Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Sabitlendi İş Alanları ve Meslekler
514 169 82.9k 213

  • @Emre-Dilekçi, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

    @yalta ne açıdan biraz açabilir misiniz? İngilizcesi iyi olan bir talihli yeşil kartına ve ssn'ye sahip olduktan sonra herhangi bir işte çalışmaya başlayamaz mı? Yani işverenlerde mi bir önyargı oluyor ülkeye yeni giriş yapmış birisine karşı, ya da alışma sürecinden kaynaklı mı söylüyorsunuz bunu?

    Hayır, burada kast edilen yeni geldiği için elinde GC ve SSN kartları henüz olmayan, sadece pasaportla veya daha önceden başka bir vizeyle aldığı kısıtlı SSN ile işe girmeye çalışanların zorlukla karşılaşabileceği. Kartlar elinize geçtikten sonra böyle sorun kalmamış olur.


  • @knnrn teşekkürler, ben yanlış anlamışım.


  • Teşekkürler @knnrn tam olarak anlatmaya çalıştığım buydu. 👍🏻


  • @Alper-Kocatepe, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

    Konuyu baştan sona okudum, çok faydalı ve ümit verici paylaşımlar var gerçekten. Aslında iş aramak zor bir süreç olsa da burayı okudukça insanın iş arayası geliyor :)

    Şu konuda bilgi veren olursa sevinirim;
    Benim SSN numaram var, göçmenlik vizesini alıp USA'e giriş yaptıktan sonra green card elime ulaşmadan da resmi olarak çalışma iznine sahip oluyor muyum? Yoksa resmi çalışma iznim green card elime geçtiğinde mi başlıyor?

    Giris yaptiginizda calisma iznine sahip oluyorsunuz. Ben giris yaptiktan 3 hafta sonra ise basladigimda henuz elimde Greencardim yoktu. Ise giris islemleri icin israrla karti gormek istediler, ben de israrla pasaporttaki bu vize ile calisma iznine sahip oldugumu ifade edince kendi ellerindeki dosyalari kurcalayip benim soyledigim sekilde oldugunu onayladilar ve ise alimi yaptilar.

    Bilgileri olmayabiliyor, daha once boyle bir durumla karsilasmamis olabiliyorlar.


  • @gallifrey @yalta @Ryback Tam olarak aradığım cevaplar bunlardı teşekkürler. Yani pasaporttaki vize ile aslında resmi olarak çalışma iznimiz oluyor ama firmalar GC görmeden işe almaktan çekiniyor veya vizenin yeterli olduğunu bilmiyorlar. Seattle'daki arkadaşım da "Geldiğinde ilk yapacağın iş ehliyet almak olsun, ehliyet ve SSN en önemli şeyler" demişti. USA ehliyetinde oturduğunuz adres de teyit edildiği için iş verene bir güven veriyor anladığım kadarıyla.


  • @Alper-Kocatepe, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

    @gallifrey @yalta @Ryback Tam olarak aradığım cevaplar bunlardı teşekkürler. Yani pasaporttaki vize ile aslında resmi olarak çalışma iznimiz oluyor ama firmalar GC görmeden işe almaktan çekiniyor veya vizenin yeterli olduğunu bilmiyorlar. Seattle'daki arkadaşım da "Geldiğinde ilk yapacağın iş ehliyet almak olsun, ehliyet ve SSN en önemli şeyler" demişti. USA ehliyetinde oturduğunuz adres de teyit edildiği için iş verene bir güven veriyor anladığım kadarıyla.

    Gecen gun is yerinde elemanlar ile muhabbet ederken Meksikali bir arkadas downtown da 25$ a SSN alabilirsin demisti :) Bir kisinin kacak olarak calismasi suc oldugu gibi bu kisiyi calistirmak da suc. Is verenler de kendilerini korumak istiyor dogal olarak, tabii buna hic bakmayan yerler de bulunabilir (restorant mutfaklari gibi) Sahte SSN bulunabildigi gibi ehliyet, pasaport, kimlik herseyi ayarliyor adamlar :) Bulasmamak lazim tabi ki :)


  • Merhaba eğer ssn numaranızı daha önce farklı bir vizeyle almışsanız bu numarayı onaylatarak kullanabilirsiniz. Ssn için başvuruyu yaptığınız kuruma daha önce ssnniz olduğunu iletirseniz o numaranın statüsünü değiştirip kullanıma açıyorlar.Bunun dışında havaalanından cıkıp,direk işe giremezsiniz,bildiğim kadarıyla olmaz.
    @Ryback, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

    @Alper-Kocatepe Giris yaptiginizda resmi calisma iznine sahip olursunuz.


  • Şu ana kadar 5-6 iş değiştirmişimdir.İki eyalette bana greencard pasaport mühür vs soran hiç denk gelmedi. :)
    @yalta, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

    @Ryback, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

    @Alper-Kocatepe Giris yaptiginizda resmi calisma iznine sahip olursunuz.

    Çoğu iş yeri Pasaporttaki mührü yada sadece SSN'izin olmasını sallamiyor. Green Card'i görmek istiyorlar. Hiç birşey görmek istemeden internnetten yada bir formdan doldurduguz bilgiler ile iş başı yaptıran yerlerde var. Ancak ülkeye giriş yapar yapmaz ise başlamanız açıkçası biraz zor gorunuyor.


  • @aliarmgn, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

    Merhaba eğer ssn numaranızı daha önce farklı bir vizeyle almışsanız bu numarayı onaylatarak kullanabilirsiniz. Ssn için başvuruyu yaptığınız kuruma daha önce ssnniz olduğunu iletirseniz o numaranın statüsünü değiştirip kullanıma açıyorlar.Bunun dışında havaalanından cıkıp,direk işe giremezsiniz,bildiğim kadarıyla olmaz.
    @Ryback, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

    @Alper-Kocatepe Giris yaptiginizda resmi calisma iznine sahip olursunuz.

    Bunu bilmiyordum, teşekkürler bilgi için. DS-260 doldururken SSN numaram var, yeni kart istemiyorum diye işaretlemiştim, o zaman gidince yapılacak ilk işler arasına SSN'i onaylatmayı da eklemek lazım.


  • SSN Card üzerinde "Valid For Work Only With DHS Authorization" yazıyorsa sınırlı süreli çalışma izni oluyormuş ve benim kartımda da yazıyor, ben bunu yeni öğrendim. DS-260'ta yeni kart istemediğimi yazmıştım ama o zaman yeni kart almam da gerekecek. Konsolosluk mülakatı sırasında bunu söylemeli miyim sizce yoksa oraya gittiğimde mi halletmem gerekir @aliarmgn


  • @Alper-Kocatepe Amerika'ya ilk girişinizden sonra bir ssa ofisine gidip ssn numarası için talep oluşturabilirsiniz(ds 260 formunda talep oluşturmasanız bile)
    Hem bu arada eski ssn numaranızı kullanıp kullanamıyacağınızıda öğrenmiş olursunuz


  • @Alper-Kocatepe Alper bey gelince ssn için ofise başvuru yaparken dolduracağınız formda eski numarayı yazıyorsunuz bunu görevliye bildirince sizin numaranızı aktif hale getiriyor herhangi bir iş başvurusunda kartınız gelmeden de o numarayı kullanabiliyorsunuz. eski kartınızıda yanınızda getirin ne olur ne olmaz,yenisini gönderyorlar bildiğim kadarıyla. Benim de durumum sizin gibiydi.


  • @Alper-Kocatepe, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

    SSN Card üzerinde "Valid For Work Only With DHS Authorization" yazıyorsa sınırlı süreli çalışma izni oluyormuş ve benim kartımda da yazıyor, ben bunu yeni öğrendim. DS-260'ta yeni kart istemediğimi yazmıştım ama o zaman yeni kart almam da gerekecek. Konsolosluk mülakatı sırasında bunu söylemeli miyim sizce yoksa oraya gittiğimde mi halletmem gerekir @aliarmgn

    Bu konunun konsoloslukla direkt bir ilgisi yok, o nedenle ABD'ye girince SSA ofisiyle iletisime gecip halletmeniz yeterli.


  • Yaklasik 1 ay once Upwardly Global'a internetteki basvuru formunu doldurarak kaydoldum. Daha sonra bana gelen emailin yonlendirmesiyle ilk telefon gorusmemi yapmak icin gun ve saat randevusu aldim ve o gun geldiginde dakikasi dakikasina arandim. Yaklasik 10 dakikalik basit bir gorusme. Ne zaman geldin, ailede kac kisi var, ailenin toplam geliri ne, su an calisiyor musun, Upwardly Global'a ulasmandaki amac ne, bizi nerden duydun gibi sorular.

    Bu gorusmeler sonrasinda okuma ve dinleme bolumlerinden olusan ingilizce testi icin link gonderildi. Test icin gereken sure yanlis hatirlamiyorsam 50 dakika civariydi. Okuma kismi bence zordu. Soru ilerledikce zorlasiyor ve uzun okuma parcalari var. Ben son okuma sorusunu tam yetistiremedim okudugum kadarini cevapladim. Dinleme kismi icinse her parcayi iki kere dinleme hakkiniz var. Sorularla parca birlikte ilerlemiyor, dolayisiyla birincide iyi dinleyip cevaplayabildiginiz soruyu cevaplayip daha sonra tekrar dinleyip ustunden gecmek daha iyi olacaktir. Sinav sonucunuz size aninda gosteriliyor ve ayni sekilde UpGlo'ya da gonderiliyor. Biraz okuma kismi zorladigi icin dusuk alacagimi dusunmustum ama 77/100 ile C2 geldi. Gecmek icin en az B1 almaniz gerekiyor, dolayisiyla her soruyu bilmeniz gerekmiyor. Ingilizce sinaviyla birlikte temel bir resume hazirlayip gondermeniz de bekleniyor. Daha sonra bu resume tekrar tekrar guncellenecek.

    Daha sonra bana linkleri gonderilen core trainingleri tamamladim ve beni bir Job Coach'a atadilar ama beni atadiklari kisi muhendislik alaninda calisiyormus daha cok. Ben IT alaninda is aradigim icin o alanda daha bilgili baska birisine yonlendirdiler ve o saatten sonra artik job coach'um o oldu. Kendisinin yardimiyla resumemi epey bir duzenledik. Bakinca gercek hayatta ilk karalamayi gonderdigim gunden bu yana degisen bir sey olmadi fakat oyle bir duzenlettirdi ki bana, sanirsiniz 2 haftada 3 yillik is tecrubesi edindim :)

    Az once de kendisiyle video gorusme uzerinden ilk gorusmemizi yaptik, bana bundan sonraki adimlari anlatti. Artik butun tavsiyelere uygun giderek is basvurularima basliyorum (bir gazan mubarek olsun alirim). Bu arada meetup'lara da katilmaya basladim. Ice donuk biri oldugumdan kalkip gitmek ilk basta epey zor geldi ama gittikten sonra iyi ki gitmisim dedim. Linkedin baglantilarima bir Microsoft, bir Siemens calisani eklendi bile. Insanlar gercekten cok cana yakin ve herkes birbirine destek oluyor.

    UpGlo'daki is kocum ise bu saatten sonra ona her sekilde ulasabilecegimi belirtti. Beraber mulakat provasi yapabilecegimizi, basvurmak istedigim isler icin resumemi gozden gecirebilecegini, beni Seattle'daki baglantilarina yonlendirebilecegini, benim adima denk geldigi is ilanlarina resumemi gonderecegini (bunun icin sizden izin istiyor) belirtti. Daha once de bu forumda bahsedildi fakat ben yine tekrarlamis olayim. Is basvurularina hazir hissettiginizde mutlaka ama mutlaka UpGlo ile iletisime gecin. Eger ki su eyaletlerin birindeyseniz: New York, New Jersey, Connecticut, California, Washington State, Washington DC, Virginia, Maryland, Illinois, Indiana, Texas, Ohio, Minnesota, Tennessee or Wisconsin ve sartlara uyuyorsaniz size epey yardimci oluyorlar

    Simdilik bu kadar. Guncellemeler oldukca ekleyecegim. Ozellikle mulakat tecrubelerimi. Boylece ABD'ye gelen Data Analyst/ Data Scientist olarak calismak isteyenlere bir nebze yol gostermis olurum belki.


  • @gallifrey Her sey cok guzel olacak :)


  • @gallifrey Yeni gelen arkadaslar, egitim ve is tecrubelerine gore, boyle bir araci kurumla calisirlarsa, is bulma imkanlari artabilir. Sadece internet uzerinden olmak zorunda degil, eger baska bir sehire veya eyalete tasinmak istemiyorsaniz, bulungunuz yerdeki employment agencies veya companies uzerinden ve hatta labor officelerden bile yararlanabilirsiniz.


  • @gallifrey tebrik ederim, umarım en yakın zamanda güzel bir iş fırsatı karşınıza çıkar


  • @gallifrey gazan mübarek olsun :)))

  • ⭐⭐

    Bu kadar kotu haber sonrasi iyi haberlerde yok degil. Gelmeden esim ve benim icin en azindan baslama safhasini kolay Atlatmak icin is ayarlayip gelmistik. Gelmeden kendi meslegimle alakali sosyal medya sayfasina uye olup kendim ve tecrubelerimi,hangi konularda uzmanligim oldugunu iceren paylasim yapmistim. Burada super lux spa ve guzellik merkezi olan fasli is yeri sahibi benimle iletisime gecti ve gelene kadar iletlsimde kaldik. Hatta kapali carsidan siparisleri vardi onlarida to aldik dolar sattim. Dunde gidip gorduk esimle. Is yeri cok professional ve hos. Cok hosuma Gitti. Umarim bu virus belasi biter ve ben hayallerimdeki gibi isime baslarim . Sevgiler


  • IT alanında online eğitim veren Udacity, covid-19 yüzünden işten çıkarılanlara burs veriyormuş, bu durumda olanlar belki değerlendirmek isteyebilir
    Sadece proğramlamaya girişe baktım, 4 ay sürüyor ve aylık ücreti indirimli 339$

    https://blog.udacity.com/2020/03/one-month-free-on-nanodegrees.html

    Aşağıdaki bağlantıdan burs başvurusu yapabilirsiniz
    https://www.udacity.com/pledge-to-americas-workers


Benzer Başlıklar

  • Amerika'da HVAC Teknikerligi-Teknisyenligi

    İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    269 Bakış
    ozz.yigitO
    Merhaba Arkadaşlar, Herkese selamlar! Umarım herkes iyidir. Uzun bir bekleme sürecinin ardından, eşimin yanına gelebildim. Gerçekten büyük bir yolculuk oldu benim için, çünkü ilk defa yurtdışına çıkıyorum. Bugüne kadar yurtdışında tecrübem olmadı. Bugün Amerika – New Jersey’deki 18. günüm. bilmedigim ortamlara kolay uyum sağlayabilen ve ogrenmeyi seven bir karakterim. 30 yıl boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra, doğduğum şehirden uzaklaşıp yeni bir yere adapte olmak bazı zorluklar yaratıyor tabii. Ancak bu süreçte edindiğim tecrübelerle yavaş yavaş her şeye alışmaya başladım. Şimdi, esas konuma gelecek olursam, şu anda 3. haftamdayım ve burada öğrendiğim en önemli şeylerden biri: Bir şey yapmak veya bir şeyle uğraşmak, hiçbir şey yapmamaktan kesinlikle daha iyidir! Rizeliyim ve köy hayatını severim, sessizliğini ve sakinliğini. Burada, o köy hayatından biraz izler bulabiliyor, bir yandan da büyük arabalar ve yolları görünce İstanbul’daki hayatın bazı yanlarını da deneyimlemiş oluyorsunuz. Buraya gelmeden önce, önceliğim İngilizceydi. Yaklaşık 6 aylık bir Youtube ders serüvenim ve İstanbul’daki işim sayesinde İngilizcemi oldukça geliştirdim. Cambridge Üniversitesi’nin sınavına online olarak katıldım ve ChatGPT’den de sınav yapması için yardım aldım. İngilizce seviyem şu an B1-B2 arasında ve genel olarak B seviyesinde diyebilirim. İngilizcemi daha da geliştirebilmek için, gelmeden önce yaşadığımız evin yakınlarında bir İngilizce kursu araştırdım ve yarın görüşmeye gideceğim, aynı zamanda sınav için bir tarih de alacağım. Amerika’daki yollar oldukça büyük ve araba kesinlikle bir ihtiyaç. Her yer merkezi değil ve burada merkezi kavramı farklı. Bu nedenle sosyal hayata dahil olma konusunda biraz zorluk yaşıyorum. Asıl konuya gelecek olursam; İstanbul Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü mezunuyum, ayrıca Anadolu Teknik Meslek Lisesi çıkışlıyım. Mesleğimle ilgili 5 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimi uzun süre yaptım ve bu alanda birikimim var. En son 2020 yılında, daha iyi fırsatlar yaratabilmek için firmamdan ayrıldım ve sonrasında ciddi bir işsizlik dönemi yaşadım. Ailem bir diş kliniği açtı ve anlaşmış olduğumuz dijital ajansla birlikte Dijital Pazarlama, web tasarımı ve SEO optimizasyonu konularında tecrubem var. Networkum, okula gitmemiş olmam nedeniyle oldukça düşüktü. Ancak 2021-2024 yılları arasında bu sektörde çalışmaya devam ettim. Amerika'ya gelmeden önce, bitirdiğim bölümü paylaştığımda HVAC sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve iyi bir pozisyon bulabileceğimi söylediler. LinkedIn üzerinden yaptığım araştırmalarla, HVAC sektöründeki maaşların gerçekten yüksek olduğunu gözlemledim. Ancak internet üzerinden HVAC teknikerliğiyle ilgili sağlam bir bilgiye ulaşamadım. Bu alanda almam gereken sertifikaları öğrendim. Diplomalarım ve almak zorunda olduğum belgelerle ilgili olarak, saygın firmaların kabul ettiği sertifikalar ve bu belgeleri sağlayan kurumlar hakkında bilgi almak istiyorum. Burada HVAC teknikerliği yapan biri var mı? Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak veya kişi bulabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim! 😊
  • Amerika'da tasarımcı olmak...

    İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    174 Bakış
    H
    Herkese merhaba bu sitedeyeniyim. Amerika ile ilgili sormak istediğim çok şey var. Şimdilik aklıma gelenleri sıra ile sormak istiyorum: 1- 2 üniversite diplomam var. Hem matematikçiyim hem de yat tasarımcısıyım. Diplomalarımın orada geçerli olması için nasıl bir yol izlemme gerekir. Girmem gereken sınavlar, denklik için dersler nelerdir? 2- Sizce matematikden mi ilerlemek daha mantıklı olur yoksa yat sektöründen mi?
  • Amerika'da işten kovulmak / çıkartılmak

    İş Alanları ve Meslekler
    5
    1 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @strangereister Amerika'da işten kovulmak / çıkartılmak içinde söyledi: Merhaba. Bu konu hakkında deneymleriniz veya bilgileriniz var mı? Yasal ve kontratlı bir şekilde çalışırken kovulan kimselerin hakları nelerdir? Ben ilk işyerimden kovuldum. İlginç bir deneyimdi. Beni kovan yöneticiyi benden 2 ay sonra kovdular :) Haklar derken neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum ama fazla bir hakkınız yok. Eğer haksız yere kovulduğunuzu düşünüyorsanız dava açabilirsiniz. İşyerinin size yaptırdığı sağlık sigortasını COBRA gereği devam ettirebiliyorsunuz ama primler inanılmaz yüksek olduğu için hiç mantıklı olmuyor.
  • İş Başvurusu , Mülakat ve İş Başvuru Süreci

    İş Alanları ve Meslekler
    65
    9 Oy
    65 İleti
    8k Bakış
    diana kateD
    Merhaba greencardla new yorka geldim iş arıyorum ingilizcem orta ama hala iş bulamıyorum yardimci olabilecek var mı
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum