Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @azuleverde, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @cnpist dediğiniz açıdan bakınca ben de ülkemizdeki sağlık sistemini bazı yönlerden iyi bulurum hep ama biraz düşününce bu görüşümü çürütür oldum. Diyelim ki ücret ödemiyoruz, ama aslında düşününce yıllarca çalışırken bir yandan da ödüyoruz onu. Daha önceki iletilerde bahsedilmiş, aslında fazla fazla ödüyoruz ama son kullanıcı aşamasında bir şey ödemeyince insan fark etmiyor belki de.

    Bir de şu açıdan bakıyorum. Aslında bizim sistemimiz değil, sağlık çalışanlarımızın çoğu iyi. O yüzden bir şekilde dönebiliyor sistem. Yoksa iyi olan bir sistemde doktorların çoğu işinden nefret etmezdi. İyi olan sistem onlar için de iyi olurdu

    sisteme cok hakim degilim ama verdigim ornekte oldugu gibi iki kisi sistemi kullaniyor. dediginiz gibi belki ben fazla odedim sistemi az kullandim belki baskasi az odedi sistemi cok kullandi. iyisi kotusu, bir sekilde durumu idare ediyoruz. Amerikada nasil oluyor bilmiyorum, burada Aile Hekimim esimin okul arkadasi ,kan tahlili, ilac yazilasi vs hallediyor. Tanidik oldugu icin 90 yasindaki kayinpederi sisteme sokmanin yolunu gosteriyor. Kayinpederim senelerdir ilaclarini kendi oder ve artik bu is bize kaldi ve yataklak artik. Sisteme kayitli ilaci ok, kendisi raporlar yazip bize yol gosteriyor. Bu noktada sizin dediginiz ; bizim saglik calisanlarimiz iyi kismi geliyor. İyi olduklari kadar iyi niyetli olmalarina atifta bulunmak lazim. Amerikada yol yordam gosteren mutlaka vardir, kotu manada dusunmuyorum, her ulkede insanin iyisi kotusu olur.
    Turkiye sosyal devlet olarak lanse ediliyor Amerika kapitalist sistem. Farkli kulvarlarda oynuyorlar , ikisini tam manada ortusturemiyorum, iyisi kotusu var. Amerikada ozel sigortasiz hayat zor, Turkiyede sosyal sigorta ile is yuruyor . Benim gordugum Turkiyede tanidik var ise is evlet hastanelerinde kolay yuruyor, Amerikada tanidik olmasi sistemi anlamaniza yariyor. Bu konuda Amerikada yasayanlar daha net yazarlar tabiki.
    Doktorlarin nefret konusuna arkadasim olan doktorlardan daha sonra ornek yazarim, cok bile konustum bu aksam 🙂


  • Her şey güzel olacakken bunlar biraz erken sanki. Ama yine de her şey güzel olacak...


  • @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Rookie 88 liralık GSS prim borcumu annem babam ödedi diyen bir çocuğa ne yazsam boş 😊

    aa bakın bu iletiniz de tuz biber oldu benim için.

    İnşaat mühendisi olarak lisans öğrenimimi tamamladıktan bir dönem sonra yüksek lisans öğrenimime başladım. Bu süreçte internet üzerinden yaptığım başvurular sonucu bazı iş görüşmelerine çağrıldım ancak hiçbiri olumlu sonuçlanmadı. En son iş görüşmemi, en iyi geçen iş görüşmemi, tam 2 yıl önce yaptım. Tam işe alınacakken o dönem dolar fırladı ve ben 2 yıl boyunca bir daha iş görüşmesine bile çağrılmadım. İnşaat sektörünün son dönemdeki durumunu bilmeyen yoktur.

    Bu süreçte 1.5 yıl boyunca her hafta dershanelere sınav gözetmenliğine gittim. 2 saat 15 dk'lık sınavlar için 15 tl ücret alıp, 5 saat sonraki akşam sınavını da bekleyip, arada öğle yemeğini koştur koştur gittiğim fakültenin yemekhanesinde yedim.

    Bu arada devlet zaten işsiz olan bana bir de gss borcu çıkarttı. Devlet, yetişmiş bir gencine iş ortamı sağlayamadı, ama borç çıkartmasını bildi. Bu süreçte bu borç adı altındaki şeyi kazandığım üç kuruş parayla ben de ödeyebilirdim, babamın emekli maaşından annem babam da ödeyebilirdi. Yukarıda sayın @frusciante 'nin de bahsettiği gibi, bazı insanlar karakterinden ötürü ne torpille işe girmeye çalışır, ne de anne ve babasından kendi gss borcunu ödemelerini istemeye, harçlık almaya yeltenmeye.

    88 lira size cüzi görünebilir, burada insanlar bunun saçmalığını sorguluyor.

    Ama yine de siz bazı çocuklara ne yazsanız boş. Hiç yazmasanız keşke!


  • @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @azuleverde Daha öncede yazdığım gibi bizler misafiriz bu Forumda , forum sizlerin , belli bir süre sonra zaten görmezsiniz bizleri.O zamana kadar sabır edin lütfen.Fikirlerimi düşüncelerimi beğenmiyorsanız engelleyin beni böylece yazdıklarımıda görmemiş olursunuz.Forumun böyle bir özelliği var.

    Forum sizlerin diye bir şey olamaz, forum herkesin. İşinize yaradığı kadar vakit geçirip gitmek veya gitmemek sizin tercihiniz olur. Forumun kapısı herkese açık.

    İnsanları görmezden gelmeyi günlük hayatta yapamıyorum. Benzer olarak forumda da engelle özelliğini kullanmak istemiyorum.

    Gss prim borcunu ödemek zorunlu demenizle, forumun engelle özelliği olduğunu belirtmeniz aynı kapıya çıkıyor. Zaten biliniyor. Siz biraz da farklı açılardan anlamaya çalışsanız? Beni de çok düşünüp engelle diye tavsiye vermektense siz yazdıklarınıza dikkat etseniz, fena mı olur?

  • ⭐⭐⭐

    Hazir saglik sigortasina veya sigortasiz olamama konusuna deginilmisken, asagidaki konuyu buraya ilistirelim;

    /Topic/Ucretsiz Saglik Merkezleri


  • Başlığın amacından farklı iletilerim oldu seri bir halde, kusura bakmayın.

    Bugün 5. gün oldu bir işe girdim. Yukarıdaki bir iletide işsiz olduğum dönemlerden bahsetme gereği duymuştum ama bunu belirtmemiştim. Foruma çok fazla uğrayamıyorum diye iletilerim biraz ardı ardına oldu, konudan saptırdığım için bilgi almak isteyenlerin vaktini aldığım için özür dilerim.

    Yine konu dışı olacak ama bu son, düşünceli forum üyelerinin aklında kalmasın. Bulduğum iş mesleğimle ilgili. Yüksek lisans yaptığım alan ve İngilizce ve onun dışındaki yabancı dil bilgim işe alınmamda etkili oldu. Covid-19 salgını döneminde çok büyük sürpriz oldu.

    Umarın bu süreçte herkes salgınla ilgili gerekli önlemleri almaya sabırla devam ediyordur.

  • ⭐⭐⭐

    @azuleverde Yeni isiniz hayirli olsun sayin @azuleverde


  • @hayallerabd tam olarak dediğiniz gibi böyle bir zamanda tebessüm ettiren bir cümle oldu 🙂 hatta ekleyeyim dalga geçen tarzda bir gülme de değildi. Yarın falan da hatırlar gülerim ben 😱 😅


  • Covid basligi altinda bir ise girme haberi guzeldir. Hayirli olsun, bol kazanclar dileyelim.


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @azuleverde Yeni isiniz hayirli olsun sayin @azuleverde

    Teşekkür ederim sayın @FreeWoRLD

    ABD'de iş ve hayatı idame ettirme gibi konularda sayın @knnrn ile birlikte forumda örnek alarak takip ettiğim birkaç kişiden birisiniz. Bu salgın sürecinde işinizde bir aksama olmadı sanıyorum, umarım öyle de devam eder.

    Umarım sağlığınızda ve aldığınız önlemlerde de bir aksama olmamıştır. Virüse de aşı bulunmadan yakalanmamanız dileğiyle 🙂


  • @cnpist, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Covid basligi altinda bir ise girme haberi guzeldir. Hayirli olsun, bol kazanclar dileyelim.

    Teşekkür ederim sayın @cnpist , ben de öyle düşünerek yazmıştım, belirtmedim ama siz benim yerime de ifade etmiş oldunuz.

    Evde otururken hem iyi hem de kötüydü, şimdi ise zormuş şu dönemde tedirginlikle işe gitmek. Çalışmak zorunda olan herkese kolaylıklar dilerim.


  • Hayirli olsun... Guzel zamanlama olmus is meselesi @azuleverde

    Covid'de birakin yeni is, mevcudu muhafaza bile zor cogu zaman

  • ⭐⭐⭐

    @azuleverde

    Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim. Umarim tum insanlik bir an once normal yasama doner.

    Is konusunda ise, yaklasik 5 haftadir evden calisiyorum ve herhangi bir aksama olmadi henuz. Gorunuse gore, Mayis ayini da bu sekilde devam ettirecegiz gibi gorunuyor.


  • @semavi, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Hayirli olsun... Guzel zamanlama olmus is meselesi @azuleverde

    Covid'de birakin yeni is, mevcudu muhafaza bile zor cogu zaman

    Teşekkür ederim sayın @semavi

    Yeni iş, üstüne benim ilk işim, o yüzden de şaşırttı. Firma çoğunlukla yurt dışından proje alıyormuş, bu yüzden Türkiye'deki ekonomik durumdan daha az etkilendiklerini söylediler.

    İnşaat Mühendisleri Odasının bir çalışması var. Genel olarak yurt dışında (New York'tan tutun da Suudi Arabistan'a kadar) hem proje hem şantiye açısından aksamayan ya da daha az aksayan sektörlerden biri olmuş inşaat sektörü. Benim işim de bir parça da olsa bahsedilen bu devamlılığın bir sonucu oldu sanırım

    Bunun yanında tabii şantiyelerdeki önlemler ne durumda onu da es geçmemek lazım...


  • @Semihmete Once yazdiklarimi tekrar okuyun anlamaya calisin yil 2013 diyorum o zaman GSS primi gelirinize gore hesaplaniyordu en yuksekten 350 kusur lira aylik borclandirilmistim daha bundan bir habersiniz.Annemin babamin odemesinin sebebi de askerde olmam haberimin olmamasi bunun neresini anlamadiniz. 88 lirayi kucumsemissiniz lakin suan yasadiginiz ulke de birakin 88 i 8 i olmayan cok insan var utanin kendinizden. Gelelim hitap seklinize cocuk filan bunlar gercekten komik karsi tarafa saygisizca belden asagi vurmaya yonelik ifade sekilleri.Son olarak biraz mantikli yazin dusunun sorgulayin diyecegim ama vallahi beklemiyorum billahi beklemiyorum sizden bimere yazmaya devam edin 🙂


  • Isiniz hayirli olsun sayin @azuleverde umarim gonlunuz de ki gibi olur 🙂


  • @FreeWoRLD rica ederim. Sizin adınıza sevindim. Umarım mümkün olduğu kadar çok kişi hastalığa yakalanmadan bu süreci tamamlar. Bugüne kadar dikkat edenler aynı performansı devam ettirir


  • @Rookie, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Isiniz hayirlisi olsun sayin @azuleverde umarim gonlunuz de ki gibi olur 🙂

    Teşekkür ederim sayın @Rookie 🙂

    Bu vakte kadar şanslı kesimden olup hastalığa yakalanmadık, evde kalma imkanımız oldu, ama bir yandan da bir döngüye girdik bekliyoruz. Böyle bir dönemde, o kadar zaman işe girememiş biri olarak bir işe girebilmem beni o döngüden bir parça çıkarmış oldu. Salgın zamanı foruma da aktarmak istedim.

    Birçok açıdan gönlüme göre oldu diyebilirim. Şantiye değil de proje firması olsun istemiştim hep. Çok uluslu bir şirket. Bildiğim yabancı dilleri kullanabileceğim hatta bilmediğim bir tanesini de zamanla öğrenebileceğim bir yer. Bir de öğlenleri yemek dışarıdan söylenmiyor ev yemeği yapılıyor daha ne olsun 🙂

    Umarım isteyen herkesin gönlüne göre olur

  • ⭐⭐⭐⭐

    @azuleverde, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Semihmete ne kadar pozitifsiniz 😊 herkes aslında biliyor gss prim borcunu ödemek zorunda olduğunu 😊 ancak burada ne kadar anlamsız bulduklarını belirtmişler 😊 sizden iyi olmasın forumda sinem isimli bir kullanıcı vardı düşünceleriniz ve tarzınız çok benziyor 😊 umarım yüzde yüz benzemiyordur 😊

    tövbeler olsun geçen Amerika'nın Aslı kanalında canlı yayında denk geldim hemen kapattım yayını 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @azuleverde, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Rookie 88 liralık GSS prim borcumu annem babam ödedi diyen bir çocuğa ne yazsam boş 😊

    aa bakın bu iletiniz de tuz biber oldu benim için.

    İnşaat mühendisi olarak lisans öğrenimimi tamamladıktan bir dönem sonra yüksek lisans öğrenimime başladım. Bu süreçte internet üzerinden yaptığım başvurular sonucu bazı iş görüşmelerine çağrıldım ancak hiçbiri olumlu sonuçlanmadı. En son iş görüşmemi, en iyi geçen iş görüşmemi, tam 2 yıl önce yaptım. Tam işe alınacakken o dönem dolar fırladı ve ben 2 yıl boyunca bir daha iş görüşmesine bile çağrılmadım. İnşaat sektörünün son dönemdeki durumunu bilmeyen yoktur.

    Bu süreçte 1.5 yıl boyunca her hafta dershanelere sınav gözetmenliğine gittim. 2 saat 15 dk'lık sınavlar için 15 tl ücret alıp, 5 saat sonraki akşam sınavını da bekleyip, arada öğle yemeğini koştur koştur gittiğim fakültenin yemekhanesinde yedim.

    Bu arada devlet zaten işsiz olan bana bir de gss borcu çıkarttı. Devlet, yetişmiş bir gencine iş ortamı sağlayamadı, ama borç çıkartmasını bildi. Bu süreçte bu borç adı altındaki şeyi kazandığım üç kuruş parayla ben de ödeyebilirdim, babamın emekli maaşından annem babam da ödeyebilirdi. Yukarıda sayın @frusciante 'nin de bahsettiği gibi, bazı insanlar karakterinden ötürü ne torpille işe girmeye çalışır, ne de anne ve babasından kendi gss borcunu ödemelerini istemeye, harçlık almaya yeltenmeye.

    88 lira size cüzi görünebilir, burada insanlar bunun saçmalığını sorguluyor.

    Ama yine de siz bazı çocuklara ne yazsanız boş. Hiç yazmasanız keşke!

    aynı şeyleri yaşamışız lakin ben hala sınava hazırlanıyorum 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum