[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@softwareengineer çok teşekkürler daha önce çözdük o sorunu burdaki ilgili arkadaşlar sayesinde👏👍🤲
-
Arkadaşlar, 2020 Green Card talihlisi kapsamında, UNGANLAR sağlık randevusunu almak için doldurduğumuz formda türe, Diversity, case number da, 2020EU00014... olan numara mı girilmelidir?
-
@TURKEYANDUSA https://yesilkartforum.com/forum/post/116358 buraya bakabilirsiniz
-
Merhaba arkadaşlar,
ds260 doldururken beyan ettiğim bilgilerimle şu andaki bazı bilgilerim arasında bazı farklar oluştu. Daha henüz evrak onay emaili de almadım. Bu bilgileri değiştirmek/düzeltmek için ds260 formunu açırmama gerek var mı, yoksa KCC'ye mail atarak onların değiştirmesini mi rica etmem daha doğru olur? Değiştirmek istediğim bilgiler ve mevcuttaki cevaplar şu şekilde:
- BÖLÜM: PERSONAL, ADDRESS AND PHONE INFORMATION
- Work Phone Number: (Şirkette kullanmak için benim üzerime kayıtlı olan diğer numarayı yazmıştım. Şimdi ise yeni işyerimin numarasını yazmak istiyorum)
- Email Address: Evet, bu da değişti.
- Permanent Address:
Name of person currently living at address: Değişti
U.S. Address: Başta New York'taki arkadaşımın adresini yazmıştım, fakat şimdi Virginia'ya gitmeye karar verdim, yani değişti. Tabi buna bağlı olarak: - Is this address where you want your Permanent Residence Card (Green Card) mailed: Değişti
- BÖLÜM: WORK/EDUCATION/TRANINING INFORMATION
- Primary Occupation: BUSINESS (Şu anda maaşlı çalıştığım işteki pozisyonumu yazmak istiyorum)
- Present Employer or School Name: (Kendi şirketimin adını yazmıştım, şirketim halen aktif fakat artık hiç iş yapmadığı için 2 ay önce maaşlı bir işe girdim)
- Address, vs : (Şirketimin adresi, şehir, posta kodu vs.)
- Do you have any other occupations: NO (Bunu YES ile değiştirip şu anda maaşlı çalıştığım işteki pozisyonumu yazmak istiyorum)
- In which occupation do you intend to work in the U.S.? : BUSINESS (Buna da şu anda maaşlı çalıştığım işteki pozisyonumu yazmak istiyorum)
Sanırım bu değişikliğin mülakat tarinine bir etkisi yok. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
-
@turcouz senin hayatın değişmiş ki hemen açtır çünkü iletişim bilgileri değişmiş mail atsalar bile kullanmıyorsan oraya gider
-
@ayvalik10 Çok teşekkürler, aynen bayağı bir değişiklik oldu. Mülakat tarihi etkilenmez değil mi bundan?
-
@bolatmali bizim biraz kafamız karıştı. Evrak onayı durdu, martta açıklanacak bültenin son açıklanma gününe kadar evrsk onay maili alanların martta açıklanacak bültene dahil olma şansları var mı sizce? Daha önce nasıldı araştırdım ama bir düzene rastlamadım. Bu konuda görüşünüzü paylaşmanız mümkün mü?
-
@turcouz hayır etkilemez
-
@cato, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@bolatmali bizim biraz kafamız karıştı. Evrak onayı durdu, martta açıklanacak bültenin son açıklanma gününe kadar evrsk onay maili alanların martta açıklanacak bültene dahil olma şansları var mı sizce? Daha önce nasıldı araştırdım ama bir düzene rastlamadım. Bu konuda görüşünüzü paylaşmanız mümkün mü?
Daha önce ki düzene göre şubat ayının son gününe kadar evrak onay maili alanların mart bülteninde mülakata girmesi gerekliydi.
Önceden mülakatlar ayın ilk haftası olurken artık ayın ortasıda olabiliyor. Mülakat maili de mülakattan 30 gün öncesinden atılıyor. Bu durumuda baz alırsak artık alışıldığı gibi mülakat mailleri mart ayının son haftasında değilde nisan ayının ortasında da gelebilir gözüküyor.
Biraz karmaşık bir durum ama herkese sıra gelecek. Kcc ve konsolosluğun bütün dosyaları yetiştirmek için elinden geleni yaptığı kanısındayım. Beklemesi biraz sancılı fakat geç olsun güç olmasın diyelim :)
Bol Şans :) -
@bolatmali teşekkürler yorum için aynı durum evrak onayı için de düşünülebilir sanırm.
-
excelde durumumu güncelleyecektim fakat tüm bilgilerim silinmiş. birileri bilincli olarak mı yapıyor acaba? cünkü 12k da daha fazla kişi oldugunu hatırlıyorum 8 kişi kalmıs.
-
@cato hayır bu şekilde ilerlemiyor (en azından bugüne kadar işleyiş aşağıdaki şekilde)
Mülakat tarihi almak için
- Martın 3 üne kadar evrak onayı alan talihliler
Mayıs ayında mülakata girebilir
Örnek vermek gerekirse
Case Eu13 bin olup bir sebeple evrak onayı 3 mart tarihinde almış olanların mülakatı mayıs ayına planlanır
Cut-off sayısı hakkında tahminde bulunmak için
- Şubat ayının son günene kadar evrak onayı alanlar ise Mart 15 inden sonra açıklanacak Nisan bülteninde cut-off içerisinde olur, mayıs ayındada mülakata girer
Örnek
Şubat ayı son gününe kadar en yüksek case Eu24934 evrak onayı almışsa Nisan bülteninde mayıs ayı için cut-off Eu 25000 bin açıklanabilir diyebilirizNot:15 marttan sonra açıklanacak Nisan bülteninin içinde mayıs ayıyla ilgili bilgiler olur, aslında hep kafaları karıştıran bültenine yayınlanma tarihi
- Martın 3 üne kadar evrak onayı alan talihliler
-
@Muhtaradana teşekkürler cevap için. O zaman bu durumda cut off maksimum 25.000 olacak gibi. Çünkü bildiğimiz kadarıyla 24900 üstü evrak onayı alan yok sanki
-
@cato Belki 30 bin açıklarlar😊
-
@Muhtaradana merhaba. Ben excelde kendimi göremedim ve nasıl ekleyeceğim kendimi?
-
@Muhtaradana 25 k üstü gelmesiğğ için, mart da açıklanacak bülten için max rakam 25k olabilir mi anlamalıyız?
-
arkadaşlar birkaç sorum var.
- mülakat sonrası vize onaylanınca bu vize sabit 1 yıllık mı? mülakat sonrasından mı başlıyor 1 yıl? yoksa daha az olma ihtimali var mı vizenin?
- birkez re entry permit aldıktan sonra 2 sene sonra tekrar re entry permit almak riskli mi yoksa bir problem yok mu?
- benim kafamda genel olarak vizeyi aldıktan sonra (şayet alırsam tabi) 6 içinde ABD ye gitmek, GC işlemlerine başlamak ve aynı zamanda re entry ye de başvurmak var.
3a) GC ve re entry işlemlerine başladıktan sonra henüz belgeler gelmeden TR ye geri dönebilir miyim?
3b) Re entry permit ayrı bir belge mi yoksa pasaport ya da GC üzerine işlenen bir belge mi? Yoksa dijital bir bilgi mi?
3c) GC nin TRye verdiğimiz bir adresten postalanabileceğini öğrendim. RE entry permit de ayrı bir belgeyse bu da postalanabilir mi TRye
3d) GC çıkartma ve şayet aynı anda oluyorsa Re entry permit işlemleri toplamda ne kadar sürer. Yani ABD de ne kadar kalmam gerekir bu 2sini halletmem için. (işlemleri başlatmak için yani. belgeleri TRden almayı düşünüyprım çünkü)
birçok soru oldu ama bu cevaplar benim önümüm görmem baya bir sağlayacak. ona göre planlama yapıp işten izin alacağım.
çok teşekkürler -
@Gezgin-Paksoy 1. Mulakat sonrasi verilen vize, saglik raporunuzun tarihinden itibaren 6 ay gecerli olacak.
Re-entry permit ile ilgili sorularinizi su konuyu okuduktan sonra oradan sorabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi
-
@aaktas29 bilgileri not aldım eklemeyi biz yapalım olurmu
-
@cato yani bu şekilde bir tahminde bulunabilirim, ama en son kararı yine kcc dos ve konsolosluklar birlikte verecektir
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum