Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
-
@YollardakiAdam Yazdiklariniza genel olarak katilmakla birlikte, ekleme yapmak istedigim konular var:
En onemli sey hangi beklentilerle Amerika'ya gocuyorsunuz? Gidip biraz para kazanip geri donmek icin mi? Yoksa surekli orada yeni bir hayat kurmak icin mi? Bence ikisi farkli seyler ve sizin geleceginizi kesinlikle yonlendireceklerdir.
Diger onemli sey ise hangi eyalete ve sehire gelmis oldugunuz. Amerika'nin heryeri, oyle filmlerde gorundugu gibi degil. Bu sizin Amerika'ya adapte olmanizdan tutunda, sevip sevemiyeceginize hatta iyi bir hayat kurup kuramayacaginiza bile etki eden bir durum.
Para kazanmak her is ile mumkun ama oyle kopekler gibi her zaman calismaniza gerek yok. Bunun icin once altyapi olusturmaniz lazim, planlama yapmaniz lazim. Ingilizceyi gelistirmeniz, yapmak istediginiz is ile ilgili veya calismak istediginiz alan ile ilgili okullara gidip, diploma/sertifika falan her ne lazimsa halletmeniz lazim. Bunlar birden olmayabilir ama planli hareket ederseniz ve savsaklamazsaniz, kesinlikle hangi yasta olursaniz olun, ABD'de oldukca mumkun seyler.
-
@MySea Benim amacım belli - kendime once 3 yıl verdim Dil ve iş sonra bir şeyler olur die düşünüyorum bir anda birşeyler beklemek almaz zor olacak ve maddi açıdan 10 yıllık bir süre verdim sonra tr planlarım bu yonde ama ne olur bilemıyorum .
Ama 3 yıldan önce bir şey beklemıyorum - ilk 3 yıl dil ve geçiçim kadar para ve bir meslek edinmek -önce bir yerlerde çalışmak ayırt etmeden sonra gözlemleyip en kötü kuçukte olsa bir yerler açmak yada kendi namıma çalışmak .
Hatta maddi hedefim bile koydum 10 yılda 250 000 bin dolar biriktirmek istiyorum bilmem yapabilirmiyim ama planlarımı yaptım ve gittim gördüm baktım bazı şeyleri kafamda otutturdum ama GC olmadan bence her şey boş.
-
@serkanist Umarim beklentilerinize gore hersey gerceklesir!
-
@Osman-Demir-0 tam foruma yazacaktım ki ilk başvurusunda kazanan var mı diye sizin paylaşımınızı gördüm☺️ Ne güzel darısı bize🙏☺️
-
@YollardakiAdam bence en zoru düşünerek gitmek gerek hemen gidip öyle rahat bir yaşam para vs nerde emeksiz yemek olmaz derler ilk başlarda biraz zorluk çekilecek tabiki bunu bilerek gidince bence daha iyi bir olasılıkla karşılaşınca motive anlamında insan daha iyi hisseder kendini ama zamanla herşey yerine oturur ben buna inanıyorum😊
-
@MySea katlıyorum yorumunuza iyi araştırıp planlı olmak işin yarısını halleden zaten
-
@MySea teşekkürler dostum .
-
@eesra ve @MySea
Tecrubeyle sabittir... gemileri yakip gitmek lazim yoksa en ufak sikintida geri donuyor insanlar... kusura bakma ama Turkiye'de nasil ekmek aslanin agzindaysa Amerika'da aslanin midesinde. Bunlari yazarken oyle bir iki sertifikama guvenip yazmiyorum bizzat amerika'nin belli basli unilerinden birinden mezunum ustelik lisans olarak ve bitirdigim universite dunya genelinde ilk 50 seviyelerinde. Cidden hayat toz pembe degil onu demeye calisiyorum. -
@YollardakiAdam tabiki aynı şeyden bahsediyoruz zaten toz pembe bişeyler bekleyenler mutsuz oluyor yapamıyor sanırım işte ne beklediğin çok önemli burda en zoruna hazırlayacaksın ki kendini sonrası artık kadere bence azmedip mücadele etmeli olmayacak gibi bakmıyorum ben mutlaka olur taşlar yerine oturduktan sonra ama biraz bellide çok sıkıntı çekilmesi kaçınılmaz
-
@eesra sunu da ekleyeyim calisan emeginin karsiligini da fazlasiyla aliyor. Turkiye'de durust bir sekilde bir seyler yapmaya calisiyorsaniz rekabet etme basarma sansiniz da yok!
-
@YollardakiAdam ah ah söyleyecek o kadar çok şey var ki ama neyse yorulduk artık gerçekten yordular hiç olmazsa diyoruz ki artık bari biz gördük mücadele mücadele bir yere varamıyorsun çocuklar için zaten hiç bir sebep olmasa bile sırf çocuklarım için🙏☺️
-
ABD'de is konusunda firsat her zaman var. Ilk gelenler icin eger dil ve egitim durumu yeterli degilse, belirli bir alanda onceden bir kariyeriniz yoksa, delivery yaparsiniz, restaurantta bulasik yikarsiniz, burgercide patates kizartirsiniz, oto yikamada araba yikarsiniz, tamircide lastik degistirirsiniz, baskalarinin kopeklerini bile gezdirirsiniz ama bir is mutlaka bulursunuz. Fakat asgari ucret tabir edilen minimum wage civari bir geliriniz olur. Zamanla is tecrubesi arttirarak ve calisacaginiz alana gore egitim takviyesi yaparak, daha iyi isleri bulursunuz. Cok fazla korkacak ve kafada buyutup bunalim takilinacak bir durum yok bence. Kacaklar ve turist vizesiyle gelenler bile is bulup calisabiliyorlarsa, yasal oturumlu, greencardli olanlarin onunde hicbir engel yok. Tek engel aslinda siz kendinizsiniz!
-
@MySea Aynen bende onu diyorum açıkçası benım bir mesleğim yok yanı oarada yapacağım türkiyede polis memuruyum bana bir faydası yok orada - keşke farklı bir tecrübem olsaydı diyorum .
Yapacağım işler Mysea dediği gibi işler öncelikle ilk 3 yılı gözden çıkardım sadece elime kiramı ve yemek ve arabamı verecek zorunlu giderler geçse yeter - 3 yıldan sonra bir şeylerin yerine oturacağını düşünüyorum .
Çıkarsa bakalım bu yılda bekleyeceğiz .
-
@MySea eğer greencard çıkarsa bende arkadaşlarımin yanına delawer glascow a gelmeyi planlıyorum eyalet iş ve iklim açısından nasıl paylaşırsanız sevinirim.
-
@Tongel Glasgow kucuk bir semt. Biz daha once orada 2 yil kadar yasadik. Zaten Delaware kucuk bir eyalet, o yuzden neresinde yasadiginiz cok bir onemi yok.
Is konusu ne is yapmak istediginize bagli. Glasgow'da degisik firmalarin oldugu bir bolge var, labor office de orada. Oradan is bulunabilir. Ayrica Siemens'in fabrikasi var. Yine yakin mesafede Dupont'in fabrikasi var. Sahibinin Turk oldugu Troy mermer sirketi var.
Bu arada orasi Maryland sinirina cok yakin. O taraflardada is bulunabilir.
-
@serkanist Yani, gideceğin yer de New Jersey. Ben olsam, Paterson Emniyet Müdürü'ne uğrar, bir şansımı denerdim :) (Bkz. Chief of Police)
-
@kingocali, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
@serkanist Yani, gideceğin yer de New Jersey. Ben olsam, Paterson Emniyet Müdürü'ne uğrar, bir şansımı denerdim :) (Bkz. Chief of Police)
Dedektiflik isi de olabilir. Bu alanda calisan ozel dedektifler var. Genelde private investigator diye geciyor. Saatleri ortalama $50 bucks.
https://www.angieslist.com/research/private-investigator-services/
-
@MySea Şimdi spotları @serkanist 'in kariyerine çevirmiş olmayalım ama, kelime seçimlerinden benim edindiğim izlenim, kardeşimin "Yok, benden olmaz" diyeceği yönünde. Kendisi karar verecek tabii. İnşallah olur. "Serkan P.I."... Yakışır kardeşime... :)
Off-duty polislerin yaptığı bir takım güvenlik işleri var (Stratejik önemi olan bir takım özel şirketlerin, öğrenci yurtlarının güvenliği gibi. "Rent-a-Cop" şakası da oradan geliyor). Benim yaptığım, saati 7 Dolar'lık maç / konser güvenliğinden daha kalifiye iş. Özel dedektifliği beğenmezse, o olabilir. İlk yardım sertifikası alıp, saatlik ücretini arttırabilir. Trafik yönetimi sertifikası alıp, Noel öncesi gibi yoğun dönemlerde, şehir merkezinde festival gibi yoğun yerlerde polise yardımcı olabilir (talep, güvenlik şirketine, polis departmanından geliyor). Onun saatlik ücreti biraz daha fazla. İngilizce işini de çözdükten sonra, supervisor olur. Command post'a, telsiz başına geçer. Ekip yönetir.
Yine, pek silahlı görev yaptığı izlenimi edinmedim ama, silahlarla arası iyiyse, gereken izinleri aldıktan sonra, silahlı güvenlik olur. Daha da fazla kazanır.
Silahlarla arası çok iyiyse, pratik becerisi yüksekse atış eğitmeni, mekanik becerisi yüksekse gunsmith olur. İngilizce'yi geliştirip, biraz da sunum becerilerini keskinleştirdi mi, polislik geçmişini rekabet üstünlüğü olarak kullanıp, bu alanlardan da iyi ekmek yiyebilir.
Başka başlıklar altındaki paylaşımlarından sporcu olduğunu biliyoruz. Hangi sporun sporcusu olduğunu bilmiyoruz. Dövüş sporlarıyla arası iyiyse, bunların eğitmenliğinden de ekmek yiyebilir. Tabii, bunun için de biraz dil ve pazarlama becerisi lazım.
Amerikalı, asker ya da polis olduğu zaman, onu yalnızca karnını doyurduğu bir araç olarak görmüyor. Ağırlık çalışıyor. Dövüş sporları çalışıyor. Atış çalışıyor. Mesleğiyle ilgili alanlarda kendini geliştiriyor. Sözleşmesi bittikten sonra, silah meraklılarına, güvenlik görevlilerine, polislik sınavına hazırlananlara, vs ders veriyor. Sözleşme sonrası işi hazır oluyor.
Bizde ise, yalnızca düzenli aylık maaş alma aracı (özel sektörde çalışsan, onu da alacağın garanti değil, malum) olarak görülüyor. Devlet sicilini parlak bulup, bir derse / kursa göndermediği sürece, kimse kendisine yatırım yapmıyor. "Al, poligona git; bunların hepsini at" diye devletin kendisine verdiği (özel harekatçılara verdiğini biliyorum; diğer şubelerden emin değilim) fişekleri atıp, atış becerilerini formda tutmak yerine, gidip, o fişekleri birilerine satıyor. Emekli olan, profesyonel apartman yöneticiliği falan yapıyor. Kardeşim de "Mesleğim yok. Polis memuruyum" yazdı. Vallahi çok üzüldüm (Zira, ben de aynı durumdayım. Ama benim hakikaten "şuyum" diyebileceğim bir mesleğim yok). Aslında, filmlerden fırlamışçasına ideal bir poliste olması gereken becerilere yatırım yapmış olsa (Adam 36 yaşında. Hala çok geç değil. Green card'ın da ne zaman çıkacağı belli değil. Keşke şimdi yapmaya başlasa), polislik geçmişini iyi pazarlayarak, ne paralar kazanılabilir Amerika'da (Daha önce, SAT komandoluğu ile ilgili bir başlık altında da, benzer görüşler dile getirmiştim. Kısmen destek de bulmuştu. Beni bu sonuca ulaştıran düşünce silsilemi, o başlık altında, daha detaylı okuyabilirsiniz)...
-
Bende Kıbrıs’ta polis memurum. Şayet kazanırsam ABD’de polis memuru olamaz miyim? Hakan diye biri var polis memuru. Ve bulunduğu eyalette gc olması yeterli
-
@omondoles Ben ilgili eyalette şartları sağlıyorsanız olursunuz diyorum. Velev ki an itibariyle sağlamıyor olun; vatandaş olana kadar idare edersiniz; vatandaş olduktan sonra başvurursunuz. Paterson Emniyet Müdürü, bildiğim kadarıyla, naturalized citizen.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum