• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. gülden
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    G
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 42
    • En İyi 39
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

gülden

@gülden

163
    İtibar
    124
    Profil Görüntülemeleri
    42
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Ankara Yaş: 42

gülden Takip etme Takip Et

gülden tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

Merhaba Değerli Arkadaşlar,

Bugün görüşmemiz vardı. Vize onayımızı aldık hayırlısıyla. Darısı başınıza. Zaten elçilik giriş ve sıra prosedürleri kısmını biliyorsunuz. Görüşmemizi siyahi bir beyle yaptık. Sorduğu sorular;

1-Nerede yaşayacaksınız. 2-Tanıdığınız var mı? 3-Yurt dışında yaşadınız mı? 4-Hangi mesleği yapıyorsunuz.

Tamamı bu kadar arkadaşlar. Onayınızı veriyorum dedi. Ne para konuşuldu, ne sigorta konuşuldu ne de yeni çıkan formdan bahseden oldu. Sorularınız olursa cevaplamaya çalışayım.

Selamlar,

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      G
      gülden

Yeni yasadan sonra ilk görüşme bizimki anladığım kadarıyla. Yarın sabah görüşmemiz var. Bu görüşmeden sonra birçok soru cevaplanmış olacak. Gelişmeleri size aktarıyor olurum. Mümkünse duanızı esirgemeyin.😊Selamlarımızla.

G
      gülden

@Özgür-Dinç Heyecanla ön bilgi verip bekleyen arkadaşları rahatlatmak istemiştim. Şimdi rahat rahat sorulara cevap verebilirim.
      3 Kişiyiz.
      40000$ + tapu gösterdik.
      Texas Austin düşünüyoruz.
      Sağlık sigortası ile ilgili bir şey sorulmadı.
      Mali gelir ile ilgili bir şey sorulmadı.
      Mesleğimiz bilgisayar mühendisi.
      Herhangi bir form imzalatılmadı.

Varsa başka soru cevaplamaya çalışayım.

G
      gülden

@ibrahimasar

3 kişiyiz, texas'a gideceğiz. 40000$ gösterdik. Sponsor yada iş teklifimiz yoktu.

G
      gülden

Randevu tarihi alan tüm arkadaşları tebrik ederim. Bizde 2 mart saat 9:15'e randevu aldık.

G
      gülden

@ibrahimasar Anlayışınız için teşekkürler, dün o kadar stres dolu bir gündü ki anlatamam. 1 yılın tüm stresi 1 gün içinde omuzlarımıza bindi. Bittiğinde tam da dediğiniz gibi biraz şaşkınlık ve heyecanla beklentilerin altında bir post atmışım. Arkadaşlarda kendi bakış açıları ile hayal kırıklığı yaşamış olabilir onları da anlayabiliyorum, onlarda çok gergin yeni çıkan yasa da tuz biber oldu. Biran önce bilgi almak ve rahatlamak istediler diye düşünüyorum. Sağlık olsun umarım tüm bekleyen arkadaşlarımızın hayalleri gerçek olur.

Selamlar,

G
      gülden

İyi dileklerini esirgemeyen tüm arkadaşlar çok teşekkürler, ayrıca sorularımıza bıkmadan usanmadan cevap veren başta @Muhtaradana olmak üzere tüm arkadaşlarımıza da teşekkürü borç bilirim. Hem bu süreçte hemde gelecekte yerleştikten sonra mümkün olduğu kadar süreçte devam eden arkadaşlara yardım etmeye çalışacağız.

Selamlar,

G
      gülden

@hyksn Merhaba,

Bize bilgi verilmedi. Ama verilen arkadaşlarda varmış. Evrak onay maili gelmeyince ben mail atıp sordum. Eksik evrak var dediler. Arayıp hangisi oldugunu öğrendim yeniden yolladım sonra evrak onay maili geldi.

G
      gülden
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@Ist-to-NY Merhaba, çeki herhangi bir usps yada walmart ofisinden alabilirsiniz. Money order istiyorum diyorsunuz. Nakit yada varsa kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. Ben nakit ödedim. İşlem ücreti olarak 1-2 dolar birşey alıyorlar. Çekin üzerinde sadece tutar yazılı olarak size boş veriyorlar. Çekin üzerindeki kimden, kime ve adres alanları var. Buraları siz dolduruyorsunuz. Sonra belgelerle birlikte yine herhangi bir usps ofisinden gönderebilirsiniz. Hangi adrese yollayacağınız bulunduğunuz eyalete göre değişiyor. Linki bu konunun ilk sayfasında ilk mesajda var.

Gönderiyi normal yada express yollamak sizin tercihinize kalmış. Normal posta 3-4 günde express ertesi gün ulaşıyor. Usps'in sitesinden gönderi takibi yapabiliyorsunuz. Ben çeke aşağıdaki gibi yazdım. Formu hatta zarfı önceden hazırlayın. Ben başvurum alındıktan sonra 3 hafta kadar sürüyor ülkeden çıktım biometrik randevusuna kadar bekleyeceğim. Ama bu bir risk. Bu yolla alanlarda oldu iptal olanlarda. Siz vaktiniz varsa biometrik randevusunu da bekleyip ayrılın.
      Formdaki telefona ben Amerika'da yaşayan bir arkadaşımın numarasını verdim, işlemler konusunda ona mesaj geldi. LIN ile başlayan receipt numarası geldiğinde aşağıdaki linkden durumunu sorgulayabilirsin. Bazen bildirimlerde sorun oluyor.

https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do

SENDER NAME : XXX
      ADDRESS : XXX
      PAY TO THE ORDER OF : US Depatment of Homeland Security
      PAYMENT TOTAL : 660$
      REASON FOR PAYMENT : I-131 Application and biometric services fee

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      G
      gülden

@Drywall Merhaba, katılıyorum. Gidilecek eyalete, gösterilen paraya, kişilerin mesleklerine, görüşmeyi yapan görevliye, yeni yasaya göre çok değişken sonuçlar olabilir. HEr durumda hazırlıklı olmakta fayda var.

G
      gülden

gülden tarafından gönderilen son iletiler

@redsat2000 inşallah. Sizde çok beklediniz güzel haberlerinizi bekliyoruz. Randevu bildirimi posta yoluyla geldi. Herhangi bir elektronik bildirim gelmedi. Bilginiz olsun.

G
      gülden

@redsat2000 @crazycells 12 Kasım'a randevu verdiler. Bilginize.

G
      gülden

@redsat2000 Benim ve ailem içinde bu durumda en erken Kasım sonu gibi oluyor. Geç olsun güç olmasın,

G
      gülden

@Ist-to-NY Maalesef @redsat2000 dediği gibi Haziran başında başvurmuş ama randevu görüşemesi gelmemiş insanlar var.

G
      gülden

@Ist-to-NY Rica ederim bilgi paylaştıkça değerli.
      Ben 27 Temmuz'da postaya verdim.
      28 Temmuz'da teslim aldılar. (Express yolladım)
      6 Agustos'da receipt numarası telefona kısa mesaj olarak geldi.
      14 Agustos'da posta yoluyla ayrıca alındı formu geldi.

Çok sık bakamıyorum ama takıldığınız birşey olursa sorun lütfen. @crazycells ve @redsat2000 de bana yardımcı olmuşlardı sağ olsunlar. Asıl üstad onlar.

G
      gülden

@Ist-to-NY Merhaba, çeki herhangi bir usps yada walmart ofisinden alabilirsiniz. Money order istiyorum diyorsunuz. Nakit yada varsa kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. Ben nakit ödedim. İşlem ücreti olarak 1-2 dolar birşey alıyorlar. Çekin üzerinde sadece tutar yazılı olarak size boş veriyorlar. Çekin üzerindeki kimden, kime ve adres alanları var. Buraları siz dolduruyorsunuz. Sonra belgelerle birlikte yine herhangi bir usps ofisinden gönderebilirsiniz. Hangi adrese yollayacağınız bulunduğunuz eyalete göre değişiyor. Linki bu konunun ilk sayfasında ilk mesajda var.

Gönderiyi normal yada express yollamak sizin tercihinize kalmış. Normal posta 3-4 günde express ertesi gün ulaşıyor. Usps'in sitesinden gönderi takibi yapabiliyorsunuz. Ben çeke aşağıdaki gibi yazdım. Formu hatta zarfı önceden hazırlayın. Ben başvurum alındıktan sonra 3 hafta kadar sürüyor ülkeden çıktım biometrik randevusuna kadar bekleyeceğim. Ama bu bir risk. Bu yolla alanlarda oldu iptal olanlarda. Siz vaktiniz varsa biometrik randevusunu da bekleyip ayrılın.
      Formdaki telefona ben Amerika'da yaşayan bir arkadaşımın numarasını verdim, işlemler konusunda ona mesaj geldi. LIN ile başlayan receipt numarası geldiğinde aşağıdaki linkden durumunu sorgulayabilirsin. Bazen bildirimlerde sorun oluyor.

https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do

SENDER NAME : XXX
      ADDRESS : XXX
      PAY TO THE ORDER OF : US Depatment of Homeland Security
      PAYMENT TOTAL : 660$
      REASON FOR PAYMENT : I-131 Application and biometric services fee

G
      gülden

@redsat2000 bende bu durumda şanslıyım. Ben 27 Temmuz'da yolladım. 6 Agustos'da receipt numarası geldi. Online olarak cep telefonuna yolladılar. Fiziksel olarak henüz evrak ulaşmadı. Ama postaya verdiklerini söylemişler.

G
      gülden

@redsat2000 çok teşekkürler. Ben bir aşama daha var diye düşünüp bekleyecektim. Şimdi dönüş hazırlığına başladım. Başka bir arkadaşım 2 aya yakındır randevu beklediğini iletti. Umarım hepimiz için sorunsuz bir süreç olur. Ben yeni bilgi aldıkça buradan sizleri de bilgilendireceğim. Selamlar.

G
      gülden

@crazycells çok teşekkür ederim. Her zamanki gibi ilaç gibi bir bilgi oldu. 😃

G
      gülden

@redsat2000 Merhaba, LIN ile başlayan Receipt number size hangi tarihte geldi. Receipt number geldikten sonra biyometrik randevu ile arasında 1 basamak daha var değil mi? Yoksa sadece receipt number yolladıkları mail ve randevu mailimi olarak 2 aşamamı var?

Aslında konuyu epey araştırmıştım ama başka bir arkadaşın facebook'da ki beyanı kafamı karıştırdı.

G
      gülden