Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

Taşındı Gündem
752 122 45.9k 122

• @arnblt keşke dediğiniz gibi mülakatların yapılması mümkün olsa, bu çok güzel olurdu
    Ama 60 gün kullanamayacakları ( bu sürenin uzatılıp uzatmayacağı belirsiz) bir kısıtlama durumuna karşı konsoloslukların vize dağıtması düşük bir ihtimal sanırım

• @Duygu-Sayiner henüz kararın metnini görmediğimiz için bu konuyu bilmiyoruz, ama sizin durumunuzda bekleyenlere muafiyet getirecekler söyleniyor

• @arnblt, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

Yok o kadar karamsar olmamak lazım. Sonuçta DV1 özel bir vize. H1B gibi değil. Süreli bir vize. H1B çalışma vizesi ile şu anda orada duranlara git mi diyecek tabiki hayır.
    DV vizesi ise ülkeye giriş yaptığınız anda GC ye çevrilen bir vize. Yani çevrilmeden Dorada durmanızın bir pratiği yok.
    Ama H1B L1 L2 gibi vizeyle orada onları GC ye çevirmem diyor. Vatandaş olanların ailelerini almam diyor. Çünkü direkt olarak sağlık sistemine yük biniyor.

Dediğim gibi DV ler için beklemek lazım. İstisna olmazsa vizeyi hali hazırda almış olan ve 6 aylık süreyi önümüzdeki 60 günde dolduracak olanlar sıkıntı yaşayabilir.

Peki bu 60 gunluk sureyi uzatma ihtimali yuksek mi sizce? Mesela Avrupa ya ucuslari 1 ayligina yasaklamisti,bu yasak kalkmadi hala. Bu yasakta uzar mi,uzarsa hersey bitti demek mi olur?

• ⭐⭐

@Muhtaradana Bu ayki vize bülten açıklanınca belli olur herşey ve büyük ihtimal açıklanan bülten de ya cut-off yada herkes current şeklinde olur.Konsoloslukların ben rutin vize verme işlemine devam edeceğini düşünüyorum çünkü zaten tüm vize isteyen ülkelerde resmî yazı verilir “vize almış olmak ülkeye girebileceğin anlamına gelmez “ diye.Bu sonuçta yasal bir süreç , ABD başkanıda kral yada sultan değil zaten süreci kaldırıyorum diyemiyor sadece geçici bir süre girişleri yasaklıyor ve bu yasağı çok uzun tutamaz bunuda herkes biliyor.Zaten Haziran ayından önce konsolosluklar açılmazdı Buda bize birşey kaybettirmedi yani.

• Özellikle DV2020 talihlileri için kötü bir durum. Göçmenlik işlerinin normale dönmesi salgının tam anlamıyla kontrol altına alınmasına ve ekonominin gidişatına göre şekillenecek. Büyük ihtimal bu 2 aylık süre uzar gibi. Özellikle sağlık sisteminde sorunlar varken ve işsizlik bu kadar artmışken bu süreyi uzatabilir. Ülke önce kendi vatandaşını düşünmek zorunda. Trump ın bu kararı kendi halkında da destek bulacaktır. Green card ı kaldırma gibi bir durum söz konusu olamaz ama almak da artık eskisi kadar kolay olamayacak gibi. 2 aylık süre uzar ya da uzamaz ama DV2020 işleri ekimde biter. Bunun için ek süre verilmeyeceğini düşünüyorum. DV2021 normal işleyişinde devam eder. Tabi durum o zamana kadar düzelir ve yeni bir durum ortaya çıkmazsa.

• @Semihmete katiliyorum. Baskan kral degil. Enseyi bu kadar karartmamak lazim. Olagandisi bir donemden geciyoruz. Amerikada secim oldugunu da unutmamak lazim ve gocmenlik uzerine soylenen her sey cok prim yapiyor. Issizlik oranlari gelecek donem de cok yukselecek USA’de ve baskan secimi kaybetmek istemiyor.

• @Semihmete, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

@Muhtaradana Bu ayki vize bülten açıklanınca belli olur herşey ve büyük ihtimal açıklanan bülten de ya cut-off yada herkes current şeklinde olur.Konsoloslukların ben rutin vize verme işlemine devam edeceğini düşünüyorum çünkü zaten tüm vize isteyen ülkelerde resmî yazı verilir “vize almış olmak ülkeye girebileceğin anlamına gelmez “ diye.Bu sonuçta yasal bir süreç , ABD başkanıda kral yada sultan değil zaten süreci kaldırıyorum diyemiyor sadece geçici bir süre girişleri yasaklıyor ve bu yasağı çok uzun tutamaz bunuda herkes biliyor.Zaten Haziran ayından önce konsolosluklar açılmazdı Buda bize birşey kaybettirmedi yani.

Su konu onemli; Eger 2 ay boyunca sadece giris yasagi gelir ve bu sure zarfinda konsolosluklar vize vermeye devam ederse o zmn bi sikinti yok demektir. En kotu ihtimal ise su; bu 2 aylik yasak boyunca vize verme islemi de durdurulur ve bu yasak uzatilirsa (ki uzatilma ihtimali yuksek) o zaman 2020 biter

• @arnblt ama duruma olumlu yönden bakmanızı çok sevdim, bugünlerde en çok buna ihtiyacımız var ☺️
    Sizin dediğinize göre kararda eğer vize dağıtımı ile ilgili bir şey söylenmez ise konsolosluklar rutin vize işlemlerine başladığında mülakatlar yapılabilir, ama bu vizeyle ülkeye girişiniz engellenebilir

• @Semihmete yok onu diyebilir

• @Semihmete yok öyle demiyor vizeni alabilirsin fakat 6 ayın ilk 2 ayında girişin engellenebilir diyor

• Cüneyt Özdemir in konuyla ilgili yorumu,

20:10 ve 27:10 da

https://www.youtube.com/watch?v=9x9Dl-FA2X0

• @adgercu bu adamın rahatlığını seviyorum😄

• @Muhtaradana umarım Cüneyt beyin rahatlığı gibi geçer surecimiz.

• Bundan sonra DV 2020 süresi kısa evet kısa hatta en son herşey güllük gülüstanlık düzenli gittiğinde son 2nl mülakat tarihini 278XX case numarasını hazirana yazdıklarını belirtmişlerdi.Bu hastalıkla o tarih gittikçe daralıyor 30 eylül mali yılı körfez savaşı 9/11 .... 40 seneden beri sabit.Evet quarterlar arası kayma oluyor ama her zaman mali yıl sabit (bizde de en son mart vergi ayı nisana şimdide haziran sonuna ertelendi ama mali yıl 31 Aralık saat 24:00)Uzun lafın kısası evet Dv 2020 biter ama kimse üzülmesin babadan 40 senelik USA tecrübemle amerikada herzaman money talks business walks ilerler bu işin e1 e2 vizesi olur kimse üzülmesin hayat hala çok güzel Esas bundan sonra DV2021 ..30 önünde uzun aylar olan seçilecek arkadaşlar şimdiden nacizane tavsiyem oradan iş kabul mektubu- iyi kredi notlu sponsor mektubu -banka hesaplarında kişi başı en az 30 bin doları hazırlasın (zira takip eden bilir gene bu sene güzel günlerde 20 bin dolar ile Ap ye düşen caseler olmuştu)Sanırım bu tarihten sonra konsolosluk bir nebze amerikan rüyası görmek isteyenden ziyade mevcut bir amerikalının rüyası olacak hazır göçmen alacaktır.O yüzden artık kalan zamanın gelecek DV 2021-22...30 çok önemi yok kararname bu yönde çıkabilir umarım herkese hayırlı olur.

• @Muhtaradana bizim vizeyi aldığımız sene İran a yasak vardı. Ama yine de aile birleşimi gibi, anne babaya vize alma gibi işlemler devam ediyordu. Unganlar ve konsolosluk İranlı doluydu. Bunun nedeni o zaman sormuştum. Onları konsolosluk görüşmesine çağırıp AP ye bırakıyorlarmış. Ama onlarda süre kısıtlaması yok. Örneğin anne babanız için başvuru yapıp AP ye kaldıklarında çok üzün süre 1 yıldan aşkın süreler AP devam edebiliyor ve sıkıntı çıkmıyor. Yani konsolosluk görüşmeye çağırır diye düşünüyorum.

• Bu sadece çekilişten greencard kazananları mı etkiliyor yoksa f2a-b gibi aile kaynaklı hak kazananları da etkiliyor mu?

• Asıl onları bir hayli etkiliyor gibi.
    Çekilişten Green Card kazanma diye bir şey yok zaten. Green Card'a başvuru hakkı kazanma var. Muhtemelen onlar mülakat almaya devam edecekler. Çünkü onların süresi Eylül de bitiyor. Ama aile birleşimi gibi vizelerin süresi yok. Yasak kalktıktan sonra aile birleşimi içinde vize vermeye başlarlar.

• Anlıyorum, simdi soyle ben Türkiye'deyim esim greencardli Amerika'da calisiyor. Bizim dosyamiz onaylandi her sey tamam, Ankara'dan randevu günü bekliyoruz. Benim hak kaybım olur mu, yoksa surec mi uzar sadece?

• ⭐⭐

@arnblt Katılıyorum size.Zaten yasal olarak süresi belli olan bir şey GC lottary. Son tarihi 30 Eylül.Mülakatlar devam eder.Visa bülteni beklemek lazım.

Benzer Başlıklar

• 75 ülke için göçmenlik vizelerinin durdurulma kararı (Ocak 2026)

Gündem
    5
    2 Oy
    5 İleti
    737 Bakış
    I
    @sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
  • USCIS Başvuru Ücretlerinde Güncelleme (1 Nisan 2024)

Taşındı Gündem
    28
    6 Oy
    28 İleti
    2k Bakış
    gucarslanG
    @Erhan-2 sorularınız için doğru başlığı kullanmalısınız; https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle?_=1715770365990
  • Kabus Geri mi Dönüyor? Donald Trump'ın 2024 Başkanlık Seçimi Adaylığı

Gündem
    25
    4 Oy
    25 İleti
    1k Bakış
    ayvalik10A
    @miralam bu kadar panik yapmayın açılan tüm davalardan beraat etti mi ki bu kadar panik yapıyorsunuz. Daha mahkemeleri var ki bunlar çok ciddi konulardan açılacak ondan dolayı şimdiden strese girmeyin
  • Trump'tan greencard için bir son dakika açıklaması

Taşındı Gündem
    40
    1 Oy
    40 İleti
    8k Bakış
    asilcenkA
    @highcasenumber Amerika'da başkanın istemesi sadece bir istek olarak kalıyor. Gelişmiş ülkelerde hukuk bir kaç insanın isteğine göre şekillenmez. Kanun geçerlidir ve kanunlar bizde olduğu gibi esnetilemez ve kolayca değiştirilemez. Trump'ın göçmen söylemleri tamamen siyasi, Texasta beyaz amerikalı kiliseyi taradı 20 kişiyi öldürdü, Trump ne dedi; bu zihinsel bir rahatsızlık. Amerikalıların büyük çoğunluğu yeni silah yasası istiyor ama Trump buna karşı niye çünkü silah ve mühimmat satışı çok büyük bir ekonomi Amerikada. Eğer yasayı çıkartıp insanların silah almasını zorlaştırırlar ise şirketler zarar etmeye başlar ve ekonomik etkisi büyük olur, bu yüzden bu katliamı zihinsele bağlar iken 1 radikal islamcı tarafından yapılan katliamı tüm göçmenlere bağlıyor ki siyasi çıkar elde edebilsin. Neyseki amerikalılar, basın ve tabiki kongre üyeleride bunların farkında. Tüm bunardan dolayı bence bu yıl lotoya bir şey olmaz, belki önümüzdeki 5 yılda göçmenlik yasaları değiştirilir ama hemen 3-5 ayda olacak bir şey değil bu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k