Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 720.6k 333
  • ⭐⭐

@xyz ben california da arabayi ehliyetsiz almistim sigortada
    (liabilty) ilk alti ay icin iki kisi 600 dolar cikmisti dogu da tursistlerin araba aldigini duydum. alan arkadasim var var boston taraflarinda buyuk ihtimalle orada alabilir ve sigorta yaptirabilirsiniz ama eyalet yasalari ne kadar kullanabilirsiniz diyor ona bakmak lazim cunku sure dolduktan sonra polis yakalarsa ceza gelebilir. temmuzda gidip sinava bile girseniz bir de onun direksiyon sinavi icin bir o kadar beklersiniz 4 ayi bulur. burada tavsiyem kurallara tamamiyle uymak ozaman polis nadir durduruyor tabi california da oyle orada oyle olur mu bilemiyorum :)))

• ⭐⭐

Bi arkadaşım SUV almayı düşünüyor. Hyundai Santa Fe çok hoşuna gitmiş. Sizce nasıl araba? Hyundai’de Japon arabaları gibi tutulan bir marka mi? Araçları güvenilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Sorunsuz araçlar... Düşünülebilir...

Hyundai ve Kia çok iyi işler çıkarıyor artık...

• ⭐⭐

@Edelweiss, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Bi arkadaşım SUV almayı düşünüyor. Hyundai Santa Fe çok hoşuna gitmiş. Sizce nasıl araba? Hyundai’de Japon arabaları gibi tutulan bir marka mi? Araçları güvenilir mi?

Biz de 2003 santa fe var yağ kaçağı var iki senedir biniyoruz şanzıman da kaçırıyor motor da motorun kaçağı daha az ama tıkır tıkır gidiyor arada ufak tekef şeyler oluyor ama 2003 oda olur 2 senedir binmek fazla bile böyle bir arabaya 1500 dolar üstüne üstelik yakında 1000 dolara da birisine verecem büyük ihtimalle. hyundai severim ben kia almadım hiç ama bana hep hyundaiden bir tık iyi gelir nie bilmem. 4-5 ay da sonata ve elantra kullandık 2017 onlar çok güzel arabalardı sonata yağ gibiydi elantrada az yakan konforlu bir araçtı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Hyundai Kia aslında aynı arabalar... Iç trimler ve tasarım farkkli...

Bilinenin aksine yağ kavağı degildir tehlikeli olan... Sadece ustalar çok sever yağ kaçaklarını :)

Su kaciriyorsa... Işte o zaman korkmayin titreyin :)

Asıl sorun şu kacagi...

• Green kardla giden biri ilk basta biraz pesinat verip 20 -30 binlik bir arabayi taksitle alabilirmi ?

• @Yunus-Kaya Merhaba daha önce konuşmuştuk bunu , faizlerin yüksek çıkacağı söylenmişti . Eğer vereceğiniz peşinat tutarı 5-6 bin dolar ise amerikada yaşayan arkadaşların önerisi ikinci el bir tık temiz bir araç alıp amerikada işimizi oturttuktan sonra taksit olaylarına girmemizdi. Ben okan serbes in araç videosunu izledikten sonra bir heveslenmiştim sıfır 26 bin dolara aylık 450 dolar civarı taksitle bir highlander almıştı ancak daha sonra işi tam oturtmadan kendimi takside boğmamaya karar verdim. İşiniz Net ve hazırsa alınabilir. Onun dışında gelip sıfırdan takside girip korona patlasaydı sıkıntı çıkardı. Başta kadir abi @semavi bu konuda uyarmıştı bu konularda deneyimli ve bu işin içinde olan birisi olarak daha sonra korona çıkınca söylemleri tescillenmiş oldu. Selamlar kendisinede

• @semavi işin içinde olmadığımız için her türlü kaçak bize korkutucu ancak su kaçağından üst kapak contası yakmış birisi olarak tr de 5 bin tl masraf çıktıysa amerikayı düşünemiyorum şu anda :) titreyi çok doğru tespit

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ata_ksk, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@Yunus-Kaya Merhaba daha önce konuşmuştuk bunu , faizlerin yüksek çıkacağı söylenmişti . Eğer vereceğiniz peşinat tutarı 5-6 bin dolar ise amerikada yaşayan arkadaşların önerisi ikinci el bir tık temiz bir araç alıp amerikada işimizi oturttuktan sonra taksit olaylarına girmemizdi. Ben okan serbes in araç videosunu izledikten sonra bir heveslenmiştim sıfır 26 bin dolara aylık 450 dolar civarı taksitle bir highlander almıştı ancak daha sonra işi tam oturtmadan kendimi takside boğmamaya karar verdim. İşiniz Net ve hazırsa alınabilir. Onun dışında gelip sıfırdan takside girip korona patlasaydı sıkıntı çıkardı. Başta kadir abi @semavi bu konuda uyarmıştı bu konularda deneyimli ve bu işin içinde olan birisi olarak daha sonra korona çıkınca söylemleri tescillenmiş oldu. Selamlar kendisinede

Araba isine girmeden once bu konuyu actim ve bilgilerimi paylasmaya calistim... Simdi araba isinin icerisindeyim ve bazen soylediklerimin kusku ile karsilanacagini anlayisla karsiliyorum... Ilk gelindiginde uzun sureli ev kiralamalari , sifir araba vs gibi seyler cok iyi bir is teklifi vs yoksa biraz otelenmeli benim dusunceme gore.

Ama garanti bir isiniz vardir, uzun sureli gibi duruyordur vs vs o zaman elbette ona gore davranilabilir...

Ilk gelindiginde 'paraniz kadar' hareket edilmeli...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ata_ksk, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi işin içinde olmadığımız için her türlü kaçak bize korkutucu ancak su kaçağından üst kapak contası yakmış birisi olarak tr de 5 bin tl masraf çıktıysa amerikayı düşünemiyorum şu anda :) titreyi çok doğru tespit

Araba 5bin dolar altı bir araba ise çöpe atma ihtimali yüksek...

• Merhabalar,
    Abd ehliyetini ofisler açılmadığı için henüz alamadım ancak bir araç almak şart.
    Abd ehliyeti olmadan ruhsat çıkartabiliyor muyum ve araca sigorta yaptirabiliyor muyuz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Texasta mumkun... NJ yi bilmiyorum... Oradaki arkadaslara sormak lazim

• Arkadaşlar Türkiye'ye dönmem gerektiği için 2 ay önce kredi çekip aldığım aracımı satmam gerekiyor , zarara girermiyim daha 58 aylık kredisi duruyor şu an ne yapmam gerekiyor hiç bir bilgim yok , teşekkürler

• @Doğukan-Hacıoğlu en hızlı yol, direkt dealer’a satmak ama ciddi zarara hazır olun. Onlara satınca rehin kaldırma işleri vs yi de hallediyorlar. Aksi halde zaten şahsa kendiniz satmanız biraz güvene dayalı, parayı size verecek, siz borcu kaldırıp, title ı teslim edeceksiniz, bunu da kolay kolay yapmazlar.

• Silinebilir

• @Doğukan-Hacıoğlu Büyük bayiler, 15 lik arabaya 12 en iyi ihtimalle 13 teklif edeceklerdir, yine Kelly Blue Book’dan kendiniz de bakabilirsiniz. Maalesef ikinci el oldu mu, kayıp çok büyük. Bence cargurustan 1 aylık üyelik satın alıp, ilan vermeyi de deneyin, iyi biri denk gelirse minimum zarar ile çıkarsınız.

Araba işi biraz piyango, mekanik sorunlarda çok ciddi faturalar geliyor. Benim tavsiyem her zaman Toyota, Nissan, Hyundai ve Kia grubundan en düşük mil aracı almaları. Alman araçlar sadece premium yakıt tükettiği için, işletme masrafı çok daha yüksek.

Üstte belirttiğim markalardan temiz bir araç denk gelirse 8-9 bin max rakama alınırsa, satarken kayıp çok aşırı olmaz

• Eğer tekrar gelecekseniz, uzun vadeli park hizmeti veren bir yer de bulunabilir

• @caglarcan Ben Türkiye mantığı ile düşünüp aynı dealera satsam bile zararım minimum olur diye düşünüyordum çünkü aracı aldığımdan beri arada çok büyük bir mil ve zaman farkı yok , Amerika'da dealerlarda alıp-satım arasındaki fiyat farkı çok korkunçmuş bu kadar beklemiyordum. Corona virüsü geçtikten sonra yada en kötü 6-7 ay içerisinde gelmeyi düşünüyorum uzun vadeli park hizmeti hiç aklıma gelmemişti, maddi açıdan daha mantıklı olur hemen bu konuda araştırmaya başlayayım.

• @Doğukan-Hacıoğlu kesinlikle araştırın, o ilk satış anında güler yüzlü şirinlik yapan satıcının bir anda nasıl değiştiğine şahit olacaksınız :) yaşadım ordan biliyorum, aldığınız dealer’a götürseniz durum aynı. Bir de şimdi Covid i bahane edip, durgun diyerek, daha da fiyat kırmaya çalışacak.

Otopark iyi çözüm, 6 ay için bir şey tutmaz, hadi diyelim tutsa bile yani satıştaki zararınız ile aynı bile olsa ben otopark tercih ederim. Çünkü sıfır arabanız var, geldiğinizde aynı yorucu işlerle uğraşmazsınız. Public storage diye depolara da bir sorun, araba sığanlar vardır

• @caglarcan Amerikanın iyi ve kötü yönlerini soranlar oluyordu hep çevremde , sanırım dealer kurnazlığını kötü yönlerden biri olarak söyleyebilirim, en başta araba bakarken piyasa fiyatının altında diye yalan söyleyip aslında 2-3 bin dolar pahalıya satmaya çalışan dealerıda unutamıyorum.Türkiye'de arabalar o kadar pahalı olmasına rağmen fiyat hakkında yalan söylerek araba satmaya çalışma olayı ne duydum ne gördüm :) Dönmeme 2 hafta daha var o süre içinde umarım bir yer bulurum

Benzer Başlıklar

• kabahatli araba kazasını temyiz etme başvurusu

Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    123 Bakış
    ayvalik10A
    @aysthehk başlık bulamazsın çünkü bizim hukuk büromuz var sağolsunlar kendilerine çok teşekkür ediyoruz @Claudia-J-Muslu bizlere inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Onun sayfasına bu yazıyı taşırsanız kendileri müsait bir zamanda sizlere yardımcı olacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Amerika'da Taksitle Taşıt Alma

Ehliyet ve Araba
    3
    0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    knnrnK
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1367/amerika-da-sıfır-model-araba-almak
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • Amerika'da kullandığın aracı satmak?

Taşındı Ehliyet ve Araba
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @freelander rica ederim, ben tasidim... "Ehliyet ve Araba" kategorisini, "Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam" basliginin altinda bulabilirsiniz... Ilgili oldugu icin su konuyu da belirteyim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/144/amerika-da-ikinci-el-araba-almak sizin sordugunuz soruya cevap olarak, benim bildigim sadece "letgo" adli bir application var. Maalesef bu tur konularda cok bilgim yok, bilgisi olan arkadaslar daha net ve ayrintili cevap verirler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k