Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)


  • @crazycells peki sizce konsolosluk AIS den gelen bir randevu talebini dikkate almaz mı? Yoksa direk konsoloslukla mı iletişim kurmamız gerekir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rukiye-Sarı, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @crazycells peki sizce konsolosluk AIS den gelen bir randevu talebini dikkate almaz mı? Yoksa direk konsoloslukla mı iletişim kurmamız gerekir?

    cok ciddiye almaz 🙂 Karar verici yer konsoloslugun kendisi, AIS'in herhangi bir karar verme yetkisi yok...

    Vizenizi basacak kisi kimse, o kisileri dikkate almalisiniz. Geri kalan herkes ikincil veya ucuncul derecede onemli...


  • @crazycells anladım. Teşekkür ederim. Umarım en kısa sürede randevu oluşturulur. Çünkü 30 Eylüle 15 iş günü var.


  • @crazycells Peki NVC ile iletişime geçmemizin bir faydası olur mu? Mail veya telefon yoluyla?


  • DOS nihayet bilgilendirmeyi yapmış görünüyor:


  • Charles Cuck da tweet’inde DOS’un bilgilendirmesini, herkes için geçerli olduğunu ve yeni bir davaya girmemize gerek olmadığını bildirmiş:


  • Su anda ilerleyen konsoloslugun pacing'ine bakilinca ;

    Individuals who were named plaintiffs in Gomez v. Trump and its companion cases;

    Applicants who had already been interviewed who seek reissuance or to overcome a prior refusal;

    Applicants who were scheduled for appointments in March, April, or May and whose appointments were cancelled due to the COVID-19 pandemic and worldwide suspension of routine visa processing;

    For posts that have additional capacity to process applications and are not exhausted by the three categories above, applicants whose cases are pending with the Department’s Kentucky Consular Center.

    Bu sirayla henuz mulakat gorusme tarihi almamis olan bizler icin durum cok cici gozukmuyor. Bi anda hizlanirlarsa bilemem tabii ama, sure daraliyor.


  • İyi akşamlar,
    KCC den canlı bildiriyorum. Bir saat kadar önce telefonda konuştum, daha hala DOS (department of state) tan bir bilgi veya talimat gelmemiş. Hala bekliyoruz dedi. Cuma gününe kadar netleşir tekrar ararsanız Cuma günü daha net bilgi verebiliriz dedi.


  • @heroinchains, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Su anda ilerleyen konsoloslugun pacing'ine bakilinca ;

    Individuals who were named plaintiffs in Gomez v. Trump and its companion cases;

    Applicants who had already been interviewed who seek reissuance or to overcome a prior refusal;

    Applicants who were scheduled for appointments in March, April, or May and whose appointments were cancelled due to the COVID-19 pandemic and worldwide suspension of routine visa processing;

    For posts that have additional capacity to process applications and are not exhausted by the three categories above, applicants whose cases are pending with the Department’s Kentucky Consular Center.

    Bu sirayla henuz mulakat gorusme tarihi almamis olan bizler icin durum cok cici gozukmuyor. Bi anda hizlanirlarsa bilemem tabii ama, sure daraliyor.

    3 haftalik bir sure var ve bu sure icerisinde herkesi yetistirmeleri imkansiz gorunuyor. Covid olmasaydi bile, bu binlerce vizeyi kapsiyor, yine de imkansiz olurdu.


  • Hala bizim konsolosluktan haber yok. İptal edilen mülakatlara devam etmek için dos’dan yetki mi bekliyorlar ? Maillere bile dönüş yapmadılar hala.


  • @pawlover
    yazdığım gibi daha KCC ye bile talimat gitmemiş. bugün Charles Kuck facebook canlı yayınında aynı şeyi söyledi. biraz süre verin diyor KCC ye ve konsolosluklara. sonuçta salı günü işl başı yaptılar. KCC ile bugün yaptığım kouşmada günlük 10 bin mail geliyor dedi. onlarında işi sarpa sarmış durumda.


  • @MySea evet Eo nun anayasaya uygun bulunması ve hükümet avuktlarının verdiği veriler ve örneklerin bir çoğunun kabülü söz konusu, burda yargıç Mehta 22 nisan Executive Order kararı ve 23 Haziran haziranda devam eden kararın vize vermeye engel olmadığı ve sürecin devam etmesi gerektiğine dair bir kararı var, yani kısacası proclamations lar sonrası Dosun dv vizeleri için kcc de ve konsolosluklardaki çalışma yasağının uygunsuz olduğuna dair bir karar alındı, burada Executive order halen yürülükte ve mahkeme tarafından Anayasaya uygunluğuda tasdiklenmiş oldu

    22 Nisan proclamations

    https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-suspending-entry-immigrants-present-risk-u-s-labor-market-economic-recovery-following-covid-19-outbreak/

    22 Haziran Proclamations

    https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-suspending-entry-aliens-present-risk-u-s-labor-market-following-coronavirus-outbreak/


  • @tolgamg https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV

    Bu siteden case numaranız arasında boşluk bırakmadan kontrol ederseniz örn. (2020EU23436) gibi çıkan sonuca göre dosyanızın durumunu öğrenebilirsiniz

    At NVC (dosyanız halen kcc'de)

    At NVC yazısı ds260 formunu submit etmeyen veya eden, evrak onayı alan yada almayan tüm caselere çıkan ortak ifade,mülakat tarihi almadığınız sürece bu ifade değişmez

    In transit (dosyanız Kcc'den mülakat tarihi verilen konsolosluğa doğru yolculuk halinde, bu süre 1-1,5 hafta gibi sürebilir, in transit geçicidir bu süre sonunda bu yazı ready olacaktır)

    Ready

    Dosyanız mülakat yapacağınız konsolosluğa ulaşmış demektir


  • @MySea evet son gelen haberlere göre halen yoğun bir tempoda evden çalışmaya devam ediyorlar, sadece eo dan muaf göçmen mülakatları için konsolosluklara geliyorlar sanırım, belki travel.state.gov tarafından yapılan son güncelleme ile birlikte dah fazla mülakat yapabilirler, konsolosluk vize sayfasında 13 temmuzdan beri göçmen ve göçmen olmayan vize türleri için hizmet vermeye başladıkları duyurusu yapıldı
    20200910_045624.jpg


  • @tolgamg aynı işlemi hem konsoloslukdan hemde kcc den istemeye ısrarla devam edin lütfen


  • @Gezzio DV2021 talihlilerinin verileri 1 ocak 2021 tarihinden sonra ceac sisteminden görüntülenebilir bu her Dv dönemi için böyledir, Ceac verileri ocak 1 sonrası elde edilebilir, siz bu tarihe kadar Invalid Immigrant Visa Case Number sonucunu görmeye devam edersiniz, 1 ocaktan sonra dosyanızın durumunu ceac sisteminde görüntüleyebilirsiniz


  • @heroinchains evet güncelleme üzerine bir güncelleme daha geldi, burada bir öncelik sıralaması belirlenmiş, 30 Eylül 2020 tarihine kadar bu öncelik sırasına göre hareket edilip vizeşer verilmeye çalışılacak
    20200910_052210.jpg

    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-DV-2020-update.html


  • Herkese günaydın,

    @Muhtaradana Evrak onay maili almayan arkadaşlar olarak nasıl bir yol izlemeliyiz, vize almak için hiçbir şanımız yokmu? Curtis morrison davasına katılmalımıyız?

    Şimdiden cevabınız için teşekkürler


  • @Muhtaradana 2020 talihlileri için çok sevindim. Kara kara üzülüyorduk ve ben hep pozitif olarak "bir ihtimal var" düşüncesinde iken 2021 talihlilerinden dahi "biz bile gidemeyebiliriz" sesleri yükseliyordu. Bu da demek oluyor ki, "Asla umudunuzu kaybetmeyin" Haziran 2021 tarihinde USA'da görüşmek üzere ))


  • merhaba, şu ana kadar randevusu iptal olan kişilerden büyükelçilikten yeni randevu talep maillerine olumlu/olumsuz yanıt alan kimse oldu mu acaba?


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 3
  • 12
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum