[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@myxo11, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhabalar
1 Nisan'da green card surecimi tamamlam icin vize evraklari amerikaya goturmem gerekiyordu. Ancak bu olaganustu durumdan goturemeyecegim. Vizem 22 Mayis son. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Turkiye konsoloslugu disinda bu sorunu e mail olarak atabilecegim herhangi bir yer var mi ? Kentucky disinda. Tesekkur ederim.
Herkese saglikli gunler
Vizenizin bitmesine 2 aylik bir sure var, eger bu surede gidemezseniz 22 Mayis'tan 3-4 hafta once Turkiye'deki ABD konsolosluguna yazmaniz yeterli olur, sizi yonlendirirler.
-
18mart - 3 nisan arasındaki mülakatları ne yapacaklar bir fikri olan var mı?
Tüm mülakatları mı kaydıracaklar -
@Mert-Güngör Konsolosluklar açıldıktan sonra kaldığı yerden devam eder.
-
Sevgili forumdaşlar mülakat tarihi verilmemesine ve mülakatlara ara verilmesine çok ama çok basit bir yaklaşım öneriyorum. Şuan bütün dünya virüs salgını ile uğraşıyor ve herkesin hayatı tehlikede. Böyle bir süreçte tabii ki bu tarz işlemlere ara verilecek. Her şey kontrol altına alındığında ise kaldıkları yerden devam edeceklerdir işlemlere. Tabiri caizse herşey dondu ve çözülüp kaldığı yerden devam edecek.
-
Lütfen ilk önce içinde bulunduğunuz durumu kabullenin. İnsanlar durumu kabullenmedikleri için veya kabullenmek istemedikleri için akıllarına gelen bütün ihtimalleri buradan soruyorlar. Şu an ortada büyük bir kriz var ve yönetilmesi gerekiyor. Zaten kendi hayatında bu krizi yönetemiyorsan okyanusları aşmaya çalışma ki derede doğrulmayasın... (Yorumum hiç kimseyi hedef almamıştır. Muhattap düşünceler umarım idrak ederler)
-
@salih2825 gayet ortaya konuşulmuş evet kesinlikle üstüme alınmadım 👍🏻👏🏻
-
@crazycells Nasıl ulaşacağız mail adresleri var mı? Ben bulamadım.
-
@erkcet hangi kurumun e-mail adresini istiyorsunuz?
-
Herkese selamlar,
Normal şartlarda 18 Nisan'a biletimiz vardı ve vizemizin bitiş tarihi 28 Nisan. Bildiğiniz üzere corona mevzuları bu seneki çoğu talihliyi etkiledi. Bizde bu süreçte Amerika'ya girmek istemiyoruz çünkü hem otellerin güvenli olmadığını düşünüyoruz hem de kalacak yer bulmak ev kiralamak kimsenin çalışmadığı bir dönemde baya bir zor olacaktır.
Geçen hafta Amerika Konsolosluğu'na bunu ilettik fakat geri dönüş alamadık çünkü konsolosluklarda kapatılmış anladığım kadarıyla. Forumdan okuduğum bilgiler sayesinde sağlık kontrolüne tekrar gidersem ve vize basım ücretini ödersem vizemizin uzatılacağı yönündeydi. Burada aklıma takılan birkaç soru var yardımcı olursanız çok sevinirim. (Konsolosluğa ulaşmam gerektiğini biliyorum fakat kapalı oldukları için sizlerden ön bilgi almak istedim.)
1- Sağlık kontrolüne ne zaman gitmemiz gerekir vizemiz biterse ve biz ülkeye giriş yapamazsak sonrasında yapabiliyor muyuz bu işlemi?
2- Vizemiz uzatılırsa sağlık kontrolü ile bir 6 ay daha mı uzamış olacak yoksa son giriş tarihimiz var mıdır bunun öncesinde?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-
@Caghan, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Sağlık kontrolüne ne zaman gitmemiz gerekir vizemiz biterse ve biz ülkeye giriş yapamazsak sonrasında yapabiliyor muyuz bu işlemi?
Merhaba, birisi sormuş bu şekilde. gitmeyecekseniz vizenin 6 ay olmasından dolayı son 1 ay önce bildirmeniz gerekiyor demişler. Bununla ilgili gelen maili arkadaş paylaşmıştı.
-
@Muhtaradana sence neyi istiyor olabilirim? Bir onceki konuda konusulan konu bu! Vizenizin bitmesine 2 aylik bir sure var, eger bu surede gidemezseniz 22 Mayis'tan 3-4 hafta once Turkiye'deki ABD konsolosluguna yazmaniz yeterli olur, sizi yonlendirirler.
-
@Caghan Vize kalırsa Eylül ayında yeni vize verebilirler vermeyedebilirler! . Vize süresi uzatmak diye birşey olmaz.Hiçbir vize isteyen yabancı bir ülke vize süresini uzatma diye bir işlem uygulamıyor yapılan şey tekrar vize başvurusu olur konsolosluk sizi yeniden değerlendirir vize verir veya vermez bu kadar basit! Vize denilen şey pasaporta yapıştırılan barkodlu kağıttır! Onun üzerinde giriş çıkış zamanı zaten yazıyor, o süre içerisinde girersin ve çıkarsın bu kadar basit.Kendinizi kandırmayın.Şimdiye kadar green card vizesi alıpta süresini uzatan örnek varmı ?? Bi araştırın ?
-
@Caghan Konsolosluk size ikinci vizeyi vermeyebilir de. Vereceği garanti değil. Bence riske atmayın green card şansınızı ve henüz uçuşlar varken gidin derim. Ev bulma konusunda corona olmasaydı da kredi skorunuz olmadigi icin zorluk yasayacaktiniz zaten. İs konusu ise zaten ilk etapta gidenler genelde delivery yapıyor. Delivery işi ise şu an altın cağında. Yani eleman arıyorlar. Işsiz kalmazsınız. Oteller ise inanın en az ev kadar hijyenik. Evimizde olmayan temizlik otelde yapılıyor. Şu an coronadan dolayı da daha çok dikkat ediyorlardır. Bir de madalyonun diğer yüzü var; yanlışım varsa bilenler düzeltsin lutfen; eğer konsolosluk ikinci vize talebinizi kabul ederse bu ikinci vize bir başka talihlinin hakkı olan vizelerden verilecek. Yani eğer yanılmıyorsam vize süresi uzatılmıyor yeni bir vize veriliyor ve bu yeni vize 55.000 vizenin içinden bir vize. Eğer durum benim bildiğim gibiyse farkında olmadan bir başka talihlinin hakkını yemiş olacaksınız. Eğer bu doğruysa hiç etik olmayan bir şey yapmış olacaksınız. Lütfen yanlışım varsa duzeltin. Sakin yanlış anlamayın. Sizi itham altında bırakmak gibi bir niyetim yok. Söylediklerim hepimiz için geçerli olan şeyler.
-
@erkcet, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@Muhtaradana sence neyi istiyor olabilirim? Bir onceki konuda konusulan konu bu! Vizenizin bitmesine 2 aylik bir sure var, eger bu surede gidemezseniz 22 Mayis'tan 3-4 hafta once Turkiye'deki ABD konsolosluguna yazmaniz yeterli olur, sizi yonlendirirler.
Sayın Erkcet bir yıl kadar önce forumdan yardım isterken ki tavrınla şu an ki uslubunu bir karşılaştırmanı tavsiye ederim. Burada hiç bir karşılık beklemeden bir birine yardımcı olan insanlara yanıt verirken yüklem ünlem ve tümleçlere biraz daha özen göstermek gerek hele ki bu arkadaşlarımız Muhtaradana veya crayzcell gibi ellerinden geleni ardına koymayan arkadaşlarsa biraz daha fazla dikkatli olmak gerek.
-
@erkcet, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@Muhtaradana sence neyi istiyor olabilirim? Bir onceki konuda konusulan konu bu! Vizenizin bitmesine 2 aylik bir sure var, eger bu surede gidemezseniz 22 Mayis'tan 3-4 hafta once Turkiye'deki ABD konsolosluguna yazmaniz yeterli olur, sizi yonlendirirler.
Lütfen burada bizlere yardımcı olamak için ellerinden gelen insanlara daha saygılı olalım. Size cevap verme zorunluluğu bile yokken size cevap vermiş olması bile sizin icin bir lütuf aslında. Kaldı ki; paranızla tuttuğunuz avukata bile bu şekilde soramazsınız. Çocuğunuza bile bu şekilde davranamazsınız. Burada bizlerin gönlünde özel bir yeri olan sayin @Muhtaradana kardeşimize yaptığınız bu davranışınızı bir kez daha düşünmeye ve ozurdilemeye davet ediyorum sizi. Eminim ki sizde böyle kaba ve cahil biri değilsinizdir. Eğer hatanız dolayısıyla özür dilerseniz bir anlık boslugunuza geldiğini varsayar mazur görülebilirsiniz. @Muhtaradana arkadaşımız gönlü geniş bir kardeşimizdir.
-
@Drywall Kesinlikle. Burası avukatlık bürosu değil. Ona bile böyle davranamazsınız. Lütfen kıymet bilelim
-
Sayın @ilhanucarus Sizin yazdığınızı beğenmekle kalmayıp yorumda eklemek istedim.Amerikadan avukata basit bir soru sormama rağmen kredi kartı bilgini ver skype yapalım dedi.Aynı soruyu eksik olmasın sayın @Muhtaradana bırakın saatleri dakikalar içinde cevapladı kendisinin emeği foruma çook büyük
-
@takvimcas Burası bir sivil toplum kuruluşu gibi samimi ve gönüllü insanlardan kurulmuş bir yer .Sayın @crazycells ve @Muhtaradana da herkese verebileceği en iyi desteği veriyor. Bunun kıymetini anca buradan bir şekilde atılırsak anlayabiliriz. Ben kendi adıma katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum. İyiki varsınız forumdaşlar 🙏🏻
-
Aynen öyle arkadaşlar @crazycells ve @Muhtaradana beyin verdiği bilgiler ve samimiyeti dünyanın hiçbir yerinde hiçbir parayla elde edemeyiz. Bu tutumu sergileyen arkadaşların forumumuza zarar vermesine müsade edemeyiz. Saygılar...
-
@Semihmete bu konu tam olarak net değil, yani evet vize uzatılmıyor o kısım doğru ama vize kalırsa kısmı net değil
Bu konuda net bilgi yok, hem sizin dediğiniz gibi düşünenler yani "basılacak vizenin yeni bir vize kotasından kullanılır" diye düşünenler birde "zaten vize verilmiş vize yenilemesinde eski kullanılmış kotadan vize verilir kalan kotadan vize kullanılmaz " diye düşünenler var
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum