Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kriptoparaya dikkat etmeli. Bu günlerde darbe üzerine darbe alıyor. Özellikle aracı kurumlar sağlam olmalı. Bir de eğer cüzdan ile taşıyacaksanız insanları kaçırıyorlar cüzdan için bilginize 😕
    Hükümetler sevmedi bu işi.


  • Cripto para sadece riske aç trader tarafından tercih edilen bir yatırım olmalı bence, normal para yerine geçebilecek yada masrafsız para işlemi için kullanılabilecek bir değer kesinlikle değil. Spekülasyona çok açık. Hızlı yükselen her değer hızlı düşer... Düşünsene Amerikada masrafsız kulanacağım diye 15.000'lerden bile satın(20.000lere kadar çıktı) almış olsan, şu anda 6.000'in hafif üstünde değeri , %50'den fazla paran azalmış olacaktı. 100 dolar masraftan kaçar iken paranın yarısı gidecekti.

    Trading riskli bir hobidir ve bence sadece kaybedilmeye hazır para ile yapılmalıdır. Bizlerin amerikaya para götürmesi vb. işlemler için kesinlikle, özelliklede bu işler ile uğraşmayan ve sağdan soldan kulaktan duyma bilgiler ile işlem yapmaya çalışan kişiler tarafından yapılmamalıdır... Sonra 3-5dolar paranızda elinizden gider.

    Bu arada dün Amerikan borsaları ilk darbesini yedi, insanlar bunu paniğe çevirir ve borsadan hala karlı iken çıkmaya başlar ise borsalar çakılır, insanlar güvenli limanlara (altın, yen vb.) kayar ve cripto para vb. riskli ürünlerde darbeyi yer. 2008 krizi gibi bir kriz kapıya dayanır, zaten oluşan borç ve borsalardaki değer balonlarının patlamasını bekliyorduk... İnşallah kriz olmaz tabiki ama görünen köy kılavuz istemez...

    Bitcoin Grafik;
    image


  • Bizim gibi Amerika’ya yeni yerleşecek arkadaşlar için CEPTETEB ile ilgili naçizane bir uyarı yapayım.. Amerika’ya yerleştikten sonra dolar kurundan olumsuz etkilenmemek için tüm mevduatımızı USD olarak tutuyorduk ve bu yüzden de USD hesabı açtık.. şubeye gidip hesabımıza dolar yatırmak istediğimizde, meblağ da yüksek olunca paranın nereden geldiğini belgelememizi istediler. Biz bir kısmını başka bir bankadaki hesabımızdan çektiğimiz için dekontunu verebildik.. bu arada döviz bürosundan alacağınız bilgi fişlerini veya araç vs satışı yaptıysanız noterdeki satış sözleşmesini de kabul ediyorlar.. Belgesiz olarak yatırabileceğiniz belirli bir üst limit olmadığını, sistemin uyarı vermesi durumunda belge istediklerini söylediler.. biz 7500 $’ı belgesiz yaptıramadık mesela.. 2000 $ için belgesiz işlem yapabildik..

  • ⭐⭐

    B family türkiyedenmi abd denmi istediler belgeyi


  • @yapay-zeka Türkiye’de TEB Bankası şubesinden istediler.. Yatıracağınız para Türk Lirası ise 30.000 TL’nin üzeri meblağlar için parayı nereden getirdiğinizi belgelemeniz gerekiyormuş.. Eğer para döviz cinsinden ise dediğim gibi sistemin kararına kalmış..


  • Şubelerdeki çalışanların işgüzarlığı. Biz uzun süredir TEB ile çalışıyoruz ve yüklü miktarlar girdi çıktı (Akbank ile aktarmalar oldu) soru sorulmadı. Zaten çoğu işlemi cepteteb uygulaması üzerinden yapıyoruz. Giderken yanımızda götüreceğimiz miktarın geri kalanını da yine CepteTEB üzerinden oradan çekmeyi planlıyoruz.


  • Bir de güncel hükümet uzun süre önce "nereden buldun" şeyini kaldırdı diye hatırlıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Elektronik transfer zaten kayıt altında olduğu için olabilir mi? Bu arkadaş dövizi nakit olarak bankaya yatırırken bu durumu yaşamış gibi görünüyor.


  • Tamam ama bu durumda transferin makul bir kaynak gösterildiği ilk kayda kadar gitmeleri gerekiyor. Zincir en ufak bir yerde koparsa bile dijital olarak parnın izi kaybolur. O kadar nakiti hiç elden yatırmadım ama çalışanın işgüzarlığı tezimde idaalıyım. Çünkü parayı ikiye bölüp 30 dk bankada oturup yatırınca bypass ediliyor sistem.
    Garip bir durum yine de.


  • TR den bank of america hesabıma en hızlı ve masrafsız nasıl para gönderebilirim? TEB bank kartı yanımda kalmış istanbula geri döndüm bir süreliğine.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betfair39 Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    TR den bank of america hesabıma en hızlı ve masrafsız nasıl para gönderebilirim? TEB bank kartı yanımda kalmış istanbula geri döndüm bir süreliğine.

    BoA konusunda cok tecrubeli degilim ama sanirim elinizdeki en iyi alternatif SWIFT/International wire transfer.


  • Merhaba!
    tr de cepteteb de debit atm kartı hesabı açıp para yatırdık. Yurtdışı ana hesabı dolar hesabı olarak seçtik. teb kredi kartına başvurup onda paraları tutmaya gerek yok sanırım.

    sorum : cepteteb e tr den yatırdıgımız parayı, BOA atm sine gidip çekebiliyoruz.peki. herhangibir sorun çıkmıyor yani?


  • @kturkay
    Hayır çıkmıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kturkay Genelde ilk seferde supheli islem diye karti bloke ediyorlar, cagri merkezini arayip actirmak gerekiyor. Panik yapmaya, kartin ayarlariyla oynamaya gerek yok. Daha sonra hic sorunsuz kullanabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Transferwise ile ilgili su bilgileri de ekleyebilir miyiz?

    Yapilan transfer miktarindan bagimsiz olarak %1 sabit masraf odeniyor, 1000 dolar icin 10 dolar, 10000 dolar icin 100 dolar gibi.
    Turkiye'deki TL hesabiniza dogrudan gonderebiliyorsunuz. TL'ye cevirirken bankalar gibi farkli bir kurdan degil, piyasa degerinden ceviriyor.


  • @betfair39 Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    TR den bank of america hesabıma en hızlı ve masrafsız nasıl para gönderebilirim? TEB bank kartı yanımda kalmış istanbula geri döndüm bir süreliğine.

    ABD' de Ogrenci iken babam Ziraat Bankasindan BOA hesabima para atardi devamli. Yanlis hatirlamiyorsam 2-3 $ gibi ucretler olurdu, 500$-1000$ arasi transferlerde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erglali Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @betfair39 Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    TR den bank of america hesabıma en hızlı ve masrafsız nasıl para gönderebilirim? TEB bank kartı yanımda kalmış istanbula geri döndüm bir süreliğine.

    ABD' de Ogrenci iken babam Ziraat Bankasindan BOA hesabima para atardi devamli. Yanlis hatirlamiyorsam 2-3 $ gibi ucretler olurdu, 500$-1000$ arasi transferlerde.

    ne zamandan bahsediyorsunuz acaba sayin @erglali ? Bu bankalar arasi anlasmalar birkac yilda bir degisiyor, o nedenle dikkatli olmak lazim. Eger deneyim cok eskiyse artik gecerli olmama ihtimali yuksek.


  • Forumdan edindiğim bilgiler ile Cepteteb hesabı açıp paramı oraya yatırdım. Amerika'dakı anlaşmalı bankalarından kesinti olmadan para çekebileceğim. Bir de tek seferde para çekim limitini de arttırdım. Eğer bir sorun olmazsa işimi çok kolaylaştıracak. Tecrübelerimi aktarırım.

    Telefonla arayarak günlük çekim limitini 5000 tl olarak değiştirdim. Hatta daha yüksek yapabilirim ama red alma olasılığınız var dedi. Zamanım olmadığı için kabul ettim.Belki baştaki bilgiyi güncellemek istersiniz. @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @chemist Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    Forumdan edindiğim bilgiler ile Cepteteb hesabı açıp paramı oraya yatırdım. Amerika'dakı anlaşmalı bankalarından kesinti olmadan para çekebileceğim. Bir de tek seferde para çekim limitini de arttırdım. Eğer bir sorun olmazsa işimi çok kolaylaştıracak. Tecrübelerimi aktarırım.

    Telefonla arayarak günlük çekim limitini 5000 tl olarak değiştirdim. Hatta daha yüksek yapabilirim ama red alma olasılığınız var dedi. Zamanım olmadığı için kabul ettim.Belki baştaki bilgiyi güncellemek istersiniz. @crazycells

    bilgilendirme icin tesekkurler, bilgiyi guncelleyecegim.


  • Merhaba arkadaslar, ben Amerika'da ogrenciyim ve bu yaz Turkiye'ye kesin donus yapacagim. ABD'de BoA'daki parami Turkiye'de annemin enpara hesabina transfer edecegim. Burada ogrenci oldugum icin ABD'de hic gelirim ve dolayisiyla W-2 belgem olmadi ve tax return basvurusu yapmadim. ABD'de hesbimdaki $50bin civari parayi Turkiye'ye transfer etsem IRS'le sikinti yasar miyim? Sanirim $10bin dolar uzeri transferler IRS'e rapor ediliyormus banka tarafindan. Miktar yuksek oldugu icin western union vs yerine international wire transfer yapacagim. Daha once ABD'den Turkiye'ye yuklu para transferi yapanlar nasil yapti acaba?


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 3
  • 3
  • 13
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum