Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yesilkart Forum Facebook Grubu'ndan alinti:

    Soru:
    ❓Merhabalar, houston da yada temasta ziraat yada başka bir Türkiye'de şubesi olab banka varmıdır? Varsa turkiyedeki bankamatik kartımızla işlem yapabiliyor muyuz yoksa başka bir işlem mı yapmak gerekiyor ?Şimdiden Çok teşekkürler.

    Cevaplar:

    ⭕On:

    Önceden new york da ziraat şubesi vardı ama kapandı şu an da Abd de şubesi olan Türk bankası yok.

    🔺Ba:
    Bildiğim kadarıyla Vakıf New York var.

    🔺On:
    haklisiniz bilmiyordum.

    ⭕Sh:

    Pekii, Türkiye Abd arası para gönderip alma işlerini nasıl yapıyorsunuz?

    🔺At:
    TransferWise isminde app var,cok ucuz yoldan para transferi yapabilirsin .Ben iki yıldır kullanıyorum

    🔺Es:
    Merhaba güvenli midir TransferWise ? sadece telefonun ındırıp banka kartınızla mı baglıyorsunuz. biraz bilgi verebilirmisiniz. cunkı biz abd ye yerlesınce her ay turkıyedekı evımızın kredısını yollayacagız.

    🔺At:
    %100 güvenilir ve işlem ücreti 10$ falan tutuyor, banka tarafından yapılan transferler en az 30 dolar işlem ücreti alacaktır. Göndereceğiniz kişinin İban no adres ve TC kimlik numarası yeterli oluyor, buradaki banka hesap bilgilerini isteyecekler ve Türkiye ye TL olarak yatar paranız. Ayrıca transfer süresi ne zaman yatacak vb. Bilgilendirmeler gelecektir telefonunuza. İlk defa yapılan transfer 5 gün sürer ama aynı kişiye tekrar gönderdiğinizde 2 gün içinde yatar.

    ⭕Ja:

    Garanti ve Finansbank Enpara üzerinden sadece 47$ karşılığında istediğiniz kadar para transferi yapabilirsiniz. Chase veya td bank a 2 günde geliyor

    ⭕Ku:

    Teb bankasını aradım 3 Amerikan Bankası ile antlaşması varmış burda hesap açtırıp oradan ücretsiz cekebilirmissin müşteri hizmetleri ni ara bilgi al bence
    Ama unutmayın kartınızı yurtdışı para çekme için müşteri hizmetleri ni arayacaksınız


  • Ilhan Çelik 1 saat önce

    Arkadaşlar merhaba. Amerika Newyork Barclays Bank takı hesaptan Türkiye Ziraat Bankası hesabına swift işlemi ile aktarılmak istenen 7 milyon doların şu an nerede olduğunu bulamıyoruz. Para gönderici hesabından çıkmış ama uzun zamandır alıcının hesabına gelmemiştir. Birkaç kişi IRS den (ınternal revenue service) bahsetmekte. Bu paraya IRS'in el koyma yetkisi var mi? IşleyIs ne şekilde oluyor ? Paraya IRS el koymuş ise nasıl aktarımını sağlayabiliriz? IRS nin el koyma yetkisi ya da bir ilgisi yoksa bu para nerededir? Nasıl bulabiliriz ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilhan-çelik ABD-Türkiye Arası Para Transferleri içinde söyledi:

    Ilhan Çelik 1 saat önce

    Arkadaşlar merhaba. Amerika Newyork Barclays Bank takı hesaptan Türkiye Ziraat Bankası hesabına swift işlemi ile aktarılmak istenen 7 milyon doların şu an nerede olduğunu bulamıyoruz. Para gönderici hesabından çıkmış ama uzun zamandır alıcının hesabına gelmemiştir. Birkaç kişi IRS den (ınternal revenue service) bahsetmekte. Bu paraya IRS'in el koyma yetkisi var mi? IşleyIs ne şekilde oluyor ? Paraya IRS el koymuş ise nasıl aktarımını sağlayabiliriz? IRS nin el koyma yetkisi ya da bir ilgisi yoksa bu para nerededir? Nasıl bulabiliriz ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

    Gecmis olsun. Ziraat Bankasini bu islemden haberdar ettiniz mi?

    Su sayfada "Para transferi işlemlerinde lütfen bankanızı bu konuda bilgilendiriniz." diye yaziyor. Belki bankanin bir onay yapmasi gerekiyordur.

    Eger Ziraat'i haber ettiyseniz bence sonraki asamada New York Barclays'in bir subesine gidip durumu anlatin ve sizin icin parayi takip etmelerini soyleyin. En azindan paranin ABD'de mi yoksa Turkiye'de mi olduklarini soylesinler size.

    Teorik olarak ABD hukumeti, bu paranin terorist amaclarla ya da kotu bir niyetle ulkeden ciktigini dusunurse paraya el koyabiliyor ama bunu nasil ve hangi asamada yapiyor, ben de bilmiyorum. IRS bu olaylara dahil oluyor mu, ondan da emin degilim maalesef (bilgisi oldugu dahil ama parayi kendileri tutmuyor olabilirler).

    Son olarak bir de Ziraat bankasiyla konusup, bu konuyu sorusturmalarini isteyebilirsiniz. Eger Turkiye'de degilseniz surada ulasmayi deneyebilirsiniz.


  • @crazycells Ziraat Bankası ile iletişime geçtik ama paranın akıbetini onlar da bilmiyorlar. Bu konu hakkında görüş aldığımız bir kısım insan paranın hala Amerika'dan çıkış yapmamış olabileceğini söylüyor. Bir kısım ise Türkiye'de ama miktarının yüksek olması sebebiyle MASAK, Merkez Bankası gibi resmi kuruluşlarca bloke edilmiş olabileceğini söylüyor. BARCLAYS Bank ise paranın gönderici hesabından çıkmış olması sebebiyle takibini yapamıyormuş. IRS ile nasıl iletişime geçebiliriz sizce?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilhan-çelik ABD-Türkiye Arası Para Transferleri içinde söyledi:

    @crazycells Ziraat Bankası ile iletişime geçtik ama paranın akıbetini onlar da bilmiyorlar. Bu konu hakkında görüş aldığımız bir kısım insan paranın hala Amerika'dan çıkış yapmamış olabileceğini söylüyor. Bir kısım ise Türkiye'de ama miktarının yüksek olması sebebiyle MASAK, Merkez Bankası gibi resmi kuruluşlarca bloke edilmiş olabileceğini söylüyor. BARCLAYS Bank ise paranın gönderici hesabından çıkmış olması sebebiyle takibini yapamıyormuş. IRS ile nasıl iletişime geçebiliriz sizce?

    bence de ABD'den cikmamis olma ihtimali daha yuksek gibi, obur turlu en azindan Ziraat Bankasi'na haber verilirdi diye tahmin ediyorum. Uzun zaman demistiniz, ne zaman gonderildi para? Normalde swift islemleri max. 3-4 is gunu suruyor zannediyorum...

    IRS'e en hizli telefondan ulasabilirsiniz kanimca:

    soyle bir numaralari var:
    800-829-1040

    Buradan deneyin.


  • @Ilhan-Çelik Sirketinizin muhasebecisi ve avukati ne tavsiye ediyor?

    Eger bagisla toplanmis bir paraysa, bence IRS degil FBI ilgileniyor da olabilir.

    Sizin durumunuzdan biraz farkli ama belki bir yardimi olur, yakin zamanda soyle bir haber vardi:
    https://abcnews.go.com/US/wireStory/immigrant-us-agents-seized-life-savings-airport-55710772


  • @senay-sirin avukatımız bütün evraklarımızı masaka ve bankalara bddk, ya yani aklınıza nereye geliyorsa sundu ve suan bddk ve merkez bankasından cvp gelmedi diğer zirrat genel bina bizde havale yoktur diyor bizim para hem havale değil birde verdiğimiz dilekçe numarasi ile hiç bir biri ile.kıyaslanmıyor anlamıyor ne olur ya devletin bankasına güvenemiceksek kime güvenecez. Ihale iş karşılığı kazanılan para yani üsülsüzlük söz konusu değil. Ve blok,süz bir para. Teşekkürler.


  • Bence turkiye de degil amerika da sorun cikmis olma ihtimali daha yuksek. Belki Amerikadan bir avukatla calisip, en kisa surede halledersiniz insallah. Bu sitede amerikadaki turk avukatlar listesi vardi belki uluslararasi ticaret konusunda calisan da vardir aralarinda.


  • Keşke bitcoin üzerinden falan getirseydiniz . Geçmiş olsun


  • @yekta téşekkur ederim sağolun ışte hata devletin bankası olan ziraat, a güven sonra uğraş böyle


  • Siz siz olun TEB e güvenip de para yatırıp abd den çekeceğim demeyin. Hepsini koyun cebinize getirin ca$h on the table sıcak canlı yeşil para. ben tahmin ettim bi pislik yapacaklarını. teb deki görevliler bilgisiz. bişey bildikleri yok. abd de Bank of Amerikadan çekerken bir sorun olurmu eminmisiniz diye 30 kere sordum hepsine. sorun yok çıkmaz hiçbirşey olmaz diye başlarından savıyorlar her zaman herkesin herkese yaptığı gibi. inanıp da güvenmeyin. biz bi halt bilmiyoruz sorun çıkıyor mu çıkmıyormu ne bileyim diyemiyor. hepsi bu. ABD ye gelirken paranın bir kısmını teb de bıraktım kaybolur falan diye üstümüzdeki. gelince burda 1000 dolara kadar çektim Bank Of amerikayı kullanarak.
    ancak şimdi şöyle bir hata veriyor "Invalid..... ile başlayan vs." . acaba dedim günlük para limitimi doldu. ertesi gün yine aynı hatayı aldım. TEB e şikayet iletisi attım daha henüz dönen yok. dönerlermi bilinmez. muhtemelen yardımcı olmayacaklar. bizde bir hata yok diyecekler. ne yapmalı şimdi ? bu sıkıntı BOA dan mı TEB den mi sizce? ne önerirsiniz. tşk

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kturkay gecmis olsun, diger arkadaslar daha once bu konuya cepteteb ile ilgili deneyimler yazmislardi diye hatirliyorum, onlara bir bakin isterseniz; ben kisisel olarak kullanmadigimdan bilemiyorum. Zaten gorunce bilgisi olan arkadaslar da yazarlar.


  • Ben 2 kez kullandım ve sorun yaşamadım açıkcası. Birinde 100 birinde 500$ cektim. Ama 2. Kullanımda bloke oldu diye yazanlar oldu. Teble konuşmalısınız açmalarını istiyorsunuz.


  • @kturkay 3-4 kez 1000 dolar cektim. Dediginiz sorunu bir kere yasadim. Onda da bin degil 500-500 cekince sorun yasamadim. Ilk para cektiginizde ariyorlar Turk hattinizi. Eger ben cektim derseniz bloke koymuyorlar ama telefona cevap vermezseniz guvenlik icin karta bloke koyuyorlar. Oncelikle para hangi hesabinizda ve hangi hesabiniz ana hesabiniz olarak kayitli. Bu hesaplariniz yurtdisina acik mi? Acik degilde hemen acabiliyorsunuz. Tum bu islemleri telefondan degilde laptop uzerinden yapin. Cunku telefon bankaciliginda bazi ozellikler yok. Gecmis olsun insallah kisa surede cozersiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kturkay Kart bloke olmuş. Herkese olan bir durum, daha önce yazmıştım, bir "pislik yapma" durumu yok. Cepteteb çağrı merkezini arayıp açtırmak gerekiyor. Ondan sonra sorunsuz kullanmaya devam edeceksiniz.
    Cepteteb gayet güvenilir ve düzgün çalışıyor. Güvenlik amaçlı böyle bir uygulamaları var.


  • evet gerçekten yazmışsınız. hatta beğen tuşuna bile basmışım. https://yesilkartforum.com/forum/topic/70/abd-türkiye-arası-para-transferleri/4
    stres ve kafa karışıklıgından olsa gerek. hatırlamadım.
    yine de insanı zora soktular. tlf hattım metropcs. yurtdışını aramıyor. metropcs center a gittim. why Icant call internatinal. can I get a line that supports internatinal dedim. "valla kardeş bu hat abd dışında biyerde çalışmaz öyle bir hizmetimiz de yok dedi git calling card al dedi oneyav dedim. allahalla?^^. teb internet girişimi kapatmışlar. sonuçta buna siz bir ad verin "sıkıntı çıkarma" mesela ben de kendi tarzıma göre adlandırayım. her halukârda. 2 gün oldu mail atalı ve şikatey tkiket açalı.dönen eden yok. düzelir elbet. ama bu bir sıkıntıdır. özetle yine benim kendi tavsiyem parayla gelin TEB e falan güvenmeyin derim. siz de çok iyi süper olduğunu söyleyin böylece herkes fikrini belirtmiş olur.
    (1 hafta sonra)
    neyse ssn gelmişmi bakayım da (ki hiç sanmıyorum) debit yerine secured card istemeye yüzüm olsun ^^


  • @hockeyumpire2 alt metni
    secured başta vermiyorlar yarım saat dil döktüm kadına oluyomuştu verin işte diye, santa monica dedi peygamber demedi 🙂 . ssn aldıktan sonra direk secured karta geçmek gerekiyor anladıgım kadarıyla.
    debit ile credit history oluşmaz. secured kart ile oluşmaya başlar o yüzen büyük harcamalarınızı secured card olmadan yapmayın derim ki. credit score a yansısın her alış ve verişleriniz.

  • Yasaklı

    beyler en güzeli Coinbase ,Koinex ,Enpara, üçgeni Amerikada 10.000$ doları türkiyeye göndermeniz 3-4 saat sürer ama boştan yere gönderim ücreti vermezsiniz.

    Coinbase yada amerikada işlem yapa bileceğiniz bitcoin borsasından örneğin; 1BTC (10.000$ Olsun) alıyorsunuz. Bunu Türkiyedeki herhangi bir coin borsasına aktarıyorsunuz Örneğin "koineks.com". Sonra burdaki 1 btcnizi Tl'ye çevirdikten sonra paranızı tanımlı olan Enpara.com hesabına aktarıyorsunuz. Enparadan'da istediğiniz yere ücretsiz havale yapabilirsiniz sanırım günde 3.000.000TL ye kadar aktarım serbest ve ücretsiz. Ayrıca kredikartı borcu yada fatura ödeme gibi işlemleride enpara'dan halledebiliyorsunuz.


  • Arkadaşlar 28 Haziran’da Garanti Bankası internet bankacılığı üzerinden SWIFT transferi gerçekleştirdim ve bedel 2 Temmuz itibariyle hesabıma geçti. Garanti Bankası 65 TL Bank of Amerika ise 35 USD kesinti yaptı. Bilginize..


  • @Cenk-Sirman Ne kadar Tutar ?


Benzer Başlıklar

  • 34
  • 4
  • 27
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum