Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'de yabancı bir vatandaşla evlilik

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
44 21 6.5k 16

Benzer Başlıklar

  • Türkiye’de üniversiteye girmek

    Türkiye Cumhuriyeti
    3
    1 Oy
    3 İleti
    165 Bakış
    NilorhanN
    @hasanKaraca YOS yabanci uyruklu ogrenci sinavi diye bir sinav var ve her fakultede yabanci ogrencilere ayrilmis bir kontenjan var. Bu sinava girerek universite okuyan bir suru arkadasim ve ogrencim oldu. Ancak bir kaynakta bu sinavin sarti olarak TC vatandasi olmamak belirtilmis. "Sınava sadece yabancı uyruklu öğrenciler başvurabilir. KKTC uyruklu olanlar veya çifte uyruğundan biri T.C veya KKTC olanlar Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavına başvuruda bulunamazlar." https://www.atakurumsal.com/yabanci-uyruklu-ogrenci-sinavi-yos-nedir/ Baska bir kaynakta ise celiskili bir ifade var:'' 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvuru yapabileceğine” b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) başvuru yapabilmelerine..." https://www.globalacademia.com/yos-sinavi/yos-nedir/ 2010 yilindan once OSYM yapiyormus sinavi ama sonra merkesi bir sinav olmaktan cikmis, universiteler kendileri yapiyormus. Bence iyi arastirin hakkiniz var gibi gozukuyor.
  • Yabanci bir vatandasla olan bosanmanin Turkiye'de taninmasi

    Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
    23
    0 Oy
    23 İleti
    1k Bakış
    DonTurcosD
    @turkay sorununuzla ilgili izlenecek yol 2 yıl önce değişen yasada çok açık anlatılmış. https://www.ytb.gov.tr/duyurular/yabanci-ulkelerde-alinan-bosanma-kararlarinin-basit-usul-ile-taninmasina-yonelik-uygulama-hakkinda-bilgilendirme [image: HUKUK___NFOGRAF__K-01.jpg] Nafaka veya velayet gibi durumlar varsa mecburen Türk mahkemelerine başvurmanız gerekiyor. Umarım en kısa sürede işlerinizi yoluna koyabilirsiniz.
  • Yabancılar İçin Bilgi Notu

    Sabitlendi Türkiye Cumhuriyeti
    5
    1
    1 Oy
    5 İleti
    811 Bakış
    crazycellsC
    @Slcn, içinde söyledi: Yabancılar İçin Bilgi Notu Ben turk vatandaşıyım 7 aylik bebegim amerikan vatandaşı 2 hafta sonra turkiyeye gidecegiz. Galiba kapida vize alma işlemi kaldırılmış ne yapmamiz lazim acaba? 90 gunden az Turkiye'yi ziyaret edecekseniz o durumda ABD vatandaslarinin elektronik vize (e-visa) almasi yeterlidir. e-visa'yi ya internet uzerinden, ya da Turkiye'ye giriste gumruk kapisinda almaniz mumkun. Turkiye'ye girisi beklemeden, suradan e-visa icin basvuru yapip, size verilecek vizenin ciktisini alabilirsiniz: https://www.evisa.gov.tr/en/
  • Yabancıların Türkiye'ye Giriş Yasağını Kaldırmak

    Türkiye Cumhuriyeti
    12
    1 Oy
    12 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @jim, içinde söyledi: Yabancıların Türkiye'ye Giriş Yasağını Kaldırmak Benim Amerika'li bir arkadasim Turkiye'ye tatile gitmek istedi. Evize almisti. Fakat Turkiye'ye gidince havalimanindan gecemedi. Bir gece havalimaninda kalip, sonraki ucakla en son aktarma yaptigi ulkeye, daha sonra da Amerika'ya geri dondu. Problemin kaynagini da, daha once oturma izni bitmesine ragmen fazla kaldigi icin arti bir daha giris yapamayacagi soylenmis. Halbuki vizeye ve giris cikilara bakilirsa oyle bir durum yok. Bir kilise ile iliskisi oldugu icin - son derece normal cunku Amerika'li bir hristiyan- kendisini deport etmisler. Internetten tekrar vizeye basvurdugunda ise "islemde bir gelisme yok" cevabini almis. Arkadasim Turkiye'ye bir daha donemez mi? Arkadasiniz, ABD'de bulundugu eyalete hizmet veren TC konsolosluguna yazsin ve sorunun neden kaynaklandigini bulsun bence. Konsolosluk gorevlileri hem problemi bulmada, hem de cozmede yardimci olmaya calisacaklardir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum