Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @aliarmgn, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    @MySea

    Şekillere girmesi yok mu bu bebenin ... 😒


  • internette surekli bu tarz paylasimlar goruyorum. biden ve kamala geldi ortadogu karisacak vaziyet alin. demokratlar soyledir, boyledir. oncelikle bu tip seylere gelen baskanlarin kendi baslarina karar vermedigini anlamak gerekiyor. yani amerika'nin genel ve uzun donem stratejileri bir baskanin gelmesi ile degismiyor. bu sadece amerika icin degil diger tum ulkeler icin gecerli.

    misal surada trump'in sirbistan basbakanina, haberi bile olmadan, israil'de konsolosluk acacagina dair anlasma imzalatmasini izleyebilirsiniz:

    yada istanbul'un gobeginde igrenc bir sekilde cinayet isleyen, yemen'de cocuklari olduren, tescilli savas suclusu suudi arabistan'i

    suriye'den cekilme konusuna gelecek olursak, ortadogu'dan komple cikma karari obama zamaninda alinmistir, bu politikanin ismi ise "East Asian Foreign Policy" olarak gecer. https://en.wikipedia.org/wiki/East_Asian_foreign_policy_of_the_Barack_Obama_administration amaci ise, amerika'nin odagini avrupadan ve ortadogudan asya tarafinda kaydirmaktir ve 2009 senesinde aciklanmistir. tesaduf o ki, trump'in nato'ya rest cekmesi ve ortadogudan cikacagiz demesi ile ayni sekilde ilerler.

    trump her zaman en iyi yaptigi sey gibi bunlari sova donusturdu. tabiki bu her zaman yaptigi gibi sadece gorunen kismiydi, yoksa suriye'de ki petrol akisi saglanmisti.

    demokratlar soyle, boyle paylasimi yapanlarin, bizim ulkemizde ne olursa olsun sorumlusunu kilcdaroglu olarak gosteren kitleden farki yok. ortadogunun en buyuk savaslari olan irak ve afganistan savaslari bush donemlerinde gerceklesti ve kendileri demokrat degildi.

    neyi, neden savundugumuzu ogrenmemiz gerekiyor, yoksa kilicdaroglunun ssk'yi batirmasi gibi sehir efsanesine donusuyor. https://seyler.eksisozluk.com/kemal-kilicdaroglu-zamaninda-sskyi-gercekten-batirdi-mi

    sag-sol, demokrat-cumhuriyetci olarak olaylara yaklasirsaniz bir sonuca ulasamazsiniz.

    trump'i anlatmaya sayfalar yetmez, belli basli aklima gelen ornekleri vereyim;

    kullanmayacaksak neden nukleer fuzelerimiz var diyen trump https://www.cnbc.com/2016/08/03/trump-asks-why-us-cant-use-nukes-msnbcs-joe-scarborough-reports.html

    nukleer silah programi icin 46 milyar dolar ek butce isteyen yine trump https://www.defensenews.com/smr/federal-budget/2020/02/10/trump-budget-requests-46-billion-for-nuclear-weapons-programs/

    suudilere tarihinin en buyuk silah anlasmasini yapan kisi https://www.pbs.org/wgbh/frontline/article/saudi-arabia-arms-deal-trump-what-to-know/

    narsist ve kisilik bozuklugu olan trump zamaninda ozurlu bir gazeteci ile dalga gecerken

    sonra ayni seyi biden icin yapti. https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-election-2020/trump-biden-impersonation-iowa-rally-2020-election-b1041439.html

    floyd protestolari zamani elinde incil, kilise onunde poz veren trump, secim sonuclarini golf oynarken bekledi, biden ise kilisedeydi. https://www.npr.org/sections/live-updates-2020-election-results/2020/11/08/932775820/church-and-golf-biden-and-trump-return-to-routine-after-election-is-called cunku artik sov yapmasina gerek kalmamisti.

    virusu onemsemedi, insanlara camasir suyu icmesini tavsiye etti ve biden'in maske takmasi ile dalga gecti

    sonuc ortada.

    yardimcisi mike pence konusuna girmeyelim zaten. kendisi cok saglam bir evangelist ve ortadogu'da savas cikmasini hasret ile bekleyen bir insan. https://thehill.com/opinion/white-house/370340-mike-pence-in-the-middle-east-the-new-pointman-on-foreign-policy

    turkiye icin yaptiklarini tek tek yazmak istemiyorum zaten biliyorsunuz umarim. bir gecede rahip alip, ekonomimizi cokertecegini tweet ile bildiren, dolari bir gecede 7.50'ye ziplatan, basbakanimiza aptal olma diyen yine kendisi. yada amerikan elcisinin, su borcunuzu odeyi yoksa ilac gondermeyiz demesi yine trump zamaninda oldu. https://www.dw.com/tr/abd-büyükelçisi-satterfieldden-türkiyeye-borç-uyarısı/a-55033937

    sonuc olarak eger ortadogu ve yasananlar hakkinda bu kadar hassas bir insansaniz konulari daha iyi arastirmaniz gerekiyor. paylastiklarinizi tekrar gozden gecirecek olursaniz, green card konusunda bir defa daha dusunmeniz gerekiyor olabilir.

    zaten trump'a kalsa 2015 senesinde komple musluman ulkelerden gelisi durduracakti.

    yani bir defa daha secilse belki forumda bu konular hakkinda yorum yazma geregi bile duymayacaktiniz.

    bos vaktiniz olursa, borat subsequent'da, borat'in evlerine yerlestigi iki tasrali amerikaliyi ile olan diyaloglari izleyin.

    “lucky for me i was taken in by two of america’s greatest scientists”


  • Aylardir Turk medyasinda ve TV'lerinde Biden secilirse Turkiye acisindan durumlarin daha kotu olacagi yazildi, cizildi ve konusuldu. Su andaki Turkiye'de yasanan yonetim karmasasi, istifa durumu ve dahada onumuzdeki gunlerde yasanacak olanlarin direk degilse de dolayli olarak Biden'in ayak sesleri ile alakasi olabilir.

    Turkiye kendisini son duruma gore konumlandiriyor olabilir veya tipik bir damat-kayinbaba kavgasi da olabilir.

    Sayin @murattoirimazu, yazdiklariniz icin tesekkurler! Sizin de belirttiginiz gibi temel ABD dis politikalari degismez. Sadece uygulamada degisiklik olur. Bu uygulamalar da bastaki yonetim ve bakanlara gore degisebilir. Cumhuriyetciler farkli bir yol izler, demokratlar farkli. Ama neticede ayni noktaya cikarlar.


  • Biden'in baskanlik koltugundaki ilk 100 gunluk plani:

    https://www.npr.org/2020/11/09/932190347/bidens-first-100-days-here-s-what-to-expect

  • ⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    Biden'in baskanlik koltugundaki ilk 100 gunluk plani:

    https://www.npr.org/2020/11/09/932190347/bidens-first-100-days-here-s-what-to-expect

    İlk 100 gün başkanlık için çok önemli. Seçim kampanyasında da söylemişti zaten ama 100 gün planında da göçmenleri görmek güven verdi. Biz ülkede sözünde durmayan politikacılara alışık olduğumuz için malum 🙂 Müslüman ülkelerdeki ban da kalkacakmış.

    "Immigration: End Trump's executive order banning travelers from some Muslim-majority countries

    Biden says he will "immediately rescind" current restrictions that bar people in some Muslim-majority countries from traveling or immigrating to the United States. He supports legislation that would outlaw such restrictions and has vowed to sign off on it as president."

    Sanıyorum ki bu bile o korkulan "Türk karşıtı" söyleminin tutarsız olduğunun göstergesi. Türkler için yaptırım uygulayacağını sanmıyorum. En azından göçmenlik açısından 🙂


  • Joe Biden adamdır.

  • ⭐⭐

    Yeni senaryo,
    6 Ocak'ta Kongre'deki oy sayımında Cumhuriyetçiler içindeki darbeci klik 🙂 her oya itiraz edip, tartışma başlatacak. Ve süreci 5 güne uzatmaya çalışacak. 5 gün içinde sonuç alınamazsa 12th Amendment'a göre (https://en.wikipedia.org/wiki/Twelfth_Amendment_to_the_United_States_Constitution) her eyaletten bir oy şeklinde kongre belirliyor başkanı. Ve Cumhuriyetçi eyalet sayısı daha fazla.
    "Section 7 (now 3 U.S.C. § 16) states that the joint session cannot be dissolved "until the count of electoral votes shall be completed and the result declared."[44] No recess can be taken "unless a question shall have arisen in regard to counting any such votes, or otherwise under [Title 3, Chapter 1]," in which case either House, acting separately, can recess itself until 10:00 am the next day (Sunday excepted).[44] But if the counting of the electoral votes and the declaration of the result have not been completed before the fifth calendar day after the joint session began, "no further or other recess shall be taken by either House."[44]"

    Bu işin sonu gerçekten şuna varabilir:


  • @goblis Bunlar hep magazin haberleri 🙂 20 Ocak'tan sonra Trump diye biri yok.

    Bugün Georgia'da senatörlük seçiminin tekrarı var.2 senator secılecek.
    Su anda senatoda cogunluk 50-48 cumhurıyetcı partı lehıne.
    Eger demokratlar bu ıkı senatorluk koltugunu kazanmayı basarırsa 50-50 esıtlık olacak.Bu durumda Baskan yardımcısı Kamala Harris'in de oy verme hakkı oluyor.
    Dolayısıyla zaten temsılcıler meclısı demokratlardaydı, bu senaryoda senatorluk de demokratlara gecerse Bıden ekıbı ıstedıgı yasayı ıstedıgı sekılde cıkartır.
    Belkı DV2021 ıcın degıl ama ılerıde gocmenlıkle ılgılı ıyılestırme konularını hızlıca duzeltme sansları olabılır.

  • ⭐⭐

    @muhalif 6 Ocak'a bir gün kala magazin haber de lazım 🙂


  • Son anketlere gore Georgia da durum kafa kafaya gorunuyor. Yani cumhuriyetciler iki koltuk degilse bile koltugun birini alabilirler. Eger oyle olursa, senatoda cogunluk onlarda olacak.

    Sayin @goblis tarafindan yukarida belirtilen senaryo gerceklesebilir mi? Bunu iddia etmek cok zor. Ama boyle senaryolar hep olur...


  • itiraz olabılır ama ıtırazın kabulu temsılcıler meclısınden gecıyor ve burada demokratlar acık ara cogunluk.Yanı hızlıca reddedılecek.Bunu bıle bıle cumhurıyetcı partı boyle bır işe kalkısacak mı gorecegız.

  • ⭐⭐

    @muhalif, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    itiraz olabılır ama ıtırazın kabulu temsılcıler meclısınden gecıyor ve burada demokratlar acık ara cogunluk.Yanı hızlıca reddedılecek.Bunu bıle bıle cumhurıyetcı partı boyle bır işe kalkısacak mı gorecegız.

    Oylar sayılıp Biden’ın kazandığı belli olduktan yarın resmiyet kazanıncaya kadar yapılan yapılacak herşey, seçim sonucuna gölge düşürüp halkta hileli algısı oluşturmak, taraftarlardan para toplamak ve Trump’ın 2024 adaylığının yoluna taş döşemek için.

    Koca partinin buna alet olması işin en acı tarafı.

  • ⭐⭐⭐

    @goblis, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    @muhalif, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    itiraz olabılır ama ıtırazın kabulu temsılcıler meclısınden gecıyor ve burada demokratlar acık ara cogunluk.Yanı hızlıca reddedılecek.Bunu bıle bıle cumhurıyetcı partı boyle bır işe kalkısacak mı gorecegız.

    Oylar sayılıp Biden’ın kazandığı belli olduktan yarın resmiyet kazanıncaya kadar yapılan yapılacak herşey, seçim sonucuna gölge düşürüp halkta hileli algısı oluşturmak, taraftarlardan para toplamak ve Trump’ın 2024 adaylığının yoluna taş döşemek için.

    Koca partinin buna alet olması işin en acı tarafı.

    Yani sonuç ne oluyor bilmiyorum ama ABD yönetimindeki üç ayrı kuvvetin de aynı çizgide olması alışılmış bir şey mi merak ediyor. Kendi yönetimini demokrasi olarak değerlendiren her ülke icin bence kuvvetler ayrılığı en kritik konu.


  • @Sono Bu olan bır senaryo.Obama'nın ılk donemı boyleydı.2. donemınde senatoyu kaybetmıslerdı.
    Sıstem falan her seyı mukemmel yapsan da iş insanda bıtıyor.
    Anayasa mahkemesınde cumhurıyetcı baskanların atadıgı 6 hakım var.
    Bunlardan 3 unu de Trump atadı.
    Ancak Trump ın secım ıtırazlarını 9-0 oy bırlıgı ıle reddettıler cunku delılı yoktu.
    Yanı her şeyin başı ahlaklı ınsan yetıstırmekte.

  • ⭐⭐⭐

    @muhalif, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    @Sono Bu olan bır senaryo.Obama'nın ılk donemı boyleydı.2. donemınde senatoyu kaybetmıslerdı.
    Sıstem falan her seyı mukemmel yapsan da iş insanda bıtıyor.
    Anayasa mahkemesınde cumhurıyetcı baskanların atadıgı 6 hakım var.
    Bunlardan 3 unu de Trump atadı.
    Ancak Trump ın secım ıtırazlarını 9-0 oy bırlıgı ıle reddettıler cunku delılı yoktu.
    Yanı her şeyin başı ahlaklı ınsan yetıstırmekte.

    Elbette ama insan güç zehirlenmesi yaşamaya çok müsait bir canlı ve içgüdüsel olarak buna büyük ölçüde programlanmış durumda diye düşünüyorum. Bu yüzden kontrolü kaybetmemek, denetimleri farklı sesli yapılarla güçlendirmek yarını korur. Aynı insanlardan oluşsa bile bugün 9-0 oldu diye, yarın delilsiz 0-9’un ortaya çıkmayacağının garantisi yok maalesef.

  • ⭐⭐

    @Sono, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    @goblis, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    @muhalif, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    itiraz olabılır ama ıtırazın kabulu temsılcıler meclısınden gecıyor ve burada demokratlar acık ara cogunluk.Yanı hızlıca reddedılecek.Bunu bıle bıle cumhurıyetcı partı boyle bır işe kalkısacak mı gorecegız.

    Oylar sayılıp Biden’ın kazandığı belli olduktan yarın resmiyet kazanıncaya kadar yapılan yapılacak herşey, seçim sonucuna gölge düşürüp halkta hileli algısı oluşturmak, taraftarlardan para toplamak ve Trump’ın 2024 adaylığının yoluna taş döşemek için.

    Koca partinin buna alet olması işin en acı tarafı.

    Yani sonuç ne oluyor bilmiyorum ama ABD yönetimindeki üç ayrı kuvvetin de aynı çizgide olması alışılmış bir şey mi merak ediyor. Kendi yönetimini demokrasi olarak değerlendiren her ülke icin bence kuvvetler ayrılığı en kritik konu.

    Eğer sistem bizdeki gibi tek kanadın , en başından diğer kanatları şekillendirmesine izin veriyorsa evet bu gerçekten bir sorun. Ama ABD'de yasama tarafı yani senato+temsilciler meclisi ve bunun üyeleri, yürütme yani Başkan tarafından belirlenmiyor. Evet kiminin arkasında destek aldıkları güç odakları, şirketler vs var ama Başkan'a eyvallahları yok 🙂

    Örn şu an senato cumhuriyetçi ama,

    • Trump'ın vetosuna rağmen (Twitter vb sosyal medyanın içeriklerden sorumlu olmasını düzenleyen Section 230'un dahil edilmesini istiyordu) Defense bill'di sanırım, tekrar geçirdi.
    • Trump stimulus 2000usd olsun istedi, Demokrat'lar da destek vereceğini söylemesine rağmen Cumhuriyetçiler gündeme almadı.

    Bizde böyle bir durum kimse düşünemez sanıyorum.

    Yargı tarafında ise, göreve getirilen yüksek mahkeme hakimi kendi istifa etmedikçe görevden alınamıyor. Bu şekilde bir koruma sağlanmaya çalışılmış ama partizanlık var mı, belki partizanlık değil de conservative&liberal dünya görüşünün kararlara yansıması var diyelim.


  • Defolsun gitsin artık trump.


  • Georgia'daki 2 senatörlük seçimi için oylar sayılıyor.2 demokrat aday da önde.
    Yukarıda yazdığım senaryo gerçekleşecek sanırım.
    Temsılcıler Meclısı, Senato ve Baskan'ın Demokrat Partıden oldugu bır doneme gırebılırız.
    Bu işlerin hızla ilerlemesi için hepimiz için güzel bir haber olabilir.
    Bir kaç saat sonra kesinleşir sonuçlar.


  • Demokrat adaylar alir gibi.

  • ⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

    Demokrat adaylar alir gibi.

    Koltuğun birini Demokratlar kazandı. Digerinde ise 16000 ile öndeler. Muhtemelen iki koltukta maviye bürünecek.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum