Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek
-
@Muhtaradana @ayvalik10 aslında şu soruma cevap bulamadım: Özetle hem yurt dışında yaşayıp hem de Türkiye'deki sağlık sisteminden çıkmamak için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?
-
@morpenguen tr de resmi sağlık sigortan olmuyor özel yaptırıyorsun ama yurtdışında yerleşik diye yapmayabilirler tr de özel sigortayı (yada emekli olup öyle faydalanacaksın)
-
@morpenguen aslında sorunun cevabı var yazıda. Sen amerikaya yerleştin mi yerleştin. Daha sonra sen adresini amerika olarak değiştirmezsen sen hala Türkiye de yaşayan ancak hiçbir güvencesi olmayan yani GSS borcun çıkacak sen de her 3 - 6 ayda bir GSS borcunu ödersen Türkiye de ki hakların da yanmaz.
-
Merhaba, esim devlet memuru ve ben su an calismiyorum, onun bakmakla yukumlu kisisi olarak sgk dan yararlanabiliyorum. Emeklilik icin yas bekliyorum, prim ve gun dolmus durumda. Bu durumda ben Amerikaya yerlesip esim burada kalir ise sgk devam edecek diye anliyorum. eger esim Amerikaya gider ise ve gitmeden emekli olur ise , benim de Turkiyede kalmam gerekiyor, bu durumda sgk yonunden ben hangi konumda olurum. Cetrefilli bir soru, bilen var ise sevinirim.
-
@cnpist eşiniz emekli olursa emekli eşi de sağlıktan yararlanmıyor mu?
-
@haymatlos_ faydalanabiliyorum. soyleki eger ben emekli olmadan Amerikaya gidip calismaya baslar isem ve konsolosluga Amerika adresimi bildirmis isem , bu arada emeklilik icin sadece yaşı bekliyorum, sgk beni sistemde tutar mı, cikartir mi ?
-
@cnpist bir kişi eğer adresini amerikaya aldırdığı andan itibaren SGK seni sistemden siler. Aynı soru @morpenguen yukarıda var. Yani adresinizi amerikaya taşımadığınız sürece Türkiye de sistem gördüğü için işlemler devam eder.
-
@haymatlos_ Yararlanır. Buradaki püf nokta ikametgah konusu.
-
@ayvalik10 o zaman konsolosluga bilgi verip ikamet tasimadigim surece emeklilik yasima kadar idare edebilirim. tesekkurler
-
@cnpist paylaştığım 2 adres var yukarıda orada tüm bilgiler yazıyor detaylıca
-
-
@cnpist, içinde söyledi: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek
@ayvalik10 o zaman konsolosluga bilgi verip ikamet tasimadigim surece emeklilik yasima kadar idare edebilirim. tesekkurler
Yurt dışında yaşadığı halde 20 iş günü içinde adresi bildirmemek suçtur. Aklınızda olsun.
https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5490.pdf (madde 50)
https://www.nvi.gov.tr/sss-adres-islemleri -
@knnrn Diger adres olarak bildirilebilir. Bu durumda bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Ve ikinci adresi bildirmenin zorunluluğu yok. Ama Amerikada yasal anlamda konsolosluk ile ilgili bir sıkıntı yaşamamak adına ikinci/diğer adres olarak gösterilebilir. Turkiyede ki ailenizin adresini asıl ikametgah olarak göstereceksiniz ve diğer adres olarak Amerikada ki adresi gösterebilirsiniz. Bu bilgiyi ben nvi sayfasında ki teorik bilgilerden hareketle veriyorum. Ama pratikte nasil olur onu uygulayanlar varsa onlardan veya konsolosluktan öğrenebiliriz.
-
tesekkurler cumleten
-
@knnrn Türkiye de ben sigortacılık yaptığım için yurtdışı müşterilerim çok var. Şu şekilde oluyor. 1. ve 2. adres olarak seçebiliyor musun. 1. adres olarak Türkiye seçip 2. adresi amerika yada almanya adresi seçtikleri için Türkiye hakları kaybolmuyor. Fakat 1. adres amerika ya da almanya adresi gösterip 2. adres Türkiye gösterdiğin an Türkiye hakların kayboluyor. Şu anda sizin de nüfus müdürlüğüne sordurursan aynı şekilde olmuştur.
-
@ayvalik10 1. adresi Türkiye seçersek buradaki haklarımız kaybolmuyor. Peki acaba oradaki adresimizin 2. adres olarak olması orada neyi etkiler? @crazycells
-
@morpenguen tr de ki ikametine yapılacak tüm bildirimler ilk adres olana gider hala tr de yaşıyor göründüğünüz için
-
@morpenguen almanya şöyle oluyor hükümetten eğer emekli maaşı alıyorsa ya da destek alıyorsa ozaman hükümet dava açabiliyor ama amerika için nasıl işler bekleyelim görelim
-
@morpenguen, içinde söyledi: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek
@ayvalik10 1. adresi Türkiye seçersek buradaki haklarımız kaybolmuyor. Peki acaba oradaki adresimizin 2. adres olarak olması orada neyi etkiler? @crazycells
SGK primini odemeye devam mi etmek istiyorsunuz?
Isterseniz bu konunun 3. iletisini okuyun... tum secenekler orada yaziyor. Ben tam olarak planinizi anlayamadim, ABD'ye yerlesmeyi dusunmuyor musunuz?
-
@crazycells amerika da iken özel sağlık sigortası Türkiye gelince sgk dan faydalanıp hastanelerde ücretsiz muayene yada ameliyat olmak istiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum