Türkiye'ye girerken uygulanan gümrük kuralları
-
@crazycells
(Bu kapsamda, yolcu beraberinde getirilen cep telefonları için 2019 yılı itibarıyla 618,60 TL tutarında “Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı” ödenmesi gerekmektedir.)Maalesef burdaki 618,60 TL lik ücrete, 18 temmuz 2019 tarihinde tekrar bir fiyat güncellemesi yapılarak 1500 TL ye çıkartıldı
+not olarak belirtmek isterim, tütün ve alkollü içecekler sınırlamasındaki kontroller hangi havalimanından girdiğinize, hangi uçuşu yaptığınıza göre değişiklik gösterir
Misal Kıbrıs-Adana uçuşu yapıyorsanız çok büyük ihtimalle havalimanından çıkış yapmadan,bavulunuzu x-ray cihazında kontrol etmek isteyeceklerdir, çünkü genellikle bu güzergahı ülkeye ucuz alkol ve sigara sokmayı meslek edinmiş kişiler kullanır
Ama Kıbrıs-İstanbul seferinde bu kadar sıkı kontrol yapılmaz
Bu konuları göz önünde bulundurarak bavulunuza katacağınız ürünlere karar verin
Bu konularda esnek yada katı oldukları yer ve uçuşları gözlemleyerek öğrenebiliriz
Hatta bu postun altına kendi deneyimlerinizi paylaşırsak, ona göre hazırlık yapabiliriz -
@crazycells teşekkürler
-
@Muhtaradana hatirlatma icin tesekkurler, evet o kisim guncellenmisti. Degisikligi ilk iletide yapiyorum.
-
@crazycells, içinde söyledi: Türkiye'ye girerken uygulanan gümrük kuralları
@Muhtaradana hatirlatma icin tesekkurler, evet o kisim guncellenmisti. Degisikligi ilk iletide yapiyorum.
Tuh bende tepkilerden sonra acaba 618e geri mi çektiler diye düşünmüştüm ama yanılmışım 🙄
-
Normalde yukardaki kurallarda belirtilmiş sanırım ama -varsa eğer- başından geçen birisinden duymayı istediğim için sormak istedim:
1000-2000$ civarı bilgisayar getirebilen oldu mu? Ve kaç tane getirebildiniz? -
@crazycells, içinde söyledi: Türkiye'ye girerken uygulanan gümrük kuralları
Yolcu Muafiyetleri
Soru: Yolcu Beraberinde Getirilen Cep Telefonları Vergiden Muaf Mıdır?
Cevap: Evet vergiden muaftır. Ancak, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik ile 15/06/2012 tarihli ve 28324 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6322 sayılı kanun ile 492 sayılı Harçlar Kanunu’nun 8 sayılı tarifesinin mülga “VIII- Telsiz harçları” bölümü yeniden düzenlenmiş ve tarifeye “VIII- Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı” bölümü eklenerek, ticari mahiyette olmaksızın yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri alıcısı bulunan verici portatif telsiz telefon cihazlarının kullanım izni harç kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda, yolcu beraberinde getirilen cep telefonları için 2019 yılı itibarıyla618,60 TL- 1500 TL (18 Temmuz itibariyle guncel fiyat) - tutarında “Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı” ödenmesi gerekmektedir.Maalesef bu ücret 1ocak 2020 itibariyle 1838 liraya yükseltildi +bu ücrete 20 euro bandrol ücreti eklendi
İlgili haber linki ⬇️ Türkiye de sürekli artış gösteren harç ve vergi oranları https://yesilkartforum.com/forum/post/109997
Soru: Yolcu beraberinde getirilen elektronik cihazlar için bir ödeme yapmak gerekir mi?
Cevap: Evet, ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek olan elektronik cihazlardan bir defaya mahsus olmak üzere TRT adına "Bandrol ücreti" gümrük idarelerince tahsil edilmektedir. Ayrıca, yolcu beraberinde getirilen cihaz türü ve televizyon için ekran boyutuna göre değişen miktarlarda TRT bandrol ücreti tahsil edilmektedir.Yukarıda bahsedilen TRT bandrolünün yanına - 24 Aralık 2019 tarihinde yeni bir bandrol daha eklendi, bu tür elektronik eşyaları getirirken TRT bandrolünün dışında ek bu yeni bandrol ödemek zorunda kalacağınızı unutmamak lazım, artık kar-zarar oranını yapıp buna göre getirip getirmemek size kalmış, bu konudaki haber linkinide buradan okuyabilirsiniz ⬇️⬇️⬇️
-
ABD'ye esya kargolayacak kisiler de ilgili olan su basligi inceleyebilirler:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3687/amerika-dan-türkiye-ye-eşya-kargolamak-gümrük-işlemleri
-
Merhaba, CBD oil ile (kenevir yağı) Türkiye'ye seyahat eden veya böyle bir tanıdığı bulunan oldu mu acaba? Varsa herhangi bir sorun yaşanıyor mu vs deneyimlerinizi aktarabilirseniz memnun olurum. Teşekkürler.
-
@padawan biz getirdik gecen Subat. Esimin agrilarina iyi geldigi icin ufak sise almistik. Valiz icinde , ucak alti olarak getirdik. 100ml roll on tipi idi. Yasal mi bakmadim acikcasi, MS icin onerilen bir agri kesici turu ve Amerika da marketlerde satildigi icin aldik ve getirdik. O sirada hic sorun olmadi.
-
Amerika'dan kedi getirdim. Bir Allah'ın kulu çıkıp, "Ne var o kutunun içinde?", "Evrakı var mı onun?", "Çıkar evrakı, bir göreyim" demedi (Evrakı vardı ve tamdı). Elimi, kolumu sallaya sallaya girdim. * Yolculuk tavsiyesi değildir. * :)
-
@kingocali milyonlarca mültecinin elini kolunu sallayarak girdiği ülkeye, bir kedinin bu şekilde girmesine şaşırmamak lazım :)
-
@gucarslan Hadi o siyasi bir karar. Los Angeles'taki başkonsolosluğu arıyorsun. "Veterinerden şu numaralı belge alınacak. Ama öyle her veteriner de olmaz; bu sertifikalı bir veteriner olacak" diyorlar. Veterinerin öylesini buluyorsun. Yüzlerce Dolar harcıyorsun. Kapıdaki memur ne kutuya, ne belgeye bakıyor. Uzaylı getirsen, sokarsın memlekete :)
Hadi, vakumlu ambalajda getirdiğin kavrulmuş Antep fıstığı "Allah" diyor mu diye kontrol eden Amerikalı'nın canı can; kadın kılığına girmiş Asım Can Gündüz'ü arabasına almaya çalışan yurdum insanınınki patlıcan. Tamam. Ben zaten ona kızmıyorum.
Yahu, sen KDV'den ÖTV alan devletsin. Papaz olduğun Amerika'ya para kazandıracağına, de ki, "Getirdiğiniz hayvana bakmayacağız. Belge melge de istemiyoruz. İsterseniz white walker getirin, ama girerken, Amerikalı veterinere vereceğiniz parayı, havaalanındaki vezneye yatırın". Biz de diyelim ki, "Yengenin Hermes'i çok eskimişti. Uluslararası toplantılarda, diğer first lady'lerle toplu poz verirken, mahcubiyetten boynumuz bükülüyordu. Zaten vergilendirilmiş kedi de kutsaldır. Helalühoş olsun devletimize" :D
-
Anladığım kadarıyla yanımızda konsol getiremeyeceğiz Türkiye'ye dönüşte.
-
Turkiye'ye girerken 10.000 euro veya ustu nakit parayi beyan etmelisiniz. Bu para icin vergi odemeyeceksiniz, fakat beyan etmeniz sart! 9.999 euro veya alti nakit para icin ise herhangi bir islem yapmaniza gerek yoktur.

-
@crazycells, içinde söyledi: Türkiye'ye girerken uygulanan gümrük kuralları
Turkiye'ye girerken 10.000 euro veya ustu nakit parayi beyan etmelisiniz. Bu para icin vergi odemeyeceksiniz, fakat beyan etmeniz sart! 9.999 euro veya alti nakit para icin ise herhangi bir islem yapmaniza gerek yoktur.

Bu uyariyi ozellikle Avrupa'daki gurbetciler icin yapmislar. Onlar genelde karayolu ile "sila yolculugu" yaptiklari icin ve Turkiye'ye giderken yastik altinda "undertable" olarak biriktirdikleri Eurolari arabada yanlarinda "cash" olarak goturdukleri icin ve buna ragmen gectikleri ulkelerde (ozellikle Sirbistan, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan gibi) bu nakit paralari beyan etmedikleri icin yakalaniyorlar. Ilgili ulke beyani olmayan paraya el koyuyor. Sila yolu gurbetcilerini uyarmak icin yapmislar.
Note: Sirbistan el koydugu bu paralarla ulkede okullar yaptiriyormus! En azindan para iyi bir sebeb icin harcanmis oluyor :)
-
2007-2014 ve 2019 yillarinda ucak ile turkiyeye gittim,pasaporttan gectikten sonra valizimizi alip kapiya yuruduk,hic kimse bir sey sormadi.avrupadan araba ile gidenler icin yukarda yazilanlar gercek,kadincagiz euro larini cay paketi icine doldurmus,ama komsu gumruk memuru bulup el koymus.avrupa devletlerinde yasiyan bir cok insanimiz sosyal yardimlarla geciniyorlar,bu arada gizlice calisip para kazaniyorlarsa bankaya yatiramiyorlar, ya-da banka yoluyla havale edemiyorlar turkiyeye giderkende yanlarinda goturuyorlar, uyanik bulgar gumrukculeri hemenj forum imzalatiyorlarmis,forum imzalanincada haklarini arama olanaklari kalkiyormus,
-
Selamlar,
Ben de ABD'den bir fotoğraf makinası getirtmek için arayışlara başladım. Gümrük konusunu incelemek istedim.Ancak ürünün illa kutusunda gelmesine de gerek yok aslında. Getiren kişi kutusunu açabilir, hatta 1-2 gün kullansın resim falan da çeksin sıkıntı yok. Geçerken de boynuna assa olmaz mı ? Yine de gümrük v.s o işlere girecek mi acaba? Yada memurun fark edip etmemesine mi kalacak acaba diye düşünüyorum. Ürünün Fiyatı 430 euroyu geçmeyecek bu arada. Var mı böyle bir hikaye deneyimleyen arkadaşlar?
-
@hopasej ilgili makineyi kargo yoluyla almayacaksanız ve birisi tarafından ülkeye sokulacaksa gümrük işlemi görme ihtimaliniz %1 gibi bir şey. çantasına koyup ya da boynuna asıp gelebilir, bu çok normal. hatta kutusunu dahi getirebilir, açmasına bile gerek yok. kendisi için bir ürün almış gibi davranacaktır ki zaten 1 ürün için sormazlar. çantasından birden fazla ürün getiriyor olsa o zaman gümrük işlemine tabi tutulur.
kısaca öyle çok stres yapmadan makinenizi getirsin tanıdığınız kişi.
-
@gucarslan Bilgiler için teşekkür ederim , düşündüğüm gibi olmuş. Kişisel eşya olarak gelmesi en uygun yöntem olarak gözüküyor.
Yanında geleceği kişi de 1 tane bilgisayar getirse yeterli olur bana.Telefon işi sıkıntı ona giremiyorum maalesef.
-
4458 Sayılı Gümrük Kanununda Güncelleme
15 mart 2022 tarihindeki cumhurbaşkanı kararıyla, 4458 sayılı gümrük kanunundaki ilgili maddelerde önemli değişikliklere gidildi.
bu değişikliklerle birlikte özellikle yolcu beraberinde gelen ürünlerin vergilendirilmesi kuralı (5. madde) yurtdışından gelecek arkadaşlar için önemli görünüyor.-
Avrupa Birliği bölgesinden 150 Euro altındaki bireysel alışverişlere yüzde 18 vergi ödenecek.
-
Başta Çin olmak üzere diğer ülkelerden bireysel olarak yine 150 Euro altındaki tüm alışverişlerde yüzde 30 veri ödenecek.
-
Avrupa Birliği bölgesinden 150 Euro altındaki şirket alışverişleri 22 Euro'nun altındaysa vergi ödenecek.
-
Yurtdışına çıkıp, Türkiye'ye geri dönüşte yanlarında getirdikleri ve "hediyelik"ten fazla olan eşyalar da aynı vergilere tabi olacak.
(ilk 4 maddedeki 150 Euro'luk sınır, önceki uygulamada bin 500 euro olarak uygulanıyordu) -
Değeri 1,500 Euro'yu geçmemek üzere yolcu beraberinde gelen sigara, alkollü içki, kozmetik, gıda ürünlerin dışında kalan ve değeri 430 Euro, 15 yaşından küçükler için ise 150 Euro'nun üzerinde olan eşya üzerinden belirlenen maktu vergiler alınacak.
-
İnternetten parfüm, havyar, kürk, elektronik cihaz gibi ÖTV 4 sayılı listede yer alıyorsa ilave yüzde 20 vergi alınacak.
-
İlaç alımında vergi sınırı bin 500 euro olacak.
resmi gazete linki;
20220315-1-1.pdf -
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum