Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@caglaror Cevabınız için teşekkür ederim. içimi rahatlattınız. sigorta işi nasıl oluyor orda çok mu masraflı, çocuğunuz varsa biliyorsunuzdur, hasta olur vs. ? şimdiden teşekkür ederim. :)
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@semavi, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Evet surec uzun suruyor ama genelde calistiginiz emlakci iyiyse ve baglantilari da iyiyse, bircok seyi siz ugrasmadan onlar hallediyorlar. Ortalama 1 ile 2 ay arasi suruyor tum islemlerin bitip anahtar teslim oluncaya kadar.
Yanılmıyorsam 30gunden biraz fazla zamanda hallettik ve tebrik mesajı atmışlardı çok hızlı bitti diye...
Ben emlakcimdan çok memnundum...
Kredi firması ise bazen bunaltsa da bir şekilde krediyide verdi işi de hızlı bitirdi. Nerdeyse 2 yıldır evimizdeyiz çok şükür...
Hayirli olsun o zaman! Evet bizimkide ilk contract imzaladikdan sonra closing yapincaya kadar 40 gun civarinda surmustu.
Tesekkurler...
Bu ev icin 5 yil bir sure tanimistim. Cocuklar ve kendi durumlarimiz nedeniyle bir ev sectik ve zamanla bunlarin degisecegi bilincindeydik... Muhtemelen seneye ufak ufak dusunmeye baslariz satalim mi, kiraya mi verelim baska bir eve bakalim vs diye.
Onumuzde ki ay refinance secenekleri bir netlessin, aylik odemeler kaca dusecek bakalim. Birde down payment insurace duserse, belki kiraya vermek makul bir secenek olabilir bizim icin.
-
Amerika'daki eyaletlerin grocery fiyatlari bakimindan en pahalidan en ucuza siralamasi hakkinda bir calisma:
-
@hudaverdi007 Sigorta pahali, is uzerinden sigortalanmak en kolayi olacaktir. Cocuklar guvence altinda gelir gelmez medicade (TX icin STAR) veya CHIP icin basvurun. Cocuga kesin cikacaktir.
-
@hudaverdi007 Gonderiyi gec gordum, yasam maaliyetleri tablosu var, zaman zaman baskalari da paylasiyor. Bu basligin ilk postunda sabitli olmasi gerek. Fikir vermesi acisindan inceleyebilirsiniz.
-
@semavi refinance yapacak olursaniz, downpayment insurance odememek icin secenekler var. Gecen ay Summit Funding den mortgage aldim, 12% pesinat odememe ragmen mortgage insurance odemiyorum, bir option varmis, en bastan closing sirasinda $800 extra odeme yaptim, kredi skorum da iyi oldugu icin mortgage insurance'i waive ettiler.
-
@Senay-Sirin, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@semavi refinance yapacak olursaniz, downpayment insurance odememek icin secenekler var. Gecen ay Summit Funding den mortgage aldim, 12% pesinat odememe ragmen mortgage insurance odemiyorum, bir option varmis, en bastan closing sirasinda $800 extra odeme yaptim, kredi skorum da iyi oldugu icin mortgage insurance'i waive ettiler.
Çok iyi bilgi. Bundan haberdar etmediler beni. Bilsem yapardım. Aylık saçma bir para ödüyorum zaten. Bir araştırayım bunu . Çok teşekkürler
-
@semavi, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@Senay-Sirin, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Çok iyi bilgi. Bundan haberdar etmediler beni. Bilsem yapardım. Aylık saçma bir para ödüyorum zaten. Bir araştırayım bunu . Çok teşekkürler
Mortgage insurance bazi kosullarda waive yapilabilir. Ilk evi alirken veya refinance yaparken bu konuya dikkat edin. Kredi skoru, aylik gelir, baska borc durumu, downpayment orani falan onemli faktorler. Ben hic downpayment odemeden aldim evi ama diger bazi faktorlerden dolayi waive yapmislardi.
-
Türkiye'de yeni veteriner ya da fizyoterapist üniversite mezunu biri için tek başına ortalama ne kadar maliyet tutar acaba?
-
@Pınar-Ö, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Türkiye'de yeni veteriner ya da fizyoterapist üniversite mezunu biri için tek başına ortalama ne kadar maliyet tutar acaba?
Sizin hangi eyalette , ne şekilde yaşamanız ile alakalı çok değişken bir durum sormuş olduğunuz sorunun cevabı. Forumu genel olarak incelerseniz bi çok konuda bilgi sahibi olup işinizle yaşamınızla alakalı fikir edinebilirsiniz. ✌️
-
Bu konuda gerilerde kalmış.
Abd ye giriş yapıpta düzenini kuran arkadaşların mesajları dört gözle beklenmektedir. :slightly_smiling_face:
-
@optimistic Şu an düzenden bahsedilebilecek bir ortam bulunmuyor, her şey karışık. :anxious_face_with_sweat:
-
Ilk yerlesecekler icin benim masraflarim Soyle oldu .
Ucak bileti : 4 kisi gidis-donus : 20 K TL
Araba kiralama : 2 K TL (4 gun )
Otel : 3 gun kaldik . 400 $
Araba Satin alma : 5K$
Ev Kiralama : 2 bed +1 bath 1 K -
Deposito :1500 K$ deposito
Telefon : 2 adet Samsung ve 2 Metropcs 235 $
Esya : ikea 1200 $
Ev alisverisi : 300 $
Araba ruhsati ve sigortasi ,ehliyet henuz yapmadik.
Elektrik -su ev sahibi ile ortak . Baska evlerde bir dunya deposito aliyorlar.Zorda kalmamak icin parali gelmeye calisin.
-
@keysnambır, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@optimistic Şu an düzenden bahsedilebilecek bir ortam bulunmuyor, her şey karışık. :anxious_face_with_sweat:
Şuanki düzen dediğiniz gibi gerçekten çok kötü.
Konuya 3-4 aydır herhangi bir bilgi girişi olmadığını kastederek seslenişte bulunmuştum, 3-4 aylık süreçtede ortalık bu kadar karışık değildi yanlış anlaşılmasın. -
Delaware'de benzinin gallonu $1.85
-
Delaware'de benzinin gallonu $1.85
burada 1.19lara kadar fiyat gorduk... Texas icin cok kotu bu durum... suan 1.5-1.8 arasi geziyor sanirim benzinliklere gore degisen fiyatlarla...
Korona vurdu, Rusyayi sikistiracagim diye birde oradan darbe yedik benzin fiyatlari dusunce :)
yahu yasayacagimiz normal sartlarda 70 sene... Sanirim gecmiste yasamislara gore 300-500 yillik bir hayat yasadik en az gelismeleri goz onunde bulundurursak...
-
@HockeyUmpire2 Hangi eyalet?
-
@HockeyUmpire2 Ne kadar paralı gitmeli sizce ? Kişisel fikriniz nedir ?
-
@firat_inak Jacksonville /fl
-
@Semihmete kac kisilik aile oldugunuz,isinizin hazir olup olmadigiyla degisir . Ne kadar cok para o kadar iyi. Ama ulkenin hali belli dolar olmus ne kadar. Allah yardimci olsun hepimize.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum