilgi al bence
    Ama unutmayın kartınızı yurtdışı para çekme için müşteri hizmetleri ni arayacaksınız

• Ilhan Çelik 1 saat önce

Arkadaşlar merhaba. Amerika Newyork Barclays Bank takı hesaptan Türkiye Ziraat Bankası hesabına swift işlemi ile aktarılmak istenen 7 milyon doların şu an nerede olduğunu bulamıyoruz. Para gönderici hesabından çıkmış ama uzun zamandır alıcının hesabına gelmemiştir. Birkaç kişi IRS den (ınternal revenue service) bahsetmekte. Bu paraya IRS'in el koyma yetkisi var mi? IşleyIs ne şekilde oluyor ? Paraya IRS el koymuş ise nasıl aktarımını sağlayabiliriz? IRS nin el koyma yetkisi ya da bir ilgisi yoksa bu para nerededir? Nasıl bulabiliriz ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• @ilhan-çelik ABD-Türkiye Arası Para Transferleri içinde söyledi:

Ilhan Çelik 1 saat önce

Arkadaşlar merhaba. Amerika Newyork Barclays Bank takı hesaptan Türkiye Ziraat Bankası hesabına swift işlemi ile aktarılmak istenen 7 milyon doların şu an nerede olduğunu bulamıyoruz. Para gönderici hesabından çıkmış ama uzun zamandır alıcının hesabına gelmemiştir. Birkaç kişi IRS den (ınternal revenue service) bahsetmekte. Bu paraya IRS'in el koyma yetkisi var mi? IşleyIs ne şekilde oluyor ? Paraya IRS el koymuş ise nasıl aktarımını sağlayabiliriz? IRS nin el koyma yetkisi ya da bir ilgisi yoksa bu para nerededir? Nasıl bulabiliriz ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Gecmis olsun. Ziraat Bankasini bu islemden haberdar ettiniz mi?

Su sayfada "Para transferi işlemlerinde lütfen bankanızı bu konuda bilgilendiriniz." diye yaziyor. Belki bankanin bir onay yapmasi gerekiyordur.
    https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/hizmetler/doviz-havale-islemleri/bankamiza-doviz-havaleleri

Eger Ziraat'i haber ettiyseniz bence sonraki asamada New York Barclays'in bir subesine gidip durumu anlatin ve sizin icin parayi takip etmelerini soyleyin. En azindan paranin ABD'de mi yoksa Turkiye'de mi olduklarini soylesinler size.

Teorik olarak ABD hukumeti, bu paranin terorist amaclarla ya da kotu bir niyetle ulkeden ciktigini dusunurse paraya el koyabiliyor ama bunu nasil ve hangi asamada yapiyor, ben de bilmiyorum. IRS bu olaylara dahil oluyor mu, ondan da emin degilim maalesef (bilgisi oldugu dahil ama parayi kendileri tutmuyor olabilirler).

Son olarak bir de Ziraat bankasiyla konusup, bu konuyu sorusturmalarini isteyebilirsiniz. Eger Turkiye'de degilseniz surada ulasmayi deneyebilirsiniz.
    https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/musteri-iliskileri/iletisim-formu

• @crazycells Ziraat Bankası ile iletişime geçtik ama paranın akıbetini onlar da bilmiyorlar. Bu konu hakkında görüş aldığımız bir kısım insan paranın hala Amerika'dan çıkış yapmamış olabileceğini söylüyor. Bir kısım ise Türkiye'de ama miktarının yüksek olması sebebiyle MASAK, Merkez Bankası gibi resmi kuruluşlarca bloke edilmiş olabileceğini söylüyor. BARCLAYS Bank ise paranın gönderici hesabından çıkmış olması sebebiyle takibini yapamıyormuş. IRS ile nasıl iletişime geçebiliriz sizce?

• @ilhan-çelik ABD-Türkiye Arası Para Transferleri içinde söyledi:

@crazycells Ziraat Bankası ile iletişime geçtik ama paranın akıbetini onlar da bilmiyorlar. Bu konu hakkında görüş aldığımız bir kısım insan paranın hala Amerika'dan çıkış yapmamış olabileceğini söylüyor. Bir kısım ise Türkiye'de ama miktarının yüksek olması sebebiyle MASAK, Merkez Bankası gibi resmi kuruluşlarca bloke edilmiş olabileceğini söylüyor. BARCLAYS Bank ise paranın gönderici hesabından çıkmış olması sebebiyle takibini yapamıyormuş. IRS ile nasıl iletişime geçebiliriz sizce?

bence de ABD'den cikmamis olma ihtimali daha yuksek gibi, obur turlu en azindan Ziraat Bankasi'na haber verilirdi diye tahmin ediyorum. Uzun zaman demistiniz, ne zaman gonderildi para? Normalde swift islemleri max. 3-4 is gunu suruyor zannediyorum...

IRS'e en hizli telefondan ulasabilirsiniz kanimca:
    https://www.irs.gov/help/telephone-assistance
    soyle bir numaralari var:
    800-829-1040

Buradan deneyin.

• @Ilhan-Çelik Sirketinizin muhasebecisi ve avukati ne tavsiye ediyor?

Eger bagisla toplanmis bir paraysa, bence IRS degil FBI ilgileniyor da olabilir.

Sizin durumunuzdan biraz farkli ama belki bir yardimi olur, yakin zamanda soyle bir haber vardi:
    https://abcnews.go.com/US/wireStory/immigrant-us-agents-seized-life-savings-airport-55710772

• @senay-sirin avukatımız bütün evraklarımızı masaka ve bankalara bddk, ya yani aklınıza nereye geliyorsa sundu ve suan bddk ve merkez bankasından cvp gelmedi diğer zirrat genel bina bizde havale yoktur diyor bizim para hem havale değil birde verdiğimiz dilekçe numarasi ile hiç bir biri ile.kıyaslanmıyor anlamıyor ne olur ya devletin bankasına güvenemiceksek kime güvenecez. Ihale iş karşılığı kazanılan para yani üsülsüzlük söz konusu değil. Ve blok,süz bir para. Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k