[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
herkese merhaba
arkadaşlar 21 eylüldeki mülakatımı aktarıyorum
saat 08:30 randevum vardı ben ise sabah erken saatte gittim 07:30 da ordayım kimse yoktu. görevli 08:25 de kırmızı çizginin arkasına gelmemi ve isimler ile çağıracağını söyledi
sonra 08:15 de ordaydım bir kaç kişi vardı hatta ilk sırada metin abi ve ailesi maskeler nedeni ile tanıyamadım kendisini
ilk onlar alındı
sonra benim çağrılmam 08:50 ( covid ile ilgili formu doldurup imzaladım- attığımız mailler ile ilgili bir soru sorulmadı )
içeri girmem ise 09:15 civarları ( saatleri net hatırlayamıyor olabilirim )
sıkı bir güvenlikten geçtim
sırasıyla pasaportumu teslim ettim ve barkod yapıştırıldı bana geri verildi
numaramı aldım
numaram 1. yandığında evraklarımı teslim ettim
kcc ye gönderdiklerim istendi ( nüfüsu örneği adli sicil vs.) yeni tarihlileri sordum istemedi. ve sadece talep ettiklerini verdim
pasaport
banka dökümleri
diploma aslı ve fotokopisi ( aslını mülakatta geri verildi )
ben kendime ait evimin tapusunu da araya sıkıştırdım birşey demeden ilgili çok nazik bir hanımefendi dosyama ekledi
sonra ödeme bankosuna geçtim tek kişi 330 usd yi ödedim
akabinde mülakat yerine geçtim
az saçlı beyaz amerikalı bi arkadaş geldi ( çok pozitifti )
ben türkçe yapmak istediğimi söyleyince hemen bir tercüman yardıma geldi
bana yalnız mı gideceğim ( yalnız)
evli miyim bekar mı ( bekarım)
çocuk var mı yok mu ( hayır )
orada bir tanıdık var mı yok mu ( var )
banka dökümanlarına baktılar ancak birşey sormadılar ( 17k usd + 2k TL. + ev tapu fotokopisi )
ve ne iş yapmayı düşündüğümü sordu ( bende ilk başlarda tabi ki basit işlerde çalışarak adapte olacağımı . bunun farkında olduğumu ve sonrasında tekstil ile ilgili e-ticaret ve pazarlama konusunda yoğunlaşacağımı bildirdim ) great dedi
bende bu şekilde cevaplamış oldum
sağlık raporum u sordu
bende ilk randevu 25 eylüldü sonra bir gecede randevular geri çekilince boş yer bulamadığımı bir gün sorasına yer bulduğumu ilettim.
tamam dediler
çok pozitif geçti
peki dediler pasaportunuz bizde kalıyor
tebrikler
ilk fırsatınızda raporunuzu ptt ile yollayın
bizde sonra size pasaport ve raporlarınız yollayacağız dediler.
ve olumlu sonuçla çıktım konsolosluktan
akabinde hemen unganlara koştum ve rica ettim aynı gün işlemlerimi hallettiler
ertesi gün 22 eylülde ptt ile raporumu yolladım
son virajı bekliyorum
herkese başarılar
emeği ve yardımı dokunan herkese sonsuz teşekkürler -
unganlarda ise ilk 117,50 usd sonra da 250 usd ödedim = 367,50 usd olarak ödedim
kaç aşı oldum bilmiyorum aşıdan hep çekindim hangi kola ne vurduysa hep ters yöne baktım :)
randevum 22 eylülde olmasına rağmen rica ettim
21 ine işlemlerimi yaptım
22 eylülde raporlarımı aldım -
Hayırlı olsun arkadaşlar.
-
@albayrakkosova tebrikler. yeni hayatınızda mutluluklar :)
-
@albayrakkosova Tebrikler! Sağlık raporunu elden verme şansınız yok muydu? İşlemleri hızlandırmak adına.
-
@albayrakkosova Tebrikler. Hayırlı olsun. Yolunuz açık olsun.
-
Arkadaşlar merhaba, 22 Eylül'de Auckland konsolosluğunda mülakata girdim. Kafamda irdeleyebileceklerini düşündüğüm onlarca sorun vardı ama hiç beklediğim gibi olmadı. Herşey sorunsuz geçti. Mülakat tarihi bekleyen arkadaşlar hiç kendilerini strese sokmasınlar, bu kadar sıkıntıdan sonra umarım hepinizin mülakatı aynı şekilde sonuçlanır.
Mülakat hatırlayabildiğim kadarıyla şu şekilde oldu,-Pasaportumu gösterek bu sen misin? diyerek başladı
-Evli misin?
-Hayır.
-Çocuğun var mı?
-Hayır.
-Ne zamandır Yeni Zelanda'dasın?
-8 - 8.5 ay kadar oldu.
-Ne için burdasın?
-Working holiday vizem var
-Hukuk diploman var gördüğüm kadarıyla..
-Evet doğru
-Burda ne iş yapıyosun?
-En son vizemi uzatmak için tarım işi yapıyordum 2 haftadır çalışmıyorum.
-Pek hukukla alakalı bir iş değil dedi gülerek
-Legal temp işi bakıyorum ama bulması zor biraz dedim
-Başka bir ülkede yaşadınmı daha önce?
-6 ay Polonya'da yaşadım
-Lehçe biliyor musun?
-Yok hayır, dünyanın en zor dili heralde
-DV'ye ilk kez mi başvurdun?
-Evet
-Arkadaşların kıskandı mı çok?
-Muhtemelen diyip güldüm
-Doktor muayenen ne zamandı?
-Geçen cumaydı
-Sonuçları kaç gün içinde göndereceklerini söylediler mi?
-2-3 gün içinde elinizde olur dediler
-Muayene sonuçlarının eksik olması dışında bir sorun görünmüyor dedi.
Burda rahatladım ama sonra aklımı aldı.
-Başvurunuzu reddetmem gerekiyor.. diye başladı cümleye, orda elim ayağım boşaldı. Sonra gülerek ''ama'' diye devam etti. Stres yapmanıza gerek yok sonuçları aldığımız zaman onaylanacak vizeniz dedi. Gelip alır mısınız postayla mı gönderilsin falan dedikten sonra tebrik etti. Ben ters köşesi yüzünden sevinemedim bile ama sonuç olarak kurtuldum şu stresten.
Umarım deadline en kısa zamanda uzatılır da bekleyen herkes aynı sonu yaşar. Merak eden arkadaşlar için, Mohammad v. Trump davasında davacıydım. Curtis'in son davasına katılan arkadaşlarda içlerini ferah tutsunlar, gerçekten çok çalışkan, titiz bir ekibi var, ellerinden geleni yaptıklarına emin olabilirsiniz. En yakın zamanda bekleyen herkesi rahatlatacak bir karar daha çıkması umuduyla... -
@darülfülfül çok güzel bir deneyim olmuş :) tebrikler..
sadece merak ettiğim evrak talep + onaylar konusunda imzanızda bilgiler boş kalmış. süreci daha iyi anlayabilmek açısından onları güncelleyebilme şansınız var mı acaba?bir de davaya müdahil olmuş muydunuz?
-
@gucarslan Teşekkür ederim. Evrakları geçen yıl Kasım ayında, talep geldiği gün gönderdim diye hatırlıyorum ancak davalar sonuçlandıktan sonra 2 hafta kadar önce onaylandı. Tahminimce sizin süreciniz çok daha farklı olur. Evet, Curtis Morrison'ın davasına katıldım.
-
@darülfülfül, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
talep geldiği gün gönd
yeni zelanda'yı bırakıp abd'ye gitmek de çok farklı bir tecrübe olacak sizin için :) umarım umduğunuzdan daha güzel geçer maceranız. bol şans..
-
@EzgiLera selamlar - elden verme olmuyormuş ais sayfasından konsolosluk tarafında eksik belge gönderme talimatı aldım seçeneği ile çıktı alıp belgerleri o şekilde yollamak gerekiyor
-
@gucarslan çok teşekkürler
-
Selamlar
Mulakat deneyiminden bahsetmek istiyorum. Bugün sabah 9 da konsoloslukta randevum vardı. Mulakata İngiltere de giriyorum. 8.30ta kapının önündeydim ve hemen içeri aldılar ds260 formu ve pasaportlarimizi kontrol edip içeri geçtik. Bu arada telefon tablet veya bilgisayar ile içeri girmek serbesttir. Xrayden geçtikten sonra çantadaki suları izi güvenlik nedeniyle bize icirdiler :) sonrasında içeri geçip numara aldık ilk numara bizdik 15 20dk bekledikten sonra numaramız yandı ve bankolara gittik selamlasmanin ardından bizden kccye gönderdiğimiz evrakların aynısını orijinal ve kopyalariyla birlikte sırasıyla istedi ve önündeki kağıda birseyler yazdı. Orijinal dokümanlarla kopyalarıni alıp bir dosyaya koydu bu arada tüm Mulakat İngilizce olarak devam etti sonra para ödememiz için bizi vezneye yonlendirdi. Kişi başı 330 dolar ödedikten sonra tekrar numaramızin yanmasını bekledik. Parmak izi ve yemin ettikten sonra liseden ne zaman mezun olduğumu, ne iş yaptığımı ve ne zamandır yaptığımı sordu ve Amerika da tanıdığımı olup olmadığını sordu. Bu işlemlerden sonra sağlık randevunun henüz tamamlanmadigi için pasaportlari vermeden bana bir kağıt verdi ve sağlık raporunu halletmemiz söyledi. Bu arada burda sağlık raporunu özel klinik direk olarak konsolosluga postaliyor. Sağlık randevum öğlen 14.30 da. Bu işlemden birkaç gün sonra sanırım vize basılmış pasaportlari gidip postadan teslim alacağız. -
@albayrakkosova Öncelikler Tebrikler ♥
Gördüğüm kadarıyla mülakatlar tekrar başlamış.
Ancak sırayla gitmiyor muydu bunlar?
İşyeri sıkıntıları nedeniyle süreci iyi takip edemedim.
Davaya kısmen katıldım çünkü; avukatlık bürosundan bir evrak istediler ve ben onu yaşadığım sıkıntılardan dolayı gönderemedim. Sadece davacı olanlar mı alınıyor şuan? Tekrar tebrik ederim -
@yigitsagun tebrikler :) en büyük aşamayı atlatmışsınız, gerisi kolay..
şimdiden yeni hayatınızda mutluluklar. -
@yigitsagun tebrikler darısı başımıza 🙂
-
Evet arkadaşlar, Amerika Yolcusu Kalmasın diye söze başlayıp sevincimizi ve süreci sizlerle paylaşmak istiyorum: 21 Eylül Unganlar ve Düzen Lab. (paylaşmıştım) tecrübemizden sonra bugün 23 Eylül 2020 günü saa:14:45'de ki randevumuz için Ankara'daki konsolosluğa geldik. Güvenlik görevlisi COVİD 19 formunu (YES/NO-EVET-HAYIR) doldurtup eşimle ikimizin imzalarını aldıktan sonra elimize birşeyler sürdü, pasaportlarımızı alp arka yüzlerine sticker yapıştırdı ve beklememizi söyledi. önümüzde iki genç delikanlı vardı, bizden 15'er dakika öncelikli randevuları vardı. 14:45 deki randevumuza 15:10 gibi gecikmeli girdik. Salonda önce 7 numaraya gidip KCC'ye gönderdiğimiz evrakları ve Banka ve Mali durum evraklarını istedi, tamamlanınca bizi gişeye yönlendirdi 330x2=USD 660 dolar ödedik ve mülakat için beklemeye başladık 20 dakika sonra adımız okundu, Amerikalı Konsolos, İngilizce bilip bilmediğim sordu, biliyorum, ancak Türkçe devam etmek istediğimi söyledim, bir tercüman geldi, sağ elimizi kaldırıp yemin ettik ve parmak izlerimiz alındı, Lotoyu kazandığınız için sizleri kutluyorum ve malum sorular soruldu:
- Türkiye'de ne iş yapıyorsunuz?
- Amerika'da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
- Amerika'da nerede yaşamayı düşünüyorsunuz?
- Amerika'da tanıdığınız var mı?
(iki kişi için 11.000 USD, 140.000 TL'lik otomobilimi ve evin tapusunu koydum.)
Gayet hoş, neşeli bir ortamda birkaç özel sorudan sonra, evraklarını tam ve tatmin edici kutluyorum, vizenizi onaylıyorum, 5 gün içinde Ptt'den alırsınız buyurdular. Eşimle ben 53 yaşındayız, Heyecanla gitmek isteyen çocuklarımız maalesef 21 den çok büyük oldukları için hüzünle sevinç bir arada idi, biz de sevindik. ALLAH'da umutla bekleyen tüm kardeşlerimizi sevindirsin, herkesin yolu ve bahtı açık olsun. -
@TURKEYANDUSA tebrikler. hayırlı olsun, sizler adına çok seviniyoruz. darısı bizlerin başına.. :)
-
@TURKEYANDUSA, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Evet arkadaşlar, Amerika Yolcusu Kalmasın diye söze başlayıp sevincimizi ve süreci sizlerle paylaşmak istiyorum: 21 Eylül Unganlar ve Düzen Lab. (paylaşmıştım) tecrübemizden sonra bugün 23 Eylül 2020 günü saa:14:45'de ki randevumuz için Ankara'daki konsolosluğa geldik. Güvenlik görevlisi COVİD 19 formunu (YES/NO-EVET-HAYIR) doldurtup eşimle ikimizin imzalarını aldıktan sonra elimize birşeyler sürdü, pasaportlarımızı alp arka yüzlerine sticker yapıştırdı ve beklememizi söyledi. önümüzde iki genç delikanlı vardı, bizden 15'er dakika öncelikli randevuları vardı. 14:45 deki randevumuza 15:10 gibi gecikmeli girdik. Salonda önce 7 numaraya gidip KCC'ye gönderdiğimiz evrakları ve Banka ve Mali durum evraklarını istedi, tamamlanınca bizi gişeye yönlendirdi 330x2=USD 660 dolar ödedik ve mülakat için beklemeye başladık 20 dakika sonra adımız okundu, Amerikalı Konsolos, İngilizce bilip bilmediğim sordu, biliyorum, ancak Türkçe devam etmek istediğimi söyledim, bir tercüman geldi, sağ elimizi kaldırıp yemin ettik ve parmak izlerimiz alındı, Lotoyu kazandığınız için sizleri kutluyorum ve malum sorular soruldu:
- Türkiye'de ne iş yapıyorsunuz?
- Amerika'da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
- Amerika'da nerede yaşamayı düşünüyorsunuz?
- Amerika'da tanıdığınız var mı?
(iki kişi için 11.000 USD, 140.000 TL'lik otomobilimi ve evin tapusunu koydum.)
Gayet hoş, neşeli bir ortamda birkaç özel sorudan sonra, evraklarını tam ve tatmin edici kutluyorum, vizenizi onaylıyorum, 5 gün içinde Ptt'den alırsınız buyurdular. Eşimle ben 53 yaşındayız, Heyecanla gitmek isteyen çocuklarımız maalesef 21 den çok büyük oldukları için hüzünle sevinç bir arada idi, biz de sevindik. ALLAH'da umutla bekleyen tüm kardeşlerimizi sevindirsin, herkesin yolu ve bahtı açık olsun.Tebrikler, sizler adına çok sevindik. Hayatınızın bu yepyeni sayfalarında eşinizle birlikte yepyeni mutluluklar yaşayın inşallah.
-
@bezdarniy acaba 4 kişilik aile için ne kadar mali kaynak gösterdiniz ? Bu arada hayırlı olsun yeni hayatinizda başarılar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum