[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@Use-Myplan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba. daha önce e2 yani yatırımcı vizesine başvurmuştum ancak red edildi o zamanlar iki ülke arasında sıkıntıda vardı. şimdi eşim GC talihlisi. e2 alamamak GC sürecine olumsuz yansır mı?
Birde o zaman e2 vizesine başvurduğumda eşim içinde aileden ötürü vize alır diye başvurmuştum ancak asıl başvuran bendim. şimdi eşim daha önce US Visa red edildi mi sorusuna ne cevap vermeli? Yardımcı olursanız sevinirim.Tüm sorulara doğru yanıt verin. Vize reddi almış olmak green card almaya engel değil. Eşiniz için de vize başvurusu yaptığınıza göre onun için de aynı bilgileri vereceksiniz.
-
@north, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
merhaba daha önceki yıllarda mülâkat sürecinin herhangi bir sebepten dolayı geciktigi ve ekim ayında başlamadığı bir yıl oldu mu ?
Hayir, boyle bir yil oldugunu hatirlayamiyorum...
-
@Gezzio, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhabalar. Öncelikle bu süper faydalı site ve forumlar için tebrik ve teşekkürler. Sorunum şudur: 1996'da başka bir şehirde (Ankara'da) o vakitler numarası vs. farklı bir mahkemede uzaktan yani avukata vekaletname yoluyla boşanmıştık. Şimdi mahkeme ilamını ne ben ne de eski eşim bulabiliyoruz. Aradaki yıllarda kayıtların hangi mahkemenin arşivine devredildiğini bulmak da, kalkıp Ankara'ya gidip belgeyi aramak da çok zor görünüyor. E-devlet'teki aile nüfus kayıtlarında boşandığımı gösteren tarih, dava numarası, eş detayları vs. hepsi var ama sanırım kabul görmüyor. Yine de onunla KCC nezdinde şansımı denersem tümden DV'den elenme tehlikesi ortaya çıkar mı? Veya en fazla KCC geri dönüp "belgeyi bul da gel" mi der sizce? Teşekkürler.
Vukuatli nufus kayit ornegindeki bilgiler de yeterli gelebilir, buna konsolos karar verecek; ama eger sorunlu bir bosanmaysa veya daha ayrintili okumak isterse konsolos sizden bu belgeyi gerekmese de isteyebilir.
Bence daha sonra ugrasmak ve vakit kaybetmek yerine su an o belgeyi bulup gonderin. KCC'ye gondermeseniz bile mulakatta yaninizda bulunsun.
Belgeniz eksikse red almiyorsunuz, belgeyi tamamlamaniz icin sure veriliyor.
-
@roninn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Work and travel programı sonrası yaptıgım vergi iadesi başvurusu dolayısıyla aldığım stimulus check greencard sürecinde bir problem yaratır mı acaba ?
Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3359/wat-ogrencileri-ve-federal-yardim-cares-act-problemi
-
@mahmutenis, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@Gezzio kcc bizden b suç ile mahkemede bulunursak istiyor.yoksa senin boşanma kaydını ne yapsın.bencede yollama.
yok bosanma kayitlari da isteniyor. Fakat istenilen bilgiler vukuatli nufus kayit orneginde yer aliyorsa konsolos oradan da ogrenebiliyor ve ek belge istemeyebiliyor... Duruma konsolos karar verecek.
En ideali bu belgeleri hazir edip hem mulakata hem de ABD'ye oyle gitmek, ABD'de de lazim olabilir bu belgeler neticede.
-
@knnrn evet ama basvuru yapan benim ona es durumundan ds formu doldurduk. yani e2 yatirimla alakali oldugu icin benim durumumdan dolayi vize alamadik. o da teknik olarak e2 vizesi alamamis oluyor mu?
-
@knnrn evet ama basvuru yapan benim ona es durumundan ds formu doldurduk. yani e2 yatirimla alakali oldugu icin benim durumumdan dolayi vize alamadik. o da teknik olarak e2 vizesi alamamis oluyor mu?
Eger vize basvuru yaptiysa o da red almis oluyor.
-
Merhaba,
Bu sene green kart kurası kazananalardanız. Eşim formu doldurup 25 haziranda gönderdi. Bu siteyi yeni keşfettim ve az önce sizin DV2021 açıklamalar pdf formunuza bakıyordum;"Dropdown menuden Istanbul da secilebilliyor; fakat Turkiye’de gocmen
vizeler sadece ABD Ankara Konsoloslugu’nda veriliyor. Turkiye’de
mulakata girmek isteyenler, o kisimda Ankara’yi secmeliler"yazısını gördüm. Bursa da yaşadığımız için yakınlık nedeniyle İstanbul u seçtik. Bununla ilgili sorun yaşar mıyız dosyayı konsolosluk Ankara ya yönlendirirler mi?
Saygılarımla.
-
Teşekkürler @crazycells @redsat2000 @mahmutenis. E-devlet'teki vukuatlı nüfus kaydında mahkeme adı, tarihi, boşanma kararının sayısı vs. her şey var. O halde ben KCC'ye bunu gönderip bir şansımı deneyeyim. Sonrasında konsolosluk randevusuna kadar, ki en iyi ihtimalle Şubat'tan önce olacağını sanmıyorum, Ankara'ya gidip mahkemeleri dolaşıp hard copy'sini bulmaya çalışırım sağlık muayenesi öncesinde. ABD'de neden lazım olabileceğini anlamadım ama; orada biriyle evlenmek istediğimizde, evli olmadığımıza dair TRden kayıt filan mı istiyorlar? Tekrar teşekkürler.
-
@yemeng ben kendi forumumda istanbul seçeneğini görmedim. ds260'da böyle bir seçenek var mı?
-
@ruhimücerret evet vardı ve bizde yakınlık nedeniyle tercih ettik. Gereksiz olsaydı eklemezlerdi herhalde diye düşündük.
-
@yemeng, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba,
Bu sene green kart kurası kazananalardanız. Eşim formu doldurup 25 haziranda gönderdi. Bu siteyi yeni keşfettim ve az önce sizin DV2021 açıklamalar pdf formunuza bakıyordum;"Dropdown menuden Istanbul da secilebilliyor; fakat Turkiye’de gocmen
vizeler sadece ABD Ankara Konsoloslugu’nda veriliyor. Turkiye’de
mulakata girmek isteyenler, o kisimda Ankara’yi secmeliler"yazısını gördüm. Bursa da yaşadığımız için yakınlık nedeniyle İstanbul u seçtik. Bununla ilgili sorun yaşar mıyız dosyayı konsolosluk Ankara ya yönlendirirler mi?
Saygılarımla.
Istanbul'da gocmen vize almaniz mumkun degil, o nedenle Ankara'ya yonlendirecekler dosyanizi.
-
@crazycells Başvuru değerlendirmesi yer yanlış oldu diye KCCDV ye az önce mail attık, değişiklik için cevap bekliyoruz.
-
Teşekkürler @crazycells @redsat2000 @mahmutenis. E-devlet'teki vukuatlı nüfus kaydında mahkeme adı, tarihi, boşanma kararının sayısı vs. her şey var. O halde ben KCC'ye bunu gönderip bir şansımı deneyeyim. Sonrasında konsolosluk randevusuna kadar, ki en iyi ihtimalle Şubat'tan önce olacağını sanmıyorum, Ankara'ya gidip mahkemeleri dolaşıp hard copy'sini bulmaya çalışırım sağlık muayenesi öncesinde. ABD'de neden lazım olabileceğini anlamadım ama; orada biriyle evlenmek istediğimizde, evli olmadığımıza dair TRden kayıt filan mı istiyorlar? Tekrar teşekkürler.
@Gezzio normal cezai durumlar haricinde boşanmanıza ilişkin mahkeme kaydı , sizin eski eşinizle olan herhangi bir bağlantı& mahkemece edinilen karşı tarafın hakları , onun hak kazanımı olup olamayacağı veya ne sebeple ayrıldığınız (kadına şiddet ,sahte evlilik gibi) konularda Ankara daki ABD Büyükelçilİği tetkik etmektedir. Zaten bununla ilgili DS-260 formunda sorular vardı hatırladığım. Bu açıdan önemli .KCC göndemenizde fayda var. Bizim zamanımzda KCC yoktu. Biz direkt mülakata götürdük .Ancak Sizin durum farklı mülakata gidecek evraklar önceden inceleme için KCC gidiyor. Bilginize
-
orada biriyle evlenmek istediğimizde, evli olmadığımıza dair TRden kayıt filan mı istiyorlar?
Evet, evli olmadiginiza dair belge gosteriyorsunuz, evlendiyseniz bosandiginiza dair...
Resmi olarak tek eslilige izin veren tum ulkelerde durum benzer... Eger resmi olarak evliyseniz, yeni yapacaginiz evlilik resmi olarak gecerli olmayacak.
-
@redsat2000 evet, size katiliyorum sayin @redsat2000 ; bu belgeler lazim olabilecegi icin onceden hazirlanmali diye dusunuyorum ben de...
-
@yemeng, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells Başvuru değerlendirmesi yer yanlış oldu diye KCCDV ye az önce mail attık, değişiklik için cevap bekliyoruz.
O secenegin istanbul olarak kalmasi cok sorun degil; ama sizin Istanbul'da gocmen vize alamayacaginizi bilmeniz ve planlarinizi Ankara'ya gore yapmaniz onemli olan :)
-
Bu ileti silindi! -
lisedeki okulumun ismi degisti, diploma uzerindeki okulun ismini mi yoksa suanda ki ismini mi yazmak lazim?
-
lisedeki okulumun ismi degisti, diploma uzerindeki okulun ismini mi yoksa suanda ki ismini mi yazmak lazim?
Mezun olduğunuz tarihteki ismini yazın.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum