Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Zaten Türkiye’deki hekimlerin çoğu ABD de eğitim almış kişiler

    Bu cumleye inanmak oldukca zor. Zaten siz "egitim almis" derken, "zaman gecirmis" demek istiyorsunuz, buraya yaz staji icin geliyorlar cunku doktorlar, egitim almak icin degil; ama bunu yapan doktorlar bile oldukca kucuk bir azinliktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @semavi

    Şöyle bir haber var CNN de

    “ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin yaptığı bir araştırma, sağlık sigortasını kaybeden Amerikalıların sayısının geçen yıl da artış gösterdiğini ortaya koydu.
    Araştırmaya göre, 2017'de 29,3 milyon Amerikalının sağlık sigortası yokken bu sayı geçen yıl 30,4 milyonu buldu. “

    Yani ABD de 30 milyon insan ayda 7-8 dolar ödeyemiyormu ? Yada bu insanlar kaçak yaşayanlar mı ? ABD de Bu sağlık sistemi karışık bir konu sanırım.

    ABD'deki sistem "is yerlerinin saglik sigortasi saglamasi" uzerine kurulu... Su an COVID-19'dan dolayi isini kaybeden insanlar, sigortasini da kaybetmis oluyor. O nedenle sayi yuksek, sigortasini kaybeden insanlar yakin zamanda ya is bularak yeni bir sigorta sahibi olacaklardir, ya da devletin sundugu sigortalara kayit olacaklardir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semavi ben paylaştım sen görmedin galiba maaş bordrosunda ki devlet memuru kesintilerini senin için tekrar koyuyorum 2 defa para kesiyor hem emekli sandığı olarak hem de genel sağlık primi olarak
    1588489668573-e-bordro-sorgulama.pdf_page_1.jpg


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells Türkiyede ,YÖK ün proğramları var yurt dışına özellikle Amerika’ya Ve hatta Dünyanın birçok ülkesine doktora ve doçentlik için düzenli öğretim üyeleri gönderiliyor ve bunlar öyle bir yaz sezonunda falan biten staj değil , ciddi anlamda bilimsel eğitimler.Genelde sözleşme usulü gönderiliyorlar dönünce belirli üniversitelerde belirli süre çalışma zorunluluğu var.Bu proğramlar sadece Tıp alanı değil birçok dalda var.Benim dönemimden giden tanıdığım asistan arkadaşlarım var.Hatta son dönemlerde Harvard da Ülker Bilimsel Araştırma Grubu açıldı buraya düzenli olarak doktora ve doçentlik tezleri için giden birçok akademisyen var diye biliyorum.Mühendislik alanındada Austinde Üniversity of Texas genel olarak tercih ediliyor.

    Bu eğitim ve Araştırma proğramları ilk olarak Sultan 2.Abdülmecit döneminde başlayıp , Yeni Türkiye Cumhuriyetİ devletinin kurulması sonrasında da devam eden bir proğram.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semavi sen yeterki evrak iste biz sana yığarız buraya emekli birisi sgk ödemeyipte elden ilaçları aldı onların kaydı yok

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @crazycells Türkiyede ,YÖK ün proğramları var yurt dışına özellikle Amerika’ya Ve hatta Dünyanın birçok ülkesine doktora ve doçentlik için düzenli öğretim üyeleri gönderiliyor ve bunlar öyle bir yaz sezonunda falan biten staj değil , ciddi anlamda bilimsel eğitimler.Genelde sözleşme usulü gönderiliyorlar dönünce belirli üniversitelerde belirli süre çalışma zorunluluğu var.Bu proğramlar sadece Tıp alanı değil birçok dalda var.Benim dönemimden giden tanıdığım asistan arkadaşlarım var.Hatta son dönemlerde Harvard da Ülker Bilimsel Araştırma Grubu açıldı buraya düzenli olarak doktora ve doçentlik tezleri için giden birçok akademisyen var diye biliyorum.Mühendislik alanındada Austinde Üniversity of Texas genel olarak tercih ediliyor.

    Bu eğitim ve Araştırma proğramları ilk olarak Sultan 2.Abdülmecit döneminde başlayıp , Yeni Türkiye Cumhuriyetİ devletinin kurulması sonrasında da devam eden bir proğram.

    Bu programlarin farkindayim, sadece bu programlara katilan (+ kendi cabasiyla ABD'ye gelen) kisilerin Turkiye'deki "cogunlugu" olusturdugunu dusunmuyorum.


  • Geçmişte başka şimdi başka yandaslarin yararlandirildigi programlar... Elbette hakedenler de geliyor ama maalesef bu tarz durumlar çoğunlukta.

    Gelelim görelim anlamında gelen çok kişi var.

    Çoğunluk değil... Ciddi bir azınlık gelenler...

    Ogrencilerden de gelen çok kişi var. Devlet 2bin dolar civarı veriyor kurslara bile... Abi dönünce iş kuracağım fazla harcamadan, bana 500 dolarlik araba bulur musun tarzında ulaşan çok 🙂 çoğunun akademi ile alakası yok ve olmayacak...

  • ⭐⭐⭐

    Insanlar bir hayli sikilmis buralarda.

    Bugun araba ile eve donerken bir alisveris merkezinin otoparkinda onlarca arac gordum. Araclar sosyal mesafe kuralina uygun bir sekilde parkedilmis ve genellikle SUV tarzi olan araclarin hepsinin bagaj kapilari acik insanlar bagajda oturuyorlardi. 3-5 metre mesafeden bir hayli sohbet donuyordu aralarinda. Kimisi piknik sandalyesinide getirmis birseyler iciyorlardi.


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Insanlar bir hayli sikilmis buralarda.

    Bugun araba ile eve donerken bir alisveris merkezinin otoparkinda onlarca arac gordum. Araclar sosyal mesafe kuralina uygun bir sekilde parkedilmis ve genellikle SUV tarzi olan araclarin hepsinin bagaj kapilari acik insanlar bagajda oturuyorlardi. 3-5 metre mesafeden bir hayli sohbet donuyordu aralarinda. Kimisi piknik sandalyesinide getirmis birseyler iciyorlardi.

    Herkes bunaldi gerçekten

  • ⭐⭐⭐

    @semavi Kesinlikle haklisin.


  • burada da ayni. Gecen hafta arkadasim esini isten almak icin giderken yolu uzatip Arnavutkoy, Bebek sahil tarafindan Maslaga gitmis. Sahilde yuruyen fazla yoktu ama araba trafigi fenaydi dedi. herkes bir sekilde cikmak istiyor. ben haric, kitaplarim oldugu surece takilirm evde 🙂


  • @crazycells, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @newman kimsenin size bir sey dedigini sanmiyorum, bence siz her yazilani uzerinize alinmaya basladiniz. Once ben sizinle alakali bir fikir belirtmememe ragmen, beni sizinle polemik yapmakla sucladiniz, sonra da sayin @ibrahimasar 'i ayni seyle sucladiniz, o da tam benim dedigim kisileri kastederek soylemis. Iki durumun da sizinle alakasi yok. Fakat siz forum uyelerine it gibi etrafa saldiriyor demissiniz, lutfen bunu bir daha yapmayin.

    Beni artik hic sasirtmiyorsunuz sn @crazycells. Siz bana, sana saldiri oldugunda yanit verme bana ozelden yaz demistiniz. Bende ilk mesajlara yanit vermeyip size yazdim. Ikinci gun adamlar hala giydirmeye devam ediyor ama sizden hala yanit yok. O kisiler iki gun degisik konu basliklarinda soylemediklerini birakmamis "aptal, cahil, suzme salak" vesaire. Sebep? Ben nasil ABD'nin saglik sistemi icin iyi degil dermisim. ABD'yi kotulemisim!!
    Simdi guya o laflar bana edilmemis. Peki siz o kisilere sormadiniz mi siz o laflari newman'a etmediyseniz kime ettiniz diye? Tut ki o laflari bana degil de forumda fikrini begenmedikleri baska birine soylemisler, bu o kisileri hakli cikarir mi? Herhangi bir katilimciya boyle hakaretler edilmesine forum kurallari musaade ediyor mu?
    Neyse bende "o benzetmeyi" o munevver guzel insanlara degilde fikrini begenmedigim baskalari icin yapmis olayim. Nasil olsa lafi ettikten sonra kivirmak adetden olmus.


  • @newman Güzel yazmışınız👍🏾


  • @semavi Yazdıklarınızdan ,Bu proğramla ilgili hiçbir bilgi sahibi olmadığınızı anladım 😊

  • ⭐⭐⭐⭐

    @hayallerabd, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @ibrahimasar, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Kaldı ki çalışanlar da aylık 1000 TL civarı sigorta ve işsizlik maaşı birikimi pirimi için ödeme yapıyorlar ama farkında değiller. Aslında onların olan parayı patronları maaşlarından kesip SGK ya yatırıyor. Yani daha bu para hiç ceplerine girmeden devlet tarafından alını veriyor. Onlar bu parayı yekten ödemediği için hiç ödemediklerini sanıyorlar.

    ohh be sonunda bunları söyleyen birisi.. 👏🏻 sağda solda ABD hakkında konuşan herkes takmış bir para ödeme mevzusuna.. hayır bizim ülkemizde sağlık hizmetinin ücretsiz olduğuna kim nasıl inanabiliyor anlayamıyorum.. hadi maaşı alırken fark etmiyorlar da hastaneye, eczaneye gittikten sonra maaştaki kesintiyi de mi hiç fark etmiyor, merak etmiyor bu insanlar?

    Zaten mesela brüt maaşını alsan işyerinden 5800 TL diyelim. İşyerinin kapısından çıkarken 3 tane takım elbiseli evrak çantalı adam, 1. si ''Efendim iyi günler, ben sigorta piriminiz olan 650 TL yi almaya geldim'' dese, Sonra 2. si '' Efendim ben de iyi günler dilerim, işsiz kalabileceğiniz günlerde, eğer şartları sağlarsanız size aylık bağlamak için 350 TL canlı rica edeyim'' dese. 3. sü de ''Efendim benim başım kel mi, bu ay elde ettiğiniz gelire matuf bizim vergi dairesine de 1000 TL ateşlermisiniz'' dese... Paranın reklamlardaki gibi uçarak cebinden aktığını gören Türk emekçisi bu ödemeleri iliklerinde hissetse yemin ediyorum hastanelerin kapısında nöbetleşe bekleyip, gereksiz yere gelenleri eşşek sudan gelinceye dek kovalarlar.
    P.S. Ben bu kesintilere karşı değilim, oranlarını miktarlarını bir şekilde ayarlayıp bir sistem oluşturulmuş, çalışanlar emekleri ile elde ettiği gelirden, kendilerine, emekleriyle gelir elde etme imkanı sağlayan devleti, kendileri gibi diğer emekçileri ve ailelerini dayanışma ilkesiyle gelirlerine oranla bir pay ödeyerek ayakta tutmalılar. Bir sistem işletilmeli. Sadece BEDAVA zannedilmemeli. Eleştirimiz buna.


  • @Rookie 88 liralık GSS prim borcumu annem babam ödedi diyen bir çocuğa ne yazsam boş 😊


  • @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @semavi Yazdıklarınızdan ,Bu proğramla ilgili hiçbir bilgi sahibi olmadığınızı anladım 😊

    Dogrudur... Sizede ara ara bir cesaret geliyor yazarken...

    Keyifli forumlar


  • @semavi Forum sizlerin forumu , bizler gelip geçiciyiz korkak yazmamız normal 😊


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum