Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de İşsizlik Maaşı

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
375 80 35.6k 75

• @ckanak Merhaba, Hayır beni onayladıktan sonra 9*158$ hesabıma yatırdılar.(9.haftada basvurmustum).Ekstra 600$ dan hiç haber yok.Hatta bu haftaninki Pazartesi günü yatması gerekiyordu yatmamış tatildendir belki bugün yatar dedim o da yok.Aradım açmıyorlar..Ayrıca 1200$ devlet yardımı 22sinde schedule yapılmış o da gelmedi..Bilmiyorum sebebini...

• @Basak o halde bir sorun var telefonla ulaşmak çok çok zor biliyorum ama denemeniz gerekiyor başka türlü bir çözüm olacağını sanmıyorum. Bu hafta ücretler henüz yatırılmadı pazartesi tatil olduğundan bir yoğunluk var sanırım. Bence hafta içerisinde sürekli deneyin ulaşmayı

• Merhaba arkadaşlar . Benim bir sorum olacakdı texasda yaşıyorum işsizlik maaşı alıyorum şu an için . 10 gün sonra ülkeme dönücem 2 3 aylık . Amerika dışında olduğum sırada yine apply yapıb ala bilecekmiyim? Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ilkin001, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

Merhaba arkadaşlar . Benim bir sorum olacakdı texasda yaşıyorum işsizlik maaşı alıyorum şu an için . 10 gün sonra ülkeme dönücem 2 3 aylık . Amerika dışında olduğum sırada yine apply yapıb ala bilecekmiyim? Teşekkürler

Hayir, ABD disindayken issizlik maasina basvuramiyorsunuz. Eyaletinizin sagladigi kitapcigi okuyup anlamanizi tavsiye ederim.

• Nj de işsizlik maaşı almak için sisteme kayıt olmak nerdeyse 1 haftadır imkansız

• Merhaba, basvurumdan 2 ay sonra benim issizlik maasimi toplu olarak yatirdilar.Yatirilmadan 1 ay once onaylandigina dair bir mail almistim.Sonrasinda daha once yapmadigim haftalik kazanclarimi toplu bir sekilde bildirdim.Ardindan sorun ciktigiyla ilgili mailler aldim,her yaptigim bildirim icin ayri ayri.Bunun olacagini @Zafer-Ozel soylemisti.Daha sonraki 2 hafta boyunca haftalik kazanclarimi bildirmeme ragmen herhangi bir odenek alamadim.2 hafta once telefonla ulasamadigim icin site uzerinden mail attim.(arastirirken redditte ayni durumda olan bir kisinin surec paylasiminda dikkatimi cekmisti,denemek istedim)
    Yine herhangi bir gelisme olmadi ve bir hafta sonra tekrar mail attim.Ertesi gun id ve ssn fotografimi istediklerine dair mail aldim ve ayni maile cevap olarak gonderdim.Gonderdigim hafta tum haftalik kazanclarimi ilk yaptigim gibi ayni sekilde sisteme girdim tekrar ayni mailleri(olumsuz) aldim.
    Yaklasik 1 hafta sonra sali gunu Memoriel day oldugu icin gecikme olacagini 2 gun icinde tum paranin(miktari ile birlikte) hesabima yatacagina dair bir mail geldi.Bugun de para yatmis.Bu sadece issizlik odenegi.digeri hakkinda(ekstra 600$) henuz bir bildirim almadim.Telefonla ulasamayan arkadaslar maille ulasmaya calisabilir.Yazim hatalari ve karisikliklar icin kusura bakmayin. :)

• @aliarmgn ben virginiadayın [email protected] adresine mail gönderdim fakat dönüş yapmadılar bana da sadece işsizlik ödeneği verildi 600$ gelmedi birde memorial dayde gelmesi gereken de yatmadı

• @Basak Kuzenim de Virginia da yasiyor onun arkadasida henuz alamamis o odenegi.Onun disinda eyalet sureci hakkinda pek bir bilgim yok.Haftalik bildiriminizi yapiyorsaniz mutlaka yatar.Ama surec ne kadar surer ben emin degilim.NJ de kamuda calisanlarin sayisini yari yariya dusurmeyi dusunuyorlar.Ek yardim paketi olmazsa butce acigi o sekilde dahi kapanamaz diye bir haber okudum bugun.Para olmadan yardim da yapamazlar muhtemelen.

• @Basak Ben de sayin @aliarmgn 'a katiliyorum. Issizlik maasi konusunda nereye baksam ayni seyi yaziyorlar, pek cok kisi hala yardimlari alamamis, sadece bekliyorlar... Dolayisiyla siz sektirmeden haftalik certification'lari yapin, er ya da gec gecikmis paralari alirsiniz.

Hatanin sizden kaynaklanmadigina eminim, bu yardim sistemlerinin hicbiri 40 milyon insan icin kurulmadigi icin sistem cok yavas isliyor su anda maalesef...

• @crazycells ben part time çalışıyordum para kesin yatacaksa işe gitmiyim o zaman.Çünkü sanırım işteki kazancımı o gönderilen paradan kesecekler yine ayni hesaba denk gelecek

• @Basak bildigim kadariyla ek yatan 600 $(CARES Act)calissaniz da calismasanizda 600 $ olarak yatiyor.Yanlis bilgilendiriyorsam birisi duzeltir muhtemelen ama issizlik maasinin belli bir kismindan (bu nj de %20 si kadar ) fazla kazanc sagliyorsaniz kazancinizla orantili bir dusus oluyor.Daha aciklayici olmasi acisindan 400 $ aliyorsaniz ve state sizin %25 i kadar calismaniza iomkan veriyorsa 100$ a kadar alacaginiz paranin issizlik maasina etkisi olmaz.Eger gecerse gectigi kadarini kesiyorlar 400 den fazlaysa alamazsiniz.Ayrica kendi eyaletinizin sitesinden de ayrica basvuru gerekip gerekmedigini kontrol etmenizde fayda var.

• @Basak ben de virginiadayım bir sorun yaşamadık 600dolarla ilgili. umarım kısa zamanda çözülür.

• @Basak, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

@crazycells ben part time çalışıyordum para kesin yatacaksa işe gitmiyim o zaman.Çünkü sanırım işteki kazancımı o gönderilen paradan kesecekler yine ayni hesaba denk gelecek

Bence isinizi birakmayin. Sayin @aliarmgn 'in dedigi gibi kazandiginiz oranda bazi kesintiler olabilir; fakat bu yardimlar gecici yardimlar ve bunlar bitince yeniden bir is bulmaniz cok zor olabilir ve isi biraktiginiz icin pisman olabilirsiniz. Ekonomi acilinca herkese yetecek kadar is olmayacak bir sure...

• merhaba,
    amerikada ki haftalık yardım parası formu nasıl doldurur

• Sanirim unemployment/issizlik odemesini soruyorsunuz. Bulundugunuz eyaletin labor departmentina basvuracaksiniz. Tum eyaletlerin kendi websitelerinde online yapiliyor.

• https://does.dcnetworks.org benim eyaletin sitesi bu aşamaları gösteren bir video felan mevcutmu ınternette bulamadım

• @snjper sorunuzu ilgili basliga tasidim... bu basliktaki bilgileri incelemenizi tavsiye ederim.

• Merhabalar, pua ya başvurdum, onaylandı. Part-time çalıştığım için 125$ bürüt, net 113$ hesabıma yattı. İlave 600 $ neye göre yatıyor, 600$ diye bir şey gözükmüyor ekranda. Bilgi verirseniz sevinirim.

• ⭐⭐

@divionyedi, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

Merhabalar, pua ya başvurdum, onaylandı. Part-time çalıştığım için 125$ bürüt, net 113$ hesabıma yattı. İlave 600 $ neye göre yatıyor, 600$ diye bir şey gözükmüyor ekranda. Bilgi verirseniz sevinirim.

Otomatik olarak yatacak oda. 113$ I bugun aldiysaniz, yarin ya da obur gun yatmasi lazim.

• @Ryback teşekkürler

Benzer Başlıklar

• ABD'de Üretim ve İmalat

İş Alanları ve Meslekler
    1
    1 Oy
    1 İleti
    279 Bakış
    Old TravelerO
    Sevgili arkadaşlar, USA'de üretim ve imalat ile ilgili paylaşım yapabilecek olanlardan kıymetki bilgileri bekliyor olacağım. Ürün sektör fark etmiyor, kafada bir ışık yanmasına, eksik kalan bilgilerin tamamlanmasına yardımcı olsun.
  • ABD'de Amazon Partner bayilik işi kurmak

6
    0 Oy
    6 İleti
    692 Bakış
    crazycellsC
    @TheWinner2020 konulari ilgili bolumlerde acmalisiniz.
  • 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

İş Alanları ve Meslekler
    69
    17 Oy
    69 İleti
    10k Bakış
    F
    Amerika'da iyi bir iste "beyaz yakali" olarak calismak istiyorsaniz, tek sart var ingilizceniz cok iyi olacak. Yani minimum C1 seviyesinde olmali. Yas filan onemli degil:) Not: Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamiyorum. Kusura bakmayin lutfen.
  • Amerika'da Meslek Bazinda Ortalama Maaslar

22
    6 Oy
    22 İleti
    12k Bakış
    MySeaM
    @Hakanx Entry level fire fighter maaslari ortalama yillik $50k civarlarinda basliyor. Deneyimli olanlar tabii ki daha da artiyor. Benim yasadigim Delaware icin ortalama yillik maas $67k.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k