Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba. Abd vatandaşı bebeğimiz için Türkiye'de oturum iznine başvurduk. Fakat doğum belgesinde apostil onayı olmadığı için evrakın işleme alınamayacağını öğrendik. Konsolosluk sitesinde de sadece eyalet ofislerinde yapıldığını okudum. Daha önce bu konuda sıkıntı yaşayan ve çözen oldu mu? Abd'de tanıdığımız birine posta ile göndersek doğum belgesine, anne-baba olmadan apostil şerhi alabilir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caner92, içinde söyledi: Doğum belgesi apostil onayı hakkında

    Merhaba. Abd vatandaşı bebeğimiz için Türkiye'de oturum iznine başvurduk. Fakat doğum belgesinde apostil onayı olmadığı için evrakın işleme alınamayacağını öğrendik. Konsolosluk sitesinde de sadece eyalet ofislerinde yapıldığını okudum. Daha önce bu konuda sıkıntı yaşayan ve çözen oldu mu? Abd'de tanıdığımız birine posta ile göndersek doğum belgesine, anne-baba olmadan apostil şerhi alabilir mi?

    apostil onayı olmadan isleme alinmayacagini nereden ogrendiniz acaba? Belki daha toleransli davraniyorlardir...

    Bir de ABD konsoloslugu'nda ABD vatandaslari icin noter hizmeti veriliyor, belki bunu kullanmaniz yeterli olur.


  • @crazycells randevu aldığımız göç idaresine gittim orda apostil gerekli dediler. Konsolosluktan çeviri yapılmış doğum belgelerini apostilsiz kabul ediyorlar fakat georgia da konsolosluk olmadığı için biz yaptıramamıştık. Burada yeminli tercümandan çeviri ve noter onayı yaptırmıştım. Bu şekilde kabul olmayacağını apostil gerektiğini söylediler. dün mesaj yazdım konsolosluğa, randevu alarak noter hizmeti almam gerektiğini söylediler. O şekilde çözeceğiz. Teşekkürler yanıt için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caner92, içinde söyledi: Doğum belgesi apostil onayı hakkında

    @crazycells randevu aldığımız göç idaresine gittim orda apostil gerekli dediler. Konsolosluktan çeviri yapılmış doğum belgelerini apostilsiz kabul ediyorlar fakat georgia da konsolosluk olmadığı için biz yaptıramamıştık. Burada yeminli tercümandan çeviri ve noter onayı yaptırmıştım. Bu şekilde kabul olmayacağını apostil gerektiğini söylediler. dün mesaj yazdım konsolosluğa, randevu alarak noter hizmeti almam gerektiğini söylediler. O şekilde çözeceğiz. Teşekkürler yanıt için.

    Bir cozum yolu bulmus olmaniza sevindim, lutfen sonrasinda deneyimlerinizi foruma da aktarin... Sonrasinda eminim baskalarina da yardimci olur...


  • @caner92 Yeminli tercüman ve noter onaylı belgenizi konsolosluğa götürüp,belgenin doğruluğu ve o ülkenin ilgili kurumlarınca verildiğine dair bir not yazdırıp imzalatıp mühürletiyorsunuz.Daha sonra genellikle konsolosluğun olduğu ilçenin kaymakamlığına giderek apostil yaptırıyorsunuz.Kaymakamlıklarda konsoloslukta imza yetkisi olan kişilerin listesi ve imza sirküleri var işleyişi biliyorlar.Ben ailemle ilgili belgeleri başka bir ülke konsolosluğunda ve kaymakamlıkta bu şekilde onaylatıp Göç İdaresinde daha önce defalarca başvurup apostil olmadığı için kabul bile ettiremediğim dosyamı sonuçlandırdım.


  • @crazycells paylaşırım tabiki. Doğumdan önce bu konu hakkında bilgi göremedim bayagı araştırma yapmama rağmen. haftaya çarşamba randevu aldım. çıkışta yine paylaşırım deneyimi.

    @DonTurcos sizede teşekkür ederim paylaşımınız için.


  • bugün konsolosluk tarafından arandım ve yarınki randevumun iptal olduğunu bildirdiler. oturum izni ve sigorta işlemleri için bu işlemi yaptırmamız gerekiyordu. simdi sıkıntı yaşayacağız. ne zaman açılacak bakalım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum