Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba ben geri döndüm 😀

    Bu süre zarfında hatrımı soran sayın @crazycells , @newman @takvimcas @usanyc beylere teşekkür ederim

    Bir yıldan fazladır tüm hayatımız neredeyse göçmenlik üzerine olduğu için bu dönemi yıllık izin gibi kabul edin lütfen, dönem arkadaşlarımla, diğer başlıklarda deneyimlerini, yorumlarını paylaşan arkadaşlarla birlikte olamadığım için çok üzgünüm, ama en çok üzüldüğüm yeni kazanmış dv 2021 talihlileriyle birlikte olamamaktı, bu günler için farklı hayallerim varken şu anda bu tür bir ara vermek zorunda kaldık, yeni dönemde okumadığım iletileri tek tek okumaya çalışarak eksiği kapatmaya çalışacağım


  • @Muhtaradana Hosgeldiniz 🙂

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana hoşgeldin ilk şoku anca atlattın desene


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba ben geri döndüm 😀

    Bu süre zarfında hatrımı soran sayın @crazycells , @newman @takvimcas @usanyc beylere teşekkür ederim

    Bir yıldan fazladır tüm hayatımız neredeyse göçmenlik üzerine olduğu için bu dönemi yıllık izin gibi kabul edin lütfen, dönem arkadaşlarımı, diğer başlıklarda deneyimlerini, yorumlarını paylaşan arkadaşlarla birlikte olamadığım için çok üzgünüm, ama en çok üzüldüğüm yeni kazanmış dv 2021 talihlileriyle birlikte olamamaktı, bu günler için farklı hayallerim varken şu anda bu tür bir ara vermek zorunda kaldık, yeni dönemde okumadığım iletileri tek tek okumaya çalışarak eksiği kapatmaya çalışacağım

    son kararlardan sonra ABD ye sarı kafanın yanına gittiğini ve o meşhur konuşmayı yaptığını düşünmeye başlamıştım hoşgeldin... 😃


  • Bu ileti silindi!

  • @nfs741 telefon numaranızı silin lütfen,şimdi size katılım için yazdım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana hosgeldiniz 🙂


  • @Muhtaradana hosgeldiniz 🙂


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba ben geri döndüm 😀

    Bu süre zarfında hatrımı soran sayın @crazycells , @newman @takvimcas @usanyc beylere teşekkür ederim

    Bir yıldan fazladır tüm hayatımız neredeyse göçmenlik üzerine olduğu için bu dönemi yıllık izin gibi kabul edin lütfen, dönem arkadaşlarımla, diğer başlıklarda deneyimlerini, yorumlarını paylaşan arkadaşlarla birlikte olamadığım için çok üzgünüm, ama en çok üzüldüğüm yeni kazanmış dv 2021 talihlileriyle birlikte olamamaktı, bu günler için farklı hayallerim varken şu anda bu tür bir ara vermek zorunda kaldık, yeni dönemde okumadığım iletileri tek tek okumaya çalışarak eksiği kapatmaya çalışacağım

    senin kazanıpda gidememen... en çok bu üzücek beni , senin hakkın ödenmez , iyiki varsın iyiki vardın...


  • Sevgili arkadaşlar hiç mi umut yok😔Hergün müjdeli bir haber görürüm umuduyla yaşıyorum..6 Nisanda mülakat vardı 4 ünde arayıp iptal ettiler🥺Belki boşuna bekliyorum ama beklemeye devam edeceğim


  • @Muhtaradana welcome sizi görmek güzel


  • @esbay79, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Sevgili arkadaşlar hiç mi umut yok😔Hergün müjdeli bir haber görürüm umuduyla yaşıyorum..6 Nisanda mülakat vardı 4 ünde arayıp iptal ettiler🥺Belki boşuna bekliyorum ama beklemeye devam edeceğim

    Bir de Uscis'de hala "ready" gözükmek paradoksu... 😕


  • @rodin uscis mi? ceac mi?


  • @Muhtaradana Hoş geldiniz tüm iyi dileklerimiz sizinle


  • @takvimcas, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Bugün gazetelerde usa da 45 milyon kişinin işini kaybettiği yazıyor düşünün size senelerce oy atmış kimlik numarası olan 45 milyon işsiz bunların aileleri sosyal ekonomik hayatını saymıyorum bile.......
    Şimdi siz seçime ramak kalan X siyasetçisiniz özde senelerce vergi ödemiş net vatandaşınız insanları mı korursunuz yoksa yeni göçmen alıp en az 5 sene sonra kime oy atacağı belli olmayan kişilerimi bu iş dv 2020 ve dv 2021 nasıl etkileceyek göreceğiz bu arada usa da halen her iş için IT technology aklınıza gelen bilimum sektörlerde ucuz hemde çok ucuz işçi fiyatlanması ve miktarı varken herkes çok ümitlenmesin lakin seçim seçim sonrası pandemi aşı çıkış tarihi aşının toplumsal dirence oturması bu işlerin halen biraz zaman alacak gibi gözüküyor.Bu arada tabi herşey güllük gülüstanlıkken bile KCC nin dv 2020 de ekim/mart ayında toplam 14 bin case bile doğru dürüst bakamama gerçeğini yaşayan bizler var bu iş süper lotoya bile 2 tl yatırılırken ücretsiz oynanan bir oyun buna bu gözle bakıp hayatınızın düzenini sağlığınızı bozmadan yaşamanız dileğiyle......money talks,business walks.

    Edit : Bu arada birileri kaybediyorsa birileri kazanır eğer bu zamana kadar birikim yapabilmişseniz hazır dolarınız var bu sizide vuran ekonomiyi iyi yönetebilirseniz bu 45 milyonun ileride size çok uygun fiyata gayrimenkul-iş- hayat teklifleri olabilir

    Hangi gazetede 45 milyon kisinin isini kaybettigini soyluyordu? Gazetenin ya da haberin linkini paylasirsaniz sevinirim. Sanirim bu haberi yapan kisi nufus ile issizlik oranini carpip, 45 milyon kisinin issiz kaldigini hesaplamis😊 Ama issizlik oyle hesaplanmaz.

    1- Issizlik rakamlari asagidaki linkte:

    2- Amerika’daki en son issizlik orani Mayis 2020’de %13.2 yani 21.6 milyon issiz var. Nisan 2020’de ayni oran %14.6’ydi, toplam issiz sayisi 23.5 milyondu.
    3- Bir onceki yilin ayni aylarina baktigimizda issizlik orani ve issiz sayisinin Nisan 2019’da %3.4 (5.7 milyon), Mayis 2019’da 3.4 (5.8 milyon) oldugunu goruyoruz. Bu suphesiz korkunc bir artis, normalde hicbir iktidarin secimden once altindan kolay kolay kalkamayacagi ciddi bir problem. Ancak Trump'un kararnamesi problemin cozumu icin bir alternatif sunmuyor.

    Demissiniz ki : “Şimdi siz seçime ramak kalan X siyasetçisiniz özde senelerce vergi ödemiş net vatandaşınız insanları mı korursunuz yoksa yeni göçmen alıp en az 5 sene sonra kime oy atacağı belli olmayan kişilerimi”

    1- Her ne kadar, Trump bu kararnamelerle Amerikalilari korudugunu iddia etse de, kendi tabani disinda buna inanan yok. En azindan biraz murekkep yalamis insanlar bu tur korumaci politikalarin uzun vadede ekonomiye cok daha zarar verecegini dusunuyor.
    2- Ustelik Amerika bir gocmen ulkesi, her zaman oyle olmus! Bu tur kisitlamalarin aslinda Amerika’yi Amerika yapan degerlerle tamamen zit oldugunu dusunenlerin sayisi cok fazla. Bu yuzden Demokratlarin neredeyse tamami, Cumhuriyetcilerin de akli basinda olanlari bu kararnamaye karsi.
    3- Bir de bu kararnameye sadece DV gozuyle bakmamak lazim. DV bekleyen insanlarin disinda binlerce, belki milyonlarca insan var bu kararnameden etkilenen. Bu insanlarin aileleri, esi, dostu var secimde oy kullanabilecek. o X siyasetcisi sadece kendi vatandasini dusunur, bu isten etkilenenleri dusunmez, zayif bir onerme.
    4- Bir de sunu unutmamak lazim—ABD’deki secim sistemi, Turkiye’dekinden cok farkli. 2016’da Clinton neredeyse 3 milyondan fazla oy aldigi halde secimi kaybetti. Cunku Maine ve Nebraska eyaletleri disinda, “winner takes all ” sistemi uygulaniyor. Ornegin milyonlarin oy kullandigi Kaliforniya'da sadece 1 oy fazla Kaliforniya’nin 55 delegesinin (!) tamamini alabilirsiniz, sizden 1 eksik oy alan rakibiniz 0 delege alir. Toplamda 538 delege var, 270’ini almak secimi almak icin yeterli. Bircok eyalette Cumhuriyetcilarin mi Demokratcilarin mi kazancagi neredeyse kesin belli—Belli olmayan eyaletler (swing states), asagidaki linkte mevcut. Ozellikle Florida ve Arizona gibi gocmen nufusun cok oldugu bu eyaletlere dikkatinizi cekmek isterim.

    5- Amerika'daki on secimleri takip eden arkadaslar hatirlayacaktir, Biden Demokrat rakipleri karsisinda cok kotu basladigi halde Guney Karolina'dan zaferle cikti, ve sonrasinda o ruzgarla "Super Sali" secimlerinde bir cok eyaleti de kazandi. Biden neden G. Karolina'da basarili oldu? Cunku G. Karolina siyahi nufusun yogun oldugu bir yer. Obama doneminin baskan yardimcisi olarak, Biden siyahilerin en cok sevdigi politikacilardan biri.
    6- Trump gercekten zor durumda. Asagidaki linkte Omer Taspinar DC'den yaptigi Medyascope yayininda ABD'deki secimlerin son durumunu detaylariyla anlatiyor.

    7- Amerika'da secime katilim orani cok dusuk (%55 diye hatirliyorum), ozellikle siyahi nufus ve gencler arasinda katilim daha da dusuk. "Black lives matter" olaylari en cok hangi grubu siyasi olarak mobilize etti diye sorayim, cevabi bu postu usenmeyip buraya kadar okuyan arkadaslar versin:)

    Selamlar,

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana hoşgeldiniz gerçekten forumda yokluğunuz hissedildi ☺


  • @esbay79 şu anda Ailanın davasının açılmasını bekliyoruz, bu dava sonucunda gelecek bir durdurma haberi sonrasında konsoloslukların tavrıda olumlu olursa dosyanız Ankara'da olduğu için mülakata girmeniz çok muhtemel, şu anda hala 3 ay var bu işlemlerin halledilmesi için gayet yeterli bir süre


  • @Aydin-Osmanov a evet yanlış yazmışım 'ceac' 🙂


  • Bu arada olumlu bir etkisi olabilmesi adına sayın @bezdarniy beyin hazırladığı aşağıdaki metni Nancy Pelosi'ye (meclis sozcusu) gönderebiliriz
    Form icin Ad-soyad-email yeterli, form bağlantı linki⬇

    https://www.speaker.gov/contact

    We are winners of the green card lottery DV-2020 send you this letter with the hope to draw your attention to our difficult situation.
    The DV Lottery program is built upon foundational, democratic and egalitarian principles that strengthen the United States of America. These principles advance equal opportunity, attract entrepreneurs and workers who contribute immensely to the American small business sector, and improve the quality of our social, economic, political and cultural life. It has been a successful foreign policy, civil rights achievement and national security tool.
    We legally participated in a legal immigration program and have invested a lot of material resources and emotional costs, during this year we were collecting documents, getting medical check-ups, many of us already paid necessary fees. All this to prove that we meet all requirements of the program and can become honest and worthy citizens of the United States. All our cases were issued before the Proclamation 10014 of April 22, 2020, many interviews were already scheduled for March and April, but due to the COVID-19 pandemic they were canceled.
    As you know, Proclamation 10014 of April 22, 2020 suspends entry into the United States through the end of the year. But DV-2020 expires on September 30th, which means we are very limited in time. Unfortunately, many embassies are closed now due to coronavirus and we do not have the opportunity to get our visas. The law prohibits issuing DV visas after September 30th.

    For other types of visas, this proclamation is temporary, but for us it is permanent and closes the way to chasing our dream. We do not have ties to United States’ corporations, United States citizens or lawful permanent resident family members or favored institutions that might enable us to lawfully immigrate to the United States. DV lottery winners 2020 are the most vulnerable category of people affected by the immigration ban. There is nobody who can watch our back. So we believe we need an advocate for fairness and equality.
    We kindly ask to prolong DV-2020 for the next year or exclude us from the proclamation. Your continued commitment to the immigrant community and your anticipated help in ensuring fairness and equality in our Immigration laws is appreciated. We have not any idea how to process, in our point of view this could be also compelling reason, if the proclamation is struck down, embassies are closed, they may not reschedule the interviews. In this unpredictable circumstances is there a way to break a path?

    Sincerely,
    DV-2020 winners


  • Bu arada Aila davasında destekleyeci belge olarak kullanılabilcek imza kampanyasından haberdarsınızdır, görmeyenler için tekrar hatırlatmak isterim, aşağıdaki bağlantıyı kullanarak destek verebilirsiniz⬇
    hala çok az sayıda desteğimiz var

    20200702_120754.jpg


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum