aldığım kitapda PPO-HMO-POS-FEE FOR SERVİCE
sağlık sigortalarından bahsetmiş bu sağlık sigortalar ne kadardır aylık
1)-ppo (Prefered Provideer Organizasyons)
2)-HMO (Health Maintenance Organizations)
3)-POS (Point of Service)
4)-Fee for service
bu sigortaları yapdıran varmı ne kadar ödüyorsunuz bilgi verirseniz sevinirim
bunların dışında sigorta çeşidi varmı
-
Bu konuyu tekrar gün yüzüne çıkartmış olacağım fakat bu konuda ciddi bir bilgiye ihtiyacımız var. Oğlumuz Tip-1 Diyabet ve Alerjik Astım hastası. Novarapid-Lantus gibi insülinler ve Dexcom G6 Glukoz Takip Cihazı kullanıyor. Bunlara Amerika-Kaliforniya özelinde ulaşmasında herhangi bir problem yaşar mıyız ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
-
@bkio, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
Herkese merhaba,
18 Şubat itibariyle San Diego'ya yerleştik. Yani henüz bir ev kiralamadık ancak o tarihten bu yana buradayız 🙂
Sağlık sigortası ile ilgili kafamı karıştıran bir durum var.
Medicaid ( California'da medi-cal deniyor sanırım ) programından faydalanmanın public charge olarak değerlendirilip değerlendirilmediğiyle ilgili farklı bilgiler okuyorum. Burada da aynı şekilde. Public charge'a sebebiyet vermez diyor herkes ancak riskli bir şey yapmak istemiyorum.
Mantıklı olan, eyaletin marketplace'inden bir sigorta planı satın almak mı? Deneyimi, bilgisi olan varsa fikir verirse memnun olurum.
Herkese tekrardan merhaba. Benim gönderime bir yanıt gelmedi ancak kendimiz ne yaptık bunu paylaşayım. Belki sonradan bakanlar için bir faydası olur. Kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir. 4-5 günlük düşünme ve araştırma sonucu kendi uygulamamızı aktarmaktan ibarettir.
Public charge meselesi kafamı karıştırdığından, öncelikle Covered California sitesindeki resmi danışma numarasını aradık ve henüz bir gelir elde etmediğimizi ancak birkaç hafta içinde gelir elde etmeye başlayacağımızı belirterek nasıl ilerlememiz gerektiğini sorduk. "bugün itibariyle bir gelir elde etmediğiniz için bunu bu şekilde sisteme girin, sistem sizi medi-cal'e yönlendirecek, gelir elde etmeye başladığınızda yine aynı siteden güncellersiniz, medi-cal'den faydalanmak public charge'a sebebiyet vermez" dedi.
İkna olmadığım için "find local help" bölümünden Türkçe konuşan acentelerden biriyle görüştüm. Acentedeki beyfendi de public charge'a sebebiyet vermeyeceğini, mantıklı olanın medi-cal ile ilerleyip sonra güncelleyerek gerekirse marketplace planı almak olduğunu söyledi.
Ben yine ikna olmadığım ve bu kez yine sitede yer alan ancak destek hattı olarak geçenlerden birini aradık. Buradaki hanımefendi de an itibariyle gelir elde etmediğimiz için hanehalkı gelirinin olmadığını belirtmemizi, gelir elde etmeye başladığımızda 30 gün içinde güncellemeleri yaparsak bir sorun olmayacağını, gelirimizin medi-cal için ön görülen sınırın üzerine çıkması durumunda sistemin zaten covered california üzerinden marketplace planlarına yönlendireceğini söyledi. Kendisine, medi-cal'in iptal edilip marketplace planına geçilmesi durumunda güvencesiz bir dönem olup olmayacağını da ayrıca sordum ve güvencesiz kalma riskinin olmadığını söyledi.
Hâla tam olarak ikna olmadığımdan ve aman public charge filan ileride başımıza iş açmayalım endişesinden dolayı ben aslında marketplace'ten bir silver paket almaya karar verdim. Ancak covered california'da gerekli bilgileri doldurarak ilerleyip, beklenen yıllık gelire ortalama bir meblağ yazdığınızda şöyle sorular geliyor "bu geliri aylık/yıllık mı elde ediyorsun?" "bu geliri hangi tarihte elde ettin?" "bu gelir hâla devam ediyor mu?" gibi gelirin detaylarına ilişkin cevaplar istiyor. Bir adım sonrasında da gelire ilişkin kanıt yüklüyorsunuz. Bu sebeple, şu an tahmini gelire ilişkin beyanda bulunmak da hatalı olacak gibi geldi ve mecburen gelirimiz olmadığını beyan ederek ilerledik.
Başvuruyu dün tamamladım. Bugün medi-cal için uygunluğa ilişkin bir yazı geldi. Ancak bu bir tür ön yazı olarak anladım. Gelişmeleri aktarırım.
Bu ay sonuna doğru muhtemelen ilk gelirimizi elde edeceğiz ve nisan ayı içinde bunu güncellemeyi planlıyorum. Her ay güncelleme yapacağım daha doğrusu. Zaten gelen her belgede de, hane halkının büyüklüğünde ya da gelirinde herhangi bir değişiklik olursa 30 gün içinde bildirmekle yükümlü olduğu yazıyor. Zaten başvuruda da bunu taahhüt ediyorsunuz.
Gelir artışını zamanında bildirirsek bir sorun olmayacağını umut ediyorum.
-
@denizezgi Yaptırın. Public charge, ABD göçmenlik hukukunda, bir kişinin devletin geçim desteğine bağımlı olup olmadığına bakılan bir değerlendirmedir. Ama her kamu desteği public charge değildir. Healthcare gov’da kullanılan premium tax credit (PTC) public charge değerlendirmesine girmez, sosyal yardım (welfare) sayılmaz ve ileride vatandaşlığınız için (naturalization) bir sorun teşkil etmez. Bu durum USCIS tarafından açıkça belirtilmiştir. Çünkü bu destek nakit yardım olmadığı için kişiyi geçindirme amacı taşımaz, vergi sistemi üzerinden verilen bir vergi indirimi veya sübvansiyondur.
Ancak bazı sağlık yardımları public charge olabilir, karıştırılmaması önemli, bunları iyi öğrenmek lazım.
Public charge olanlar:
• Medicaid yani uzun süreli bakım için örneğin huzurevi, nursing home vs.
• Cash assistance (SSI, TANF gibi)Benim örneğim de şu:
Ben DC’de yaşıyorum, burası eyalet statüsünde olmadığı için Healthcare gov burda geçmiyor, DC Health diye kendi sağlık sistemi var. Şuanda çalıştığım işyerim Nisan ayı gibi beni sağlık sigortası kapsamına alacağı için bu arada (3-5 ay) sigortasız kalmamak adına bir başvurayım bakayım dedim, tüm belgelerimi yükledim (residency, paystub, immigration etc). Önce $680 tax credit onaylandı, sonra yanlışlık yapmışız, halen değerlendiriyoruz diye notification yolladılar ve tax crediti iptal ettiler, şaka gibi 😃
Bende bunun üzerine Türkiye’deki aile hekimi/sağlık ocağı sistemine benzer, oturduğum eve 0.5 mile uzaklıkta MedStar diye bir klinikten ücretsiz üyelik aldım, Healthy DC Plan böyle mini bir plan da sunuyor, tamamen ücretsiz, 0 deductible, copay, vs vs. Yani örnek veriyorum, grip oldunuz - antibiyotik mi yazdırmanız lazım, acil fenalaştınız mı, parmağınız mı kırıldı, mideniz mi zehirlendi gibi gibi ayaklı tedavi ve rahatsızlıklarda ve rapor yazdırmada gayet iş görecek bir plan. Sizde Healthcare’den bakınız, eğer böyle planları varsa yaptırabilirsiniz, zira PTC kullansanız bile fark ödeyebilirsiniz, deductible vs yani o kadar hastane kullanan biri misiniz onu düşünün.Şüpheli bir hastalık durumunda zaten basar Türkiye’ye giderim diye düşünüyorum, Allah’tan Türküz ve böyle bir imkanımız var, elin Amerikalısı napsın, bu sömürü sistemine mahkum.
-
@zge Ben mumkun oldugu kadar organic ve dogal olanlari tercih ediyorum. Omega 3 fish oil, vitamin D, calcium, vitamin C, magnesium ve GABA supplements aliyorum. Florida'ya tasindiktan sonra vitamin D azalttim.
Gida olarak da bircok urunun organic veya dogal olanini tercih ediyoruz. Hazir ve paketlenmis gidalardan, dondurulmus gidalardan, fast food urunlerden, gazli iceceklerden mumkun oldugu kadar uzak durmak en iyisi.
-
@MySea Gectimiz hafta ve bu hafta toplamda 18 Ailenin vizesini iptal ettiler Konsolosluga cagirip bu konu ile alakali . Ayrica 4 Kasim tarihi icinde bircok Aile gorusmeye cagirildi ayni konu icin. .Aslinda tamda bu yeni Olay icin bilgi tecrube duyumu olan varmi diye sormak istemistim .
-
Yakin zamanda B1/B2 vize turu ile Amerikaya gelip Dogum yapmis Aileleri Konsolosluga cagirarak , bu gerekce ile vizelerinin iptal edildigi duydum , yaklasik 10/15 Ailenin . Sanirim bir o kadar Ailede 4 Kasim gibi ayni amacla Konsolosluga cagirilmis . Bu konu hakkinda bilgisi , tecrubesi , duyumu vs olan varmi acaba ?
-
Merhaba, eşimin kronik bir rahatsızlığı olduğu için biz de benzer süreci yaşadık. Sigorta yaptırırken MS gibi mevcut hastalıkları mutlaka beyan etmeniz gerekiyor, çünkü sigorta şirketi risk değerlendirmesini buna göre yapıyor. Bazı poliçeler kronik hastalıkları tamamen kapsam dışı bırakabiliyor ama bazı şirketler ek prim karşılığında dahil edebiliyor. Yani doğrudan fiyat artışı değil ama teminat sınırlaması olabiliyor diyebilirim.
Amerika’ya gitmeden önce özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneklerine mutlaka bakın, özellikle yurt dışı teminatı olan poliçeleri tercih etmek çok önemli. Biz Türkiye’deyken yaptırdık, sonrasında bazı giderleri burada da kullanabildik. Şirket seçerken danışman desteği almak işinizi baya kolaylaştırıyor çünkü her poliçenin kapsamı farklı oluyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir 💛
-
@FreeWoRLD bizim gibi periyodik olarak tahlil yaptırması gerekenler için çok faydalı, sağlık konusu biraz bilinmez bizim için haliyle..
Kızımın 2 yaşından beri, yılda bazen 2, bazen 4-5 kez yaptırmamız gereken tahlil paketini ekledim sepete totali görebilmek için (ki bazıları paket olduğu için fazladan kalemler de var içinde, mesela alt ast tek kalem olarak yoklar, hepatic paket yapmışlar, bilirubin albümin vs de var, bunların hepsi ayrı ayrı ücretli burada). 66.84 tuttu hepsi. Bence gayet uygun. Teşekkürler, kıymetli bir paylaşım olmuş. -
Welcome to the Health Insurance Marketplace® Welcome to the Health Insurance Marketplace®
Welcome to the Health Insurance Marketplace®. Official government website.
-
-
@TUNCAHM hocam ilaclari kargo Ile gonderiyorlar miymis ogrenebildiniz mi?
-
@evr42 merhabalar Medicaid e başvurduk internet üzerinden başvurup bir de onların ofislerine gittik onlarda başvurumuzu gözden geçirdiler. Ssn istiyorlar bu arada, başvurumuz sonuçlanmadan geçen hafta buradaki hastaneye gidip muayeneyemizi olduk oradaki görevli size fatura gelecek ama merak etmeyin medicaid çıkınca biz onlarla halledeceğiz dediler. Henüz fatura gelmedi. Ben kontrolümü oldum gayet ilgililerdi.
-
Herkese merhaba, ben Fatih. Istanbulda yasiyorum daha once baska baslikta bahsetmistim. Disotonomi/POTS hastasiyim uzun suredir. Oregon eyaletinde Northwestern Functional Neurology kliniginde alternatif tedavi icin tedavimi karsilayabilecek dernek/organizasyon vb ariyorum.
Yasadiginiz eyalette boyle bildiginiz Turk dernke veya organizasyon var mi?
-
Aradaslar merhaba. Newyork tayim . Turist vizemi F1 a cevirdi ve su an süreç pending asamasinda.. Sorum su, ücretsiz veya uygun fiyata check up yaptırabileceğim yerler varmidir acaba? Tecrubelerinizi paylasirmisiniz lütfen?
-
ABD'de doğum ile ilgili merak ettiklerinizin cevaplarını aşağıdaki konu başlığında bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1799/amerika-da-doğum-hakkında-merak-edilenler
IR5 vizesi, ABD vatandaslarinin anne veya babalari icin basvuru yapmasi gereken gocmenlik yoludur. Anne veya babaya sponsor olabilmek icin ABD vatandasinin en az 21 yasinda olmasi gerekir. Bu konu ile ilgili de merak ettiklerinizin cevaplarını aşağıdaki konu başlığında bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir-5-vize-süreci-abd-vatandaşlarının-anne-ve-babası
-
-
@aysenalkan yurtdışı doğum olarak teminat yok. Sadece yurtdışı yatarak tedavi olarak teminat var.
Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
-
Soyle bir durum var mi (mis)? Tax credit alip tax return tam olarak alabiliniyormus. Yani 1000$ lik bir paketi aylik 800$ (tahmini gelir beyanina gore sistem oneriyor) tax credit ile 200$ aylik odeyerek alip sonrasinda yil sonunda tax returnu tam olarak alan oluyormus. bu nasil oluyor bilen var mi?
Bir de Eligible for a "Health Savings Account", "Extra Savings" ne demektir? Bazi paketlerde yaziyor. -
@caglaror Bu arada, size gosterilen paketler sizin kendi kriterlerinize gore belirleniyor. Gelir durumu, kisi sayisi, yas gibi kriterlere gore degisiyor. Sigorta paketinin sonundaki 11, 28, 29 gibi rakamlar o kriterlere gore gruplandirilmis kumelere ait. Aylik odemeler de bu gruplara gore degisken.
Ornegin gelirleri ve birey sayilari tamamen ayni iki aileden grup yas ortalamasi 10 yas fazla olan ailenin aylik odemesi 50-100$ fazla olan paketler cikiyor karsisina.
@keysnambır sizinle bizim paketler yakin ama yas farki nedeniyle fiyat ve ucretlendirme (muhtemelen de icerik) farkli. -
@caglaror Tecrübe ettiğim bir durumu yazayım bununla ilgili. Gelirim düşük olacaktır diye tahmin ederek Healthcare marketplace'den bir plana kayıt yaptırmıştım. Ayda $40 civarı ödüyordum, tax credit desteği ile. Ama o sene toplamında kazandığım, tahmin ettiğimden fazla oldu ve beyan yaptıktan sonra IRS mektup gönderdi ve aradaki yaklaşık $2000'lik farkı öde dedi. Paşalar gibi ödemiş oldum.

-
Pfff...
Soyle cikmazlar var. (rakamlar nesnel ama birbiriyle orantili)
Yasin ileri ve gelirin aclik sinirinin uzerinde ise sunulan paketler cok dar bir alanda kaliyor.- Aylik sifir veya cok az (50$ alti) odemek isterseniz (Monthly premium),
- Deductible yuksek 18.000$ ve cepten cikabilecek maksimum toplam para yuksek oluyor, 18.000$ gibi.
- Deductible dusuk 8.000$ ve cepten cikabilecek maksimum toplam para yuksek oluyor, 18.000$ gibi
Bu deductible farkli paketler arasindaki farklari olusturan ise- Acil kullanimindaki odeme oran veya miktari
- Generik ilac odeme oran veya maksimum odenebilme tutari
- Pratisyen hekim ziyaretinde odenecek maksimum miktar (ziyaret basi) ve sartlari
- Uzman hekim ziyaretinde odenecek maksimum miktar (ziayret basi) ve sartlari
Dentaller odense bile (kiodenen paket yok bunlarin icinde) cok komik rakamlar odeniyor.
Ayrica paket detaylarinda X-ray, lab analizleri gibi detaylar da daodeme maksimumlari ve oranlari cok degisken oluyor.
Bu paketler ve alt paketler yillarin populasyon istatistiklerinden hareketle belirleniyor. Sigorta her zaman karli cikacak sekilde belirliyor (kasa hep kazanir prensibi).
Bu yuzden kendi odeme limitinizi belirleyip olabilecek en buyuk paketi almak gerek.
Ornegin ben aylik hic odeme yapamayacaksam 0-50$ arasindaki aylik odemesi olan paketlerden sececegim.
Bunlarda da deductible bakmaksizin doktor muayenesi ve acil gibi odemeleri en az olanlari sececegim. Ilac konusu cok karisik ama jenerikler burada ucuz. O yuzden onu cok dusunmeyin derim. Cok darda kalirsaniz ucuz ilac bulunan bir ulke var tanidiklarin gidip geldigi
- Aylik sifir veya cok az (50$ alti) odemek isterseniz (Monthly premium),
-
@caglaror, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi
Soyle bir durum var mi (mis)? Tax credit alip tax return tam olarak alabiliniyormus. Yani 1000$ lik bir paketi aylik 800$ (tahmini gelir beyanina gore sistem oneriyor) tax credit ile 200$ aylik odeyerek alip sonrasinda yil sonunda tax returnu tam olarak alan oluyormus. bu nasil oluyor bilen var mi?
Bir de Eligible for a "Health Savings Account", "Extra Savings" ne demektir? Bazi paketlerde yaziyor."Premium tax credit" aynen "Child tax credit" gibi refundable yani yil sonunda vergi borcunuzdan dusebileceginiz ve hatta uzerine alabileceginiz bir tax credit (surada cok yuzeysel deginmistim). Tax credit denilen olay ile alinabilecek vergi iadesi dusmuyor, aksine cikacak vergi borcu dusuyor. Eger "refundable" ve vergi borcundan daha fazla bir miktar ise, o halde vergi borcu sifirlanip uzerine daha fazla para aliniyor. IRS bu "premium tax credit" ile parayi onceden size vermis oluyor. Elbette tahmin edilecek gelire gore.
En onemli nokta geliri iyi tahmin ederek o sekilde basvuruyu yapmak. Genellikle geliri bir kisim fazla yazmak daha guvenli cunku tahmin edilen gelirin altinda kazanc oldugu durumda size fark odeniyor (Bu tamamen tax refund haricinde). Olur da fazla kazanc olacagi tahmin edilirse, marketplace'den derhal bildirilmesi gerekiyor ve o durumda ceza cikmiyor veya minimuma iniyor.
"Health Saving Account" ise bir para hesabi turu. Gelirin bir kismi bu hesaba yatirilabiliyor ve bu yatirilan paradan vergi alinmiyor (sene sonu vergi odemek zorunda kalinmiyor). 2 avantaji var;
- Senelik toplam geliri dusurebiliyor (boylelikle yukaridaki bahsettigim kazanc fazlasi durum bu sekilde ayalanabilir - sadece bir opsiyon elbette)
- Tum saglik harcamalari (ilac, doktor, dis, saglik urunleri vs) icin bu para harcanabiliyor.
Fakat onemli nokta; bu hesaba konulan tum para sadece ve sadece saglik harcamalari icin kullanilabiliyor. Baska bir amacla kullanilamiyor. Olur da baska bir amac icin para hesaptan cekilir ise, %20 ceza + miktar uzerinden gelir vergisi odenmek zorunda kaliniyor.
-
@FreeWoRLD
Umarim dogru anladim bu sefer.
Orneklestirmek istiyorum.
Yillik kazancimi 50k olarak tahmin ettim ve formlari ona gore doldurup eligible olunca aylik odemesi 1000$ olan bir paketi sectim. credit olarak 800$ odenecek ben de 200$ odeyecegim her ay.-
Yil sonu kazancim 40k $ olursa vergisi normalde 40k uzerinden hesaplanip (atiyorum) 5k$ odemem cikacakken, saglik harcamalari olarak 2.4k yillik odemis gorunup (yoksa 12k mi odemis gorunecegim?) 37.6k $ uzerinden 4k$ vergi odemem cikiyor. Ya da yanlis anladiysam 40k-12k = 28k uzerinden vergi hesaplanacak.
-
Yil sonucu kazancim 50k$ olursa bu sefer 800$ yerine 500$ odenecekti o zaman 300$*12=3600$ ek vergi odemem (veya bunun vergisini) gerekecek. Yani fazla vergi odemem cikacak.
Benim durumumda 30k civari gelir bekliyorum, 36k gelir tahmini yazdim. Daha yuksek kazandigim anda basvuruda bulunacagim. Ama tahminlerim bu rakam civarinda kalacagim.
Simdi paket secerken paketlerin yaninda yazan "Health Savings Account", "Extra Savings" etiketlerinin paketle ne ilgisi var?
Ben 10-20$ aylik odemesi olan 811$ destekli paketlerden birisini sececegim. Umarim cok fazla farketmez. -
-
@caglaror HSA bizde var. Maaşlı çalışanlar ve her yıl belli bir miktar sağlık harcaması yapanlar için mantıklı bir şey. Buraya konacak parayı yıl başında seçiyorsun, para hemen kullanıma hazır oluyor ancak her ay maaştan pre-tax olarak kesiliyor. Bu şekilde vergilendirilmiş kazancı düşürdüğü için vergi avantajı sağlıyor. Maaşlı çalışmayanlar için nasıl olur bilmiyorum.
Hesaptaki parayı yıl sonuna kadar harcamazsan kaybediyorsun. Bizim sistemde yıl sonu gelince sana 3 aylık grace period veriyorlar, o süre bitmeden harcamak zorundasın. Bu parayı sigorta primlerini ödemek için kullanamıyorsun, ancak onun dışındaki tüm sağlık harcamaları için kullanabilirsin.Health Savings Account https://www.healthcare.gov/glossary/health-savings-account-hsa/
-
@caglaror Soyle bir dokuman var ve ornekler ile detaylandiriyor. Belki yardimci olabilir.
Seceneklerde HSA etiketi olmasi, sizin HSA hesabi acabilme hakkiniz oldugunu belirtiyor.
-
@knnrn
Sanirim FSA demek istediniz. HSA hesabi icindeki para hic bir zaman kaybedilmiyor, her sene bir sonraki seneye aktariliyor. Ayrica hesaba yatirilan miktar sene icinde istenildigi gibi degistirilebiliyor.Bu bahsettiginiz FSA hesabi ve bu hesap ile sene basinda miktar secilerek, sene sonunda kullanilmayan yaniyor. Ayrica HSA self-employed kisilerce de kullanilabilirken, FSA sadece maasli calisanlar tarafinda kullanilabiliyor.

-
Massachusetts’te 4 yildir yararlandigimiz Connectorcare planlarda deductible sifir (0). Tax creditten sonra aylik payimiza dusen $187. Esim+ben. Cocuga zaten MassHealth denen ayri bir sistem var, bedava.
Link: https://www.mahealthconnector.org/wp-content/uploads/Guide_to_ConnectorCare.pdf -
@caglaror, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi
@FreeWoRLD
Umarim dogru anladim bu sefer.
Orneklestirmek istiyorum.
Yillik kazancimi 50k olarak tahmin ettim ve formlari ona gore doldurup eligible olunca aylik odemesi 1000$ olan bir paketi sectim. credit olarak 800$ odenecek ben de 200$ odeyecegim her ay.-
Yil sonu kazancim 40k $ olursa vergisi normalde 40k uzerinden hesaplanip (atiyorum) 5k$ odemem cikacakken, saglik harcamalari olarak 2.4k yillik odemis gorunup (yoksa 12k mi odemis gorunecegim?) 37.6k $ uzerinden 4k$ vergi odemem cikiyor. Ya da yanlis anladiysam 40k-12k = 28k uzerinden vergi hesaplanacak.
-
Yil sonucu kazancim 50k$ olursa bu sefer 800$ yerine 500$ odenecekti o zaman 300$*12=3600$ ek vergi odemem (veya bunun vergisini) gerekecek. Yani fazla vergi odemem cikacak.
Benim durumumda 30k civari gelir bekliyorum, 36k gelir tahmini yazdim. Daha yuksek kazandigim anda basvuruda bulunacagim. Ama tahminlerim bu rakam civarinda kalacagim.
Simdi paket secerken paketlerin yaninda yazan "Health Savings Account", "Extra Savings" etiketlerinin paketle ne ilgisi var?
Ben 10-20$ aylik odemesi olan 811$ destekli paketlerden birisini sececegim. Umarim cok fazla farketmez.Ben olsam 30k kazanacagimi tahmin etsem $23000 kazanacagimi soylerim. Cunku 23000e az odemeli kapsamli sigorta alirsin. Yil sonunda gelirin 30000 cikarsa maksimum $1000 fark odersin. Aslinda bu ceza degil zaten odemen gereken tutari odemis oluyorsun. Buradaki avantaj deductible ve out of pocket i dusuk bir sigorta almak oluyor
-
-
Merhaba Arkadaşlar,
Sağlık sigortası ile ilgili bir sorum olacak. Çocuğumuz burada doğdu ve amerikan vatandaşı. Acaba bu sağlık yardımlarından çocuğumuz faydalanabilir mi? Bu durum ilerde bizim vatandaşlık sürecimizi olumsuz etkiler mi? Teşekkürler. -
@kuzeyyuzu, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi
Merhaba Arkadaşlar,
Sağlık sigortası ile ilgili bir sorum olacak. Çocuğumuz burada doğdu ve amerikan vatandaşı. Acaba bu sağlık yardımlarından çocuğumuz faydalanabilir mi? Bu durum ilerde bizim vatandaşlık sürecimizi olumsuz etkiler mi? Teşekkürler.Yararlanabilir, hakkiniz olmayan bir yardimi yanlis bilgi vererek almadiginiz surece vatandaslik surecinizde bir problem yasamazsiniz.
-
@crazycells çok teşekkürler cevap için
-
Merhaba, oglumuz icin medi cal State of California Benefits Id Card (BIC) karti geldi. Cagri merkezini arayip aile doktoruu ogrenmek istedigimizde bize atanmis bir doktor olmadigini, cevremizdeki doktorlari arayarak medi cal ile calisip calismadiklarini sormamizi soylediler. Doktor aratirken cevrede klinikler de bireysel dokorlar da cikiyor. Aramaya baslamadan once hangisi daha dogrusudur diye sormak istedim ; klinikte calisan bir doktor mu yoksa bireysel bir doktor mu . Turkiye mantigi klinik olursa baska doktor da olur, gerekirse biri oburune danisir gibi ama buradaki sistemi bilmedigim icin yanlis da dusunuyor olabilir, once bburada sormak istedim . Tesekkurler
-
@cnpist Bence en yakındakini bir deneyin. Tek doktor ofisi de olabilir klinik de. Ufak kliniklerde genelde iletişim daha kolay olur.
-
@knnrn tesekkurler. nextdoor uzerinden de soracagiz, cevreyi bilmeyince emekliyerek oluyor isler. Tekrar sagolun Kenan Bey.
-
@cnpist, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi
Merhaba, oglumuz icin medi cal State of California Benefits Id Card (BIC) karti geldi. Cagri merkezini arayip aile doktoruu ogrenmek istedigimizde bize atanmis bir doktor olmadigini, cevremizdeki doktorlari arayarak medi cal ile calisip calismadiklarini sormamizi soylediler. Doktor aratirken cevrede klinikler de bireysel dokorlar da cikiyor. Aramaya baslamadan once hangisi daha dogrusudur diye sormak istedim ; klinikte calisan bir doktor mu yoksa bireysel bir doktor mu . Turkiye mantigi klinik olursa baska doktor da olur, gerekirse biri oburune danisir gibi ama buradaki sistemi bilmedigim icin yanlis da dusunuyor olabilir, once bburada sormak istedim . Tesekkurler
Ben bu konuda Facebook gruplarindan cok faydalandim. Her town'in en az bir-iki tane grubu oluyor. Buraya doktor, muhasebeci, elektrikci vesaire tavsiyesi sorulunca iyi olanlar hemen one cikiyor. Zira cogunluk iyileri tavsiye ediyor. Yeni baslik acip sormaniza bile gerek yok. Grupta aratirsaniz yakin gecmiste baska birinin actigi basligin sonuclari da is goruyor.
-
@sadriabi tesekkurler. Esim sagolsun sosyal gruplara yaziyor
ben de buradan fikir almadan yurumemeye calisiyorum. facebook uzerinden bir ekip buldu o da yeni, her yonden calisiyoruz. Cok tesekkur ederim 
-
Benzer Başlıklar
129
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k