Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
-
@heroinchains, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Su anda ilerleyen konsoloslugun pacing'ine bakilinca ;
Individuals who were named plaintiffs in Gomez v. Trump and its companion cases;
Applicants who had already been interviewed who seek reissuance or to overcome a prior refusal;
Applicants who were scheduled for appointments in March, April, or May and whose appointments were cancelled due to the COVID-19 pandemic and worldwide suspension of routine visa processing;
For posts that have additional capacity to process applications and are not exhausted by the three categories above, applicants whose cases are pending with the Department’s Kentucky Consular Center.
Bu sirayla henuz mulakat gorusme tarihi almamis olan bizler icin durum cok cici gozukmuyor. Bi anda hizlanirlarsa bilemem tabii ama, sure daraliyor.
3 haftalik bir sure var ve bu sure icerisinde herkesi yetistirmeleri imkansiz gorunuyor. Covid olmasaydi bile, bu binlerce vizeyi kapsiyor, yine de imkansiz olurdu.
-
Hala bizim konsolosluktan haber yok. İptal edilen mülakatlara devam etmek için dos’dan yetki mi bekliyorlar ? Maillere bile dönüş yapmadılar hala.
-
@pawlover
yazdığım gibi daha KCC ye bile talimat gitmemiş. bugün Charles Kuck facebook canlı yayınında aynı şeyi söyledi. biraz süre verin diyor KCC ye ve konsolosluklara. sonuçta salı günü işl başı yaptılar. KCC ile bugün yaptığım kouşmada günlük 10 bin mail geliyor dedi. onlarında işi sarpa sarmış durumda. -
@MySea evet Eo nun anayasaya uygun bulunması ve hükümet avuktlarının verdiği veriler ve örneklerin bir çoğunun kabülü söz konusu, burda yargıç Mehta 22 nisan Executive Order kararı ve 23 Haziran haziranda devam eden kararın vize vermeye engel olmadığı ve sürecin devam etmesi gerektiğine dair bir kararı var, yani kısacası proclamations lar sonrası Dosun dv vizeleri için kcc de ve konsolosluklardaki çalışma yasağının uygunsuz olduğuna dair bir karar alındı, burada Executive order halen yürülükte ve mahkeme tarafından Anayasaya uygunluğuda tasdiklenmiş oldu
22 Nisan proclamations
22 Haziran Proclamations
-
@tolgamg https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV
Bu siteden case numaranız arasında boşluk bırakmadan kontrol ederseniz örn. (2020EU23436) gibi çıkan sonuca göre dosyanızın durumunu öğrenebilirsiniz
At NVC (dosyanız halen kcc'de)
At NVC yazısı ds260 formunu submit etmeyen veya eden, evrak onayı alan yada almayan tüm caselere çıkan ortak ifade,mülakat tarihi almadığınız sürece bu ifade değişmez
In transit (dosyanız Kcc'den mülakat tarihi verilen konsolosluğa doğru yolculuk halinde, bu süre 1-1,5 hafta gibi sürebilir, in transit geçicidir bu süre sonunda bu yazı ready olacaktır)
Ready
Dosyanız mülakat yapacağınız konsolosluğa ulaşmış demektir
-
@MySea evet son gelen haberlere göre halen yoğun bir tempoda evden çalışmaya devam ediyorlar, sadece eo dan muaf göçmen mülakatları için konsolosluklara geliyorlar sanırım, belki travel.state.gov tarafından yapılan son güncelleme ile birlikte dah fazla mülakat yapabilirler, konsolosluk vize sayfasında 13 temmuzdan beri göçmen ve göçmen olmayan vize türleri için hizmet vermeye başladıkları duyurusu yapıldı

-
@tolgamg aynı işlemi hem konsoloslukdan hemde kcc den istemeye ısrarla devam edin lütfen
-
@Gezzio DV2021 talihlilerinin verileri 1 ocak 2021 tarihinden sonra ceac sisteminden görüntülenebilir bu her Dv dönemi için böyledir, Ceac verileri ocak 1 sonrası elde edilebilir, siz bu tarihe kadar Invalid Immigrant Visa Case Number sonucunu görmeye devam edersiniz, 1 ocaktan sonra dosyanızın durumunu ceac sisteminde görüntüleyebilirsiniz
-
@heroinchains evet güncelleme üzerine bir güncelleme daha geldi, burada bir öncelik sıralaması belirlenmiş, 30 Eylül 2020 tarihine kadar bu öncelik sırasına göre hareket edilip vizeşer verilmeye çalışılacak

https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-DV-2020-update.html
-
Herkese günaydın,
@Muhtaradana Evrak onay maili almayan arkadaşlar olarak nasıl bir yol izlemeliyiz, vize almak için hiçbir şanımız yokmu? Curtis morrison davasına katılmalımıyız?
Şimdiden cevabınız için teşekkürler
-
@Muhtaradana 2020 talihlileri için çok sevindim. Kara kara üzülüyorduk ve ben hep pozitif olarak "bir ihtimal var" düşüncesinde iken 2021 talihlilerinden dahi "biz bile gidemeyebiliriz" sesleri yükseliyordu. Bu da demek oluyor ki, "Asla umudunuzu kaybetmeyin" Haziran 2021 tarihinde USA'da görüşmek üzere ))
-
merhaba, şu ana kadar randevusu iptal olan kişilerden büyükelçilikten yeni randevu talep maillerine olumlu/olumsuz yanıt alan kimse oldu mu acaba?
-
merhabalar,
dün yazmıştım KCC ile görüşmemi. ama üstüne yeni güncelleme geldi travel.state.gov dan.
bugün tekrar aramayı düşünüyorum. gerçi benim durumum bahsettiğim gibi evrak onay maili gelmemişti. ama dünkükonuşmada evraklarınız onaylanmış mülakat için hazırsınız dedi ama onlardan mail gelmediğini belirttim dün karşıdakine.
neyse sonuç olarak bugün tekrar KCC yi aramayı düşünüyorum. üstüne büyükelçiliği arayacağım bir sonraki gün. bakalım sonuç çıkacak mı?
daha maillere dönüş olmadı iki taraftan.
aklıma gelmişken dün KCC ile görüşürken son attığımız mahkeme sonrası maili de söyledim evet o da gelmiş dedi. bilginiz olsun. -
@sinan-ruscuklu Açıkcası ben KCCyi arasam da asla ulaşamadım, tebrik ederim sizi. AIS i aradım fakat ais gereksiz bir arama oldu, dolayısıyla ankara konsolosluğunu aramak şu aşamada belgelerim KCC den transfer edilmedne anlamsız, o yüzden sıkıştım kaldım.
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@tolgamg https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV
Bu siteden case numaranız arasında boşluk bırakmadan kontrol ederseniz örn. (2020EU23436) gibi çıkan sonuca göre dosyanızın durumunu öğrenebilirsiniz
At NVC (dosyanız halen kcc'de)
At NVC yazısı ds260 formunu submit etmeyen veya eden, evrak onayı alan yada almayan tüm caselere çıkan ortak ifade,mülakat tarihi almadığınız sürece bu ifade değişmez
In transit (dosyanız Kcc'den mülakat tarihi verilen konsolosluğa doğru yolculuk halinde, bu süre 1-1,5 hafta gibi sürebilir, in transit geçicidir bu süre sonunda bu yazı ready olacaktır)
Ready
Dosyanız mülakat yapacağınız konsolosluğa ulaşmış demektirDosya numaram 23XXX. Dün hem Konsolosluğu (+90 (850) 390 2884) hem de KCC’yi (+1 (606) 526-7500) arayıp ikisiyle de görüştüm.
Konsolosluk aramasında bana uygun bir tuşlama yoktu, yani ilk defa mülakat randevusu alacak kişiler için. Ben yine de tekrar mülakat randevusu almayı tuşladım ve yetkiliyle görüştüm. O da araştırıp önceki mülakatımı bulamadığı için görüşme sonuçsuz kaldı. Konsolosluğu aramaya devam etmenin bizim durumumuzda ne faydası olabilir?
KCC’yi aradığımda dediğiniz gibi dosyamın KCC’de olduğunu öğrendim. NVC’de olmaz buradadır dedi. Evrak onayı aldığımı ve mülakat randevusu istediğimi söyledim. Henüz DOS’tan haber bekliyoruz, lütfen cuma günü arayın dedi. Ben yarın yine devam edeceğim.
In transit konusunda da bir şey söylemek istiyorum: 1-1,5 hafta sürüyor demişsiniz ama Brit Simon dün yüklediği son YouTube videosunda KCC sadece bir tuşa basacak ve dosyanız elektronik ortamda konsolosluğa iletilecek gibi çok basit bir şekilde halledilebileceğini söylüyordu. Bunu başka bir yerde de duydum diye hatırlıyorum. Bu doğrudur umarım, yoksa 30 Eylül öncesi işlemleri tamamlamamız çok zorlaşacak.
-
@Muhtaradana evet, ben ikisini de ısrarla aramaya devam edeceğim. Ancak ikisini nasıl beraber yürüteceğiz? Dosyam henüz konsoloslukta değil. Konsoloslukla nasıl bir yol izlemeliyim sizce? (Ayrıca, +90 (850) 390 2884 Konsolosluğa ulaşmak için doğru numara mıdır?)
Brit Simon da son videosunda şöyle demiş:
Önce konsolosluğu arayıp bir randevu oluşturun, sonra da KCC’yi arayıp, benim şu tarihte bir randevum var, siz dosyaları hemen konsolosluğa gönderin, ben de o tarihteki mülakata gireyim deyin diye bir öneride bulunmuş.
Böyle bir şey yapılabilir mi gerçekten?
İzlenecek bir yol belirleyip hepimiz aynı şekilde hareket etsek daha iyi olmaz mı?
Teşekkürler... -
@kelaynach maalesef hic bir geri donus olmadi. Afrikadaki bir kac ulke 13eylule randevu verdigini gordum twitterda.
-
Fiji ve singapur’da da plaintiff listesinde olanlar icin 11 eylule randevu verilmis. Enazından işlemleri sıraya koyuyoruz tarzı bir mail bile atabilirlerdi. 1 hafta boşa geçti resmen.
-
@heroinchains valla ilk seferde ulaştım
saat 18 den sonra aradım ama :)
bende belgeler için kasıyorum zaten. ben aslında ekim 2019 da belgeleri göndermiştim. sorna haziranda aradım KCC yi ve dosyalar gelmedi dediler. sonra tekrar gönderdim. o yüzden arayıp duruyorum. -
bu gidişle ben her gün aramayı düşünüyorum KCC yi. tabi benim durum bunu gerektirdiği için.
ayrıca dosya transferi için bende aynı şeyi biliyorum. elektronik ortamda transfer oluyor. basılı kağıt olarak gitmiyor dosya.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum