Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)


  • @MySea Mahkemeden olumlu karar cikacak.Sonra millet meclisine gidecek oylama sunulacak.(Demokratlar yoğunlukta sıkıntı yok gibi) Çıkan karar senatoya gidecek ve Curtis istedigide bu aslında kayıtlı olduğunuz senatörlere mail atın ricada bulunun.O oylama sonrası çıkan karar olumlu ise Trump a gidecek veto eder gibi civciv sarısi ama belli olmaz Türkiye'yi tehdit edip 2 saat sonra öven bir insan sonuçta :))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozlemc, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Sevgili @crazycells, avukat Curtis bugun bunu paylaşmış:


    Amerika'da olan tanidiklarimizin congre uyelerine 30 eylulu uzatmalari icin mesaj atmalarini istemis. Abd de olup forumu takip edelerden rica edebilir miyiz?

    Evet edebiliriz lakin secimler bitene kadar hicbir Kongre uyesinin bu konularda calisma yapacagini sanmiyorum, buna benzer yasa tasarisi cikarmislardi ama sanirim henuz tartisilmadi... zaten House'un tamami kendi secim calismasini yapiyordur su an, Senato'nun ise 1/3'u secime gidecek o nedenle herkes eyaletlerine donup kendi secim calismasini yapiyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmeter32, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @MySea Mahkemeden olumlu karar cikacak.Sonra millet meclisine gidecek oylama sunulacak.(Demokratlar yoğunlukta sıkıntı yok gibi) Çıkan karar senatoya gidecek ve Curtis istedigide bu aslında kayıtlı olduğunuz senatörlere mail atın ricada bulunun.O oylama sonrası çıkan karar olumlu ise Trump a gidecek veto eder gibi civciv sarısi ama belli olmaz Türkiye'yi tehdit edip 2 saat sonra öven bir insan sonuçta :))

    Mahkeme kararlarini bozmak icin genelde ya yeni bir yasa ya da bir ust mahkeme karari gerekir. Kongrenin, mahkeme kararlari ustunde oylama yapma yetkisi oldugunu sanmiyorum. Biri yasama organi, digeri de yargi organi...


  • @crazycells https://www.congress.gov/bill/105th-congress/house-bill/4821/all-actions?overview=closed#tabs

    2 kere oylama yapılmış Birisi meclis birisi senato değil mi en sonda başkan imzalamış??


  • Tum bunlarin olabilmesi icin zaman lazim. 30 Eylul'e kaldi 1 ay. 1 ay icerisinde kongreden boyle bir karar cikmasini beklemek cok buyuk iyimserlik olur. Ayrica ciksa bile, baskanin imzasi lazim, Trump bunu bekletebildigi kadar bekletip, veto etme hakkina da sahip.

    Mahkemenin kararini kongre bozamaz ama bir ust mahkeme bozabilir. Mahkeme, EO'u durdurma karari verirse, Trump bunu Supreme Court'a goturebilir. Gecen Temmuz ayindaki bir idam kararini avukat Supreme Court'a tasimisti ve hemen ertesi gunu karar cikmisti. Yani duruma gore 1 gun icinde bile mahkeme karari cikabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Tum bunlarin olabilmesi icin zaman lazim. 30 Eylul'e kaldi 1 ay. 1 ay icerisinde kongreden boyle bir karar cikmasini beklemek cok buyuk iyimserlik olur. Ayrica ciksa bile, baskanin imzasi lazim, Trump bunu bekletebildigi kadar bekletip, veto etme hakkina da sahip.

    Mahkemenin kararini kongre bozamaz ama bir ust mahkeme bozabilir. Mahkeme, EO'u durdurma karari verirse, Trump bunu Supreme Court'a goturebilir. Gecen Temmuz ayindaki bir idam kararini avukat Supreme Court'a tasimisti ve hemen ertesi gunu karar cikmisti. Yani duruma gore 1 gun icinde bile mahkeme karari cikabilir.

    O kadar hızlı karar verilmesinin sebebi dava konusunun idam - ölüm cezası olabilir mi?


  • @Sono Onu bilemem, ellerinde tum bilgiler varsa ve daha fazla arastirmaya veya uzman gorusune gerek kalmadiysa, hizli karar verebilirler diye dusunuyorum.


  • @MySea İnşallah olumlu bir karar çıkar ve trump yönetimi bunu bir üst mahkemeye taşımaz. Zaten hayatlarımızı yeteri kadar mahvetti. Kendisi ve yönetimi de artık seçime daha çok odaklansa iyi eder. Zira bu aylar başkanlık makamında geçireceği son aylar inşallah. Ha gider ayak "şunların işini bozdum daha da işleri yokuşa sürelim" derlerse yapacak hiç birşey yok. Yine de bir umut Supreme Court sürpriz yapıp kararı bozmaz inşallah öyle bir durumda. Tabi daha karar çıkmadı. So we will wait and see (son 6 7 aydır olduğu gibi.)


  • Bu karar ne zaman aciklanacak bi tarih verselerdi bari yani


  • @marvin en geç pazartesi demişlerdi.


  • @ahmeter32E En geç değil de en iyi ihtimalle pazartesi olabilir denmişti. Hakim hızlı bir şekilde karar vereceğim dedi ama herhangi bir gün belirtilmedi. Bu hafta içinde karar çıkacak inşallah ama en kısa zamanda çıkar umarım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmeter32, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @crazycells https://www.congress.gov/bill/105th-congress/house-bill/4821/all-actions?overview=closed#tabs

    2 kere oylama yapılmış Birisi meclis birisi senato değil mi en sonda başkan imzalamış??

    Bu mahkeme karari degil.

    Yeni bir yasa tasarisi...


  • @crazycells tamamdır pardon 🙂


  • Merhaba,

    Mahkemenin karar günü belli oldu mu?


  • @redneck bu hafta açıklanması bekleniyor.


  • Ankara’da corona durumları her geçen gün daha kötüye gidiyor. Böyle giderse Amerikan büyükelçiliği her an kapanabilir. Bu nedenle mahkeme kararı sonucu 30 Eylül tarihi uzatılmadığı sürece DV2020 için pek faydalı olmayabilir.


  • Bekliyoruz gözümüz yaşlı 🙂


  • Yav günler eriyor hala bi karar çıkmadı!curtis,cuck,gringsiskind twiter üçlüsü bakıp duruyorum.bıktık yaw

  • ⭐⭐

    Curtis Morrison (Davayla ilgili avukatlardan biri) birkaç saat önce attığı tweette, Amerika saatine göre, hakimin bu gece karara varacağını, muhtemelen yarın sabah sonucu açıklayacağını söyledi. Ama siz yine de takipte kalın demeyi ihmal etmedi 🙂
    Yani bizim saatimize göre 4 Eylül 16.00 gibi karar gelebilir.
    Güzel haberlere hasret kaldık. Olumlu bir haber çıksın da biraz sevinelim artık!


  • Mahkemenin kararı belli oldumu acaba


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum