[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@Caghan, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Herkese selamlar,
Normal şartlarda 18 Nisan'a biletimiz vardı ve vizemizin bitiş tarihi 28 Nisan. Bildiğiniz üzere corona mevzuları bu seneki çoğu talihliyi etkiledi. Bizde bu süreçte Amerika'ya girmek istemiyoruz çünkü hem otellerin güvenli olmadığını düşünüyoruz hem de kalacak yer bulmak ev kiralamak kimsenin çalışmadığı bir dönemde baya bir zor olacaktır.
Geçen hafta Amerika Konsolosluğu'na bunu ilettik fakat geri dönüş alamadık çünkü konsolosluklarda kapatılmış anladığım kadarıyla. Forumdan okuduğum bilgiler sayesinde sağlık kontrolüne tekrar gidersem ve vize basım ücretini ödersem vizemizin uzatılacağı yönündeydi. Burada aklıma takılan birkaç soru var yardımcı olursanız çok sevinirim. (Konsolosluğa ulaşmam gerektiğini biliyorum fakat kapalı oldukları için sizlerden ön bilgi almak istedim.)
1- Sağlık kontrolüne ne zaman gitmemiz gerekir vizemiz biterse ve biz ülkeye giriş yapamazsak sonrasında yapabiliyor muyuz bu işlemi?
2- Vizemiz uzatılırsa sağlık kontrolü ile bir 6 ay daha mı uzamış olacak yoksa son giriş tarihimiz var mıdır bunun öncesinde?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Evet, konsolosluk size ulasip yeniden saglik raporu almanizi isteyecek, sonra 6 aylik yeni bir vize alacaksiniz.
Siz zaten elinizden geleni yapmissiniz ve konsolosluga ulasmissiniz, ucus durumlari da sizin kontrolunuzde degil, o nedenle konsolosluk sizi magdur etmeyip yeni vize verecektir. Ama cevap almaniz uzun surebilir.
Konsolosluk islemleri durdurdu, yani insanlarin konsolosluga gelmesini istemiyorlar; ama bu, konsolosluk "kapali" demek degil. Hala emaillere cevap vermeleri gerekiyor diye dusunuyorum, fakat calisan sayisi azalmis olabilir, o nedenle cevabi gec alabilirsiniz.
-
@Drywall, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@Caghan Konsolosluk size ikinci vizeyi vermeyebilir de. Vereceği garanti değil. Bence riske atmayın green card şansınızı ve henüz uçuşlar varken gidin derim. Ev bulma konusunda corona olmasaydı da kredi skorunuz olmadigi icin zorluk yasayacaktiniz zaten. İs konusu ise zaten ilk etapta gidenler genelde delivery yapıyor. Delivery işi ise şu an altın cağında. Yani eleman arıyorlar. Işsiz kalmazsınız. Oteller ise inanın en az ev kadar hijyenik. Evimizde olmayan temizlik otelde yapılıyor. Şu an coronadan dolayı da daha çok dikkat ediyorlardır. Bir de madalyonun diğer yüzü var; yanlışım varsa bilenler düzeltsin lutfen; eğer konsolosluk ikinci vize talebinizi kabul ederse bu ikinci vize bir başka talihlinin hakkı olan vizelerden verilecek. Yani eğer yanılmıyorsam vize süresi uzatılmıyor yeni bir vize veriliyor ve bu yeni vize 55.000 vizenin içinden bir vize. Eğer durum benim bildiğim gibiyse farkında olmadan bir başka talihlinin hakkını yemiş olacaksınız. Eğer bu doğruysa hiç etik olmayan bir şey yapmış olacaksınız. Lütfen yanlışım varsa duzeltin. Sakin yanlış anlamayın. Sizi itham altında bırakmak gibi bir niyetim yok. Söylediklerim hepimiz için geçerli olan şeyler.
Konsolosluk vize yenilenmesi konusunda rahat davrandigindan ben KCC'den yeni bir "vize numarasi" istediklerini dusunmuyorum. Sizin onceki vizeniz de iptal ediliyor cunku verilmeden once, ayni vize numarasini kullanabilirler kanimca.
-
Vize görüşmeleri 17 Nisan a kadar durdurulmuş derken 17 Nisan'nın dahil olup olmadığı hakkında bilginiz var mı?
THY nin de seferleri 17 sine kadar durduruldu ve ben yurtdışında olduğumudan 17sindeki randevuma yetişemeyeceğim.
Bu durumda randevunun geçmesini bekleyip yeni bir tarih istemem gerekecek. Forumdan öğrendiğim kadarıyla sadece bu seçeneğim var. -
Umarım herşey düzelir. Ümidimizi kaybetmeyelim.
-
@Orkun-De, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Vize görüşmeleri 17 Nisan a kadar durdurulmuş derken 17 Nisan'nın dahil olup olmadığı hakkında bilginiz var mı?
THY nin de seferleri 17 sine kadar durduruldu ve ben yurtdışında olduğumudan 17sindeki randevuma yetişemeyeceğim.
Bu durumda randevunun geçmesini bekleyip yeni bir tarih istemem gerekecek. Forumdan öğrendiğim kadarıyla sadece bu seçeneğim var.Son tarihi pandemigin yayilma hizi belirleyecek. 17 Nisan'dan sonraki mulakatlarda da ertelemeler olabilir. Su an konsoloslugun tekrar islemlere devam etmesini beklememiz gerekiyor.
-
Daha once 6 aylik vize suresinde giris yapamayip vize suresini uzatan kisiler ve boyle bir konu forumda var mi?
-
@Erkangeziyor, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Daha once 6 aylik vize suresinde giris yapamayip vize suresini uzatan kisiler ve boyle bir konu forumda var mi?
Vize bitmeden konsolosluga haber verip yeni vize alan pek cok kisi oldu. Maalesef bu konuda ayri bir baslik yok.
-
17 nisana kadar konsolosluk mülakatların durması ''mülakat tarihi'' maillerinin de mi durması demek ?
-
@crazycells Eğer İstediğimiz zaman yeniden vize alabiliyorsak stress yapmaya yada plansız hazırlıksız 6 ay içinde gitmeye gerek yok bu süreci 1 sene yada 1.5 seneye yayabiliriz. Hazır olunca gidebiliriz.Doğrumu ?
-
@erdemdmrl Bence kendinizi 17 nisana şartlamayın. Süreç uzarsa hayal kırıklığı yaşarsınız. Mülakat maillerine gelecek olursak konsolosluklar hizmete başlayınca göndermeye başlayacaklar. Zaten halı hazırda mülakat verilmiş olan talihliler var (Nisan ayı için). İlk önce onların görüşmeleri tamamlanacak, sonra sıra bize gelecek.
-
@Semihmete, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells Eğer İstediğimiz zaman yeniden vize alabiliyorsak stress yapmaya yada plansız hazırlıksız 6 ay içinde gitmeye gerek yok bu süreci 1 sene yada 1.5 seneye yayabiliriz. Hazır olunca gidebiliriz.Doğrumu ?
Dogru degil.
Bunu keyfi nedenlerle istediginiz zaman yapamazsiniz. Siz durumunuzu konsolosluga anlatacaksiniz, eger konsolos sizi vizeye uygun bulursa ancak vize alabilirsiniz.
Ayrica DV vizeleri ilgili mali yilin sonuna kadar basilabiliyor. 30 Eylul'den sonra o yila ait DV vizesi basilamiyor, var olan vizeler de yenilenemiyor...
-
@erdemdmrl bu tarihlerde e-mail (mülakat habercisi) alan ülke talihlileri için evet, fakat bizim mülakatlarımızın dağıtımı ayın son günlerinde oluyor, bu ay sonu büyük ihtimalle bizden kimse mayıs ayı için mülakat tarihi alamayabilir, ama salgının gidişatına göre nisan ayının ortalarına doğru mayıs ayı için planlama yapılabilir, en azından biz bu şekilde umuyoruz
-
Burada insanlar gönüllü olarak sabırla yardımcı oluyorlar. Cevap vermek zorunda bile değiller. Kaldı ki herşeye kibarca cevap veriyorlar. Biraz minnet duygusu taşırsak iyi olur...
-
Bu arada bu corona sizce nasıl etkiler bizim durumumuzu. Yani hakkımızı kaybeder miyiz. Özellikle randevu tarihi henüz verilmemiş olanlar
-
@turturine, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Bu arada bu corona sizce nasıl etkiler bizim durumumuzu. Yani hakkımızı kaybeder miyiz. Özellikle randevu tarihi henüz verilmemiş olanlar
vize alirken hasta degilseniz bir sorun yasamazsiniz.
-
Merhabalar, greencard a başvuru yaparken ücret olarak ne ödeniyor ve benim hepatit b hastalığım var kronik olarak bu yüzden ilaç kullanıyorum bu bi engel olur mu ?
-
@vedatelalmis ücretsiz başvuruluyor
-
Bu hayatta en değerli şey zaman arkadaşlar , @Muhtaradana da bizim gibi 2020 talihlisi ve bu süreci yakından takip ederek ve araştırarak bu kadar bilgiye erişti ve forumda sorulan neredeyse her soruya yanıt veriyor kaynak gösteriyor. Herkese koşulsuz yardım ediyor. Aynı şekilde @crazycells te her konuda bilgisi olan gerçekten çok değerli insanlar ve forumda sürekli aktifler. Forumdaki ilk soruma bile çok hızlı yanıt gelmişti. Ve forumda deneyimlerini paylaşan bilgi veren insanlara, başta crazycells , muhtaradana olmak üzere özenleri ve zamanları için çok teşekkürler. Sağlıklı günler diliyorum
-
@Muhtaradana Teşekkürler 👋🏻
-
@Semihmete Araştırıp buraya yazma kararı aldığım için böyle bir soru sordum. Bilginiz olmadığı konularda lütfen beni ve ya başkasını yanlış yönlendirmeyiniz. Söylediğiniz gibi "Bu kadar basit" bir konu değil insani sebeplerden dolayı bir erteleme isteyeceğiz. Bunun pek çok örneğide mevcut.
@Semihmete, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@Caghan Vize kalırsa Eylül ayında yeni vize verebilirler vermeyedebilirler! . Vize süresi uzatmak diye birşey olmaz.Hiçbir vize isteyen yabancı bir ülke vize süresini uzatma diye bir işlem uygulamıyor yapılan şey tekrar vize başvurusu olur konsolosluk sizi yeniden değerlendirir vize verir veya vermez bu kadar basit! Vize denilen şey pasaporta yapıştırılan barkodlu kağıttır! Onun üzerinde giriş çıkış zamanı zaten yazıyor, o süre içerisinde girersin ve çıkarsın bu kadar basit.Kendinizi kandırmayın.Şimdiye kadar green card vizesi alıpta süresini uzatan örnek varmı ?? Bi araştırın ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum