Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @jake-elwood son bir durum guncellemesi paylasmak istiyorum, oturdugumuz site Nisan ayi kirasini 2 takside bolme teklifimi kabul etmisti, ancak bugune kadar normalde cekle yaptigim odemeyi almamisti. Dun site yonetiminden gelen yeni bir mail ile ihtiyac duyanlarin kiralarinin 6 takside bolunebilecegine dair bir karar alindigi ortaya cikti. Bugun itibari ile yolladiklari Covid-19 sebebi ile yardim kullandigimi ve nisan ayi kirasinin 6 esit taksitlerini odeyecegimi beyan eden odeme planini imzalayarak nisan ayi kirasinin 1/6 si olan ilk taksidini odedim. Bu tarz apartmentlarin, sitelerin federal hukumetten yada eyelatlerden yardim alma olasiliklari sonucunda boyle yardimlardan faydalanmak mumkun.


  • Merhaba arkadaslar, nj de yasiyorum.Amazon warehouseta calisiyorum, calistigim is yerde covit19 vakalari ciktigindan oturu yaklasik bir aydir unpaid time off aldim. Esim gebeliginin yedinci ayinda kucuk bir cocugumuz daha var acikcasi hastaligi kapip onlara bulastirmaktan korktugum icin isi izinli olarak biraktim. Bu durumdan oturu issizlik maasina basvurabilirimiyim?


  • @tetradox Issizlik maasi basvuru formunda (TX icin soyluyorum) is yapamama nedenleri var. Burada sizin duruma uyan secenegi secebilirsiniz. Eyaletin kendi issizlik maasi basvuru formunu incelemenizi oneririm.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugbafurkan, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    Merhaba arkadaşlar abd ye 19 martta giriş yaptık bizim bu 1200 dolarlık yardımı alamayacagimizi biliyorum fakat coronadan dolayı işsiz kaldığımız için mağdur olduk bunun haftalık 600 dolar ödeme yapılan bi yardim vardi ona başvurabiliyoruz sanırım. Bizim gibi ilk girişini 2020 yılında yapan ve bu yardıma başvuran var mı acaba

    Su konudaki bilgileri incelemelisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/367/abd-de-i̇şsizlik-maaşı


    Cevabi burada yazayim:

    Her eyaletin belirlemis oldugu issizlik maasi programlari var, eger bunlardan herhangi birini almaya hak kazanirsaniz o durumda +600 dolarlik ek odemeyi de alabilirsiniz. Eger hicbir issizlik programina kabul alamazsaniz, maalesef o durumda bu ek yardimi da alamazsiniz. Bulundugunuz eyaletin DOL (Department of Labor) sitesini incelemelisiniz. Eyaletlerin yardim programlarina ek olarak federal hukumetin cikardigi PUA da var... Pandemic Unemployment Assistance... Bu da COVID-19 nedeniyle issizlik sorunu yasayanlar icin... Bu yardima da eyalet uzerinden basvuru yapabiliyorsunuz.

    PUA veya diger issizlik programlarinin herhangi birinden faydalanabiliyorsaniz, o durumda 600 dolar ek yardimdan da otomatik olarak yararlanacaksiniz (bu ek yardima ayrica basvuru yapmaniz mumkun degil).

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Son 4 haftada gerceklesen issizlik basvurularinin yakin tarihteki diger krizlerle karsilastirmasi:

    alt metni

    kaynak: https://www.visualcapitalist.com/charts-historic-u-s-job-losses-perspective/


  • Bir tavsiye olarak: ABD'ye yeni gelecek arkadaslar veya halen ABD'de bulunup da kariyer degistirmeyi dusunen arkadaslar, etrafinizi ve haberleri dikkatle inceleyin.

    Boyle kriz durumlarinda hala calisilabilen ve dolayisi ile issiz duruma dusurmeyen meslek alanlarina odaklanin.

    Ozellikle liseyi yeni bitirecek olanlar, universite bolum tercihlerinde bunlari kesin goz onunde bulundurmalilar.


  • Merhaba. Ben NJ'de işsizlik ücretine başvurdum ve kabul gördüm. Yaklaşık 1 ay sürdü. Bu zaman zarfında kendimi idame ettirebilmek için doordash yapıyorum. Şu anda bu parayı alsam bir sıkıntı doğar mi ve ileride benim davami etkiler mi çok merak ediyorum.


  • @Zafer-Ozel Merhaba Zafer ben de jersey deyim basvurumu yaptim fakat daha pending durumunda.Soyledigin duruma bakmistim ben her eyalette fakli olmakla birlikte sitede haftalik olarak aldigin paranin %20 si kadar ekstra kazanaca izin veriyordu sistem.Degisti mi bilmiyorum.


  • @aliarmgn Evet. O tür araştırma yapan siteleri gördüm bende. Umarım öyledir. Çünkü yarın öbür gün 600$ için devleti dolandırmış pozisyona girmek istemem.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Zafer-Ozel, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Merhaba. Ben NJ'de işsizlik ücretine başvurdum ve kabul gördüm. Yaklaşık 1 ay sürdü. Bu zaman zarfında kendimi idame ettirebilmek için doordash yapıyorum. Şu anda bu parayı alsam bir sıkıntı doğar mi ve ileride benim davami etkiler mi çok merak ediyorum.

    Sanirim haftalik veya iki haftada bir form doldurup bilgi veriyorsunuz, eger o hafta belli bir siniri gecerseniz alacaginiz para dusunuyor, belli bir sinirdan sonra da para vermeyi kesiyorlar. NJ sitesini inceleyin, bu konular hakkinda aciklama olmasi lazim. Siz yanlis bilgi vermediginiz surece hicbir problem yasamazsiniz, onemli olan sey yanlis veya hatali bilgi vererek yasalara gore hak etmediginiz bir yardimi almak. Bunu yapmadiginiz surece sorun yasamazsiniz.


  • Daha once issizlik durumu icin basvuruda bulundugumu belirtmistim benim de tahmin ettigim gibi Alabama eyaleti icin bu hakka uygun gorulmedim zaten amacim onlardan red alip Pua icin basvurabilmekti ki dun onunla ilgili mail geldi.Alabama eyaleti icin uygun degilsiniz lakin belki Pua icin uygun olabilirsiniz lutfen bu formu doldurup ilgili yerlere gonderin diye. Gelen formu paylasiyorum.

    20200418_133728_Film3-1[623].jpg


  • Arkadaslar merhaba ben eylul ayinda GC ile amerikaya geldim ve 5 ay kadar bir sirkette calistim hem o hemde doordash ile gecimimi surduruyordum. Virus dolayisiyla sirketteki isimden cikarildim ve doordash ile kazanc sagliyorum ancak yeterli olmuyor benimde bu issizlik maasi hakkindan yararlanabilme sansim var mi ? Cok tesekkur ederim simdiden


  • @Merve-Çelik inşallah alırsınız ama ben new jersey deyim suan doordash günde 250 kazandırıyor epey bir istek var sizin eyalet neresi bilmiyorum ama instacard var onu indirin oda çok iyi kazandırıyor bu zamanda


  • @yilmaz benim sorum doordash vb yaparkende issizlige basvurabiliyor muyuz yonundeydi aslinda. Diger isimle beraber doordash yapiyordum ve digeri icin basvurabilir miyim


  • @Merve-Çelik Issizlik maasi icin sart bir isten cikarilmis olmaniz. Bu sarti saglarsaniz basvuru yapiyorsunuz ve size belli bir sure icin odenek ayiriliyor. Ornegin bana 26 haftalik bir odenek ayrildi. Bu sure icerisinde her hafta pazar gunu o haftaki is durumunuzu claim ediyorsunuz ve varsa her hangi bir geliriniz onu da beyan ediyorsunuz. doordash mesela. Ilgili kurum degerlendirmesini yapiyor ve kendi kurallari cercevesinde o haftalik odemeyi onayliyor ya da reddediyor. Yani ek kazanclariniz genel issizlik hakkiniza mani degil ama haftalik odemelerinizde engel teskil edebilir.


  • @Merve-Çelik Ben yaptım. Kabul edildi. Sonra online bir form doldurdum o formda self-employment kısmını doordash yaptığınız için ne kadar kazandiginizi yazıyorsunuz o hafta için. Size belirlenen rakamın %20 sinin üstüne çıkabilirsiniz diye biliyorum. Neyse uzatmayayim. Ben o hafta için doordash'ta kazandigim parayı ekledim. Henüz ödeme yapmadılar. Durum güncel. Beklemedeyim.


  • @Zafer-Ozel, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @Merve-Çelik Ben yaptım. Kabul edildi. Sonra online bir form doldurdum o formda self-employment kısmını doordash yaptığınız için ne kadar kazandiginizi yazıyorsunuz o hafta için. Size belirlenen rakamın %20 sinin üstüne çıkabilirsiniz diye biliyorum. Neyse uzatmayayim. Ben o hafta için doordash'ta kazandigim parayı ekledim. Henüz ödeme yapmadılar. Durum güncel. Beklemedeyim.

    Güncelleme April 29
    Ödeme yapmıyorlar. Daha doğrusu yapmamak için herşeyi deniyorlar. Durmadan formlar gönderiyorlar. Aynı formları defalarca kez doldurmanızı istiyorlar. Sonuçta sizi yıldırmaya çalışıyorlar . Ben vazgeçtim. Hak ödemesini kazandığım halde tek kuruş almadım. Başvurup vurmamak artık size kalmış.


  • Merhabalar,

    California da bulunan ve 2020 içerisinde ülkeye giriş yapıp henüz çalışamamış olan ve bu ödemelerle ilgili olumlu bir dönüş alan kimse var mı ? Geri de dönemiyoruz. Zor bir durum. Aranızda böyle bir durumda olup herhangi bir çözüm bulabilen kimse var mı? Tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.


  • @tuan Sanırım bu ödemeler dediğin stimulus ödeneği ve Unemployment parası. İkisinden de bu durumda tek kuruş alabileceğini sanmıyorum ama bulunduğun County e gidip erzak yardımı alabilirsin. Sana 2 ay yetecek kadar yiyecek içecek verirler. Ödemeler için ise Covid19 dam ötürü erteleme talebinde bulun kabul görecektir.


  • @Zafer-Ozel çok teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum