Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

2018 Amerikada yaşanabilecek en iyi 50 yer...

Eyaletler
42 23 8.7k 14

  • @Mustafa-Sayılan Florida nasıl kuzeyde oluyor? Nerenin kuzeyi? :)


  • @knnrn :D yanlış yazmışım, doğuda florida veya batıda San Diego CA olacaktı :)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Masda Bu listeleri etkileyen öyle çok şey var ki, her kişiye özel ayrı bir liste yapmak lazım.

    Mesela benim mesleğim, kariyer planım ve emeklilik imkanlarım açısından düşünürsek ömür boyu Houston'da yaşamam lazım ama sıcağı ve nemi sevmiyorum. Serin yerler de genelde pahalı veya çok soğuk. O nedenle Oregon ve Washington eyaletleri cazip geliyor. En iyi iş imkanları Seattle'da ama pahalı bir şehir. Pahalılığa bir şekilde katlanıp doğası, Kanada'ya yakın olması vb gibi nedenlerle yine de tercih edeceğiz gibi görünüyor.

    Austin, Dallas ve San Antonio'yu biliyorum. Houston'da yaşayan biri için pek cazip gelmedi. California'nın pahalılığı veya kuzeyin soğuğundan kaçanlar için makul olabilir. Oklahoma'da Tulsa'yı gördüm, küçük ve ucuz olması hoşuma gitti ama iklim ve bitki örtüsü olarak Texas'tan çok farklı değil. Washington DC veya New York City gibi sıkışık yerleri zaten asla istemem ama çevresindeki kırsal bölgeler mantıklı olabilir. Daha kuzeyinde ise aşırı soğuk hava caydırıcı oluyor.


  • @crazycells bence yozgatin daha cok gurur duyacagi birsey olmamistir.amerikanin en yasanilabilir ikinci sehriyle ayni konusmada gecmek , kıyaslanmak


  • @Richmond Yozgat'ın bundan haberi var mı ? :)


  • Bu arada söyledıklerım yanlıs anlasılmasın.Colorado degıl olay sprıngs.Yani mesela denver 3. sıralamada ve kesinlikle hakediyor .Cok asırı pahalı degil ve cok guzel biryer


  • @Mustafa-Sayılan yozgatın dunyadan haberı yok :)


  • Chicago balondur, the fasulye kismi haric tabi :)


  • İlk 5 veya 10 da yer almayi hakeden sehir Seattle bence.


  • Benim yaşadığım şehir Huntsville ,AL 7.sıradan girmiş listeye açıkcası genel olarak listede ki diğer büyük şehirlerle kıyaslanamayacak küçük bir yer diyebilirim.
    Savunma sanayinin ağırlıklı olması mühendisler için yüksek maaşlar da iş olanağı sunuyor ve yaşam ucuz.Buna paralel olarak da nufüs eğitim seviyesi yüksek kişileri şehre çekerek artıyor kaldı ki şehrin eğitim seviyesi de yüksek.Küçük ama ihtiyacınız olan herşey mevcut.Trafik sorunu yok , suç oranı yüksek değil , iş olanakları çok , pahalı değil , ırkçılık adına şimdiye kadar hiçbir şey ile karşılaşmadım.
    Listeye girmeyi hakediyor mu haketmiyor mu onun cevabı sizlerin de dediği gibi kişiden kişiye değişir benim tecrübelerim doğrultusun da ben memnunum.


  • @Rookie, içinde söyledi: 2018 Amerikada yaşanabilecek en iyi 50 yer...

    Benim yaşadığım şehir Huntsville ,AL 7.sıradan girmiş listeye açıkcası genel olarak listede ki diğer büyük şehirlerle kıyaslanamayacak küçük bir yer diyebilirim.
    Savunma sanayinin ağırlıklı olması mühendisler için yüksek maaşlar da iş olanağı sunuyor ve yaşam ucuz.Buna paralel olarak da nufüs eğitim seviyesi yüksek kişileri şehre çekerek artıyor kaldı ki şehrin eğitim seviyesi de yüksek.Küçük ama ihtiyacınız olan herşey mevcut.Trafik sorunu yok , suç oranı yüksek değil , iş olanakları çok , pahalı değil , ırkçılık adına şimdiye kadar hiçbir şey ile karşılaşmadım.
    Listeye girmeyi hakediyor mu haketmiyor mu onun cevabı sizlerin de dediği gibi kişiden kişiye değişir benim tecrübelerim doğrultusun da ben memnunum.

    yorumunuz için teşekkürler. rica etsem alabama genelinde gözlemlerinizi bizlerle paylaşabilir misiniz? bu seneki çekilişte kazananlardan biri olarak araştırdığım yerler arasında. sizler gibi orada yaşayanların tecrübeleri bizler için çok değerli biliyorsunuz :)

    genel olarak sosyal yaşam, iş imkanları, alım gücü vb.
    bir de huntsville dışında şurası da olabilir dediğiniz başka şehirler var mı alabama'da?


  • Rica ederim sayin @gucarslan . Huntsville genelinde gozlemlerimi 2019`un Subat ayin da Alabama eyaleti konusun da belirtmistim buraya da ekleyeyim ;

    Yaklaşık 200 bin kadar insan yaşıyor.Askeri bakimdan önemli bir şehir.Nasa üssü ve Redstone Arsenal adında 2.Dünya savaşı sırasında kurulmuş bildiğim kadarıyla Amerikanın büyük askeri üslerinden birine sahip.Ekonomi de doğal olarak silah endüstrisi üzerine gelişmiş. Amerikanın ve hatta dünyanın en büyük silah üreticilerinin merkezleri mevcut Lockheed Martin,Raytheon ,Dynamic gibi ve sayamadığım birçok şirket mevcut.Şehir her yıl hatırı sayılır bi göç alıyor bunda iş olanaklarının özellikle de mühendisler için çok olması ve giderlerin düşük olması etken.Ev kiraları tabi ki isteklerinize göre değişmekte ama 500 dolara çok rahat kiralık 1+1 daire bulabilirsiniz.Ev sahipleri için yıllık verginin en düşük olduğu yerlerden biri 150-200 bin dolarlık evlerin yıllık vergisi 500 dolar gibi bir tutar.Trafik normal diyebilirim tabi iş çıkış saatleri çok yoğun oluyor ama diğer şehirlerle kıyaslarsanız bence gayet makul.Irkçılık konusuna gelirsek henüz gelmeden eşim beni uyarmıştı olabilir hazırlıklı ol sakın canını sıkma gibilerinden lakin ben henüz ırkçılık ile ilgili en ufak bi durumla karşılaşmadım hatta nereli olduklarımı öğrendiklerinde olumlu dönüş aldıklarım dahi oldu.

    2019 un Subat ayindan bugune degisenlere deginecek olursam Toyota Mazda yeni bir fabrika kuruyor 4000 kadar ek istihdam demek , yeni insaat alanlari ekleniyor ve bu sektorde muazzam bir acik var bunun icin 1 aylik insaat firmalari sponsorlugunda ucretsiz hizli kurslar veriyorlar ve bitimin de bu sektorde calismak istediginiz alana gore elektrik , klima vs sirketlerle is gorusmeleri ayarliyorlar.Bu kurslardan birine bende gittim kurs ve OSHA 10 adin da guvenlik sertifikasini edindim.Kurs sonun da 4 tane is teklifi dahi aldim lakin suan ki isimden daha iyi olanaklari olmadigi icin kabul etmedim.Ama yeni gelecek ve bu alanlarda kariyer hedefleyen insanlar icin muazzam bir firsat.

    Sosyal etkinlikler diyebilecegimiz konserler, festivaller ve stand up gosterileri cok sayida oluyordu ki virus dolayisiyla bunlar simdilik cok azaldi hafta da bir arabali sinema geceleri duzenleniyor ki cok keyifli.Dogal yuruyus yollari ,kamp alanlari , kayaking icin nehir guzergahlari , balik tutma alanlari ve parklari vs cokca mevcut.

    Konum olarak buyuk sehir ozlemi cekecek olursaniz Nasville`e 2 saat Atlantaya 3 saat uzaklikta hafta sonlari veya izinli oldugunuz gunler cok rahat gidilebilir.Ayrica okyanus da yuzmek sahilde bir hafta sonu gecireyim derseniz Gulf Shores ve Panama City 6 saatlik mesafede.Hain kayinpeder satti guzelim yazligi Gulf Shores da bak aklima geldi canim skildi isin sakasi tabi :smiling_face:

    Saatlik ucret bakimindan en dusuk eyaletlerden lakin kimse artik o paralari vermiyor.Alim gucu aile de kac kisinin calistigi ve saatlik ucretinize gore degisir ama genel olarak iyi.

    Egitim acisindan kaliteli okullari ve universiteleri mevcut bu konuda @sadriabi cok degerli tecrubelere sahip.

    Huntsville disinda Birmingham`i esimin ailesi orada yasadigi icin cok az biliyorum.Cok yorum yapacak bilgim yok maalesef ama daha buyuk bir sehir is olanaklari ve giderler de o oran da yuksek Turk nufusu da daha aktif artik bu bir arti mi eksi mi o size gore degisir :)

    Simdilik aklima gelenler bunlar spesifik bir sorunuz olursa daha ayrintili cevap vermeye calisirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rookie değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için çok ama çok teşekkürler :) bir de mevsimsel olarak nasıl? yani nem konusunda biraz yüksek oranlar var şeklinde okudum ama sizin de fikriniz / tecrübeniz elbette ki daha değerli olacak.

    umarım sürecimizi sorunsuz tamamlayıp sizler gibi bir hayata kavuşma fırsatı elde ederiz bizler de. saygılar..

    not : "hain kayınpeder" kısmına çok güldüm :D


  • @gucarslan rica ederim. Aslinda iki mevsim yasaniyor gibi yaz ve kis ortasini ben hissetmedim acikasi yagmur orani yuksek genel olarak sicak kisin gecen sene 1 gun de olsa kar yagdi Izmirli olarakdan benim bir sikayetim olmadi acikcasi :)Onun disinda aman aman bi soguk olmuyor.Konum nedeniyle eyaletin en kuzeyin de oldugu icin kasirga vs gibi afetlere diger sehirlerine gore daha korunakli.Olumsuz diyebilecegim taraflari yagmur ve alerji durumu diyebilirim.Alerjiniz varsa gerekli tedaviyi gormediyseniz Huntsville sizin icin bazi gunler cehennem olabilir.

    Kayinpeder kismi aramiz da hanim duymasin, hanim koyluyuz sonucta Alabamaliyig Allahin adamiyig :grinning_squinting_face:

    Tesekkur ederim umarim sizin ve sizin durumunuz da olan diger arkaslar da sureclerini sorunsuz atlatip yeni hayatlarina skintisiz baslarlar.Huntsville ozelinde herhangi bir seye ihtiyaciniz olursa lutfen cekinmeyin hoscakalin saygilar bizden.


Benzer Başlıklar

  • Amerika'da Eyalet ve Bolgelere Gore Suc Oranlari

    Taşındı Eyaletler
    17
    6 Oy
    17 İleti
    25k Bakış
    ?
    MA eyaletinde bir guvercini korkutmanin bile cezasi var, $20 veya 1 ay'a varan hapis. Burada 2 yilimi doldurmak uzereyim ve simdiye kadar hicbir ciddi sucla karsilasmadim. Burasi belki de Amerika'nin en liberal eyaletlerinden birisi fakat kurallar bakimindan cok muhafazakar. California'daki gibi markete girip istediginizi calip elinizi kolunuzu sallayarak cikamazsiniz, veya New York'daki gibi insanlarin evine cokemezsiniz (squatting). Birkac sikintili town disinda islenen suclardan haberim bile olmuyor, oldugunda da zaten polis geregini yapiyor. Buna ek polisler burada yillik asagi yukari $150-450k arasi kazaniyor (evet, saka degil) ve buyuk bir cogunlugu Veteran, cunku burada kamu hizmetlerinde veteranlara direkt oncelik veriliyor.
  • Hangi eyalet?

    Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
  • Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Taşındı Eyaletler
    1k
    6 Oy
    1k İleti
    154k Bakış
    ATS16A
    Californi­a’nın ekonomisi dünyanın neredeyse tüm ülkelerinden daha büyük, Japonya’nın bile GDP’sini geçiyor. Türkiye 1.34 trilyon USD ile dünyada 17.sırada, Avustralya 1.80 trilyon USD ile 13.sırada. Birleşik Devletler (ülke olarak) ~ $29 trilyon USD 2. Çin ~ $18 trilyon USD 3. Almanya ~ $4.6 trilyon USD 4. California (tek bir eyalet olarak) ~ $4.1 trilyon USD 5. Japonya (ülke olarak) ~ $4.0 trilyon USD
  • ABD de Yaşanabilecek En iyi 10 Şehir

    Taşındı Eyaletler
    18
    7 Oy
    18 İleti
    5k Bakış
    sadriabiS
    @rookie ABD de Yaşanabilecek En iyi 10 Şehir içinde söyledi: @sadriabi abim yeni gördüm yazını kusura bakma dedim Alabama damat bu benim kesin 😎 Abi ben Huntsville şehrindeyim kuzey Alabama da Tuskegee ise 200 mil kadar güneyde ama illa ki oraya giderken buradan geçeceksin Martın kaçında geliyorsun kaç gün kalacaksın ayrıntıları ilet abi görüşelim ☺ @Rookie ucakla geliyorum. Mongomery havaalanina inecegim. Uzakmis senin orasi ama gordugum kadariyla Tennesee'ye yakinsin. Bir kez daha hatırlattı bu memleket bize ne kada büyük olduğunu :) Takvim oldukca sıkışık malesef pazartesi öğleden sonra iniyorum carsamba ogleden sonra donuyorum arada toplam 16 saat egıtım verecegım. Cep telefonumu özelden yazıyorum. Konuşalım bari. Selamlar, sevgiler :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum