Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

• @xemre benim hesaplarima gore max 6.500 gibi gelecek. Ama insallah daha yuksek rakamlari goruruz :)
    Haftaya bugun aciklanir herhalde en gec

• Bence 7500 civarı olacaktır ama daha önceki yıllarda maksimum artış 4.500 civarında idi yine o kadar artsa bile 10.000'leri bulmaz gibi geliyor. Keşke 10.000leri geçse de bizde yavaş yavaş sevinmeye başlasak :)

• @sorusuvar DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

Sn @jamesbrain cook tebrikler, hayirli ugurlu olsun :)
    1 sorum var; 23 kisiydik demissiniz diger kisilerin de green card icin geldiklerine emin misiniz? Turistik ve is icin olabilir mi? Rakam cok yuksek geldi de :)
    Hocam sayı çok değil. Tahminen Türkiye'den 3000 case var tekil olarak. Aylara bölsen 250 case yapar. Günde 10-15 case alsalar normal.

• Eğer sistem gerçekten değiştiyse cut off 6500 -7500 arası olur. Atlamalara mart gibi başlar. Nisan tahminim 20000 civar olur. Dediğim gibi sistem değişti ise.

• @arnblt travel ban gelen İran vatandaşları da Ankara'da görüşmeye giriyordu. Eğer bu yasak dv 2018 talihlilerini de etkilediyse "umarım etkilemez" ankara konsolosluğu rahatlamış olacak. İlerleyen aylarda ülke kotası devreye girdiğinde daha çok talep edebilirler, tabi sistem değişmemiş ise.. :)

• Britsimon amca bir çalışma yapmış. :) DV 2017 ceac verilerini patlaşmış ve EU için her 1000 case için yaklaşık 850 case seçildiğini ve bu 850 case içinden yaklaşık %34 ünün DS 260 doldurmayarak sürece devam etmediğini tespit etmiş. DV 2018 içinde önemli bir bilgi, okumanız tavsiye edilebilir. Selamlar.

http://britsimonsays.com/dv2017-ceac-data/

• Bu arada şu konu ile alakalı bilgisi olan var mı, nüfus kayıt örneğinde kardeşlerimize yer verilmiyor sebebini sorduğumda ise bazı kişiler bilmediği kardeşlerini öğreniyorlarmış nüfus kayıt örneğinden bu sebeple devlet kardeşlerin gösterimini yasaklamış.

Konsolosluğa götüreceğim nüfus kayıt örneğinde benim de bu sebepten kardeşlerim gözükmüyor. Bu herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Sizlerin de nüfus kayıt örnekleri benimki gibi mi ?

• @road2america yani bu tam olarak şu anlamada gelebilir sanırım bu sene talihlilerin çoğu kabul görebilir eğer kriterlere uygunsa.

• @maranty bu şekilde bir çıkarım yapılabilir. Evet. Umarım da öyle olur. :)

• @apostleoftruth Ben bu hafta nüfus kayıt örneği aldım . Biri iş için biri Usa konsolosluk dediğimde bana iki ayrı örnek verdi. İçersinde kardeş bilgisi olanı konsolosluğa vereceğimi söyledi . Bilginize...

• dün sabah mülakatımızı gerçekleştirdik. 08:00 'daki randevumuz için 07:30 'da kapıdaydık. imkanı olanların daha erken gidip sıraya girmelerini tavsiye ederim. sırayla randevusu 8 'de olanları içeri aldılar ve 07:50 'de içerideydik. bebek arabamızı ve bebeğimizin bikaç oyuncagı bezi vs. ve mamasını içeri sokmamıza izin verdiler. mamayı bebegin yada bizim denememizi istediler. çanta, yiyecek içecek ve elektronik eşyaya izin verilmiyor kesinlikle. araba anahtarına izin veriliyordu. içeride uzuuuuun bir beklemeden sonra 09:30 gibi nihayet numaramız yandı ve evrakları teslim etmek üzere bankoya gittik. görevli eşimin ve bebeğin isterlerse bekleme salonuna gecebileceklerini söyledi.
    -pasaport (herkes için)
    -2 tane 5*5 foto (herkes için)
    -diploma (asıl ve fotokopisi) (kazanan için)
    -sağlık raporu (herkes için)
    -arşivli adli sicil kaydı (e-devlet çıktısı) (eşim ve benim için)
    -vukuatlı nüfüs kayıt örneği (1 asıl 2 fotokopi)
    -finansal belgeler
    -CSC kaydı (1 adet)
    yaklasık 15 dk sürdü evrak teslim işlemimiz ve görevli yukarıda listelediğim belgeleri teslim aldıktan sonra bekleme salonuna gecmemi söyledi. 5-6 dk sonra ödeme için numaramız yandı. 3 kişi için 990$ ödeyip tekrar bekleme salonuna gectim. bi 10 dk sonra son kez numaramız yandı ve bu kez 3ümüz beraber bankoya gectik. elimizi kaldırıp dogruyu söyleyeceğimizi bildirdik. ne iş yaptıgımızı, daha önce abd ye gidip gitmediğimizi, vize basvurusunda bulunup bulunmadıgımızı, yurtdısını cıkıp cıkmadıgımızı ve cıktıgımızı soyledikten sonra hangi ülkeler oldugunu sordular. toplam 5-6 dk sürdü orda işlemimiz. vizemin onaylandıgını belirten beyaz kagıdı verip ayrılabileceğimizi söylediler. toplamda 2 saat ama işlem süresi olarak 30 dk da işimiz bitti ve 10:00 da konsolosluktan ayrıldık. simdi pasaportlarımızın gelmesini bekliyoruz. darısı tüm bekleyenlerin basına.

• @fbazer Hayırlı olsun :))

• @FBazer hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar... Yurt dışına çıkıp çıkmamakla ilgili ne gibi sorular sordular.

• @fbazer hayırlı olsun. yeni hayatınızda başarılar. bebek arabasını almış olmaları sizin için iyi bir şans olmuş .

• @fbazer Sakıncası yoksa finansal olarak ne kadar gösterdiniz acaba?

• @fbazer harika haber , çok çok sevindik. Bundan sonraki yaşantınız çok daha güzel olsun.🤗🇺🇸👍🏻🇺🇸

• @fbazer DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

dün sabah mülakatımızı gerçekleştirdik. 08:00 'daki randevumuz için 07:30 'da kapıdaydık. imkanı olanların daha erken gidip sıraya girmelerini tavsiye ederim. sırayla randevusu 8 'de olanları içeri aldılar ve 07:50 'de içerideydik. bebek arabamızı ve bebeğimizin bikaç oyuncagı bezi vs. ve mamasını içeri sokmamıza izin verdiler. mamayı bebegin yada bizim denememizi istediler. çanta, yiyecek içecek ve elektronik eşyaya izin verilmiyor kesinlikle. araba anahtarına izin veriliyordu. içeride uzuuuuun bir beklemeden sonra 09:30 gibi nihayet numaramız yandı ve evrakları teslim etmek üzere bankoya gittik. görevli eşimin ve bebeğin isterlerse bekleme salonuna gecebileceklerini söyledi.
    -pasaport (herkes için)
    -2 tane 5*5 foto (herkes için)
    -diploma (asıl ve fotokopisi) (kazanan için)
    -sağlık raporu (herkes için)
    -arşivli adli sicil kaydı (e-devlet çıktısı) (eşim ve benim için)
    -vukuatlı nüfüs kayıt örneği (1 asıl 2 fotokopi)
    -finansal belgeler
    -CSC kaydı (1 adet)
    yaklasık 15 dk sürdü evrak teslim işlemimiz ve görevli yukarıda listelediğim belgeleri teslim aldıktan sonra bekleme salonuna gecmemi söyledi. 5-6 dk sonra ödeme için numaramız yandı. 3 kişi için 990$ ödeyip tekrar bekleme salonuna gectim. bi 10 dk sonra son kez numaramız yandı ve bu kez 3ümüz beraber bankoya gectik. elimizi kaldırıp dogruyu söyleyeceğimizi bildirdik. ne iş yaptıgımızı, daha önce abd ye gidip gitmediğimizi, vize basvurusunda bulunup bulunmadıgımızı, yurtdısını cıkıp cıkmadıgımızı ve cıktıgımızı soyledikten sonra hangi ülkeler oldugunu sordular. toplam 5-6 dk sürdü orda işlemimiz. vizemin onaylandıgını belirten beyaz kagıdı verip ayrılabileceğimizi söylediler. toplamda 2 saat ama işlem süresi olarak 30 dk da işimiz bitti ve 10:00 da konsolosluktan ayrıldık. simdi pasaportlarımızın gelmesini bekliyoruz. darısı tüm bekleyenlerin basına.

Hayırlı olsun.

• Bu ileti silindi!

• Finans kısmını bende merak ediyorum

• @fbazer herşey gönlünüzce olsun...tebrikler...

Benzer Başlıklar

• [Arşiv] Sayılarla DV2023

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k