Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • KCC deki çalışma mantığı üzerine antipati yaparsak eğer (kesin böyledir demiyorum) mevcut iptalllerden arda kalan süreyi 2021 sürecinin yükünü hafifletmek istiyor olabilir bu konsolosluk çalışanlarının başındaki yetkili kişi. Boş durmayın 2021 evraklarını çalışın falan demiştir kimbilir..:)


  • Çünkü ,geçmiş dönemlerde görülmüş birşey değil. ds260 gönderimi sonrası hemen dönüş yapılması olayı. değil 23000 e 1000 e bile bu kadar kısa sürede dönüş olmamış biliyorum...Beni kimse yanlış anlamasın. Umarım Her şey güzel olur..


  • İçinde bulunduğumuz bu süreci iyi yorumlayabilmek için 2021eu luların Excel formunu titizlikle doldurması gerekmektedir. Göstereceğimiz bu titizlik parçaları birleştirmemize katkı sağlayacağı kesin. Hadi bir gayret. 🙂


  • herkese iyi pazarlar. Ds260 doldurduktan sonra herkes gibi KCC den evrak talebi bekleyecegiz. Peki KCC evrak talep ettikten sonra ne kadar zamanda gondermemiz gerekiyor? erken ya da gec gondermek sorun olur mu? ds 260 formunu hemen doldurmak istiyorum ancak esimin orjinal evraklari icin ulkesine gitmek zorundayiz ve malum covid nedeni ile ucamayacagiz. KCC evraklari istediginde ne kadar surem var gondermek icin?


  • @YapayalnızGotoU-S Bu yıl Bazılarına 5 bazılarına 15 bazılarına 20 günde dönüş yapılmış. Önceki yıllarla kıyaslarsak çok çabuk dönüş yapıyorlar. Keza geçen yıl minimum 1 ay maximum 3-4 ay bekleyenler olmuş. Aynen dediklerinize katılıyorum. Önceki yıl komple iptal olduğu için tamamen bu yıla odaklanmış KCC.


  • 1 ay gibi bir sürede gelen bilgiler doğrultusunda sürecin ne kadar hızlı ilerlediğine şahit olmayı ümit ediyorum ozaman:) Ümit dünyası işte dünya gibi yuvarlak değil..bazen dörtgen bazen kare bazende yamuk dünya::))


  • @yogi hocam şöyle yapın. birinci adresi 16. yaşınız olan zaman diliminden beri oturuyormuşsunuz gibi gösterin ve kaydedin. Örneğin 16. yaşınızı Kasım 2000 doldurduysanız ilk adreste Kasım 2000 beri oturuyorum seçin ve kaydedin. Sonra ikinci adrese gelince birinci adrese doğru zaman aralığını girin ve ikinci adrese bu sefer Kasım 2000 seçerek kaydedin. Böyle böyle 12 adresi yavaş yavaş girin.


  • @knnrn Çok teşekkür ederim bu bilgi için çok faydalı bir bilgi oldu benim için


  • @Masda yapabilirsiniz


  • @Masda arkadaşlar anlamadım ben ds260 gönderdim dün. CN15xxx. Bana KCC email ile nasıl bir dönüş yapacak. Kaçırdığım birşeyler mi var.


  • @nevzi bu resimdeki gibi bir mail geliyor beyefendi. mail.PNG


  • @nevzi mailin devamında istenen belgeler yazılıyor. özel bir durumunuz yoksa, genelde pasaportunuzun foto olan sayfasını, evlilik cüzdanınızı, askerlik durum belgenizi, adli sizil kaydınızı taratıp attach yapıp gönderiyorsunuz bu maili aldığınızda.


  • @breezyguy ben de toplam 8 adres girdim. Ayni hatayi veriyordu. Daha sonra her girdigim adresi 16 yasina gore ayarlayip kaydederek devam ettim. Yani soyle ki; Ocak 2007, 16 yasina girdigim zaman, Her girdigim adrese Ocak 2007 secip once kaydettim , kaydettikten sonra dogru tarihi yazip duzelttim. Bir diger adres icin de ayni islemi yapip kaydedim sonra duzelterek devam ettim 🙂


  • @crazycells cok tesekkur ederiz tum sorularimizi net bir sekilde cevapladiginiz icin. Emeginize ve sabriniza saglik. Biz formumuzu gonderdik. Hepimizin sansi acik olsun 🙂


  • Teşekkürler @archer dediğiniz gibi yaptım


  • Arkadaşlar ds260 formunda baba vefat ettiği için hayatta olmadığı belirttim fakat adres istiyor babam vefat öncesi annem ile birlikte yaşıyordu her ikisinin de adresine aynı adresi mi yazmam lazım.

    Ayrıca üniversite de tek ders bırakmıştım. Arada askere gittim fakat sonra diplomayı aldım. Yazdığım tarihler biraz karışık. Biraz saçma sen okurken nasıl askere gittin diye soran olmaz demi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler?
    Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır?

    Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

    Turkiye'de mi gireceksiniz mulakata? Buna gore ek tavsiye verebilirim. Ayrica dosya numaranizi da ogrenmem lazim, imzanizi guncellemeyi unutmayin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

    Kendinizi eklememeniz gerekiyordu. Bu sekilde yanlis bilgi vererek basvuru yapmis oldunuz, iyi olmamis bu.

    Normalde vize sayisini etkileyen yanlisliklarda konsoloslar biraz acimasiz. Misal evliyseniz ve cocugunuz varsa ve bunlarin bilgilerini ilk basvuru formuna girmediyseniz konsoloslar kesinlikle reddediyor, bunun istisnasini su ana kadar gormedik ve bu sekilde elenen cok fazla kisi gorduk...

    Normalde 21 yas ustu cocuklarin da yazilmamasi gerekiyor, cunku form izin vermiyor... Eger kendiniz 21 yas sinirinda olsaydiniz ve su an vizeyi alamasaydiniz sorun olmuyordu, ya da GC sahibi veya ABD vatandasi bir cocuk olsaydiniz ve basvuruya eklenseydiniz o durumda da konsolos sorun cikartmiyordu fakat kendinizi cekilise uygun cocuk olarak eklemek icin bilgilerinizi yanlis girmissiniz. Bu, cok iyi niyetli bir hata gibi gorulmeyebilir konsolos tarafindan ve vize basvurusu hepten reddedilebilir. Artik burada konsolosun takdiri onemli olacak...

    Su an size tavsiyem su olacak. DS-260 formunu anneniz, babaniz ve kardesleriniz icin doldurun ve gonderin. Kendi adiniza doldurmayin ve kendiniz icin basvuruya devam etmeyin. Eger konsolos bastaki bilgileri sorun etmezse geri kalan herkes vize alabilir. Dosya numaranizi ogrendikten sonra ek tavsiye verebilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nevzi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Sayın adminim dv2021 talihlileri için KCC ne mektubu gönderiyor. Meseleye Fransız kaldım. Bizler daha yeni ds260 gönderdik. Ki bizim bültenler kasımdan başlayarak açıklanacak.

    KCC email gonderecek, mulakat icin evraklarin istendigi email... Email'leri gondermeye baslamislar, o nedenle siz de yakinda alirsiniz... DV surecinde her sey dijital oluyor artik, o nedenle bu konuda KCC'nin mektubu diyorsak bilin ki email'deki yazilardan bahsediyoruz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @YapayalnızGotoU-S, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Çünkü ,geçmiş dönemlerde görülmüş birşey değil. ds260 gönderimi sonrası hemen dönüş yapılması olayı. değil 23000 e 1000 e bile bu kadar kısa sürede dönüş olmamış biliyorum...Beni kimse yanlış anlamasın. Umarım Her şey güzel olur..

    Butun gocmen vize sureclerinde elektronik ortamlara gecis yapiyorlar yavas yavas... Uzun bir suredir Ankara'daki ABD konsoloslugu bazi gocmen vizeleri immigrant visa yerine modernized immigrant visa olarak veriyor... Dolayisiyla bu tur islemlerde yasanan hizlanma veya kolaylik cok sasirtici degil. Ayrica KCC'nin onceden evrak isteme olayi zaten cok eskiye dayanmiyor, 1.5 yillik bir gecmisi var...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @YapayalnızGotoU-S, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    İçinde bulunduğumuz bu süreci iyi yorumlayabilmek için 2021eu luların Excel formunu titizlikle doldurması gerekmektedir. Göstereceğimiz bu titizlik parçaları birleştirmemize katkı sağlayacağı kesin. Hadi bir gayret. 🙂

    evet, bu surecte DV2021 talihlilerine baski yapmaktan cekinmeyin 🙂 Hatirlatmayinca savsaklaniyor cizelge...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum