Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de İşsizlik Maaşı

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
375 80 35.6k 75

• @Zafer-Ozel, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

Merhaba. Ben NJ'de işsizlik ücretine başvurdum ve kabul gördüm. Yaklaşık 1 ay sürdü. Bu zaman zarfında kendimi idame ettirebilmek için doordash yapıyorum. Şu anda bu parayı alsam bir sıkıntı doğar mi ve ileride benim davami etkiler mi çok merak ediyorum.

Sanirim haftalik veya iki haftada bir form doldurup bilgi veriyorsunuz, eger o hafta belli bir siniri gecerseniz alacaginiz para dusunuyor, belli bir sinirdan sonra da para vermeyi kesiyorlar. NJ sitesini inceleyin, bu konular hakkinda aciklama olmasi lazim. Siz yanlis bilgi vermediginiz surece hicbir problem yasamazsiniz, onemli olan sey yanlis veya hatali bilgi vererek yasalara gore hak etmediginiz bir yardimi almak. Bunu yapmadiginiz surece sorun yasamazsiniz.

• Daha once issizlik durumu icin basvuruda bulundugumu belirtmistim benim de tahmin ettigim gibi Alabama eyaleti icin bu hakka uygun gorulmedim zaten amacim onlardan red alip Pua icin basvurabilmekti ki dun onunla ilgili mail geldi.Alabama eyaleti icin uygun degilsiniz lakin belki Pua icin uygun olabilirsiniz lutfen bu formu doldurup ilgili yerlere gonderin diye. Gelen formu paylasiyorum.

20200418_133728_Film3-1[623].jpg

• Arkadaslar merhaba ben eylul ayinda GC ile amerikaya geldim ve 5 ay kadar bir sirkette calistim hem o hemde doordash ile gecimimi surduruyordum. Virus dolayisiyla sirketteki isimden cikarildim ve doordash ile kazanc sagliyorum ancak yeterli olmuyor benimde bu issizlik maasi hakkindan yararlanabilme sansim var mi ? Cok tesekkur ederim simdiden

• @Merve-Çelik inşallah alırsınız ama ben new jersey deyim suan doordash günde 250 kazandırıyor epey bir istek var sizin eyalet neresi bilmiyorum ama instacard var onu indirin oda çok iyi kazandırıyor bu zamanda

• @yilmaz benim sorum doordash vb yaparkende issizlige basvurabiliyor muyuz yonundeydi aslinda. Diger isimle beraber doordash yapiyordum ve digeri icin basvurabilir miyim

• @Merve-Çelik Issizlik maasi icin sart bir isten cikarilmis olmaniz. Bu sarti saglarsaniz basvuru yapiyorsunuz ve size belli bir sure icin odenek ayiriliyor. Ornegin bana 26 haftalik bir odenek ayrildi. Bu sure icerisinde her hafta pazar gunu o haftaki is durumunuzu claim ediyorsunuz ve varsa her hangi bir geliriniz onu da beyan ediyorsunuz. doordash mesela. Ilgili kurum degerlendirmesini yapiyor ve kendi kurallari cercevesinde o haftalik odemeyi onayliyor ya da reddediyor. Yani ek kazanclariniz genel issizlik hakkiniza mani degil ama haftalik odemelerinizde engel teskil edebilir.

• @Merve-Çelik Ben yaptım. Kabul edildi. Sonra online bir form doldurdum o formda self-employment kısmını doordash yaptığınız için ne kadar kazandiginizi yazıyorsunuz o hafta için. Size belirlenen rakamın %20 sinin üstüne çıkabilirsiniz diye biliyorum. Neyse uzatmayayim. Ben o hafta için doordash'ta kazandigim parayı ekledim. Henüz ödeme yapmadılar. Durum güncel. Beklemedeyim.

• @Zafer-Ozel, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

@Merve-Çelik Ben yaptım. Kabul edildi. Sonra online bir form doldurdum o formda self-employment kısmını doordash yaptığınız için ne kadar kazandiginizi yazıyorsunuz o hafta için. Size belirlenen rakamın %20 sinin üstüne çıkabilirsiniz diye biliyorum. Neyse uzatmayayim. Ben o hafta için doordash'ta kazandigim parayı ekledim. Henüz ödeme yapmadılar. Durum güncel. Beklemedeyim.

Güncelleme April 29
    Ödeme yapmıyorlar. Daha doğrusu yapmamak için herşeyi deniyorlar. Durmadan formlar gönderiyorlar. Aynı formları defalarca kez doldurmanızı istiyorlar. Sonuçta sizi yıldırmaya çalışıyorlar . Ben vazgeçtim. Hak ödemesini kazandığım halde tek kuruş almadım. Başvurup vurmamak artık size kalmış.

• Merhabalar,

California da bulunan ve 2020 içerisinde ülkeye giriş yapıp henüz çalışamamış olan ve bu ödemelerle ilgili olumlu bir dönüş alan kimse var mı ? Geri de dönemiyoruz. Zor bir durum. Aranızda böyle bir durumda olup herhangi bir çözüm bulabilen kimse var mı? Tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

• @tuan Sanırım bu ödemeler dediğin stimulus ödeneği ve Unemployment parası. İkisinden de bu durumda tek kuruş alabileceğini sanmıyorum ama bulunduğun County e gidip erzak yardımı alabilirsin. Sana 2 ay yetecek kadar yiyecek içecek verirler. Ödemeler için ise Covid19 dam ötürü erteleme talebinde bulun kabul görecektir.

• @Zafer-Ozel çok teşekkür ederim.

• @Zafer-Ozel new jersey de nereye başvurabilir bu yiyecek içecek yardımına hocam şimdiden teşekkürler

• Florida Unemployment başvurusundan her hangi bir geri dönüş alabilen var mı? Claim oluşturdum 2 haftayı da geçti hala sadece pending olarak görünüyor. Connect kısmına geçemiyorum PIN oluşturamadığım için. Florida için bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

• eFl, ben de ayni durumdayim.

16 nisan’da basvurumu yaptim, hala pending- submitted olarak gorunuyor. Etrafinda henuz bu odemeyi alabilen kimseyi gormedim.

• @yilmaz bulunduğun County in Health Insurance bölümüne git.

• @Orhan-Volkan-Zanbak 29 martta esimle benim icin ayri ayri olusturdugumuz claim bu hafta sonuclandi. Esimin burda 1 yillik calisma gecmisi var. Onin adina online olarak 2 hafta icin unemployment benefite basvurmustuk, 3 gun once $247 ve $600 lik iki adet cek elimize ulasti. Benim basvurumun ise herhangi bir sebep gosterilmeksizin reddedildigini yine websitesinden ogrendim, saniyorum reddedilme sebebi subat ayi basi itibariyle ise baslamis olmam ve America da yaklasik 40 gunluk calisma peroyodunun yeterli gozukmemis olmasi olabilir diye tahmin yurutuyorum. Bu gelen iki check ile birlikte bir de esim adina way2go card debit card elimize ulasti. Sadece hakedilen bu parayi parayi cekebilecegimiz debit card yollayacaklarini saniyordum, ancak cekler gelince bankamin mobile app ten checkleri deposit ettim. Dolayisi ile debit cardi yollama sebeplerini anlamadim. Ayrica $247 sanirim haftalik odeme, ancak diger yatan $600 dolar tek seferlik mi, yoksa haftalik yada aylik mi bilemiyorum. Bir gelisme oldugu taktirde paylasacagim. Sizin durumunuz pending ise mutlaka sonuclanacaktir, bizim basvurularimiz neredeyse 30 gun pendingde kaldi.

• @jake-elwood Eşinizin adına sevindim, sizin adınıza üzüldüm. Çok teşekkürler bilgilendirme için bekleyeceğiz o halde muhtemelen benimde reddedilecektir benzer bir durumdayız çünkü. 600 doları haftalık demişlerdi ama tam emin olamadım..

• @jake-elwood 600$ federal government destegi. 31 temmuza kadar her hafta alacaksiniz.

• @jake-elwood way2go debit card bir finansal arac. Eyalet esinizin onumuzdeki issizlik maaslarini, kagit cekler gondermek yerine, o debit carda yukleyecek. Way2go websitesinden login yapabilirsiniz ve oradan paranin ne zaman ve ne kadar yuklendigini haftalik takip edebilirsiniz. Card ile beraber gerekli bilgileri zaten gondermislerdir.

• @kundekari @MySea bilgi icin tesekkurler. Simdi way2go websitesinden login yaparak ayrica cek ile gonderilmedigini dusundugum ikinci haftanin odemesi olarak $247 yatirilmis oldugunu gordum. Su an bekleyen basvurularimiapproved olup odeme bekledigimiz bir durum kalmadi, bunlardan sonraki 1 hafta pending olarak gorunuyor hala. Benim basvurum zaten reddedilmisti. Florida`da valinin isyerlerinin acilmasi konusundaki cesaretlendirmesi ise yaramis gibi gorunuyor. Calistigimiz yer pazartesi itibari ile acma karari aldi. En azindan ben calisma firsati bulabilecegim bir sure icin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k