Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

Taşındı Gündem
752 122 46.4k 122

  • @Semihmete, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    @Muhtaradana Bu ayki vize bülten açıklanınca belli olur herşey ve büyük ihtimal açıklanan bülten de ya cut-off yada herkes current şeklinde olur.Konsoloslukların ben rutin vize verme işlemine devam edeceğini düşünüyorum çünkü zaten tüm vize isteyen ülkelerde resmî yazı verilir “vize almış olmak ülkeye girebileceğin anlamına gelmez “ diye.Bu sonuçta yasal bir süreç , ABD başkanıda kral yada sultan değil zaten süreci kaldırıyorum diyemiyor sadece geçici bir süre girişleri yasaklıyor ve bu yasağı çok uzun tutamaz bunuda herkes biliyor.Zaten Haziran ayından önce konsolosluklar açılmazdı Buda bize birşey kaybettirmedi yani.

    Su konu onemli; Eger 2 ay boyunca sadece giris yasagi gelir ve bu sure zarfinda konsolosluklar vize vermeye devam ederse o zmn bi sikinti yok demektir. En kotu ihtimal ise su; bu 2 aylik yasak boyunca vize verme islemi de durdurulur ve bu yasak uzatilirsa (ki uzatilma ihtimali yuksek) o zaman 2020 biter


  • @arnblt ama duruma olumlu yönden bakmanızı çok sevdim, bugünlerde en çok buna ihtiyacımız var ☺️
    Sizin dediğinize göre kararda eğer vize dağıtımı ile ilgili bir şey söylenmez ise konsolosluklar rutin vize işlemlerine başladığında mülakatlar yapılabilir, ama bu vizeyle ülkeye girişiniz engellenebilir


  • @Semihmete yok onu diyebilir


  • @Semihmete yok öyle demiyor vizeni alabilirsin fakat 6 ayın ilk 2 ayında girişin engellenebilir diyor


  • Cüneyt Özdemir in konuyla ilgili yorumu,

    20:10 ve 27:10 da

    https://www.youtube.com/watch?v=9x9Dl-FA2X0


  • @adgercu bu adamın rahatlığını seviyorum😄


  • @Muhtaradana umarım Cüneyt beyin rahatlığı gibi geçer surecimiz.


  • Bundan sonra DV 2020 süresi kısa evet kısa hatta en son herşey güllük gülüstanlık düzenli gittiğinde son 2nl mülakat tarihini 278XX case numarasını hazirana yazdıklarını belirtmişlerdi.Bu hastalıkla o tarih gittikçe daralıyor 30 eylül mali yılı körfez savaşı 9/11 .... 40 seneden beri sabit.Evet quarterlar arası kayma oluyor ama her zaman mali yıl sabit (bizde de en son mart vergi ayı nisana şimdide haziran sonuna ertelendi ama mali yıl 31 Aralık saat 24:00)Uzun lafın kısası evet Dv 2020 biter ama kimse üzülmesin babadan 40 senelik USA tecrübemle amerikada herzaman money talks business walks ilerler bu işin e1 e2 vizesi olur kimse üzülmesin hayat hala çok güzel Esas bundan sonra DV2021 ..30 önünde uzun aylar olan seçilecek arkadaşlar şimdiden nacizane tavsiyem oradan iş kabul mektubu- iyi kredi notlu sponsor mektubu -banka hesaplarında kişi başı en az 30 bin doları hazırlasın (zira takip eden bilir gene bu sene güzel günlerde 20 bin dolar ile Ap ye düşen caseler olmuştu)Sanırım bu tarihten sonra konsolosluk bir nebze amerikan rüyası görmek isteyenden ziyade mevcut bir amerikalının rüyası olacak hazır göçmen alacaktır.O yüzden artık kalan zamanın gelecek DV 2021-22...30 çok önemi yok kararname bu yönde çıkabilir umarım herkese hayırlı olur.


  • @Muhtaradana bizim vizeyi aldığımız sene İran a yasak vardı. Ama yine de aile birleşimi gibi, anne babaya vize alma gibi işlemler devam ediyordu. Unganlar ve konsolosluk İranlı doluydu. Bunun nedeni o zaman sormuştum. Onları konsolosluk görüşmesine çağırıp AP ye bırakıyorlarmış. Ama onlarda süre kısıtlaması yok. Örneğin anne babanız için başvuru yapıp AP ye kaldıklarında çok üzün süre 1 yıldan aşkın süreler AP devam edebiliyor ve sıkıntı çıkmıyor. Yani konsolosluk görüşmeye çağırır diye düşünüyorum.



  • Bu sadece çekilişten greencard kazananları mı etkiliyor yoksa f2a-b gibi aile kaynaklı hak kazananları da etkiliyor mu?


  • Asıl onları bir hayli etkiliyor gibi.
    Çekilişten Green Card kazanma diye bir şey yok zaten. Green Card'a başvuru hakkı kazanma var. Muhtemelen onlar mülakat almaya devam edecekler. Çünkü onların süresi Eylül de bitiyor. Ama aile birleşimi gibi vizelerin süresi yok. Yasak kalktıktan sonra aile birleşimi içinde vize vermeye başlarlar.


  • Anlıyorum, simdi soyle ben Türkiye'deyim esim greencardli Amerika'da calisiyor. Bizim dosyamiz onaylandi her sey tamam, Ankara'dan randevu günü bekliyoruz. Benim hak kaybım olur mu, yoksa surec mi uzar sadece?

  • ⭐⭐

    @arnblt Katılıyorum size.Zaten yasal olarak süresi belli olan bir şey GC lottary. Son tarihi 30 Eylül.Mülakatlar devam eder.Visa bülteni beklemek lazım.


  • @cnskck, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    oksa surec

    Hak kaybınız olmaz merak etmeyin. Sizin ki süreli bir işlem değil.


  • @arnblt peki teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar Merhaba daha önce yazdım ama arada kaldı :( CR1 sürecini de kapsıyor mu acaba bu karar? Benim belgelerim şuanda NVC yüklendi ve onay bekliyor. Onaylandıktan sonra sadece konsolosluk aşaması kalıyordu. Bu durumda ben de bu yasağa takılmış olacak mıyım acaba? Tahmini olan var mı acaba?


  • Arkadaşlar, yazılacak çok şey var bu süreç hakkında lakin yazsak roman olur. Paylaştığımız bu çıkarımlar forumdaki bazı arkadaşlarımızla ve DV sürecine hakim bazı kişiler ile yaptığımız ortak çıkarımlardır. Belli bir persfektife göre değişken dinamiklerin ve gelişmelerin dikkate alınmasıyla ortaya çıkmış fakat hiç bir kesinlik içermeyen tahminlerdir.
    Zaten iki ileri bir geri şekilde işlemeye çalışan DV2020 süreci içindeki olağanüstü gelişmelerden bir tanesi olan bu son Executive Order (EO) süreciyle, genel olarak sürece devam eden talihsiz DV2020 talihlilerinden en olumsuz etkilenebilecek olan grubun, halihazırda mülakatını yapmış ve vizesini almış fakat ABD'ye giriş yapmamış olan kişilerin/dosyaların olabileceğini düşünüyoruz. Sağlık raporu ile başlayan 6 aylık giriş süresi, önümüzdeki 2 ay içinde dolacak olanlar (bir uzatma daha olmazsa) süreyi tazelemek için en iyi ihtimalle belki tekrar bir vize görüşmesine gerek olamasa da tekrar sağlık muayenesinden geçecekler, yani yarım bir süreç daha yaşayacaklar diye düşünüyoruz.
    Geri kalan talihsiz talihlilerinden case numarası belli bir sayının üstünde olanlar için ise malesef bir mülakat tarihi alamayabilecekleri riskinin hasıl olduğunu düşünüyoruz. İlk kez numarası yüksek olan case'ler için olumsuz bir düşünce paylaşıyoruz. Bu konuda Britt Simon da aynı fikirde ne yazık ki. Muhtemelen EO'nun imzalanmasından sonra açıklanacak bültende bütün case'lerin current olma olasılığı çok düşük de olsa hala var mı diye de gelişmeleri takip ediyoruz.
    Gelelim aradaki güruha yani cut off sınırları içinde mülakat tarihi almayı bekleyen talihsiz talihlilere. Sanırız en şanslı değil ama en rahat olması gereken grup bu aralıkta olanlar. Trump'ın EO'su, ülkelerdeki konsoloslukların mülakatlarıyla ilgili değil (çok şükür ki). Mülakat tarihi alma olayı tamamen (ya da 90%) o ülkedeki mevcut coronavirus salgınının hafiflemesi ve hayatın yaşanabilir bir hale geri dönmesi ile ilgili. Bu da demek oluyor ki, konsolosluklar bu süreçte ABD içindeki duruma göre değil, bulunduğu ülke içindeki kısıtlamalara göre hareket etmekte. Nitekim birkaç gündür Cumhurbaşkanı ve bazı yetkililerin açıklamalarına göre hayatın normale dönüş süreci Ramazan Bayramı ile birlikte başlayacak. Bu, bizim olduğu kadar tabi ki konsoloslukların da takibinde ve gelişmelere göre aksiyon almak için beklemekteler. Büyük bir ihtimalle bayram sonrası ilk iş gününden itibaren (belki daha da erken, Mayıs'ın 3. haftası gibi) tekrar mülakat tarihleri verilmeye başlanacak ve süreç kaldığı yerden devam edecektir diye düşünüyoruz.
    Süreç hakkında umutsuzluğa kapılan arkadaşların stres yapmamasını, morallarini bozmamasını ve mümkün olduğunca evde kalıp bir an önce ülkenin normale dönmesi için karınca kararınca destek vermesini umar ve temenni ederiz.

  • ⭐⭐

    @turcouz Aynı şeyleri düşünüyoruz👍🏾


  • @EmBus bugün başkan kararnameyi imzalayacakmış, detayları öğrenebileceğiz


Benzer Başlıklar

  • 75 ülke için göçmenlik vizelerinin durdurulma kararı (Ocak 2026)

    Gündem
    5
    2 Oy
    5 İleti
    746 Bakış
    I
    @sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Kasim Süleymani Öldürüldü! Emri Donald Trump Verdi

    Gündem
    18
    1 Oy
    18 İleti
    440 Bakış
    mehmet.JSM
    @Edelweiss, içinde söyledi: Kasim Süleymani Öldürüldü! Emri Donald Trump Verdi Iran ortadogudaki ABD usleri ve elciliklere saldirmaktan oteye gidemez bence. Bu saldirilari da bolgesel orgutler ile yapar muhtemelen. ABD vs Iran savasi cikacagini sanmiyorum. Aynen katılıyorum
  • Melania Trump'ın anne ve babasına "Yeşil Kart"

    Gündem
    8
    6 Oy
    8 İleti
    3k Bakış
    apexA
    @crazycells Bilgilendirme için teşekkür ederim, forum bilgilerini okumadan acele ettim sanırım. Daha sonra okuduğumda hemen hemen her bilgiye ulaşabileceğimiz bilgiler mevcut. Tekrar teşekkürler..
  • Trump'tan greencard için bir son dakika açıklaması

    Taşındı Gündem
    40
    1 Oy
    40 İleti
    8k Bakış
    asilcenkA
    @highcasenumber Amerika'da başkanın istemesi sadece bir istek olarak kalıyor. Gelişmiş ülkelerde hukuk bir kaç insanın isteğine göre şekillenmez. Kanun geçerlidir ve kanunlar bizde olduğu gibi esnetilemez ve kolayca değiştirilemez. Trump'ın göçmen söylemleri tamamen siyasi, Texasta beyaz amerikalı kiliseyi taradı 20 kişiyi öldürdü, Trump ne dedi; bu zihinsel bir rahatsızlık. Amerikalıların büyük çoğunluğu yeni silah yasası istiyor ama Trump buna karşı niye çünkü silah ve mühimmat satışı çok büyük bir ekonomi Amerikada. Eğer yasayı çıkartıp insanların silah almasını zorlaştırırlar ise şirketler zarar etmeye başlar ve ekonomik etkisi büyük olur, bu yüzden bu katliamı zihinsele bağlar iken 1 radikal islamcı tarafından yapılan katliamı tüm göçmenlere bağlıyor ki siyasi çıkar elde edebilsin. Neyseki amerikalılar, basın ve tabiki kongre üyeleride bunların farkında. Tüm bunardan dolayı bence bu yıl lotoya bir şey olmaz, belki önümüzdeki 5 yılda göçmenlik yasaları değiştirilir ama hemen 3-5 ayda olacak bir şey değil bu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum