Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba Yeşilkart Forum sakinleri,

    Bu başlık altında göçmen olmayan B1/B2 turist ve ziyaretçi vizeleri başvuruları için konsolosluk görevlisi ile karşılıklı görüşme detaylarını paylaşabilirsiniz. Görüşmelerin olumlu veya olumsuz olması önemli değildir, her deneyimden yeni şeyler öğrenebiliriz.

    Lütfen bu başlıkta sadece mülakat deneyimlerini ve bu deneyimlere ait soru-cevapları paylaşın. DS-160 formu, mülakatlara hazırlık veya diğer detaylar için şu başlıkları kullanmalısınız:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/

    Hatırlayanlar olacaktır; eski forumlarda bu tarzda konular mevcuttu ve vize görüşmelerine girecekler için oldukça faydalı olabiliyordu.

    Bu nedenle konuyu oluşturarak, görüşme yapan arkadaşların devamını getirmesini umut ediyorum.

    Örnek olarak;

    Vize tipi: B1/B2

    Görevli: “Sorulan Soru”,
    Kişi: “Verilen Cevap”.

    Vize görüşmelerinde herkese bol şanslar 👍


  • Görevli: Ne için Amerikaya gitmek istiyorsunuz?
    Ben: Hem turistlik amaçlı hem de aile bireylerimi ziyaret edeceğim.
    Görevli: Maaş bordronuzu görebilir miyim?
    Ben: Buyrun.
    Görevli: Simdiden iyi yolculuklar.

    Fazlasıyla kısa bir görüşmeydi benimkisi. 🙂 Turist vizesine başvuracakların işine pek yaramaz sanırım. Ama şunu söyleyebilirim, kafam fazlasıyla rahattı. Kendime şöyle diyordum, amaan vize vermezlerse de vermezler. Gider avrupayı gezerim ben de. Hakikaten bu kafadaydım. Vizeyi aldıktan sonra gelip bir ay kadar kaldım ve döndüm. Sonra yine gezmeye geldim ve derken bir şekilde statümü F1 öğrenci vizesine değiştirmeye karar verdim. Statü değiştirdikten yaklaşık iki yıl sonra da F1 aile spronsorluğuna dayalı green card a başvurmaya kadar verdim.

    Şimdi şu yazdığımı okuyunca kendime sövdüm biraz. Şu kararları daha erken verseymişim iyiymiş. Zaman kaybı benimkisi.

  • ⭐⭐⭐

    Bence her deneyimi aktarmak yararlidir sayin @mydream
    Teşekkürler paylaşım için


  • Merhaba, ben de uzun zamandır bununla ilgili bir şey yazmak istiyordum ama araya covid girince biraz boşvermiştim. Şubat ayının sonu gibi vize işlemlerimi halledip randevu almıştım, sistem randevu tarihini 16 Mart tarihine verdi. Randevuya eşimle birlikte gittik. Bütün belgelerimizi (banka, okul, iş vs) bir dosyada toplayıp gittik. Memurla görüşmemizde ilk sorusu, neden gitmek istediğimiz sorusuydu ben de kısa ve net bir şekilde turistik amaçlı dedim. İkinci sorusu nerede çalıştığımız idi, ben o sıralarda arkeoloji derneğinde ve bir kaç dernekte gönüllü olarak çalışıyordum, bu şekilde söyledim, eşim de kendi işini söyledi. Daha sonrasında sanırım öğrencisin dedi, evet aynı zamanda öğrenciyim dedim (form doldururken o şekilde yazmıştım) ne zaman mezun olacaksın dedi seneye diye yanıt verdi. Önündeki bilgisayarda bir şeyler yazdı yazdı yazdı daha sonra şu an vizenizi kabul edemiyoruz nedeni bu kağıtta yazıyor dedi bir kağıt verdi, biz de hiçbir şey sormadan ayrıldık. Memur ne banka hesabımızdaki parayı, ne yurt dışı deneyimimizi, ne mal varlığımızı hiç bir şey sormadı. Verdiği kağıtta çok genel bir bilgi yazıyordu. Neden vize vermediklerini, neden başka konulara dair bir şey sormadıklarını hala çok merak ediyoruz ve nedenini hala bulamadık.


  • Vize tipi: B1/B2 (2017 yılı yaz ayları)

    Görevli Bayan : Ne zamandan beri evlisiniz ?
    Ben ve Eşim : Aynı anda cevapladık 🙂

    Görevli Bayan : Çalıştığınız kurum Devlet mi yoksa özel sektör mü , kaç yıldır bu iş yerlerinde çalışıyorsunuz ?
    Ben ve Eşim : İkimizde hangi kurumda çalıştığımızı ve yıllarını belirttik (oda doğruluğunu kontrol etti)

    Görevli Bayan : Yurtdışına daha önce çıktınız mı ? En son hangi ülkelerde bulundunuz ?
    Ben ve Eşim : Evet daha önce yurtdışına birden fazla çıkış yaptık ve en son nereye gittiğimizi söyledik.

    Görevli Bayan : (Gülerek:) Vizeniz hayırlı olsun. İyi tatiller..
    Ben ve Eşim : (Gülerek:) Teşekkür ederiz.

    Ardından ben tek olarak E2 konusu ile ilgili araştırma yapmak ve konuyu yerinde görüp incelemek üzere
    2018 haziran ayında Atlanta (GA) ya doğru yola çıktım ve orada 1 ay geçirdikten sonra geri döndüm.

    Şuan edindiğim tecrübe ve bilgi doğrultusunda yapacağımız iş ile ilgili altyapı çalışmalarımız devam ediyor 🙂
    İyi ki oraya giderek herşeyi yerinde görüp ona göre hayatıma yön vermişim, ne olursa olsun uzaktan olmuyor.

    Bana herşeyden önce gerçek bir dost ve adam bir arkadaş kazandırdığı için bu gidiş hikayemi yazdığıma
    ve harekete geçtiğime çok memnunum. Konu üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor, mümkün olan en
    kısa zamanda ve imkanlar doğrultusunda, bu konu üzerinde harekete geçmeye başlayıp sonuçlanınca burada
    paylaşmaya çalışacağız. Umarım edindiğimiz deneyimler ve yapacağımız işler başkalarına da yön gösterir..

  • ⭐⭐

    B1/B2 Annemin vize basvurusu Ocak 2020

    Gorevli : Kim'in yanina gideceksiniz ?
    Annem : Kizim Greencardli ,onlari ziyaret edecegim 3 ay.

    Gorevli : Baska cocugunuz var mi ?
    Annem : Evet var. Ayrinti acikladi

    Hayirli olsun ,iyi yolculuklar dileriz.

    Aslinda sinir kapisinda'da soyle oldu. Biz greencardlarimiz olmadan ikinci girisimizi yaptik ,artik temelli mi geldiniz dedi evet dedim ,hemen sonra annemin pasaportunu verdim annem bizi ziyarete geldi dedim ,gorevli ne alaka yeni yerlestiniz dedi ,bende dedim yaz geliyor ,biraz florida turu yapmak herkesin hakki dedim. Guldu muhur vurdu 😂


  • Ben 11 temuuz 2019 da gorusmeye gitmistim. numaram yandi memurun karsina ciktim gulmeye basladi (boyum uzun oldugu icin). Basketbolcumusunuz dedi evet dedim, basketbol oynamaya mi gidiyorsunuz dedi 'bunun icin gec kaldim dedim' gulustuk vizeniz onaylandi dedi. tonla belge goturmustum bakmadi bile.


  • suan arkadasim basvuru yapmak istiyor ama ilk mulakat tarihi Ankara icin 2021 in temmuz ayinda gozukuyor. nisandan beri randevulari erteleniyor. yakin zamanda randevu alkmayi basabilen var mi?


  • Benim mulakata girdiğim konsul benden önceki 3 görüşmeyede ret verdi. Dua ediyordum o almasin diye ama nafile ona düştüm. Net, sakin ve relax bir tavir ve sadece konsulün direk gözlerinin içine bakarak geçti görüşme. Selamlasmanin ardindan
    K. Nereye gideceksiniz.
    B. Newyork.
    K. Neden gideceksiniz.
    B. Times meydani ve Ozgürluk heykelini gormek istiyorum.
    K. Kimle gideceksiniz.
    B. Yanliz.
    K. Daha once y.disinda bulundunuz mu. Neresi.
    B. Evet Rusya
    K. Ne iş yapiyorsunuz.
    B. Gümrükçüyüm
    K. İyi yolculuklar. Vizeniz onaylandı.
    B. Teşekkürler.
    Herhangi bir evrak. Belge. Başkaca bir bilgi sorulmadi.
    2020 Mart.


  • Tarih: Ekim 2019

    Vize Tipi: B1/B2

    Görevli: Nereye gidiyorsun?
    Ben: New York.
    Görevli: Bu New York'a ilk ziyaretin mi olacak?
    Ben: Daha önce San Diego'ya giderken ve San Diego'dan dönerken iki defa New York'ta aktarma yapmıştım. Ama New York'un içine ilk ziyaretim olacak 🙂
    Görevli: Şu an ne iş yapıyorsun?
    Ben: Bir doktor muayenehanesinde çalışıyorum.
    Görevli: Burada "satış" yazıyor? (Aracı arkadaş, ondan önceki tecrübelerime dayanarak öyle yazmış. Soğuk terler...)
    Ben: Valla web sitesinin, sosyal medya hesaplarının yönetilmesi, müşterilerle görüşmek, randevulaşmak, tahsilat, ön muhasebe, getir - götür dahil, karı - koca doktor patronlarımın yapmak istemediği her şeyi ben yapıyorum. Oldukça geniş bir görev tanımım var 🙂 (Çok gerçekçi bulduğunu hissettim.)
    Görevli: San Diego'da okula mı gittin?
    Ben: Evet. (Bana saatlerce sürmüş gibi gelen ürkütücü bir sessizlik... Detaya girmemi istediğini hissettim.) İlk yüksek lisansımı San Diego'da yaptım.
    Görevli: Vizen onaylandı. (Yanımda götürdüğüm hiçbir belgeyi görmek istemedi.)
    Ben: Beklediğimden hızlı oldu. Çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    Merhaba. Ben B1-B2 vizesini almak için Ankarada mülakata girdim. Çok güzel ve profesyonel bir kadın görevli vardı. Hiç zorlanmadım. Klasik soruları sordu. Meslegimi, nereye gideceğimi, orada nerede kalacağımi, ne kadar kalacagimi sordu. Bu sorular zaten ds 160 formumda cevabı verilmiş sorular. Şuna dikkat ettim kadın bir psikolog gibi her hareketimi ve hatta mimiklerimi dahi okuma gayretindeydi. Sürekli gözlerimi ve ellerimi takip ediyordu. Yani mülakatın bilgi mulakatindan ziyade psikolojik bir test olduğunu düşünüyorum. Heyecan yapmadım. Rahat tavırlar sergiledim. Gerçektende rahattım. Yani olmazsa da dünyanın sonu değil diyordum. Ama Amerikayi çok merak ediyordum. Değişik Avrupa ve Asya ülkelerine daha önce gitmiştim. Ama Amerika benim için çok uzak ve ulaşılmaz bir yer gibi duruyordu. Ve ölmeden mutlaka gitmeli ve görmeliyim diye düşünüyordum. Amerikanın suyunu icip havasını solumalıyım diyordum. Kültürünü kitaplardan, televizyondan ve filmlerden bir nebze bilsemde mutlaka bire bir gözlememeliyim düşüncesi sürekli aklımda duruyordu. Nihayet başvurmuştum. Ve nihayet vizeyi almıştım. Prensip gereği bir ülkeyi görmeye başkentinden başlarım. Amerika için de bu prensip gereği hareket ettim. Washington Dc ye gittim. Dulles airporttan giriş yaptım. Galiba ilk giriş olduğu için görevli biraz fazla soru sordu. Daha önce airport gümrükte sorulabilecek ingilizce soru kalıplarını çalışmıştım. Bir sıkıntı çıkmadı. New york veya new jersey taraflarına gidecekmisin dedi. Hayır dedim. Sadece Dc yi gezmek istiyorum dedim. Hangi otelde kalacagimi, ne kadar param oldugunu sordu. Üzerimde 900 dolar ile gitmiştim. Para konusu kalacagim süre için az geldi galiba. Bu para yeter mi dedi. Bende kredi kartının ve bankamatik kartımin oldugunu gerekirse para sikintisi yasamayacagimi soyledim. Bu defa çantamı sordu. Sadece bir sırt çantam vardı. Fazla yük olmasın ve Amerikada alışveriş yaparım diye sırt çantasına bir kaç t shirt ve pantolon koymuştum. Adam da haklı gerçi her gelen koca koca bavullarla gelmiş ben ise sıradan bir sırt çantasıyla 🙂 Amerikada alışveriş yapacagimi söyledim bu yüzden fazla giysi getirmedim dedim. Gerçektende düşüncem buydu. Adamın hoşuna gitti galiba tavrımı komik buldu zannedersem ve sürekli gülüyordu ama rahatsız edici bir gülme değil gerçekten bir şeyleri çok komik bulmuştu😁 tabi gülme bulaşıcı bir şey bende gülüyordum ama neye güldüğümüzü bilmeden gülüyordum 😁 Amerikan espri ve komiklik anlayisi farkli olsa gerek diyordum kendimce. Neyse adam 6 ay kalma mührü basti. Burada ki görevli de konsoloslukta ki kadın gibi sürekli psikolojimi ölçtü. Böylece psikolojinin çok önemli olduğunu anladım.
    Velhasılı gümrüğü bu şekilde geçtim. Airport kısmını da anlatmak daha faydalı olur diye düşündüm. Bu yüzden biraz uzattım konuyu. Yeni başvuracak arkadaşlara bol şanslar dilerim.


  • Tarih: Aralık 2019

    Giriş Limanı: JFK Uluslararası Havalimanı

    Görevli: Beyan edeceklerin olduğunu söylemişsin. Ne getirdin?
    Ben: Kavrulmuş Antep fıstığı ve kıvamlanana kadar kaynatılmış üzüm suyu kaplı kavrulmuş ceviz ( O sırada, cevizli sucuk getirdiğimi anlatmaya çalışıyorum 😃 Hayvan arkadaşım, "Gelirken getirmemi istediğin bir şey var mı?" diye sorduğumda, isteye isteye cevizli sucuk istedi 🙂 28 gün bedavaya evinde kalacağım için, eşek gibi götürmek zorunda kaldım 😃 Başkası olsa, hayatta götürmem 🙂 ).
    Görevli: Bekle. Ne? 😃
    Ben: Getirdiğim her şey ya kavrulmuş, ya da kaynatılmış. Zaten vakumlu ambalaj içinde, 10 saattir, eksi bilmem kaç derecede uçuyor. İçinde canlı hiçbir şey olmadığına seni temin ederim 🙂
    Görevli: New York'a ilk gelişin mi?
    Ben: San Diego'ya ve San Diego'dan iki aktarma dışında ilk.
    Görevli: Ne yapmayı planlıyorsun?
    Ben: Yemek, içmek, gezmek, alışveriş, arkadaş ziyaretleri... Bilirsin, bütün paket 🙂
    Görevli: Sen nasıl aksansız konuşuyorsun böyle?
    Ben: Resmi cevap; ilk yüksek lisansımı San Diego'da yaptım. Orada üç küsur sene yaşadım. Gerçek cevap ise; XXXX isminde bir kız arkadaşım vardı. Ağzımdan çıkanların yarısını anlamaz, diğer yarısıyla da dalga geçerdi. Her söylediğimi defalarca düzeltmek zorunda kaldığım için, kızı bıraktım. Ama bu tecrübe, bana İngilizce'yi öğretti 😃
    Görevli: Evet, yaparlar 😃 Güm (Vizenin karşısındaki sayfaya giriş damgasını bastı.) Birleşik Devletler'e tekrar hoş geldin 🙂
    Ben: Teşekkürler adamım 🙂 Yaptığın şeyi takdir ediyorum...

  • ⭐⭐⭐⭐

    B1/B2 Turist Vizesi... Günlerce sahibi olduğumuz işletmenin resmi evraklarını, oda kayıt banka dökümanı muhasebe mizan ve bilanço dökümü 1. Sınıf vergi mükellefi olduğumuz için gerekli gereksiz sorulabilecek her tür evrakı (Burayı belirtmeden geçmek istemiyorum ki bizim durumumuzdaki kişiler vizeyi cepte keklik sanmasın) büyükçe bir dosyaya doldurup, akşamdan arabayla Bodrumdan Ankaraya haraket ettik. 18 Aralık 2018 de sabah 8:50 de görüşmemiz vardı. Pisikoloji konusu tamamen doğru, yorgun uykusuz ve heyecanlıydık. Yanlış bu bence.. Böyle olmamak lazım. Eşimle birlikte müracaat ettik.

    Görüşmeyi kumral bıyıklı bir erkekle yaptık. Sıra geldiğinde görüşme başladı.

    Consolate: Amerikaya ne sebeple gidiyorsunuz?
    Ben:Turist olarak.
    Consolate: Orada tanıdığınız var mı?
    Ben: Hayır.
    Consolate: Daha önce yurtdışında bulundunuz mu, ne sebeple?
    Ben: Evet.. İş sebebiyle.Ayrıntılı olarak ülke ülke sordu ve orada neler yaptığımı anlattım. Ülkeler Afganistan, Katar, Libya ve Irak olunca baya sordu.
    Eşim: Yurtdışına çıkmadım.
    Consolate: Bilgisayara epeyce bir not aldıktan sonra vizemizi onaylamadığını ve sebebini verdiği kağıtta yazdığını söyledi.
    Kağıtta meşhur 214-B mi neydi. Geri dönmek için yeterli sebebi olmama, bağlayıcı ilişkileri bulunmama.
    Hiç bir evrakımıza bakmadı. Çocuğumuzu 15 günlüğüne burada bırakıyoruz, kendimize ait işimiz var. Bilmem ne.. Iııhh.. Hiç bir şey sormadı adam.
    Çıktığımızda öğrendiğimize göre Amerikanın suriyeden çekilmesi konusunda Türkiye ile bir anlaşmazlık yaşamışlar ve tepkisel olarak gayri resmi şekilde vizelerde zorluk çıkarma uygulamışlar. Bizim 8:50 randevumuzdan sonra kimseyi almamışlardı içeri. O iddia doğru olabilir bilemiyorum. Öyle bir şey olduysa onun kurbanı olduk. Olmadıysa uykusuzluk yorgunluk gibi etkenler sebebiyle kendimizin kurbanı olduk. Çünkü Amerikada bir tanıdığınız varmı sorusuna salak gibi, hiç bir tanıdığımız yok sadece gezip gelicez turist olarak gidiyoruz falan demek gibi uzatma gafletinde bulundum ve konuşurken kendime sus artık sıçtın batırdın iyice demesem susmayacaktım. Bir sonraki vize randevumda bu durumu kesinlikle çözmüş olarak gideceğim. Pahalı bir tecrübe oldu bu bize.


  • İlk B1/B2 vizemi 2006 da aldım, o an için hali hazırda 7 ülke zaten gezmiş ve vize alma konusunda Yeni Zelanda ve Avustralya epeyce tecrübe sahibi etmişti beni , bu nedenle görüşmeye doküman olarak epey hazırlıklı gitmiştim, tapu, ruhsat, hesap dökümü, kart ekstresi, şirket ortaklık, düzenli gelir v.b şeyler.
    Mülakat saatinden 15 dakika öncesinde kapıda hazırdım, görevli önce pasaportlarımızı topladı sonra bizi sıraya sokarak (tüm vize başvuranları) önceden hazırladığım sanırım numarası DS-160 olan vize başvuru formunu kontrol etti, ve ABD de kalacağım adresi teyit etti, içeri girerken sıra numarası verdiler, sıram geldiğinde bankoya gittim
    Not: Görüşmeyi Türkçe mi yoksa İngilizce mi yaptım hatırlamıyorum

    -Merhaba, Birleşik devletlere daha önce gittiniz mi ?

    • Hayır hiç gitmedim

    • Masraflarınızı kim karşılayacak ?

    • Kendim karşılayacağım

    • Birleşik devletlerde kaç gün kalacaksınız ?

    • 1 hafta kalacağım

    • Vizeniz onaylandı, iyi yolculuklar, arka taraftaki UPS kargo masasına pasaportunuzun teslimi için posta adresinizi bırakmayı unutmayın
      -Teşekkür ederim, iyi günler

    Bankodan ayrılırken sadece 1-2 saniyede kafamdan geçenler şunlardı, o kadar evrak hazırladım hiç birini istemedi, vizem onaylanmadı acaba ben yanlış mı anladım, hepsi bu kadarmıydı ? …
    1 hafta sonra geçerlilik süresi 10 yıl olan B1/B2 vizesi basılı pasaport elimdeydi.

    2016 yılında 2. 10 yıllık turist vizemi de aldım;
    Süreç aynı diyebilirim, sadece randevu alma vize ücretini ödeme işlemleri internet üzerinden daha kolayca yapılabilir olması farklılık gösteriyordu,

    Mülakatta sorulan sorular farklıydı, ve tabi ki doküman konusunda ben yine hazırdım

    -Merhaba Amerika Birleşik devletlerine daha önce gittiniz mi ?
    -Evet gittim

    -kaç defa gittiniz ve ne kadar kaldınız, nerelere gittiniz ?
    -5 defa gittim ama tam hatırlamıyorum ne kadar kaldığımı, çok önemli ise hesaplayabilirim hemen ama sanırım yaklaşık 45 gün diyebilirim. New york,New jersey Chicago, Seattle, Portland, Alaska Fairbanks - Deathorse

    -Tamam çok önemli değil vizeniz onaylandı iyi yolculuklar
    -Teşekkür ederim

    -Bende 10 yıl önceki hafif tebessüm ve 1 hafta sonra 10 yıl süreli 2. Turist vizem elimde 🙂

    Not: 2. Vize başvurum esnasında ilk 10 yıllık vizemin bulunduğu birinci pasaportumun boş sayfası bitmiş ve toplamda 22 ülke görmüş, 2. 10 yıllık vizemi talep ederken 2. Yeni pasaportumun da yarıya yakın sayfası doluydu, görüşmenin bu kadar kısa olmasının nedeni bu mudur bilemiyorum.


  • Arkadaslar selam aleykum tum forumda bulunan arkadaslara eger bılgısı olanlar mutlaka yazsın bana ben başımdan gecenleri anlatayım siz yorum yapın
    Mayıs ayının 4 dunde mulakatım vardı not ben yurt dısında yasıyorum ve yurt dısında basvuru yaptım herneyse ben mulakata gırdım yaklasık 20 soru soruldu bana sorulara net ve gayet kesın cevaplar verdım ve consolosluk cok mutlu oldu benım cevaplarıma... yaklasık 15 dk surdu sohbetımız hazırladıgım belgelerı kılo ıle tartsak 2 kılo gelırdı ama hiç birine bakmadı bıle adam ben sordum bakmak ıstermısın evraklara adamın cevabi su oldu. Am good😂😘 neyse ben artık vızeyı aldım ne kadar kolay bırseymıs derken adam durdu ve bana dediki. Sayın. Emrah bey sız daha once konsolusluga basvuru yaptınızmı ben hayır dedım adam durdu bır daha sordu hıc elcılıge basvuruda bulundunuzmu yok dedım adam bır daha sordu pasaportunuz calındımı yok dedım 2 dk durdu konsolusluk sonra bana dedıkı sayın. Emrah bey sız 2011 tarıhınde ankara elcılıgınde vıze basvurusunda bulunmussunuz ve red cevabı almıssınız ben şaşırdım hatırlamıyorum dedım ben gıtmedım dedım sonra adam dıger arkadasını cagırdı ve mıcrofonu kapattılar konustular kendı aralarında bir benım pasaporta bakıyor bır bılgısayardakı datalara bakıyor hersey ayni sadece pasaport numarası degısık. Sonra mıcrofonu acdı sr emrah bey sız 2011 kış ayında başvuru yapmıssınız dedi ben gene yoooooookkkk dedım.. ıcımden dua edıyorum allahım pasaportumu versınlerde burdan cıkayıp bır daha gelmıyeyım dedım yaklasık 20 tane ayetel kursı okudum... herneyse.. konsolusluk 3 cu arkadasını cagırdı ve bırlıkte bılgısayara bakıyorlardı tabı mıcrofon kapalı ben duymuyorum ama cok sakınım aradan 3 dakıka gecdı ve konsolusluk mıcrofonu acdı. Bana şu kelımeyı kullandı your vısa onaylandi ıyı yolculuklar beyaz kagıdı verdı elıme cuma gunu saat 9.30 da gelın pasaportu alın dedi ben gayet nazık bır sekılde thanks so much have nıce work dedim ve cıktım tabı mutlulugumu dişarida attım😎cuma gunu saat 9.30 da vızemı almaya gıttıgımde bana vızenız hazır degıl bır sonrakı hafta gelın dedı bende covıd den dolayı işler yavaş ılerlıyor dıye dusundum ve tmm dedım dıger hafta cuma gunu oldugunda gıttım 9.30 da tekrar beyaz kagıdı verdım ve kadın sıra numarasına baktı bıraz bekleyın dedı 5 dk bekledım ve beni mulakata alan adam karsımdaydı şaşırdım bır anda bana dedıkı sayın emrah bey vızenız prosses aşamasında oldugu ıcın daha net bir sey yok. Sız gıdın bız sıze maıl veya telefon ederız dedı. Istıyorsanız pasaportunuzu alın yanınızda kalsın bız sızı aradıgımızda getırırsınız dedi. Bende pasaportu almaya gerek yok sızde kalsın dedım pasaporta ıhtıyacım yok dedım tmm ozaman sorun yok dedı ve benım onay kagıdımı verdı ben ordan cıktım eve geldım acaba nıye vermedıler ne sorun var dedım kendımce bıraz aklımı kurcaladım ve hatırladımkı 2011 de ben bır acenteye pasaportumu vermıstım bir şirkette işcı olarak calısmak ıcın vıze almak ıstedıgımı hatırladım.. ve anladımkı beni sorguya almışlar oyuzden vıze basmamışlar.. herneyse mayıs 17 de ınternetten check my vıze stutus e bakım dedım ve orda şu yazı yazıyordu.

    A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the website for the Embassy or

    Ve sonra anladımkı benım vızemı iptal etmışler...
    Ama sonra arastırdımkı. Bu yazı vızenıs ıptal degılde hala ınceleme aşamasındaymış diye

    Neyse hala benı A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the website for the Embassy or aramadılar ve maıl atmadılar. Hala bır umut beklıyorum verseler benım ıcın suprız olur eger vermezlersede benım ıcın husran olmaz cunku sebebini biliyorum:)). Lutfen konuyla alakalı sorunları olan bana ulsassın mutlaka saygılarlar


  • Olay aynı değil, ama süreç benzer diye yazıyorum. Amerika'da yüksek lisansa gitmesine yardımcı olduğum bir genç vardı. İsmi "Ahmet Özdemir" gibi, "Mehmet Öztürk" gibi, Türkiye'de binlercesi bulunan bir isimdi. F1 öğrenci vizesine başvurdu. Normalde 1-2 gün, bilemedin 1-2 haftada bitecek süreç, aynı isimde başka bir Türk vatandaşı vize ihlali yaptığı ve konsolosluk ikisinin aynı kişi olmadığından emin olmak istediği için, tam 2 ay sürdü. Sonunda vizeyi verdiler. Ama bu anekdotta: 1. Genç, gerçekten olduğundan şüphe ettikleri kişi değildi. 2. İsim nedeniyle çıkan sorun hariç, gencin hiçbir hatası ya da eksiği yoktu.

    Sizin durumunuzda: 1. Gerçekleşmiş, ama unutulmuş bir başvuru var. 2. Kötü niyetli olmasa da, hatalı bir beyan var. Sizin durumunuz nasıl sonuçlanır, bilemem. İnşallah gönlünüzden geçtiği gibi sonuçlanır.


  • @kingocali cok tsk ederim umarim guzel gecer hersey


  • Merhaba,Amerika B1-B2 vizemi yenilemek için müracat ettim ve posta ile pasaportumu 21/06/2021 de Ankaraya yolladım(İstanbul konsolosluğunu seçmiştim)Vize sonuçlanma işlemi ne kadar bir süreç alır acaba ?Şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nahide, içinde söyledi: Göçmen Olmayan Vize Mülakat Deneyimleri / Görüşme Detayları

    Merhaba,Amerika B1-B2 vizemi yenilemek için müracat ettim ve posta ile pasaportumu 21/06/2021 de Ankaraya yolladım(İstanbul konsolosluğunu seçmiştim)Vize sonuçlanma işlemi ne kadar bir süreç alır acaba ?Şimdiden teşekkürler

    Konsolosluk mu size ulasti evraklari gondermeniz icin?


  • @crazycells ,10 yıllık vizemin son bir ayı kalmıştı,kanada vizem var geçerli,yeşil pasaporta eş üzerinden sahibim ve bir çok shengen ülkesine giriş çıkış yaptım.Ds 160 formunu doldurdum ve posta ile müracaata yönlendirdi.Böyle bir durumda vizenin elime geçme süresini merak etmiştim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum