Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sanayide çalışanlar için ABD'de iş imkanları

Diğer Meslekler
11 10 1.4k 7

• Konulara baktım hizmet sektörü ile ilgili çoğu konuda başlık var . Benim merak ettiğim ise sanayide çalışma imkanı nasıl ? Ücretler nasıl ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar var mı?

• Bu ileti silindi!

• @AyhanPm, içinde söyledi: SANAYİ

Konulara baktım hizmet sektörü ile ilgili çoğu konuda başlık var . Benim merak ettiğim ise sanayide çalışma imkanı nasıl ? Ücretler nasıl ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar var mı?

Sanırsam üretim sektöründen bahsediyorsunuz?
    Glassdoor'dan filan fiyat aralığı yan haklar gibi şeylere ulaşabiliyoruz ama dil, mülakat, süreç gibi ayrıntılı bilgileri edinsek hiç fena olmaz

• @aydemir evet üretim sektöründen bahsediyorum. Herkes delivery işlerden bahsediyor yada Uber den ama sanayisi güçlü bir ülke değil mi ? Hiç mi sanayi işiyle ilgilenen olmadı ?

• Oto tamir (mechanic) ve insaat (construction) isleri cok fazla var. Bu islerde saatlik ucretler de oldukca iyi durumda. Her iki alandada profesyonel olarak calismak icin bazi certifikalarin alinmasi gerekiyor.

Bunlarin yaninda eger bulundugunuz yerde fabrikalar varsa, oralardada degisik pozisyonlarda isler olabilir. Mesela Newark, Delaware'e yakin mesafede hem rafineri var hemde Dupont corporate'e ait fabrikalar ve test merkezleri var. Buralarda bircok kisi calisiyor.

• Yasaklı

@AyhanPm, içinde söyledi: sanayi'de çalışma imkanları

@aydemir evet üretim sektöründen bahsediyorum. Herkes delivery işlerden bahsediyor yada Uber den ama sanayisi güçlü bir ülke değil mi ? Hiç mi sanayi işiyle ilgilenen olmadı ?

Delivery işleri için giriş seviyesi ingilizcenizin, ehliyetinizin ve bir aracınızın olması yeterli. Bu tarz işlere başvurmak için ise en az bir iki mülakat gerektiği için insanlar çekiniyor sanırım. Halbuki bu tarz işlerden piyasada çokça var ve işe alım da hiç de düşünüldüğü kadar zor olmuyor. Saatlik ücretler başlangıç için çok yüksek olmayabiliyor ancak bu da bir engel değil. Ortama alisinca, kulak dolgunluğu oluşmaya baslayinca, birkaç ay icinde daha iyi ücret veren bir yere geçiş yapıyorsunuz zaten.

• ⭐⭐⭐

@AyhanPm, içinde söyledi: sanayi'de çalışma imkanları

Konulara baktım hizmet sektörü ile ilgili çoğu konuda başlık var . Benim merak ettiğim ise sanayide çalışma imkanı nasıl ? Ücretler nasıl ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar var mı?

Çalıştığım fabrikada $37 bin civarıymış.

Genellikle fazla mesaide oluyor ve bir miktar daha artıyor. Sağlık sigortası, 401k, bonus gibi avantajları var.

Fakat çalıştıracak personel bulamıyorlar. 2 senedir her hafta Perşembe günü personel alımı yapılır ve bir o kadar kişi de işten çıkar. Amerikalılar ve özellikle genç kesimi bu tarz işleri istemiyor çünkü çok fazla iş alternatifi var. Daha kolay ve rahat işler seçiliyor. Bizim fabrikada çalışanlar asyalı ve meksikalı, ayrıca yaşlı amerikalı kesim.

Açıkçası benzer ücretler veya daha fazlası serbest çalışma ile de kazanılabilir.

https://www.indeed.com/cmp/Gkn-Driveline/salaries/Assembler/Newton-NC

• ⭐⭐

Freeworld hocam cıkarsa gelıorum yanına

• @Calibraturbo Buyur beklerim :)

• ⭐⭐

indeed inceliyorum vize alırsam gideceğim eyalette fabrikalarda çok iş olanağı var çok ilan var dil belki sorun olur ama ihtiyacı olanda evet der saat ücreti 16 ila 21 dolar
    arası aylık 3000 ile 3500 dolar gibi

• Hepinize iyi günler, ben 19 yaşındayım, 3 yıla yakın bir süredir sanayide çalışıyorum ve bu süreç içerisinde torna, borverk ve freze gibi makinaları kullanmayı ve onlarda hassas işçilik yapmayı öğrendim. Bunun yanı sıra kaynak, taş ve montaj da öğrendim. Benim sorum şu abilerim, ben ilk okul terkim, sağlık sorunlarından dolayı maalesef bırakmak zorunda kaldım. Fakat İngilizce dilini çok iyi biliyorum, akıcı bir şekilde konuşabiliyorum ve internet üzerinden gündelik olarak konuştuğum arkadaşlarım var. Benim okul mezuniyet belgem vs. olmasa bile, yurt dışında iş bulabilir miyim? Vize sorunlarını nasıl halledebilirim? Bilgili abilerim ablalarım bana yardımcı olursa, tecrübelerini benimle paylaşırsa çok memnun olurum. Tekrardan iyi günler.

Benzer Başlıklar

• Amazon warehouse (depo) işinde çalışmak

Diğer Meslekler
    33
    26 Oy
    33 İleti
    10k Bakış
    cgokhanC
    Ben zamaninda online olarak (is ilani yeni tarihli olmasina ragmen) cogu yere, is niteligine gore ayri ayri cv olusturup basvuru yapmistim. Hicbir sekilde donus alamadim. Sadece home depot dondu, ardindan gorusmeye gittim. O zaman bir aracim olmadigi icin ise girememistim. Yer bana yurume mesafesindeydi ama farkli lokasyonlarada gidebilecegim soylendigi icin is yatmisti. Bu kisir dongude size tavsiyem: Is yerini onceden ziyaret edin, orada gozunuze kestirdiginiz bir calisan ile muhabbet edip bilgi almaya calisin. Sizin icin duzenlenecek mulakat tarihini mumkunse ertelemeyin, bugun olmaz yarin olur gibisinden. Cunku siradan isler icin cok donanimli calisan aramiyorlar. Is tanimini alip Chatgpt'den muhtemel sorulara calisin. Cv'de mutlaka basvurulacak is ile tecrubeniz olmasada en kotu 1 yillik deneyiminiz varmis gibi yapin. (Tabi elektrik teknisyeni, forklift soforu gibi tecrube ve bilgi gerektirecek islerden bahsetmiyorum) Ornegin kasiyer, reyon vb islerde mutlaka yazin. Bahsettigim gibi online basvurulari sanki cok takip etmiyorlar gibi, kendinize guveniyorsaniz direkt magaza menejeri ile gorusmeyi deneyebilirsiniz. Gununde degilse muhtemelenen online basvuru yapabilirsin diyecektir. Alternatif olarak iskur tarzi lokal kurumlar var, google'dan arastirarak bu yerlere gidip bazi islere basvuru yapabilirsiniz. (gidilen yerin google yorumlarina mutlak bakin) Birkac ise basvuru yapip yanit beklemeyin, is bulana kadar surekli basvuru yapin. Bazen ilanlar magaza bazli oluyor. Cogu kutuphane veya kiliselerde ucretsiz dil kurslari oluyor. Ihtiyaciniz olsada olmasada oralara gidip cevre edinebilirsiniz. Herkes hayalindeki iste calismak ister ama buna ulasana kadar, burada hayatta saglam psikoloji ile kalabilmek icin gelir gelmez herhangi bir ise girmek lazim. Buraya 3-5 kurusla geldigimiz icin her gecen gun bakiye azaldiginda hissedilen stress omurden baya goturuyor. Turkiye'de de issiz kaldigim zamanlar olduydu ama buradaki gibi hissetmemistim. Burada haftanin birkac gunu wallmartta diger gunleri kroger'da calisan kisileri taniyorum. Dolayisiyla ilk etapta size haftalik 40 saat calisma bile vermeyebilirler.
  • Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi iş olanakları

Diğer Meslekler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    417 Bakış
    saulgoodmanS
    @money-money-money , içinde söyledi: Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi iş olanakları Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi mezunuyum. İngilizcem var daha önce wat ile Amerikaya gittim. Şu anda Acca mali müşavirlik sertifikasını araştırıyorum. bu sertifika ile amerikada iş bulma ve orada green card kazanabilme olasılığım var mıdır. ? Konu başlığı olarak "Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi iş olanakları" ifadesini kullanmışsınız ama sorunuz mali müşavirlik sertifikasıyla iş olanakları üzerine... Mali müşavirlikle ilgili mevcut bir konu zaten var, orada yazabilirsiniz.
  • ABD'de Pasif Gelir Kazanma, Indirimler, Faturaları Düşürmek…

Diğer Meslekler
    33
    8 Oy
    33 İleti
    7k Bakış
    FreeLanderF
    @bmyilmaz ABD'de Pasif Gelir Kazanma, Indirimler, Faturaları Düşürmek… içinde söyledi: Amazon Mechanical Turk umarım oradan olumlu sonuca ulaşırsınız
  • Elektrik Elektronik Teknisyeni Hangi Eyalette Daha Rahat İş Bulabilir?

Diğer Meslekler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @money-money-money Elektirik Elktronik Teknisyeni Hangi Eyalette Daha Çok İş Bulabilir? içinde söyledi: Merhaba ben elektirik elektronik teknisyeniyim Abd'de hangi eyalette daha çok bu meslek dalına ihtiyaç var? hangi eyalette yaşamak daha avantajlı ve ekonomiktir? Su siteyi inceleyebilirsiniz: https://www.bls.gov/oes/current/oes173023.htm#st Yesil olan haritada eyaletlerin ise alim yani istihdam sayilarini bulabilirsiniz buna gore en cok is su eyaletlerde: Eyalet Istihdam miktari California 22,960 Texas 12,800 Virginia 6,120 New York 5,600 Florida 5,600 Kirmizi olan haritada ise ulke ortalamasina gore is miktarinin kiyaslanmasi yapilmis. Yani o bolgedeki toplam islerin arasinda kac kisi bu isi yapiyor. Bu da size isin ne kadar cok istenilen bir is olduguna dair fikir verebilir. Mavi haritada ise eyaletlere gore ortalama yillik maas miktari verilmis. Buna gore en meslekte en cok kazandiran eyaletler sunlar: Eyalet Ortalama yillik maas District of Columbia $82,120 Vermont $81,960 Alaska $79,620 Maryland $73,430 Colorado $72,290 Sayfayi inceleyin, bahsettigim konularda hem eyalet hem de bolge bolge ayrimlar ve kiyaslamalar yapilmis.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k