Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

Taşındı Gündem
752 122 46.2k 122

  • @Muhtaradana 27800 mayıs o zaman bir ay bir aydır doğru valla bir ay fazla yazmışım bu saatte iyi moral oldu teşekkürler aynen genel olarak durmak yok enerji olumlu havaya devam 😊 hatta durun mesajı bile sileyim sabaha çöp mesaj olmasın ! Teşekkürler


  • Göçmenler olmasa ABD olmaz. Boşuna üzülmeyin yani göçmenler ABD ye bağımlı değil ama ABD göçmenlere bağımlıdır. Virüsten sonra düzelir takmayın fazla kafanıza, her şey gibi bu da geçer arkadaşlar. Ben şu an Portland, Oregon dayım, buralar çok güzel ağaçlık her yer masal gibi sizlerde geleceksiniz eminim bu masalsı diyarlara , gül ağacı var, pembe ağaçlar var, anlatılmaz yaşanır ama unutmayın ki Texas çölüne giderseniz bu dediklerim orada yok :D


  • @crazycells evet twitterda immigrantbanla bağlantılı tweetleri okurken şu bilgiyle karşılaştım,tweetin yorumlar kısmında K1 için bir belirsizlik olduğu söyleniyor, göçmen olmayan vize olduğu bilindiği halde konsoloslukların yorumu farklı sanırım


  • @nicely, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    Göçmenler olmasa ABD olmaz. Boşuna üzülmeyin yani göçmenler ABD ye bağımlı değil ama ABD göçmenlere bağımlıdır. Virüsten sonra düzelir takmayın fazla kafanıza, her şey gibi bu da geçer arkadaşlar. Ben şu an Portland, Oregon dayım, buralar çok güzel ağaçlık her yer masal gibi sizlerde geleceksiniz eminim bu masalsı diyarlara , gül ağacı var, pembe ağaçlar var, anlatılmaz yaşanır ama unutmayın ki Texas çölüne giderseniz bu dediklerim orada yok :D

    Niye hocam austinin dogasi unlu diyolar :D


  • https://www.law360.com/articles/1265963/can-trump-end-immigration-wording-matters-scholars-say

    Linkteki yazıyı okumanızı tavsiye ederim, gelen kararnamenin yasal dayanağından tutun, hukuk bürolarının görüşü ve devam edip etmeyeceği ile ilgili görüşler detaylıca anlatılmış


  • 2019 verileri ile 60 günlük kısıtlamanın tahmini kaç vizeye etki edeceği hesaplanmış, buna göre ayda 26 bin vizenin 2 ay sonundada 52000 bin vizenin engelleneceği düşünülüyor


  • @Muhtaradana bir ikinci uzatma olursa 104000 büyük rakam ! Hele bu sene geçen seneye göre biraz daha rutinde ağar aksak gitti sanırım


  • Yakında dava açılacak gözüküyor
    Bu bildiri Amerikalılar olarak inandığımız her şeye karşı antitetiktir. Göçmenler, bu krizin ön saflarında, ulusumuzu ve ekonomimizi ilerletmeye yardımcı olmak için önemli işler yapıyorlar.

    Yasal işlem yapmaya hazırım


  • @takvimcas yani baya ciddi bir rakam elim ayına kadar 150 bine yakın kişinin etkilenmesi hesaplanmış


  • @Muhtaradana deri altina dezenfektan enjekte edelim diyen birisinin kararlari sorgulanmali

  • ⭐⭐

    @DustyBlue Adamı canlı İzlerken , Amerikan vatandaşlarına deterjan için diyecek diye korktum..

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana Açıklanması önemli.Nasıl birşey açıklayacaklar merak ediyorum.


  • @Muhtaradana Umuyorum Hocam, olay biz gittik kurtulduk değil, hepimizin gidebilmesi. Hem öncesinde hem sonrasında bekleyen herkesin işleri rast gider umarım.


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @zinos yasakların devam ettiği sürece pasaportlara vize basılacağını düşünmüyorum, eğer basılsa ve kişi Amerika'ya uçsa cbp görevlileri her ne kadar ülkeye almıyorum dese bile bunun hukuki sonuçları olabilir, onun için bu riske girmezler

    Vize olmasi (herhangi bir) hiç bir şekilde Amerika'ya girişi garanti altına almıyor, hava alanındaki memurun reject etme yetkisi var, aynı şekilde geçişi onaylama yetkisi de var, bu inisiyatif kullanma hakkını yasalar vermiş.


  • ⭐⭐

    @zinos Doğru söylüyorsun , bu kural Sadece ABD değil , tüm vize uygulayan ülkeler tarafından da Vize başvuru evraklarında zaten belirtiliyor.

  • ⭐⭐

    @zinos Bende seninle aynı fikirdeyim.Bu kararnamenin , konsolosluklar tarafından mülakat verilip vize dağıtılıp dağıtılmayacağının işaretini bu ayın Visa bülteni açıklanınca anlarız😊


  • "Burası Amerika burada böyle şeyler olmaz, öyle kafasına göre karar alamaz" yazan arkadaşlar var da bence ABD'yi çok iyi tanımıyorlar. Birincisi yasal düzlemi varsa alır ikincisi ABD belli başlı eyaletler dışında inanılmaz derecede kapalı görüşlü ve aklınıza gelemeyecek kadar cahil bir halktan oluşan bir ülke. Trump'ın seçmen tabanıda çoğunlukla bahsettiğim bu cahil kitle. Tabii ki hepsi cahil değil ama yüzde 75'i cahil bir kitle diyebilirim. Halbuki ABD göçmenler ülkesi , göçmen kabul etmeyeceklerse ilk başta Trump'ın babası Alman kökenli olduğu için Almanya'ya dönmesi lazım. Yani bu göçmenlik konusu ile alakalı her türlü olumsuz duruma baştan kendinizi hazır edin sonrası için üzülmezsiniz. Olumlu olursa zaten kendinizi hazırlamış olacağınız için her türlü duruma her şey olumlu şekilde devam eder. Herkese bol şanslar. Bakalım 5 Mayısta neler olacak ben de heyecanla bekliyorum.


  • Merak ettiğim bir şey var, seçimlerde Trump yeniden kazanır ve temsilciler meclisiyle senato da üstünlüğü sağlarsa cumhuriyetçiler green card'ı kaldırma gibi bir durum söz konusu olur mu? Yani kaldırmaları, durdurmaları vs kolaylaşır mı ?


  • @tuncayarat Cumhuriyetçi bütün senatör ve temsilciler meclisi milletvekillerinin isteği o yönde değil ama yarısından fazlası bunu istiyor. Puan bazlı göçmenlik sistemine geçmek istiyorlar aynı Avustralya ve Kanada'da olduğu gibi Green Card'ı kaldırarak. Göreceğiz bakalım neler olacak.


Benzer Başlıklar

  • 75 ülke için göçmenlik vizelerinin durdurulma kararı (Ocak 2026)

    Gündem
    5
    2 Oy
    5 İleti
    743 Bakış
    I
    @sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
  • DV 2020 Instructions yayinlandi...

    Gündem
    1
    1 Oy
    1 İleti
    645 Bakış
    G
    ........
  • Melania Trump'ın anne ve babasına "Yeşil Kart"

    Gündem
    8
    6 Oy
    8 İleti
    3k Bakış
    apexA
    @crazycells Bilgilendirme için teşekkür ederim, forum bilgilerini okumadan acele ettim sanırım. Daha sonra okuduğumda hemen hemen her bilgiye ulaşabileceğimiz bilgiler mevcut. Tekrar teşekkürler..
  • Trump'tan greencard için bir son dakika açıklaması

    Taşındı Gündem
    40
    1 Oy
    40 İleti
    8k Bakış
    asilcenkA
    @highcasenumber Amerika'da başkanın istemesi sadece bir istek olarak kalıyor. Gelişmiş ülkelerde hukuk bir kaç insanın isteğine göre şekillenmez. Kanun geçerlidir ve kanunlar bizde olduğu gibi esnetilemez ve kolayca değiştirilemez. Trump'ın göçmen söylemleri tamamen siyasi, Texasta beyaz amerikalı kiliseyi taradı 20 kişiyi öldürdü, Trump ne dedi; bu zihinsel bir rahatsızlık. Amerikalıların büyük çoğunluğu yeni silah yasası istiyor ama Trump buna karşı niye çünkü silah ve mühimmat satışı çok büyük bir ekonomi Amerikada. Eğer yasayı çıkartıp insanların silah almasını zorlaştırırlar ise şirketler zarar etmeye başlar ve ekonomik etkisi büyük olur, bu yüzden bu katliamı zihinsele bağlar iken 1 radikal islamcı tarafından yapılan katliamı tüm göçmenlere bağlıyor ki siyasi çıkar elde edebilsin. Neyseki amerikalılar, basın ve tabiki kongre üyeleride bunların farkında. Tüm bunardan dolayı bence bu yıl lotoya bir şey olmaz, belki önümüzdeki 5 yılda göçmenlik yasaları değiştirilir ama hemen 3-5 ayda olacak bir şey değil bu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum