Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'de yabancı bir vatandaşla evlilik

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
44 21 6.5k 16

• @enrique Turkiye'de yabanci bir vatandasla evlilik içinde söyledi:

Merhaba arkadaşlar, bu konu altında yazsam doğru olacak sanırım. Amerikan vatandaşı kız arkadaşım ile eylül ayı içinde evlenmeyi planlıyoruz. Evlilik için istenen belgeleri bağlı bulunduğum belediyeden aldım. eşim için bazı belgeler konusunda kafam karıştı. Şuanda evlenme ehliyet belgesini ve doğum belgesini her ikiside apostilli olarak yaptırdı.
    Sormak istediğim, Eşim buraya geldiğinde Amerikan konsolosluğuna gidip evlilik öncesi herhangi bir işlem yapmak zorunda mı? şu sayfada evlenme için uygunluk beyanından bahsediyor. Evlenme ehliyet belgesini ülkesinden almamış olan amerikan vatandaşları için mi? tam olarak anlayamadım. https://tr.usembassy.gov/u-s-citizen-services/child-family-matters/marriage

Dediginiz gibi evlenme ehliyet belgesi olmayan kisiler icin o uyari, sizin bu belgeniz var o nedenle bence almaniza gerek yok. En garantisi belediyeye gidip sormaniz olur. Eger onlar belge tam derlerse, konsolosluktan mustakbel esinizin bekar oldugunu bildiren baska belge almaniza gerek kalmaz. Bence gerektigine emin olmadan belgeyi almayin, cunku noter onayi icin ucret odemeniz gerekecek konsolosluga.

• tşkler crazycells, ayrıca diğer süreçleride forumda paylaşacağım. daha başındayız. :)

• Selamlar 2021 talihlisiyim, 297—— sıralamam, sorum şu şekilde:
    Kız arkadaşım Mısır vatandaşı, tr de şuna öğrenci, evlilik için gerekli evrakları toparladık. Bu hafta içi nikah İçin gün almayı düşünüyoruz. Nikahı kıydırdıktan sonra yabancı evlilik olduğu için ekstra ne gerekiyor acaba? Nüfusa gidip gerekli belgeyi almamız ds260 formunu doldurmamız için yeterli mi? Bu şekilde evlilik yapmış olan bir arkadaşımız yol gösterirse sevinirim. Teşekkür ediyorum.

• @omerbas, içinde söyledi: Turkiye'de yabanci bir vatandasla evlilik

Selamlar 2021 talihlisiyim, 297—— sıralamam, sorum şu şekilde:
    Kız arkadaşım Mısır vatandaşı, tr de şuna öğrenci, evlilik için gerekli evrakları toparladık. Bu hafta içi nikah İçin gün almayı düşünüyoruz. Nikahı kıydırdıktan sonra yabancı evlilik olduğu için ekstra ne gerekiyor acaba? Nüfusa gidip gerekli belgeyi almamız ds260 formunu doldurmamız için yeterli mi? Bu şekilde evlilik yapmış olan bir arkadaşımız yol gösterirse sevinirim. Teşekkür ediyorum.

Resmi evlilik belgesi (evlilik cuzdani) yeterli.

• @crazycells teşekkür ederim yeni pasaport çıkartmamıza gerek var mı bunun için şuna 10 yıllık pasaportum var zaten, pasaportu yenilememe gerek yok heralde, 👌

• Bu ileti silindi!

• @omerbas, içinde söyledi: Turkiye'de yabanci bir vatandasla evlilik

@crazycells teşekkür ederim yeni pasaport çıkartmamıza gerek var mı bunun için şuna 10 yıllık pasaportum var zaten, pasaportu yenilememe gerek yok heralde, 👌

Eger isminizde resmi bir degisiklik yoksa ayni pasaportu kullanabilirsiniz.

• @bugragulnara Sayın @bugragulnara önce ikamet ettiğiniz ilçe belediyesinden evlenme izin belgesi almanız gerekiyor. Bu belge ve diğer evlilik için gerekli belgelerle İzmir'de nikah yapabilirsiniz. Fakat müstakbel eşinizin Türkiye'de turist olarak girmişse yasal sınırlar içerisinde (90 gün) bulunması gerekir. Aksi takdirde her geçen gün için ceza ödersiniz.

• Arkadaşlar bilgilendirme amacıyla yazmak istiyorum, daha önce yabancı evlilik ile ilgili sorum olmuştu. İşlemlere başladım kız arkadaşım Mısırlı. Aile hekiminden ikimiz için sağlık raporu aldık, 5 adet evlilik fotoğrafı, bir de doğum ve bekarlık belgesini konsolosluktan aldık yeminli tercümanda çevirip noterde onayladık ve Fatih belediyesine gittik ordan gün aldık. Bundan sonraki süreci yazarım...case Numbers; 297•• sıra gelir umarım :))

• @omerbas bilgilendirme icin tesekkurler.

• Erkek arkadaşım avrupalı. Onunla türkiyede evlensem yinede avrupa vatandaşı oluyorum dimi? Ve schengen vizesi mi almam gerekir onun ülkesine gitmek için?

• @Ex-Ask, içinde söyledi: Turkiye'de yabanci bir vatandasla evlilik

Erkek arkadaşım avrupalı. Onunla türkiyede evlensem yinede avrupa vatandaşı oluyorum dimi? Ve schengen vizesi mi almam gerekir onun ülkesine gitmek için?

Hayir, bu tur islemler otomatik olmuyor genelde.

Hangi ulke vatandasi ise o ulkenin vatandaslik sartlarina bakmalisiniz... Nasil bir Turkle evlenen otomatik olarak Turk olmuyorsa, baska ulkelerde de bu islem otomatik olmuyor... Bazi ulkelerde dil sinavi ve vatandaslik sinavini gecmeniz gerek, bazilarinda belli bir sure yasamaniz gerek vs. ulkeye gore sartlari arastirmalisiniz.

• Herkese selam. 5 nisanda K1 vizesi için Noa1'imizi aldık. Ancak planlar biraz değişecek gibi gözüküyor. Ben Türkiye'de iyi bir iş sahibi olabilir ve nişanlıma burada iyi bir hayat sunabilirim. Düşündüğüm gibi gerçekleşmesi durumunda K1 vizesinden vazgeçip, nişanlımla Türkiye'de evlenip onun burada kalmasını sağlamak istersem nasıl bir süreç gerekir ve bu ortalama ne kadar zaman alır? Bildiğimiz üzere K1 vizesi için 8-10 ay (belki daha fazla) bir işlem süreci var. Türkiye'de de böyle bir süreç var mı yoksa Türkiye'ye vize alıp gelmesi ve burada evlenmemiz halinde kolaylıkla oturum iznine başvurabilir miyiz?

• @BugraCan, içinde söyledi: Türkiye'de yabancı bir vatandaşla evlilik

Herkese selam. 5 nisanda K1 vizesi için Noa1'imizi aldık. Ancak planlar biraz değişecek gibi gözüküyor. Ben Türkiye'de iyi bir iş sahibi olabilir ve nişanlıma burada iyi bir hayat sunabilirim. Düşündüğüm gibi gerçekleşmesi durumunda K1 vizesinden vazgeçip, nişanlımla Türkiye'de evlenip onun burada kalmasını sağlamak istersem nasıl bir süreç gerekir ve bu ortalama ne kadar zaman alır? Bildiğimiz üzere K1 vizesi için 8-10 ay (belki daha fazla) bir işlem süreci var. Türkiye'de de böyle bir süreç var mı yoksa Türkiye'ye vize alıp gelmesi ve burada evlenmemiz halinde kolaylıkla oturum iznine başvurabilir miyiz?

Turkiye'ye vize alip gelebilir ve Turkiye'de evlenebilirsiniz. Bir sorun yasamazsiniz, sonra da kolaylikla oturum iznine basvuru yapabilirsiniz.

• Merhaba arkadaslar, iki yabanci uyruklu Turkiyede evlenebilir mi? Biri Amerikan vatandasidir. Her ikisinin de Turkiye'de oturumlari yok. Evlendikten sonra evlilik evraklarini kendi konsolosluklarina sunacaklar.

• @cem1 Aslinda Turkiye'de evlenebileceklerini biliyorum, bizim kanunlarimiz buna izin veriyor. Benim ogrenmek istedigim, daha sonra bayan arkadasin evlilik vizesi ile Amerikaya gitmesi icin bir problem olusur mu, buradaki nikahta ciftlerin anne babalari kardesleri de hazir olacak. Turkiyeyi secmelerinin nedeni anne baba Turkiyede yasiyor ve Turkiyede evlilik islemleri daha basit...

• @cem1, içinde söyledi: Türkiye'de yabancı bir vatandaşla evlilik

@cem1 Aslinda Turkiye'de evlenebileceklerini biliyorum, bizim kanunlarimiz buna izin veriyor. Benim ogrenmek istedigim, daha sonra bayan arkadasin evlilik vizesi ile Amerikaya gitmesi icin bir problem olusur mu, buradaki nikahta ciftlerin anne babalari kardesleri de hazir olacak. Turkiyeyi secmelerinin nedeni anne baba Turkiyede yasiyor ve Turkiyede evlilik islemleri daha basit...

Onemli olan bir ulkede resmi evlilik yapmalari. Turkiye'deki evlilik dokumanlariyla vize islemlerini yapabilirler.

Zaten bir ulkede evlendikten sonra gidip yeniden baska bir ulkede evlenemiyorsunuz. Sonrasinda yapmaniz gereken Turkiye'deki evliligin diger ulkede tescil islemi...

• @crazycells Tesekkurler 👋

• merhabalar türkiyede evlilik yapacağız mart ayında bekarlık belgesi almak istiyoruz ama bunu abd alma şansımız varmıdır ? bağlı olduğum belediye evrağın hem türkçe hem ingilizce yazması gerektiğini söylüyor abd bunu nereden temin edebiliriz yoksa istanbuldaki konsolosluktan mı almalıyız ?

• @crazycells amerikada alınan ingilizce yazılı olan bekarlık belgesi orada apostil ve türkçe tercüme yapıldıktan sonra türkiyede geçerli olurmu ? konsolostlukta randevu bulamıyoruz istanbul da bekarlık belgesi almak için

Benzer Başlıklar

• Türkiye'de Yabancı Sim Kart

Türkiye Cumhuriyeti
    4
    0 Oy
    4 İleti
    2k Bakış
    A
    Amerikadan Türkiyeye nasıl sim kartı getirtebilirim bunu yapan bildiğiniz bir tedarikçi var mı? Şu an türkiyede bulunan ve elinde kullanmadığı(aktif olması şart değil) fiziksel sim kartı olan varsa satın almak istiyorum. hattın kapalı olması önemli değil, sadece amerika sim kartı olması yeterli. Şimdiden teşekkürler.
  • Türkiye'de Uygulanan Pandemi Yasakları

Türkiye Cumhuriyeti
    5
    0 Oy
    5 İleti
    220 Bakış
    crazycellsC
    @ozancanan, içinde söyledi: Türkiye'de Uygulanan Pandemi Yasakları Bildiğiniz gibi Türkiye’de uygulanan sokağa çıkma yasaklarından turistler muaf tutuluyor. Bu muafiyetten turistik ziyaretlerimizde bizler de yararlanabiliyor muyuz? Genelgede bu konuyla ilgili bir şey bulamadım. Televizyonda gördüğüm kadarıyla turistlere sadece kimlik ya da pasaport soruluyor. Green card gösterip bundan yararlanabiliyor muyuz? Son dönemde Türkiye’ye seyahat eden arkadaşlardan deneyenler oldu mu? Yasal olarak Turkiye'de bir TC vatandasinin turist olmasi mumkun degil, o nedenle Green Card ile bu yasaklardan muaf olamiyorsunuz maalesef.
  • ABD'de yapılmış bir evliliğin Türkiye'de tanınması

Türkiye Cumhuriyeti
    3
    1 Oy
    3 İleti
    480 Bakış
    redur47R
    @crazycells yanıtınız için çok teşekkür ederim haklısınız gerçekten nüfus müdürlüğünü arayıp konuyu söylediğimde bir kaç kişiye telefonu aktarıp kapattılar sürekli. Kısa süre içerisinde şikago konsolosluğu ile iletişime geçeyim ben o zaman
  • 3 Oy
    79 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    Yurtdisi cikis harci 3000 TL olabilir. Ve her yil guncelleme. https://www.google.com/amp/s/www.sozcu.com.tr/amp/yurt-disi-cikis-harci-icin-3-bin-tl-ve-her-yil-zam-onerisi-p58286
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k