Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba bu sene 3. başvurumu yaptım, ilk iki seneye göre tek fark evlenip eşimle başvuru yaptık, eşim Türkmenistan vatandaşı, var mı eşi yabancı uyruklu olup başvuru yapanlar? 😄

  • ⭐⭐⭐

    O zaman başlayalım deneyimliler de destek verir konu hareketlenir biraz,
    İlk girişte hazır işi olmayanlar için uber lyft tarzı işler kaçınılmaz gibi ben houston düşünüyorum ama bu işlerin orda kazancı nasıldır acaba ? ( bazı eyaletlerde herkes de araba var uber lyft para kazandırmaz yazıları gördüm ondan bu sorum)


  • @Rhonster 3,2 $ cebte hiç yoktan 😃 geçen sene çok ümitle bekledim çıkmayın duva toslamış gibi oldu bu sene çıkmaz belki diye foruma bile uğraz oldum ara ara gelip bakıyorum hep burdaz dostum kazık çaktın foruma hiç ayrılmıycan galibası 😁


  • @tolgasatir yaa tamam çok kişinin arabası var ama ben izlediğim videolarda gördüğüm şu millet biraz içelim eğlenelim diye çıkıyor, polis çevirmesin kaza yapmalım diye biniyorlar, uber birde zaten haftanın bazı günleri çok yoğun oluyor. benim sürekli takip ettiğim bi abi vardı o günlerde sabahtan gecelere kadar çalışıyor haftada 3 gün gibi yani +700 $ kazanıyor. korkutmasın kimse seni tamam gider gitmez köşelik olmıycaz ama çalışırsak üstesinden geliriz bana koymaz bulaşıkçılık bile yapabilirim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tolgasatir açıkçası benim için 2 seçenek var. GC çıkarsa LA ile Florida da bikaç şehir var aklımda. Ama eğer kötü senaryo olursa yani E2 yoluna gidersem mecburen Houston olacak. Çünkü ucuzluk, iş imkanı ve nüfus açısından Houston başı çekiyor şu anda.


  • @Sercinyo, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    bana koymaz bulaşıkçılık bile yapabilirim

    Şahsi görüşüm zaten bu düşünce ve inançla gitmeyen insanlar (tabiki orada işi hazır değilse, ona kapıları açacak bir kariyeri yoksa ya da onu gerçekten istediği işi bulana kadar geçindirecek parası yoksa) hayal kırıklığına uğrayacaktır. Ne mühendisler, müdürler, üniversite mezunu insanlar gidip de orada bulaşıkçılık, delivery vs. işler yaptı ki şans güler de çekilişi kazanırsak düzenimizi kurana kadar biz de yapacağız.


  • @denizci10 hakkınızda hayırlısı olsun. Sorması ayıptır E2 için sektör düşünceniz ve bütçeniz nedir araştırma yaptınız mı?

  • ⭐⭐⭐

    @Sercinyo ya ben bugüne kadar burger da kasiyerlikte yaptım mağaza da satışta yaptım duty free de günde 12 saat ayakta da dikildim şimdi burda düzen kuruldu ofis pozisyonuna geçtim ama sil baştan başlamaya hazırım. Kendimden geçtim 1 yaşındaki oğlum için yapmam gerektiğini hissediyorum. Kimse dediğin gibi ayda 5 6 bin dolar kazanarak başlayacağını düşünmüyodur inşallah 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nevzatyildizz coffee shop ve bakery alanında yapacağım. Görüştüğüm bikaç kişi var franchising için. Ama işi ciddiyete ve resmiyete dökmek için oraya gitmem lazım. Maalesef b1/b2 vizem olmadığı için gidemiyorum. Bütçem 60 bin dolar civarı ama 10 bin de emniyet olarak ayırdım. Bakalım nasıl olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tolgasatir gc ile gidersem ehliyet alıncaya kadar olmaz ama alır almaz 5 bin için bulmayı düşünüyorum. Delivery ler ile çok rahat yapılır gibi geliyor bana.


  • @denizci10 cevabınız için teşekkür ederim. Ben bir şeylerin olması için beklemek yerine çabalayan insanların sonunda her zaman kazanacağına inanıyorum. Siz de onlardan olacaksınız inşallah, greencard çıkmasa bile E2 ile gideceksiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 benimde izlediğim gördüğüm videolarda öyle ama gene de şok yaşamamak için en kötüsünü düşünerek gitmekte fayda var ondan psikoloji olarak kendimi ona hazırlıyorum 🙂 belki de dediğin gibi kazanırız ama gene de hazırlıklı olalım


  • Bekar gelecek arkadaşlar için en önemli şart 500-600 dolara bir oda kiralamak. Bunu başarabilirseniz gerisi kolay. Delivery işleri L.A, New York gibi metropollerde çalışmıyorsanız insan gibi çalışarak haftalık 500 usd kar bırakır. 1000 dolar bırakması için insan üstü çalışmanız lazım. Yani 5000 usd yaparım falan diye düşünmeyin. 500 dolar’a kiralanacak oda, sizi hem hayatta tutar hem gelecek planlarınızı yaptırır. Bir diğer konu; eğer Amerika’ya ilk girişinizde yerleşmeyecekseniz, mutlaka ilk girişte ehliyet almaya çalışın. Ehliyetinizi alıp dönerseniz, driving history işlemeye başlar. Buda ilerde bazı işleri kaybetme ihtimalinizi ortadan kaldırır. Evli gelecek arkadaşlara da mutlaka iki kişi çalışacak şekilde plan yapmasını tavsiye ederim. Uber, delivery vs işlerle tek kişi çalışarak evi döndürmek için 80 saat civarı çalışmak gerekebiliyor. Çünkü standartlarınız da bekarlara göre daha yüksek oluyor ve altına çok inemiyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nevzatyildizz düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Ben bu forumda 1.5 yıldır sürekli birilerinin gc çıkmaması sonucunda hayal kırıklıklarını okuyorum. 8 mayıs akşamı ben de aynı duruma düşmek istemiyorum (inşallah çıkar da düşmem). Ondan sürekli alternatif planlar üzerine çalışıyorum. Bunun içinde kanada ya yerleşme de var. Ama benim için en mantıklısı en makul olanı e2 gibi görünüyor. E2 vizesinde de sıkıntı gördüğüm husus göçmen avukatı ile iş planı hazırlayacak olan muhasebeci. İyi birileri ile çalışamazsam tüm yaptığım yatırım boşa gidecek diye korkuyorum. Ondan adımlarımı sakin ve sağlam atmak istiyorum. Bakalım hayat bizlere neler gösterecek. Merakla bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Ryback o zaman daha açık sorayım

    Houstan gibi bir yerde günde 10-12 saat Uber Lyft yaparak evli ve 1 çocuklu biri olarak en kötü şartlarda kendi işimi hemen bulamadığım taktirde dayanabilme şansım sizce nedir. Kendi işim de kategori yönetimi (ürün satın alınması, tedarikçi anlaşmaları , fiyat belirleme vb ) bu iş için nerelere başvurmam gerek ondan da çok emin değilim.


  • @tolgasatir, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Ryback o zaman daha açık sorayım

    Houstan gibi bir yerde günde 10-12 saat Uber Lyft yaparak evli ve 1 çocuklu biri olarak en kötü şartlarda kendi işimi hemen bulamadığım taktirde dayanabilme şansım sizce nedir. Kendi işim de kategori yönetimi (ürün satın alınması, tedarikçi anlaşmaları , fiyat belirleme vb ) bu iş için nerelere başvurmam gerek ondan da çok emin değilim.

    Bende açık konuşayım. Maddi olarak zorlanırsınız ama dayanabilirsiniz. Bir çok farklı iş yapıp dayanabilirsiniz. Manevi olarak da bir süre dayanabilirsiniz. Bir gün iyi bir iş de bulabilirsiniz. Ama o günün ne zaman olacağını kimse bilemez. O gün gelene kadar dayanabilirmisiniz? Onuda kimse bilemez. Binlerce göçmen Amerika’ya geliyor dayanamayıp ülkelerine geri dönmek zorunda kalıyor. Binlercesi yıllarca zorluk çektikten sonra rahata kavuşuyor. Binlercesi yıllarca zorluk çekip hiç rahata kavuşamıyor. Küçük bir bölümü ise pek bir sıkıntı çekmeden rahata kavuşuyor ve toz pembe kareler yansıtıyor. Bu küçük bölümü ya youtube da görüyorsunuz, ya burunlarından kıl aldırmayan tipler olduğu için hiç görmüyorsunuz (İstisnalar kaideyi bozmaz, sözüm meclisten dışarı). Ama emin olun bu kesim çok küçük bir kesim. Göçmenlik kolay birşey değil. Zormu? Direkt yetkinliğinize göre bir iş bulamazsanız bence çok zor. Ama göçmenliğin en harika yanı şu, herkes başarabilir. Gelişmiş ülkelerde herkesin başarma şansı vardır. Çünkü çok fazla isdihdam alanı ve çok fazla fırsat vardır. Bugün Uber, lyft konuşulur ama siz giriş yapana kadar yeni iş modelleri bile çıkmış olabilir. Bu sebeple insanlar gelişmiş ülkelere göç eder. Azminiz sorduğunuz sorunun cevabını belirleyecektir. O sebeple size yaparsınız veya yapamazsınız diyen kişileri ciddiye almayın.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ryback ben size katılıyorum. okuduğum bir makalede 2030 yılında insanların para kazanacakları iş imkanlarının şu anda sadece %35 i mevcut. Yani şu demek oluyor 2030 yılına kadar çıkacak işlerin henüz 3 te 1 i piyasada 3 te 2 si henüz piyasada değil. Mesela şöyle örnek vereyim bundan 5-6 sene önce delivery ile para kazanacaksın deseler inanır mıydınız veya kendi arabanızla birilerini götüreceksiniz deseniz inanır mıydınız? bundan 5-6 sene sonrası içinde aynısı olacak. ve bu iş imkanları ilk nerde çıkacak sizce? Çin? Avusturalya? İngiltere? Almanya? yoksa ABD? bence ilk ABD'de çıkacak. Çünkü şimdiye kadar hep böyle oldu. Şimdiye kadar dediğim zaman periyodu yaklaşık 100 yıla yakın bir zaman dilimi. Ben ondan ABD ye gitmek istiyorum. İlk Amazon dan satış işine girenler vurdu parayı, ilk Youtuber lar, ilk Uber ciler, ilk delivery işini yapanlar. Belki seneye başka bir şey çıkacak ona başlayacağız. Benim şahsi düşüncem bu şekilde. Sürekli yeni bir iş fırsatı sürekli yeni bir imkan olacak. Sorun doğru yerde doğru zamanda doğru kararı verip o işe başlamak. Sanmıyorum ki buradan gidecek insanlar oturduğum yerden Amerika da para kazanırım gibi bir düşüncesi olsun. Öyle biri varsa büyük sıkıntı yaşar diye düşünüyorum. Açıkçası 36 yaşındayım ve şimdiden kendimi hem psikolojik hem de bedenen günde 16 saat çalışacakmış gibi hazırlıyorum. Çünkü oraya gidince hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Varsa farklı bir fikri olan paylaşırsa veya ekleme yaparsa sevinirim. Sonuçta bunlar benim küçük aklımla düşündüklerim.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 tamamen katılıyorum, şuan bulunduğumuz durum içerisinde aslında en çok kaybetme nedenimiz belki de Osmanlı döneminde olduğu gibi çağa ayak uyduramıyoruz veya işimize gelmediği için ayak uydurmuyoruz, misalen UBER ülkemize geldi bir çok insan ekmek kapısı gördü bu sefer dediler ki bu kadar kaliteli hizmet bizim taksici esnafımızı baltalıyor, baktığınız zaman uçuk fiyat farkları yoktu yer yer daha pahalıya bile geliyordu UBER ama insanlar kalite için kullanmak istiyorlardı, belki kapatılmasa ben 1 yıldır KÇÖ alırken batmamak için bu işi yapardım evde oturmak yerine, demem o ki yarın yeni çıkacak yeniliklere daha açık bir ülke de olmak ve öncü ülkelerden birinde olmak bizi yaşam standardımız açısından bir adım öne taşıyabilir. Ben günde 12 saat vardiyalı bir şekilde arabada kullandım hemde asgari ücretin bir tık üstüne ( taksicilik falan değil bildiğiniz maaşlı iş ) dolayısı ile insan yapabileceklerini yapmadan bilemiyor. her zaman söylenen gibi en kötü deneyim ve dil gelişimi olur kendimiz açısından. Ama biz Türk vatandaşları olarak zaten ekmeğimizi taştan çıkarmaya alışmışız en azından haklarımızın korunduğu ( İstanbul havalimanında çalışırken sırf sosyal medyada muhalif paylaşımlarım var diye yukardan liste geldi sizinle çalışamayız diye işten çıkartıldım. yazılı evraklara göre performans ) bir ülkede bunu yaşarız , yada temel ihtiyaçlara daha rahat ulaşabileceğimiz bir ülkede.


  • alt metni

    Günaydın Kansas City!

    Midwest bölgesinde sınırlarının büyük çoğunluğu Missouri eyaletinde bulunan sadece kuzeyindeki topraklarının bir bölümü Kansas eyaletinde olan bir şehirdir. Yaklaşık 491 bin nüfusa sahiptir. 1838'de şehir olarak hukuki hüviyet kazanmıştır. Aemrikan İç Savaşı'nda Westport Muharebesi gibi birkaç muharebeye sahne olmuştur. Caz ve blues müzik stillerine olan katkısıyla ünlüdür. Sevilla, Kurashiki, Morelia, Freetown, Tainan, Xi'an, Guadalajara, Hanover, Port Harcourt, Arusha, San Nicolas de los Garza, Ramla, Metz, ve Katmandu şehirleri kardeş şehirleridir.

    KANSAS CITY HAKKINDA FUN FACTS!

    1. Şehir bir Caz Müzesi'ne sahiptir.
    2. Şehirdeki Swope Parkı, New York City'deki Central Parkı'ndan iki kat büyüktür.
    3. Şehir, ülkede kişi başına düşen en fazla barbekü restoranına sahiptir.
    4. Possum Trot ve Rabbitville, şehrin ismi için önerilen diğer alternatiflerdi.
    5. Kansas City'ye Çeşme Şehri de denir çünkü 200'den fazla çeşme vardır.

  • @denizci10, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @nevzatyildizz düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Ben bu forumda 1.5 yıldır sürekli birilerinin gc çıkmaması sonucunda hayal kırıklıklarını okuyorum. 8 mayıs akşamı ben de aynı duruma düşmek istemiyorum (inşallah çıkar da düşmem). Ondan sürekli alternatif planlar üzerine çalışıyorum. Bunun içinde kanada ya yerleşme de var. Ama benim için en mantıklısı en makul olanı e2 gibi görünüyor. E2 vizesinde de sıkıntı gördüğüm husus göçmen avukatı ile iş planı hazırlayacak olan muhasebeci. İyi birileri ile çalışamazsam tüm yaptığım yatırım boşa gidecek diye korkuyorum. Ondan adımlarımı sakin ve sağlam atmak istiyorum. Bakalım hayat bizlere neler gösterecek. Merakla bekliyorum.

    Kesinlikle katılıyorum. Sonuçta adı üstünde bu bir çekiliş ve kazanma ihtimalimiz en fazla %2 olan bir çekiliş. %2'lik bir olasılığa çok fazla umut yüklemek, sonrasında çok büyük hayal kırıklıklarına sebep oluyor ki maalesef çokça örneğini gördük. Ben de sizin gibi sadece çekilişe umut bağlamayıp alternatif planlar üzerine çalışıp araştırıyorum. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde greencard çıkmazsa Avustralya'ya göç edebilme durumum var. Amerika'da belki de mesleğimi yapamayacak olmama, tamamen 0'dan başlayacak olmama rağmen umarım greencard çıkar ve Amerika'ya yerleşebilirim. Çıkmazsa da kader diyip, alternatif planım olduğu için çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamam diye düşünüyorum. (En azından öyle umuyorum 🙂 ) Hakkımızda hayırlısı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum