Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

  • ⭐⭐

    @redsat2000 abi ingilizce sorunu nasıl aşılır gelirsek iletişim noktasında tıkanırmıyız (ispanyolca eğitimi senden)


  • @haymatlos_, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @redsat2000 abi ingilizce sorunu nasıl aşılır gelirsek iletişim noktasında tıkanırmıyız (ispanyolca eğitimi senden)

    İngilizce için belli bir seviyeyi Türkiye de halletmek iyi olur. Eğer vakit yoksa o zaman kütüphane ,community school yada kilisenin dil okullarından yardım almalısınız. Benim yaptığım gibi sosyal içerikli ve halkla iç içe olan işlerde calismalisiniz. Bu konuda bayağı yardımcı oluyor. Normalin aksine Ters köşe yerde oturmalisiniz. Zenci Mahallesi'nde oturuyorum. Zenci İngilizcem bayağı gelişti. Kiliseye her pazar gitmelisiniz. Onlarla kaynaşmak ve aydiyet duygunuz gelişiyor.Ayrica kilise sayesinde verilen vaazlarda Amerikan yaşamı hakkında bayağı bir şey öğreniyorsunuz.

    Kültür şoku ve dil kısa sürede ortadan kalkıyor .İspanyolca için ben de cuvalladim. Yavaş yavaş anlamaya yeni başladım. Bu konuda vücut dili kullanıyorum.

  • ⭐⭐

    @redsat2000 gelirsem abi zaten school vs. dil konusunda eğitim alacam yoksa zor gibi görünüyor

  • ⭐⭐⭐⭐

    @haymatlos_, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @redsat2000 gelirsem abi zaten school vs. dil konusunda eğitim alacam yoksa zor gibi görünüyor

    Okul bu iş bir çözüm ancak konuşma kısmı biraz senin elinde olan birşey.Onun oturması senin isteginle ilgili. Vücudunun konuşurken mekanik yapıdan çıkması ve ana dilin gibi refleks vermesi lazım. Ben yıllar önce drama İngilizcesi eğitimi almıştım. O tip eğitimler senin tiyatral olarak gelişimini sağlıyor. Ayrıca burada Türkçe sd kartini beyninden cikarman ve İngilizce dusunmen gerekiyor. Bu yapı seni mekanik İngilizceden kurtarıyor. Özellikle iş başvuru mulakatlarinda çok önemli.


  • @Sedaades ve @Stickezz Vize onaylarınız için sizleri tek tek tebrik eder ve mutlu yaşamanızı temenni ederim, Darısı bizim başımıza! beklemesi bile yorucu 🙂


  • @redsat2000, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Sedaades @Stickezz Felicidades Espero que cumplas todos tus sueños en nuestra nueva ley

    Espero que todos los ganadores puedan obtener una visa:) umarim geçmişte aldığım dersleri orada kullanabileceğim:)

  • ⭐⭐

    @redsat2000 abd ispanyolca biliyorsan kralsın

  • ⭐⭐

    @Stickezz tebrikler sizin adınıza sevindim yeni hayatınızda başarılar

  • ⭐⭐

    @Sedaades tebrikler yeni hayatınızda başarılar


  • @yapay-zeka, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @redsat2000 abd ispanyolca biliyorsan kralsın

    ABD'de en cok ise yarayan dil 🙂


  • @civan1453 Hey maşallah herbiriniznde vizesi onaylanıyor tebrik ederim sonraki hayatınızda öncelikle hayırlı ve başarılı bi hayat temenni ederim kendim kazanmis gibi oldum walla :))


  • @Stickezz Okurken duygulanıyor insan, ben kazanmış kadar mutlu oluyorum. Bu arada üniversite öğrencisi olupta mülakat deneyimini okuduğum ilk insansın. Durumlarımız aynı aslında, aklımda bir kaç soru işareti vardı içim rahatladı sağolasın 🙂 Son olarak üniversiteyi bitirip de mi gitmeyi düşünüyorsunuz?


  • @yapay-zeka o kadar İspanyolca bende nerede karınca adımı ile ilerliyoruz.


  • @hudaverdi007 iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, darısı başınıza 🙂 Vizenizi en kısa zamanda alırsınız inşallah 🙂


  • @yapay-zeka iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙂


  • @FreeMen ne demek, olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyorum 🙂 Üniversiteyi bitirip bitirmeme durumu sınavlarıma bağlı biraz, ancak bitmeme durumunda okulu dondurup gitmeyi düşünüyorum. Daha sonrasında kaydımı orada bir üniversiteye aktarıp, orada devam edebilirim.

    Çok uçuk olmazsa şöyle de bir düşüncem var; ilk etapta bir Community College'a kredilerimi aktarıp(ders içerikle en azından yakın olan bir okula) normalden(2 sene - 4 dönem genel olarak) daha kısa sürede(yaklaşık yarım dönem ya da 1 sene) Community College tamamlamak ve ardından çoğu Community College 4 yıllık üniversiteye geçiş imkanı sağlıyor, 4 yıllık üniversiteye geçip orayı da 2 - 2 buçuk senede tamamlayıp mezun olmak gibi bir düşünce de var. Biraz daha oraya gidince karar verebileceğim bir şey. Ancak dediğim gibi okul bitmezse dondurup öyle Amerika'ya giriş yapacağım. 🙂


  • Vizesi onaylanan tüm arkadaşlara hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim. Kendime çıkmış gibi sevinmekteyim. Herşey gönlünüzce olsun.


  • @Stickezz, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @FreeMen ne demek, olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyorum 🙂 Üniversiteyi bitirip bitirmeme durumu sınavlarıma bağlı biraz, ancak bitmeme durumunda okulu dondurup gitmeyi düşünüyorum. Daha sonrasında kaydımı orada bir üniversiteye aktarıp, orada devam edebilirim.

    Çok uçuk olmazsa şöyle de bir düşüncem var; ilk etapta bir Community College'a kredilerimi aktarıp(ders içerikle en azından yakın olan bir okula) normalden(2 sene - 4 dönem genel olarak) daha kısa sürede(yaklaşık yarım dönem ya da 1 sene) Community College tamamlamak ve ardından çoğu Community College 4 yıllık üniversiteye geçiş imkanı sağlıyor, 4 yıllık üniversiteye geçip orayı da 2 - 2 buçuk senede tamamlayıp mezun olmak gibi bir düşünce de var. Biraz daha oraya gidince karar verebileceğim bir şey. Ancak dediğim gibi okul bitmezse dondurup öyle Amerika'ya giriş yapacağım. 🙂

    Genelde college ve universitelerin hem gunduz hemde aksam dersleri oluyor, tabii ki online derslerde var. Cogunlugun yaptigi gibi semesterde 4 ders alarak, gunduz calisir, aksam okula gidersiniz veya tam tersi. Bazi okullarda haftasonlari Cumartesi dersleri de var. Ben okula giderken bazi dersleri haftasonu aliyordum. Birde okuluna gore bircok alternatifler var. Calisma ve aile hayatiniza gore uygun sekilde ve zamanda ders secebilirsiniz. Asagida kisaca tanimlamalarini veriyorum bildigim kadariyla:

    Ders cesitleri:

    Semester: 14 ile 15 haftalik dersler
    Block: 7 haftalik dersler
    Modular: Ayda 2 haftasonu (20 saatlik ders haftasonunda, toplam 40 saat)
    Online: Genelde 100% online, fiziksel olarak ders icin okula gitmenize gerek yok.
    Hybrid: 50% online, 50% classroom
    Fusion: 5 haftalik hizlandirilmis dersler
    Flexible: Classroomdaki sure canli webinar seklinde ve genelde 40-50%, geri kalani ise online.

  • ⭐⭐

    @redsat2000 abi selam nasilsin.Evet kiliseye haftasonu gitmek insana is es bile sagliyor.ornegi cok.


  • Merhabalar,
    Ocak 2020 ayında görüşme yapıp onay yada AP sürecine giren arkadaşlara tebrik eder ve başarılar dilerim. Biz Aralığın 18'de current olduk fakat interview tarihini heycan ile bekliyorum inşallah Şubat ayında olur. Yalnız gruba bir sorum olacaktı.
    Biz haftaya Türkiye'ye geliyoruz inşallah, bunun için kızımız ABD vatandaşı olduğu için haftaya 15 ay kontrol ve aşıları olacaktı, uzun bir yolculuk olduğu için dün randevu alıp erkenden yaptırırken bir takım sorular soruldu.
    Neden erkenden aldığımız sebebi olarak TR ye gidip Green Card mülakatımızı yapacağız diyince karşıya çıktılar, sebep ise o bölge şu aralar tehliklidir ve 18 ayında da hasta geri hastaneye gelmesi gerekecek falan ve neden Türkiye ye gitme zorunluğu olduğunu sordular. Bizde dedik, hem süreci daha hızlı hemde çocukların büyük dede ve anneannesiyle görüştürmek istiyoruz.
    Bayağı uğraştırdılar, ve sonunda mektup yazmaya karar verdiler. Mektuputa Nisan 2020'de kızımızın ABD ye gelmek gerektiğini söyleyerek konsolosluk'a teslim etmemizi istediler. Bu konuda benim endişem bu: Ben bu mektubu verirsem bizim görüşme yapacak vize memura mecbur bir durum yaratmaz mı acaba?
    Mektupta teslim etezse ne olur sizce?

    Kusura bakmayın, Türkçemden dolayı biraz karışık gelebilir, anlaşılmayan bir nokta varsa sorabilirsiniz.

    Çok teşekkür ederim şimdiden

    kolay gelsin


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    760
    1
    10 Oy
    760 İleti
    89k Bakış
    Peyk74P
    Merhabalar, Viyana maceramda olan biteni anlatma sırası bende artık. :)) Ben 12 Temmuz 2026'da Viyana'ya uçtum ki bu benim 52 yıllık hayatımda ilk uçuşumdu belirteyim. Korkudan değildi; sadece hani şu lunaparkta gondola binersiniz de içiniz kabarır, boğazınıza gelir ya o boşluk hissini sevmediğimden kaynaklıydı. Neyse ki çok şükür sorunsuz şekilde indik. Akşam üstüydü ayağımda ameliyat olduğumdan dolayı var olan runwalker ve elimde bastonumla otele attım kendimi. Ertesi gün, 13 Temmuz'da, aşılar, kartlar vs. vs. toplayıp Uber ile doğruca Dr. Molnar'ın ofisine gittim. Tabii elimde telefon, translate açık vaziyette girdim içeri. "Selamünaleyküm ben taaa Türkiye'den geldim." diyemedim tabii ama yine de kibar ve yardımsever bir şekilde karşılandım, sağ olsunlar. Bir form verildi, doldurdum, teslim ettim. Sonra bir odaya alındım, orada da sağlığımla ilgili birkaç soru soruldu. Aşı kartıma baktı, ameliyat olup olmadığım, daimi kullandığım ilaçlarımın olup olmadığı, su çiçeği geçirip geçirmediğim soruldu ve sonra Dr. Hanım'ı beklemeye başladım. 10 dk sonra geldi. Çok kibar ve güzel bir insandı. Aşımı yaptı ve gitti. Sonra elime bir harita ve adres olan kâğıt verildi ve doğğğru film çekilmeye gittim. Bu arada her yere Uber ile gittim mecburen ve 10 Ubercinin 8'i Türk'tü. Röntgen merkezi girişinde sıra alma makinesinin önünde oo piti piti yapıp üsttekine bastım, numaramı aldım, içeri girdim, oturdum ve kalktım. Hazırlanmam için beni odaya götürdüler. 3-5 dk sonra röntgen işi de bitti ve CD'yi beklemeye başladım. Yaklaşık 10 dk sonra yine çağrıldım ve CD'yi alıp işi bitirdim. Hava bana göre bayağı sıcaktı. Bir market bulup su almak için bayağı yürüdüm çünkü gpt bana kapalı market buldu ). Caağğnım üç harfliler orada olmadığı için az daha susuzluktan ölecektim. :)))) Sonra ne yapayım derken yemek işini aradan çıkartayım dedim ve orada meşhur Ferhat Döner varmış. Tesadüf ya, yine bir Türk Uberci kardeşimle oraya gittim. O bölgede 40-50 bin kadar Türk olduğunu söyledi. Neyse, buldum. Uzun bir kuyruk sonrası dürümümü alıp yedim ama bizim buradaki et dönerden çok da farklı değildi. (Kıymadan yapılanlardan çok iyiydi tabii.) Sonrasında biraz yürüyeyim derken Decathlon buldum. Girdim, bakındım, bir iki şey aldım ama fiyat kıyaslaması yapmayacağım bile. Sonra otel tabii. Hava çok sıcaktı ve ayağımdan dolayı çok da dolaşamadım. Akşam yine mide meselesi için düştüm yollara. Bu sefer meşhur yemekleri olan şinitzel yemek için bir mekâna gittim, gpt'nin tavsiyesi ile siparişimi verdim. Güzelce serin bir havada karnımı doyurdum ama tabii tam doymadı. Neden? Ekmek yok adamlarda :))) Döndüm otele. Başladı karın ağrılarım. Evraklar sorular cevaplar neyse bütün evrakları döktüm masanın üstüne. Tekrar sırala, istifle, dosyala; o öyle olursa bunu buradan kolay bulurum, öyle olursa böyle olur vs. vs. Bir taraftan da WhatsApp grubumuzdaki yazışmaları takip ediyorum. Ben elçiliğe yakın bir otel tutmuştum, gitmesi kolay olsun diye ama o akşam görüşmenin elçilikte olmadığını başka bir adreste olduğunu öğrendim hani şu hep konusu olan adı geçen meşhur Marriot otelin yanındaki bina da olacağını öğrendim. Bu arada gruptaki herkese teşekkür ederim, onların sayesinde görüşme yerini öğrendim. Orada burada derken, araştır, bak, bul derken gece yarısı oldu. Yattık ama uyku yok. Binlerce soru... Ki sorulabilecek sorulara çalışmış olmama rağmen en çok korktuğum, dilimin yeterli olmamasıydı. Saat 2 gibi uyumuşum, 15 Temmuz 2026 büyük gün Sabah 5'te uyandım. Tıraş, duş vs. derken 08.00'de yine Uber ile gittik Marriott Otel'in yanına. Neyse, koştur koştur gittik, 4. kata çıktık. Bildiğin apartman gibi bir yer. Kapıda polis, hemen arkasında X-ray cihazı. Polis abi Almanca bir şeyler diyor ama bende tık yok. İşaretle de anlatmadı. Ben Türkçe ve kibarca bir şeyler söylerken yanda bir asker bekliyordu, O biraz Türkçe biliyormuş. Bir şeyler konuştular, sepeti uzattı polis, kerata baştan sepeti uzatsa anlarız da biz Türk'üz, pratik zekâlıyız dunkof Neyse, sonrasında ayağımdaki şeyden dolayı elle üst araması yaptılar girdik, içeriye başladım beklemeye ama, gözlerim tanımadığım hâlde Alize Hanım'ı arıyor istemsizce çünkü o Türkçe biliyor. Sonra yine gruptan İngilizce bildiğini bildiğim ve 15 dakika arayla mülakata gireceğimiz sevgili kardeşim Oktay'a bakıyorum ama o da yok. Eee napacağız şimdi derken içimden hatim indiriyorum tabii. Gülmeyin bak, gerçekten başınıza gelir heee. :)) Neyse, benim için çok uzun, sizin için kısa bir zaman sonra Oktay kardeşim ve ailesini kapıda görünce bayağı rahatladım. Neyse, güvenlik işlerinden sonra geldiler. Allah razı olsun ondan. Hal hatır ederken beni çağırdılar, birlikte gittik. Bu arada Viyana'da görüşmeye giderken hiçbir şeyinizi elinizden almıyorlar; saat, telefon falan yanınızda. Neyse, birlikte gittik. Oktay "Yardımcı olabilir miyim ingilizce bilmiyor" diye sordu evrak teslimi yapan bayan "Olur." dedi. Sol el dört parmak sağ el dört parmak baş parmakların izi alındı. Onu ver, bunu ver... Barkodlu evrak kabul ettikleri için ben sadece diplomamı çevirtmiştim. Diğer evraklar neden Türkçe dedi. Orada ben bir gittim geldim, sonra "Barkodlu kabul ediyorsunuz." derken kadın Türkçe konuşmaya başladı biz şaşırdık tabi meğerse evrakları teslim alan kişi Alize Hanım'mış. Ben "Aa ben sizi tanıyorum." deyince başladı gülmeye. Hazırladığım çok şeyi almadılar. Diploma, boşanma kararı ve kesinleşme şerhini, Formül A, sabıka kaydı, pasaport, iki tane fotoğraf, banka hesap dökümü ki Türkçe ve TL cinsinden yazılıydı derken fotokopileri almadı sanırım bu kadar evrak aldı. Sağ olsun Oktay, "Görüşmede de yardımcı olabiliyor muyuz?" deyince Alize Hanım, "Orada ben yardımcı olurum." dedi. Neyse, orayı da bağladık. :)) Sonra vezneye gönderdi. Hemen 330 dolar uzattım ama kadın kredi kartı istiyor. "Nakit ödeyeceğim." dedim ama illa kredi kartı istedi. Neyse, verdik. İşlemler yapıldı, sonra yine başladık beklemeye. Beni çağırdılar gittim görüşmeyi yapacak hanımefendi çok güler yüzlü pozitif biriydi yanımıza Alize hanım da geldi. Sol el dört parmak izi tekrar alındı o neden bilemedim, sonra soru sormaya başladı. Sorular çalıştığım sorulardı ama ne sorduğunu anlıyorum ama cevap yok bende kaldım. Neyse, sağ olsun Alize Hanım çevirdi, ben cevapladım. Ne sordu? Önce "Sağ elini kaldır, yemin et." dedi. Sonra adımı, işimi, nereye gideceğimi sordu. Ne iş yaptığımı sordu emekliyim dedim, Çalışacak mısınız diye sordu orada çalışmadan yaşayacağımı falan sandı sanırım garibim yazık bende bozmadım :))) "Evet." dedim. Ne iş yapacağımı sordu, söyledim. Müthiş İngilizcem ile çok heyecanlı olduğumu söyledim. O da burada arkadaşça konuştuğumuzu düşün tarzında bir şeyler söyleyerek beni telkin etti. Ama dediğini anladım kendime haksızlık edemem burada. :))) Sonra teşekkürleşerek ayrıldık. Tüm olaylar bir saat falan sürdü. Sonra yine mide olayları... Gulash diye yöresel bir yemekleri varmış, fena değildi. Biraz daha yürüyüş, market alışverişi derken yine Türk bir Uberci kardeş ile doğru havaalanına. Bu arada Türk arkadaşlara sordum: "Bizi kıskanıyorsunuz demiii?" dedim. Oturup ağladılar. Orada yaşadıkları hayatı, zorlukları, fakirliği duyunca ben de dayanamadım, ağlaştık. Böylece Viyana maceramız da bitti döndük yurda. İnşallah vizelerimizi de alabiliriz de herşey istediğimiz gibi olur. Başta bu siteyi kuranlar olmak üzere herkese sabırla ve hiç bir menfaati olmadan bıkmadan usanmadan cevap veren herkese çok teşekkür ederim ve whatsapp grubumdaki kardeşlerime çok teşekkür ederim umarım gideceğimiz yerde de konuşmak görüşmek nasip olur herkese selamlar. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım ama tek şartla Türkçe sorun :)))
  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama
  • 20 Oy
    3k İleti
    328k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

    Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum