@crazycells Bilgilendirme için teşekkür ederim, forum bilgilerini okumadan acele ettim sanırım. Daha sonra okuduğumda hemen hemen her bilgiye ulaşabileceğimiz bilgiler mevcut. Tekrar teşekkürler..
-
-
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)
-
Herkes stresten birbirini yiyor bence. Empati kurun. Bencil olmayın. O zaman herkes birbirini anlar. Ne olcaksa olcak zaten.
-
@maestro O zaman bence beni bekle, gidersem gelme.
-
cidden evden çıkamadıkça, stresten millet ete para vermeyip birbirini yiyor. sakin gençler :))
-

-
@Old-Traveler, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)
Bana kizacaksiniz belki ama adamlarin istedigi veya oynadigi veya vs.vs. şey gocmeni bu salgin surecinde ulkemden uzak tuttum demek. Dogru mu? Doğru.
Şimdi hal böyle iken bu kararini, toparlanma surecine girdik bi 60 daha demesi ve bunu yapacak olmasi çok çokkk büyük ihtimal mi? Evet.
Bunları planlayan, düşünen, uygulamaya koyan bir devletten kanunlari ile sabit, hic esnetilmemiş bir olayı Mali Yılı esnetmesini beklemek ummak doğru mu? Bence yanlış.
Neden - Mali Yıl = Buna bağlı herşeyin esnetilmesi demek. 55.000 talihli için bilmem kac trilyon dolarlik bir ekonominin heleki böyle bir dönemde, böyle bir yonetimin, esneklik sağlayacağına inanıyor musunuz? Başinda dedimya bana kizacaksıniz, gerçekler bazen acıdır ve bunlari söylerken bu sene kazansak dahi ayni durumda olacagimiz duygu ve dusuncesi icerisindeyim. Bana bunlari niye diyosun hevesimizi neden kiriyosun. Moralimizi bozdun demeyin hiç. Bunlar o adamların gercekleri. Dünya üzerinde milyonlarca insanın ölümüne imza atmış bir ülkeye yaşamaya gitmek için cabalıyoruz. 55.000 talihlinin gelmesisi gitmesi vs. 1 gr bile umurlarinda olmaz.Siz ne önerirsiniz bu durumda; ne yapsak, nasıl davransak size göre uygun olur sayın Old-traveller.?
-
Birbirimizi kırmayalim arkadaşlar, tüm dualarımız 2020 kazananları için. Umarım en kısa zamanda sorunsuz süreçleriniz tamamlanır. Hepinizi seviyorum
-
Herkes birbirini ne de çabuk yargılıyor, lütfen olgunca davranalım. Morali bozulan ve bu isyanını dile getiren arkadaşlara "umutsuzsun, ümitsizsin böyle olmaz" gibi beylik cümleler kurmayın arkadaşlar, psikolojimiz ve stresimiz bir hayli yüksek. Benim başıma geldi bu cümleyi duymak inanın daha iyi hissettirmiyor
Sonucu kimse bilmiyor, tabii ki pozitif bakış açısı çok önemli fakat Polyannacılık ve hayalperestliğin de alemi yok. Biz her zamanki gibi hayırlısıysa olsun / sağlıklı bir şekilde nasip olsun diyelim, güzel bir şans gülmüş bize 2020 talihlisi olmuşuz, umarım bir an önce en hayırlı şekilde hepimiz hayallerimize kavuşuruz.
Bekleyip göreceğiz. -
@heroinchains Güzel yazmışın

-
@heroinchains Gidemezsek canı cehenneme haklısın.
-
@volkan_ist e sizinkini de iptal etsinler o zaman topluca 2022 içim başvuralım. Sizin içinde işsizliğin, virüsün olmadığı bir dönemde gitmek daha iyi olur
-
Şimdi bu karar DV2020'yi mi etkiliyor yoksa DV2021'e katılanları mı anlamadım 60 gün geçerli dediler, Kimse anlamadı sanırım ama

-
Volkan Bey, DV2021 seçimini iptal etmeliler paylaşımınız birçok adayın moralini bozuyor.
-
@mkonca vizeyi alıp almıyacağı belli olmadan evini arabasını sattı diye vize verilmediği çok oldu haberiniz olsun, suyu görmeden paçayı sıvamak olmuş sizinki maalesef
-
@tuncayarat zekana hayran kaldım dostum.

-
Hukumet karari uzerine forumda kimse kimseyi uzmesin. Bu is kader kismet meselesi bir noktada. Bir arkadasimiz zamaninda cekilis kazandi lakin cekilis iptal oldu, teknik sebeplerden. Herkes uzuldu, kizdi. İki sene sonra bu arkadasin esine cikti bu sefer. Cok gergin bir zaman, hak veriyorum ama bu surecte olanlar hic kimsenin elinde degildi. Herkes okuduklarina, duyduklarina, es dost tavsiyelerine uyarak kendince bir takim kararlar alarak bu noktaya kadar geldi. Su anki surecten sonra islerin nasil ilerleyecegini yasayarak gorecek herkes. Sistemin bir takim kesin kurallari var, esner mi degisir mi bilemeyiz, tecrube bazi seylerin degismedigini gosteriyor. Ne kendinizi uzmenin, ne sinirlenmenizin ,siz dahil, kimseye faydasi olmayacak. Akli selim bir sekilde devam etmek en dogrusu. Etrafimizda salgin sebebi ile hasta olan ya da sevdiklerimizi gidip goremedigimiz gunler geciriyoruz. Bazen her iste bir hayir var diyerek devam etmek gerekir. Bu olanlar kimsenin kontrol edebildigi bir durum degil. Saglikla kalin.
-
Bu ileti silindi! -
@cnpist Haklısın.
-
@zinos merhaba. Sadece sükunetle beklemekten baska yapabilecegimiz birsey yok. Surekli bizi alsinlar sonrasini iptal etsinler. Hakkimiz hukukumuz vs. Vs. Yorumlar kendi ve diger adaylarin 2020 veya 2021 farketmez artmis olan stresini daha da arttirir. Baska bi ise yaramaz. Konusmicazmi kardesim denebilir konusucaz ama şuan inceleyin yazilanlari 2020 ler bizim hakkimiz gerisini bos ver 2021 ler biz insan değilmiyiz. Baska bisey yok. Ayni swyleri papagan gibi tekrarlamanin gerginligi koruklemenin bi anlami yok.
- Adamlarin kanunlarina gore hareket etmek zorundayiz.
- Gc talihlisi olmak ona veya buna, sana veya bana hiç bir hak vermedi.
- Şimdiye kadar hic bir şart altinda 30.09 tarihi esnetilmedi.
- Yönetim zaten göçmene karşı, biz hala biseyler yaparlarmıyı tartışıyoruz kiii. Millet olarak genel sorunumuz Bütünü gorememek.
- Herşey GC değil, orada olmak, yaşamak istiyorsan yasal daha bir çok yolu var.
Rabbiniz Yar ve Yardımcınız Olsun.
-
o onunkini iptal etsin bu bununkini iptal etsin demek yerine hem dv2020 hem de dv2021 için güzel dileklerde bulunsak sizce de daha iyi olmaz mı? Burada ne yazarsak yazalım sadece yazdığımızla kalırız. Eminim her iki sene için de gayet olumlu geçecek ve kimse mağdur kalmayacak
-
yoksa hepimiz biliriz umrumda değil sizinkini iptal etsinler demeyi ama sizler gibi herkesin bir hayali var, bu hayaller asla hiçe sayılmamalı
Benzer Başlıklar
125
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum