Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @vesmer76 4 yılık bir eğitim alırken 2.yılın sonunda ön lisans diplomasımı aldınız eğer bu şekilde ise
    Course of study kısmına diploma aldığınız bölüm isminin ingilizce karşılığını, degree bölümüne ise diploma yazabilirsiniz


  • DS260 formunu bitirdikten sonra sign kisminda neden case numaramizi 000 lar olmadan yaziyoruz?


  • @mhmmdkvnci merhabalar, sorun olmaz şuanki bitirdiğiniz en son okul liseymis o şekilde giriş yapmışsınız zaten. Durumunda herhangi bir değişiklik olursa mülakatta da soyleyebilirsiniz.

    Herkesin yardımcı olması açısından imzanızı güncelleyin lütfen;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

  • ⭐⭐⭐

    @bolatmali, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Sono, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar merhaba,

    Srhn'ın ilk 2 sorusuyla bağlantılı bir şey yazmak istiyorum. Bu kartın ilk basımı, girişten sonra başlayacakmış; bundan ötürü buradaki ilk giriş sürecini en iyi şekilde nasıl yürütebiliriz? Birçoğumuz ilk anda gidip yerleşmeyi düşünmeyebilir, o durumda kartın adrese gitmesi, oradan bize teslimi gibi karmaşaya sebep olabilecek bir süreç olabilir. Yanılıyor muyum?

    Girişinizi yapıp geri döndükten sonra kartınız belirttiğiniz adrese genellikle 2/8 hafta arasında ulaşmış oluyor. Girişte size verilen göçmen vizesinin üstüne bir stamp basılıyor bu stamp sayesinde elinizde ki vize ile 1 yıl boyunca giriş sağlayabiliyorsunuz ilk girişinizden sonra.
    İkinci girişinizi elinizde ki Stamp basılı vize İle gerçekleştirirseniz bu kargolama olayına girmemiş olursunuz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken durum 2. girişinizde aktarma değil direkt uçmanız gerekli.

    Cevabınız için çok teşekkürler. Ben damga olayını bilmiyor, ikinci girişi GreenCard ile yapmamız gerekir diye düşünüyordum. O halde ilk giriş - çıkıştan sonra yine aynı vize ile ikinci ve temelli giriş sonrasında green card'ı adresimizden almak daha mantıklı.

    Vize mülakat tarihinden sonra 1 senelik çıkıyor ya normalde, damga bu süreyi değiştirmiyor; yani damganın üzerine 1 yıl olmuyor, değil mi?


  • Arkadaslar selamlar, bir ülkede kaç durumda kalıp ve o ülkeyi terk ettikten sonra o ülkeden adli sicil kaydı belgesini alinibiliniyor mu hiç bir suc kaydı olmasa dahi, malum ds-260 doldurulduktan sonra bir takim evraklar isteniyor ve onların icinde police certicate’de var. Bu sene talihlilerin birisi de benim bir arkadaşım onun icin soruyorum çünkü onun gecmiste bir ülkede kacak kalma durumu var.


  • Tekrar merhabalar,

    KC nin istediği evraklar aşağı yukarı neler ve ya bunu görebileceğim forumda bir yer var mı.

    Çok teşekkürler



  • @bolatmali, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @eok89, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar🙂

    2021 talihlerindeniz biz de eşimle, eşime çıktı bu sene. Formu doldururken takıldığımız bir kaç nokta var umarım yardımcı olabilirsiniz, şimdiden teşekkürler.

    1. Ben kendi formumu doldurken önceden kullandığınız isim soy isim gibi bir kutucuk var oraya evlenmeden önceki soyadımı yazıyorum ancak altında başka bir kutucuk daha çıkıyoru ve orayı boş geçemiyorum ne yapmalıyım

    2. Ben şu an master yapıyorum ve en geç 1 ay içinde bitmesini bekliyorum, forma mezun olamadığım için bu okulun bilgisini yazamıyorum, ama konsolosluğa gidildiğinde güncelleme yapılabildiğini biliyorum, mezun olmayı beklemek mi mantıklı yoksa konsoloslukta mı güncellemeliyim, konsoloslukta güncellediğim ve vizemin onaylanması halinde bu güncelleme benim green card ımın basımını nasıl etkiler

    3. Benzer durum iş değiştirme aşaması için de geçerli tabii,

    4. Bir de her ikimiz de üniversite mezunuyuz, ve çalışıyoruz, her ikimiz de son iki işimin bilgilerini girdik ancak tüm çalıştığımız yerleri girmek durumunda mıyız?

    Şimdiden cevap veren arkadaşlara gönülden teşekkürlerimi sunuyorum🙂🙂

    1. Other surnames kısmına kızlık soy isminizi, Other given names kısımına isminizi yazın.

    2. 1 ay içerisinde mezun olacaksanız bekletip mezun olduktan sonra bilgilerinizi girin. 1 ay sürecininizde gecikme sağlayacak bir zaman dilimi değil

    3. Onu beklemenize gerek yok, mezuniyeti beklerken değişirse güncel bilgileri girersiniz,

    4. Kariyerinizde size deneyim sağladığını düşündüğünüz meslekler var ise doldurmanızda fayda var

    Bol Şans 🙂

    @bolatmali çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

    Peki bir sorum daha olacak, üniversitede yatay geçiş olduğunda mezun olunan esas üniversitede kayıt ve bitiş tarihlerine ne yazılması lazım, üniversite 4 senelik, 2 seneyi başka bir üniversitede, 2 seneyi mezun olunan üniversitede okuması durumunda tarihler ve yazılması gereken bilgiler konusunda aydınlatmanızı rica ederim.

    Çok teşekkürler 😀


  • @Muhtaradana selamlar ds260 formunu doldururken bir konuya çok takıldım. Saolsun arkadas cevapladı ama yanlıs beyan vermek istemiyorum. İş yerlerimin bilgilerini yazarken şuan çalıştığımdan başlayıp son 10 yılın kini yazmaya başladım. Ancak suan çalıştıgım işte çalışmaya devam ediyorum ama şöyle bir soru var "Employment Date To" ayrılma tarihi istiyor ve ben boş bırakıp geçmeye çalıştım olmadı doldurulması gerekiyor diyor sistem. Ama ben hala çalışıyorum bu konuda ne yapmalıyım yanlıs bir beyan vermek istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.


  • @crazycells @Muhtaradana cevaplar için teşekkürler. Bir sorum daha olacaktı. Geçmişte bir işyerinde iki ayrı title de calistiysam bunun için iki defa ekleme yapıp aynı işveren bilgilerini yazip iki title için de ayrı Duties mi doldurmaliyim ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Srhn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, DV2021 talihlisiyim. Süreçle ilgili kafamda birkaç soru var. Aşağıda soruları maddeler halinde belirttim.

    1- Greencard teslimatı belirttiğimiz adreste yaşayan kişiye yapılırken biz yurtdışına çıkmış olursak sorun olur mu ?
    2- Greencard teslimati yapılırken evde kimse bulunamazsa kart geri mi gider? Giderse nasıl geri alırız?
    3_ Re-entry permit için başvuru yapmamızla biyometrik randevuya çağırılmamız arasında ne kadar süre geçer?
    4_ DS-1810 formunu online olarak doldurup süreci online takip edebilir miyim ? Eğer online dolduramazsam işlemlerimi yapmam ne kadar sürer?

    Teşekkürler.

    1. Sorun olmaz
    2. Cogunlukla posta kutusuna birakiyorlar, eger posta ustundeki isim ile posta kutusu uzerindeki isim uyusmazsa geri de alabilirler, o nedenle adrese o adreste yasayan kisiyi yazdiginiza emin olun...
    3. Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi
    4. Hangi sureci? DS-1810'u doldurup konsolosluga goturmelisiniz. Konsolosluktaki mulakat yuzyuze oluyor, bilginize.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ertuğrull, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    ayrıca mesleğin 2 yıl deneyim gerektirdiğine dair sekmeyi işaretleyip mesleğimden bahsetmem gerekir mi?

    Eger 2 yil deneyim veya egitim gerektirdigini dusunuyorsaniz evet diye cevap vermelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @O-B-K, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba herkese arkadaşlar

    1.sorum: yaklaşık 5 yıl önce üniversitede okurken 2 defa yurt değiştirmiştim ve yurt oda numaralarımı hatırlamıyorum. Sizce sadece yurt adını ve blok numarsını yazsam olur mu? olmazsa nasıl bir yol izlemeliyim?

    2.sorum: Amerikada şuanda bir tanıdığım var ve onun adresini vereceğim fakat bu aralar taşınabilirmiş. Sizce adresi yazıp mulakatta güncellemek mi mantıklı yoksa adrese none diyiğ mülakatta en güncel adresi vermek mi mantıklı?

    Teşekkürler

    Formlara tek bir adres yazip bir daha degistirmemek en iyisi... Adres degisikligi yapan kisiler karti yanlis adreslerde alabiliyorlar. O nedenle su an icin bos birakin, emin oldugunuzda adresi doldurursunuz

    ( @bolatmali )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yusuf-UZUN, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar, Önlisans mezunuyum. Önlisans ve Lise diplomamı bulmamıyorum. Önlisans diplomasını e-devletten mezun belgesini çıkartabiliyorum fakat lise diplomam kayıp. Bu mükalatta isteniyor mu ? Teşekkür ederim şimdiden

    mezun oldugunuz yuksekokul'dan yeni bir diploma cikarttirmanizi tavsiye ederim. lise diplomasina gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba arkdaşlar ben amerikadaki adresimi mülakat günü değişmek istersem nasıl değişeceğim ? Bana mülakat esnasında kalacağım adresi mi soracaklar yoksa ben kendim mi söylemem gerekiyor ? Belki amerikadaki arkadaşım adresten taşınabilir o yüzden soruyorum.

    Bu dediginiz durumda adresi forma yazmayip, emin olunca formu guncellemeniz daha dogru olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yılmazdemir, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar, Benim annem Bulgaristan Plevne doğumlu fakat e devletteki nüfüs kağıt örneğinde Plevne yerine PELEVNE yazılmış. Harf yanlışlığı yapılmış sanırsam. DV260 formunda Doğum yerini hangi şekilde yazmam lazım Lütfen bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi?

    nufus kayit orneginizdeki gibi yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kratos, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba;
    Ds-260 formunu doldurmadan hemen once bir iki konuda bilginize ihtiyacim var.
    1- eşimde 2021 talihlileri arasinda benim case number im 8000 lerde onun ki 27000 lerde ikimzde ds 260 formu doldurmali miyiz?
    2- cocuklarimdan biri eski esimden (16 yasinda ) velayeti bende ve o da gelmek istiyor onun adina da form iletsem vize alma konusunda engel teskil eder mi. Yani ona da vize verilir mi?
    3- coxuklarin pasaportlari yok henuz ds 260 formunu doldurmadan once mi cikartmaliyim sonradan mi eklemeliyim sicze hangisi daha mantikli.

    2.Velayeti sizde olmasa da, sizin veya esinizin 21 yas alti cocuklari Green Card alabilirler. Kendisini cekilis basvurusuna eklemistiniz, dogru mudur?


  • @crazycells günaydınlar 🙂 internette çok fazla bilgi kirliliği var maalesef ben sizin paylaşmış olduğunuz zaman çizelgesini de inceledim. 260 için son başvuru tarihi ne zaman maalesef bilmiyoruz. Geç başvuru yapınca geç şansımız azalır mı bunu da bilmiyoruz. Açıkçası süreçlere ve olaylara hakim değiliz öğrenmeye bilgi toplamaya çalışıyoruz. 260 için sanırım en geç 3 içinde başvurumuzu yapmış olacağız. Amacımız geç gitmek çünkü hiç beklemiyorduk hazırlık için de zaman kısa .. diyelim ki mülakata çağırıldık sonra ne zaman ay sonra vize çıkar .. ve vize 6 aylık olduğunu düşünürsek bizde son 2 ay kala gideriz sanırım tabi toplam süreç 2020 yılında mı olur 2021 onu da kestiremiyoruz. Mutlumuyuz değil miyiz ? onu da bilmiyoruz 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Aranızda Azerbaycan dilindeki ev adresini ingilizce yazmama yardım edebilecek birisi var mı ?

    Ingilizceye cevirmenize gerek yok, resmi belgelerde nasil yaziyorsa ingilizce karakterler ile ama azerbaycan dilinde yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar USCIS Immigrant Fee Ödeme tam olarak nedir anlamadım. Zaten mülakatta 330 dolar mı ne para ödeyeceğiz, bir de bunun dışında USCIS Immigrant Fee sitesine girip 220 dolar daha mı ödememiz gerekiyor ? USCIS Immigrant Fee ödemesini türkiye den mi ödeyeceğiz yoksa amerikaya gittikten sonra mı ? Yoksa mülakattan sonra mı veya önce mi ? Basitçe anlatırsanız çok sevinirim.

    Surada nasil yapacaginiz anlatiliyor: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum