Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Daha once 6 aylik vize suresinde giris yapamayip vize suresini uzatan kisiler ve boyle bir konu forumda var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erkangeziyor, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Daha once 6 aylik vize suresinde giris yapamayip vize suresini uzatan kisiler ve boyle bir konu forumda var mi?

    Vize bitmeden konsolosluga haber verip yeni vize alan pek cok kisi oldu. Maalesef bu konuda ayri bir baslik yok.


  • 17 nisana kadar konsolosluk mülakatların durması ''mülakat tarihi'' maillerinin de mi durması demek ?


  • @crazycells Eğer İstediğimiz zaman yeniden vize alabiliyorsak stress yapmaya yada plansız hazırlıksız 6 ay içinde gitmeye gerek yok bu süreci 1 sene yada 1.5 seneye yayabiliriz. Hazır olunca gidebiliriz.Doğrumu ?


  • @erdemdmrl Bence kendinizi 17 nisana şartlamayın. Süreç uzarsa hayal kırıklığı yaşarsınız. Mülakat maillerine gelecek olursak konsolosluklar hizmete başlayınca göndermeye başlayacaklar. Zaten halı hazırda mülakat verilmiş olan talihliler var (Nisan ayı için). İlk önce onların görüşmeleri tamamlanacak, sonra sıra bize gelecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Eğer İstediğimiz zaman yeniden vize alabiliyorsak stress yapmaya yada plansız hazırlıksız 6 ay içinde gitmeye gerek yok bu süreci 1 sene yada 1.5 seneye yayabiliriz. Hazır olunca gidebiliriz.Doğrumu ?

    Dogru degil.

    Bunu keyfi nedenlerle istediginiz zaman yapamazsiniz. Siz durumunuzu konsolosluga anlatacaksiniz, eger konsolos sizi vizeye uygun bulursa ancak vize alabilirsiniz.

    Ayrica DV vizeleri ilgili mali yilin sonuna kadar basilabiliyor. 30 Eylul'den sonra o yila ait DV vizesi basilamiyor, var olan vizeler de yenilenemiyor...


  • @erdemdmrl bu tarihlerde e-mail (mülakat habercisi) alan ülke talihlileri için evet, fakat bizim mülakatlarımızın dağıtımı ayın son günlerinde oluyor, bu ay sonu büyük ihtimalle bizden kimse mayıs ayı için mülakat tarihi alamayabilir, ama salgının gidişatına göre nisan ayının ortalarına doğru mayıs ayı için planlama yapılabilir, en azından biz bu şekilde umuyoruz


  • Burada insanlar gönüllü olarak sabırla yardımcı oluyorlar. Cevap vermek zorunda bile değiller. Kaldı ki herşeye kibarca cevap veriyorlar. Biraz minnet duygusu taşırsak iyi olur...


  • Bu arada bu corona sizce nasıl etkiler bizim durumumuzu. Yani hakkımızı kaybeder miyiz. Özellikle randevu tarihi henüz verilmemiş olanlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turturine, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Bu arada bu corona sizce nasıl etkiler bizim durumumuzu. Yani hakkımızı kaybeder miyiz. Özellikle randevu tarihi henüz verilmemiş olanlar

    vize alirken hasta degilseniz bir sorun yasamazsiniz.


  • Merhabalar, greencard a başvuru yaparken ücret olarak ne ödeniyor ve benim hepatit b hastalığım var kronik olarak bu yüzden ilaç kullanıyorum bu bi engel olur mu ?


  • @vedatelalmis ücretsiz başvuruluyor


  • Bu hayatta en değerli şey zaman arkadaşlar , @Muhtaradana da bizim gibi 2020 talihlisi ve bu süreci yakından takip ederek ve araştırarak bu kadar bilgiye erişti ve forumda sorulan neredeyse her soruya yanıt veriyor kaynak gösteriyor. Herkese koşulsuz yardım ediyor. Aynı şekilde @crazycells te her konuda bilgisi olan gerçekten çok değerli insanlar ve forumda sürekli aktifler. Forumdaki ilk soruma bile çok hızlı yanıt gelmişti. Ve forumda deneyimlerini paylaşan bilgi veren insanlara, başta crazycells , muhtaradana olmak üzere özenleri ve zamanları için çok teşekkürler. Sağlıklı günler diliyorum


  • @Muhtaradana Teşekkürler 👋🏻


  • @Semihmete Araştırıp buraya yazma kararı aldığım için böyle bir soru sordum. Bilginiz olmadığı konularda lütfen beni ve ya başkasını yanlış yönlendirmeyiniz. Söylediğiniz gibi "Bu kadar basit" bir konu değil insani sebeplerden dolayı bir erteleme isteyeceğiz. Bunun pek çok örneğide mevcut.

    @Semihmete, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Caghan Vize kalırsa Eylül ayında yeni vize verebilirler vermeyedebilirler! . Vize süresi uzatmak diye birşey olmaz.Hiçbir vize isteyen yabancı bir ülke vize süresini uzatma diye bir işlem uygulamıyor yapılan şey tekrar vize başvurusu olur konsolosluk sizi yeniden değerlendirir vize verir veya vermez bu kadar basit! Vize denilen şey pasaporta yapıştırılan barkodlu kağıttır! Onun üzerinde giriş çıkış zamanı zaten yazıyor, o süre içerisinde girersin ve çıkarsın bu kadar basit.Kendinizi kandırmayın.Şimdiye kadar green card vizesi alıpta süresini uzatan örnek varmı ?? Bi araştırın ?


  • @Drywall, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Caghan Konsolosluk size ikinci vizeyi vermeyebilir de. Vereceği garanti değil. Bence riske atmayın green card şansınızı ve henüz uçuşlar varken gidin derim. Ev bulma konusunda corona olmasaydı da kredi skorunuz olmadigi icin zorluk yasayacaktiniz zaten. İs konusu ise zaten ilk etapta gidenler genelde delivery yapıyor. Delivery işi ise şu an altın cağında. Yani eleman arıyorlar. Işsiz kalmazsınız. Oteller ise inanın en az ev kadar hijyenik. Evimizde olmayan temizlik otelde yapılıyor. Şu an coronadan dolayı da daha çok dikkat ediyorlardır. Bir de madalyonun diğer yüzü var; yanlışım varsa bilenler düzeltsin lutfen; eğer konsolosluk ikinci vize talebinizi kabul ederse bu ikinci vize bir başka talihlinin hakkı olan vizelerden verilecek. Yani eğer yanılmıyorsam vize süresi uzatılmıyor yeni bir vize veriliyor ve bu yeni vize 55.000 vizenin içinden bir vize. Eğer durum benim bildiğim gibiyse farkında olmadan bir başka talihlinin hakkını yemiş olacaksınız. Eğer bu doğruysa hiç etik olmayan bir şey yapmış olacaksınız. Lütfen yanlışım varsa duzeltin. Sakin yanlış anlamayın. Sizi itham altında bırakmak gibi bir niyetim yok. Söylediklerim hepimiz için geçerli olan şeyler.

    @Drywall Ben süreci sonuna kadar tamamlamışken kimse bizim başkasının hakkını yediğimizi söylemeyez. Hala gitmeyi planlıyorum ki buraya yazıyorum :). Amerika'nın corona durumu takip ediyorsunuzdur. Risk seviyesi bugün itibariyle 4'e çıkartılmış bir ülkeden bahsediyoruz.


  • @Muhtaradana İyi akşamlar. Açıklayıcı mailiniz için çok teşekkür ederim benim için çok yararı olacak bilgiler.

    @crazycells Tekrar merhaba, evet elimizden geleni yaptık gerçekten, 3. maili atmayı düşünüyoruz şu an herhangi bir vize probleminde ulaşmaya çalıştığımızı göstermek için elimizde en azından belgelerimiz olsun... Umarım en yakın zaman da dönüş alırız vize tarihimizin bitmesine az kaldığı için biraz kuşkulandık ve bize vizemiz bitene kadar dönmeyecekler gibi gözüküyor... Cevabınız için çok teşekkürler.


  • @Caghan, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhtaradana İyi akşamlar. Açıklayıcı mailiniz için çok teşekkür ederim benim için çok yararı olacak bilgiler.

    @crazycells Tekrar merhaba, evet elimizden geleni yaptık gerçekten, 3. maili atmayı düşünüyoruz şu an herhangi bir vize probleminde ulaşmaya çalıştığımızı göstermek için elimizde en azından belgelerimiz olsun... Umarım en yakın zaman da dönüş alırız vize tarihimizin bitmesine az kaldığı için biraz kuşkulandık ve bize vizemiz bitene kadar dönmeyecekler gibi gözüküyor... Cevabınız için çok teşekkürler.

    Sanırım 1 ayınız kalmıs. Ne yapmayı dusunuyorsunuz bi karar verdiniz mi?


  • 38 binler için sıra gelme olasılıgı yüzde kaç size göre hiç umudum kalmadı


  • @runtothehills KCC çalışıyor, en son 33500 evrak onay e-maili aldı sanırım, bu dönemde Covid-19 un etkisi bir şekilde kırılır, konsolosluklarda çalışmaya başlarsa çok uzak olmayan bir tarihte bültende numaranız aktif olacaktır, umutlu olalım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum