@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir -
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
@mrspock umarım 90 gunu beklemeyiz 90 gun hesabına gore benım 15 ekim gozukuyor. Gıdısımız Kasım olur bu gidişle
-
My Uscis accounttan durumumu sormak için mail atmıştım. Beni Uscis Call Center sevk etti bakalım bir seferde ben oradan deneme yapayım. Sonuç ne olacak. USCIS den gelen Mesajın ingilizce ve türkçe metni aşağıdadır.
Dear UGUR KILINC,
Thank you for your inquiry dated August 13, 2020.
Regarding your immigration inquiry:
After reviewing your inquiry, we have determined that the case type you are inquiring about is not currently supported by the USCIS online filing system; therefore, please contact the USCIS Contact Center at 1-800-375-5283.
To check the status of your pending case, change your address, submit a service request, or check processing times, please visit our case status online page.
For general information about immigration processes, tools to help you prepare for naturalization, and resources to find citizenship preparation classes and doctors in your local community, please visit my.uscis.gov.
In the future, you can visit myaccount.uscis.dhs.gov to sign up for a USCIS online account where you can explore filing online, send us secure messages and get instant updates on the status of your case. You can see your account information and make inquiries any time and on any device.
We hope this information is helpful.Sevgili UĞUR KILINC,
13 Ağustos 2020 tarihli sorgunuz için teşekkür ederiz.
Göçmenlik soruşturmanızla ilgili olarak:
Sorunuzu inceledikten sonra, sorduğunuz vaka türünün şu anda USCIS çevrimiçi dosyalama sistemi tarafından desteklenmediğini belirledik; bu nedenle, lütfen 1-800-375-5283 numaralı USCIS İletişim Merkezi ile iletişime geçin.
Bekleyen vakanızın durumunu kontrol etmek, adresinizi değiştirmek, bir servis talebi göndermek veya işlem sürelerini kontrol etmek için lütfen vaka durumu çevrimiçi sayfamızı ziyaret edin.
Göçmenlik süreçleri hakkında genel bilgiler, vatandaşlığa alınmaya hazırlanmanıza yardımcı olacak araçlar ve yerel toplumunuzda vatandaşlık hazırlık sınıfları ve doktorları bulmaya yönelik kaynaklar için lütfen my.uscis.gov adresini ziyaret edin.
Gelecekte, çevrimiçi dosyalamayı keşfedebileceğiniz, bize güvenli mesajlar gönderebileceğiniz ve vakanızın durumu hakkında anlık güncellemeler alabileceğiniz bir USCIS çevrimiçi hesabına kaydolmak için myaccount.uscis.dhs.gov adresini ziyaret edebilirsiniz. Dilediğiniz zaman ve herhangi bir cihaz üzerinden hesap bilgilerinizi görebilir ve sorgulama yapabilirsiniz.
Bu bilgilerin yararlı olduğunu umuyoruz. -
Ben hala gonderemedim maalesef karar veremiyorum,@mrspock ile de konustuk ama ikimizde ogrenci oldugumuz icin bir taraftanda onu hesaplamaya calisiyoruz.
Benim ufak birkac sorum olacak,belgeleri doldurduktan sonra parayi nakit olarak gondermek istemezdek nerede check yada money order haline getirebiliriz.Sonrasinda postayi nasil gonderecegiz? Kusura bakmayin sorular biraz kolay sorular ama bulundugum yerde ulasim biraz sikintili o yuzden sorma geregi duydum. Bir de i131 formunda istenilen numara icin,telefon numaram yok burada,bos mu birakayim,Tr telefon numarami mi yazayim yoksa burada olan Amerikali arkadaslarimin numarasini mi yazayim.
Bir de sizlerden bir tavsiyeye ihtiyacim var,donus biletim 4 ekim.Ekimin ilk haftasi univerite acilacak.Okulum genellikle mayis sonu bitiyor,temmuzun ilk haftasi yaz okulu basliyor.Simdi soru ; Re entry icin ne kadar gerekiyorsa bekleyeyim mi ?Cunku diger turlu en iyi ihtimalle 6 ay gecmis olmasina ragmen eger sikinti olmazsa haziran basinda gelecegim ve mezun olmak icin yaz okulunu almak icin geri donecegim.Re entry icin gerekirse okula biraz gec baslamak mi (Dersler agir bu arada) ?Ayrica bu ihtimalde belki not yukseltmek icin bir donem okulu uzatabilirim ,yoksa zamaninda donup,haziran ayinda giris yapip sonrasinda yaz okulu icin turkiyeye git gel yapmak mi.
Goruslerinize cok ihtiyacim var.
Simdiden tesekkurler -
@Ist-to-NY Merhaba, çeki herhangi bir usps yada walmart ofisinden alabilirsiniz. Money order istiyorum diyorsunuz. Nakit yada varsa kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. Ben nakit ödedim. İşlem ücreti olarak 1-2 dolar birşey alıyorlar. Çekin üzerinde sadece tutar yazılı olarak size boş veriyorlar. Çekin üzerindeki kimden, kime ve adres alanları var. Buraları siz dolduruyorsunuz. Sonra belgelerle birlikte yine herhangi bir usps ofisinden gönderebilirsiniz. Hangi adrese yollayacağınız bulunduğunuz eyalete göre değişiyor. Linki bu konunun ilk sayfasında ilk mesajda var.
Gönderiyi normal yada express yollamak sizin tercihinize kalmış. Normal posta 3-4 günde express ertesi gün ulaşıyor. Usps'in sitesinden gönderi takibi yapabiliyorsunuz. Ben çeke aşağıdaki gibi yazdım. Formu hatta zarfı önceden hazırlayın. Ben başvurum alındıktan sonra 3 hafta kadar sürüyor ülkeden çıktım biometrik randevusuna kadar bekleyeceğim. Ama bu bir risk. Bu yolla alanlarda oldu iptal olanlarda. Siz vaktiniz varsa biometrik randevusunu da bekleyip ayrılın.
Formdaki telefona ben Amerika'da yaşayan bir arkadaşımın numarasını verdim, işlemler konusunda ona mesaj geldi. LIN ile başlayan receipt numarası geldiğinde aşağıdaki linkden durumunu sorgulayabilirsin. Bazen bildirimlerde sorun oluyor.https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do
SENDER NAME : XXX
ADDRESS : XXX
PAY TO THE ORDER OF : US Depatment of Homeland Security
PAYMENT TOTAL : 660$
REASON FOR PAYMENT : I-131 Application and biometric services fee -
@gülden Cok cok cok tesekkur ederim cevabiniz icin tana tane inci gibi yazmissiniz. Sizler ne zaman basvurmustunuz acaba ? Postayi ne zaman gonderdiniz kan guc sonra geri donus aldiniz gibi
-
@Ist-to-NY Rica ederim bilgi paylaştıkça değerli.
Ben 27 Temmuz'da postaya verdim.
28 Temmuz'da teslim aldılar. (Express yolladım)
6 Agustos'da receipt numarası telefona kısa mesaj olarak geldi.
14 Agustos'da posta yoluyla ayrıca alındı formu geldi.Çok sık bakamıyorum ama takıldığınız birşey olursa sorun lütfen. @crazycells ve @redsat2000 de bana yardımcı olmuşlardı sağ olsunlar. Asıl üstad onlar.
-
@gülden Henuz parmak izi icin randevu tarihiniz belli olmadi mi peki Gulden hanim
-
@Ist-to-NY En son basvuran hiç bir kimsenin belli olmadi. Ilk notice ile randevu arasi 90 gün civari olur diyorlar .
-
@Ist-to-NY Maalesef @redsat2000 dediği gibi Haziran başında başvurmuş ama randevu görüşemesi gelmemiş insanlar var.
-
Cok tesekkur ediyorum ikinize de ayri ayri, umarim sikinti yasamadan halledersiniz. Sanirim ben 8 aylik bir sure icin amerika disinda olacagim,umarim 8 ay sonunda boyle boyle oldu ve sorunsuz girdim diye konu basligi acma sansim olur

-
@gülden @Ist-to-NY Bugün Uscis ile telefon görüşmesi yaptım. Şuan Sistemde herhangi bir randevu bilgisi olmadığını bildirdi. İlk notice tarihine 90 gün bekleme süresi olduğunu belirtti. Durumumun aciliyeti için dosyayı Nebraskya gönderdi. Bu duruma gore 15 Ekim öncesi çözüme ulaşmamız şuan için benim adına zor . Herkesin hesaplamayı buna gore yapmasında fayda var.
-
@redsat2000 Benim ve ailem içinde bu durumda en erken Kasım sonu gibi oluyor. Geç olsun güç olmasın,
-
Bizim biyometrik randevu tarihlerimiz geldi. 10 temmuzda evrakları gondermistim, 8 agustosta islemler basladı. 8 eylul icin de randevu tarihimiz geldi. Umarım tarihler yeni basvuru yapan ya da yapacak olan arkadaslara bir fikir verir.
-
@sca elinize saglik, surecte bol sanslar.
-
@sca O zaman bizimkilerde bu aralar gelir umarım. Sizin case icin nereyi aradılar.
-
@redsat2000 Case icin nereyi aradılar derken biometrik için gidecegimiz buroyu mu soruyorsunuz?
-
@sca Merhaba, benim başvurum 24 Haziran'da işleme alınmıştı Nebraska ofisi dosyamı inceliyordu. hala randevu alamadım. Sizin dosya nerede işleme alındı ve randevuya gideceğiniz büro neresi acaba?
-
@sca, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
@redsat2000 Case icin nereyi aradılar derken biometrik için gidecegimiz buroyu mu soruyorsunuz?
Hayır @sca Sizin re entry işlerinize USCIS Merkez hangi bölge bürosunu atandı. Benimki Nebraska mesela .Nebraska daha sonra işlemi başlatıp, Biometric için size yakın olan Biometric Ofisi atıyor. @mrspock da benim gibi aynı soruyu sormuş.
-
@redsat2000 ve @mrspock Benim de Nebraska ofisiymiş, Randevuya Charleston'a gideceğim.
-
@sca Anladım teşekkür ederim. Peki randevunun geldiği tarihle randevu tarihi arasında kaç gün var acaba?
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
113
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum