Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@keysnambır, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@MySea caglaror’un US hikayesi o kadar uzun değil. Mortgage için gerekli credit historye ulaşmamıştır.
Maaş varsa yeterli... Biz 8 ayda aldık...
-
@keysnambır credit history var gelir yok :(
-
@caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@keysnambır credit history var gelir yok :(
Aslinda ev almak konusunda her zaman cok aceleci olmak iyi degil. Bir suru sebep var.
Kimileri resesyon beklentisi icinde. Gerceklesirse sisen emlak fiyatlari asagi inecek diye dusunuyorlar ve su an ev almak icin iyi bir zaman olmayabilir diyenler var benim cevremde.
Hic olmaz dedigim bir is oldu ve gecen donem haftanin bir gunu onumuzdeki donem iki gunu daha ileride belki full time Boston merkeze gidip gelmem icap ediyor. Tek yon 45 mil + is trafigi, ouch. Su an oturdugumuz townda almayi aklimdan gecirdigim evi almis olsaydim cakilip kalmis olacaktik. Kim ugrasacak tekrar sat vesaire.
Oglan buyudukce biz cevreyi tanidikca okul bolgeleri vs konusunda daha da bilincleniyoruz. Merkeze daha yakin bir yerde okul puani 10 uzerinden 15 olan townlar var.
En azindan bizim bolgemizde kirada oturmanin ev sahibi olmaya kiyasla daha az masrafli ve avantajli oldugunu dusunenler var. Buradaki 2. ayimizda hidrofol degisti $2800 odedi ev sahibi. Ardindan sirasiyla kurutma ve camasir makinesini degistirdi. Herhalde 1200-1400 daha verdi. Bir yil dolmamisti. -
Zaten soyle bir handicap var, oturdugumuz kiralik apartman kriter olarak kullanilamayacak kadar ucuz, almak istedigim evler de kriter olamayacak kadar pahali :)
Taksiti 4k olan evlere sulaniyorum :)
Hayal olunca buyuk kuruyorum, gercekler zaten simdilik rental takiliyor :)
Kredi derecelendirme kuruluslarinin (transunion and equifax) algoritmalari kucuk hesaplar icin yeterli ama ev gibi islerde bordro ister maalesef yada bankada saglam para.
Transunion and equifax : 736
FICO score : 756
Bu degerler cok fazla anlam ifade etmiyor. -
@caglaror Şuanda amerikadan ortak çalıştığım bir arkadaşla, ortalama 2600$ kazanç elde ediyorum.. bunun yanı sıra amerikada lyft yaparsam 4 kişilik aileme zorlanmadan bakabilirmiyim ? tabıki ilk başta bizim numaralar current olması lazım :) .. sonrasını da düşünüyorum ?
-
Malesef duzenli bir gelir yoksa veya co-sign olabilecek durumda birisi yoksa, mortgage loan almak zor. Ama yinede denemek lazim. Benim bir arkadasim 2013'de iflas gostermisti (etmisti demiyorum cunku kredi kartlarina olan borclarindan kurtulmak icin iflasa gitti), herneyse 2 yil sonra $150K lik evi foreclosuredan aldi. Baska bir arkadasini co-sign yaparak. Normalden biraz yuksek bir faiz orani ile tabii ki. Sanirim $30K downpayment odedi, ve geri kalan $120K icin 30 yillik mortgage ile aylik $1K civari oduyor.
-
Girdikten 8 ay sonra
3500 brüt maaş
%5 nakit
Tek banka hesabı ve tek kredi kartı
Kredi skoruda 720-750 arası (farklı yerlerden bakmislardi)
O zaman kadar hiç kredi cekilmedi...250bin dolarlık kredi onaylandı. Faiz oranı 4.375ti ve o dönem için iyiydi. Şuan düşük...
Yani ihtiyaç varsa ve maaş varsa ev almak Türkiye den basit ve atla deve bir şey değil. Süreç uzun sürüyor sadece. İllallah ettiriyorlar bazen.
-
Evet surec uzun suruyor ama genelde calistiginiz emlakci iyiyse ve baglantilari da iyiyse, bircok seyi siz ugrasmadan onlar hallediyorlar. Ortalama 1 ile 2 ay arasi suruyor tum islemlerin bitip anahtar teslim oluncaya kadar.
-
@hudaverdi007 bizde tek cocuk var bu ara delivery yapiyorum cesit olsun diye, ama Lyft yeterli olur. Yoruculugunu saymazsaniz .
-
@MySea duzenli gelir derken maas last ediyor sanirim.
-
@caglaror Normalde, calistiginiz yerden yazi isterler (employment verification) ve maas veya paycheck orneginizi ve ayrica bir onceki yil yaptiginiz tax filing evraklarini.
-
@MySea bu durumda ben is bulup 1 yil da calissam iyi olacak. Sonra sanirim cosign olmadan alabilirim.
-
@semavi, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@MySea caglaror’un US hikayesi o kadar uzun değil. Mortgage için gerekli credit historye ulaşmamıştır.
Birkac farkli yerde en az 2 yillik kredi gecmisi (2 tax return) olsa iyi olur diye okumustum. Sizce sizin durum istisna mi kaliyor yoksa genel olarak duzenli maas mi kriter? Biz de artik o kadar kira veriyoruz havaya gidiyor moduna girmeye basladik. Gerci Seattle'da 500k altina dogru duzgun ev bulmak zor ama hadi bakalim :)
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Evet surec uzun suruyor ama genelde calistiginiz emlakci iyiyse ve baglantilari da iyiyse, bircok seyi siz ugrasmadan onlar hallediyorlar. Ortalama 1 ile 2 ay arasi suruyor tum islemlerin bitip anahtar teslim oluncaya kadar.
Yanılmıyorsam 30gunden biraz fazla zamanda hallettik ve tebrik mesajı atmışlardı çok hızlı bitti diye...
Ben emlakcimdan çok memnundum...
Kredi firması ise bazen bunaltsa da bir şekilde krediyide verdi işi de hızlı bitirdi. Nerdeyse 2 yıldır evimizdeyiz çok şükür...
-
@gallifrey, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Birkac farkli yerde en az 2 yillik kredi gecmisi (2 tax return) olsa iyi olur diye okumustum. Sizce sizin durum istisna mi kaliyor yoksa genel olarak duzenli maas mi kriter? Biz de artik o kadar kira veriyoruz havaya gidiyor moduna girmeye basladik. Gerci Seattle'da 500k altina dogru duzgun ev bulmak zor ama hadi bakalim :)
Benim durumum ilenilgili iki video çektim yükledim.musait bir zamanda izlerseniz baya bir detay var orada...
Bana da aynı şeyleri söylemişlerdi :)
-
@gallifrey, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Tam zamanli işi olup kredi akoru çöp olmayan herkes aldı çevremde. Maaşı 2k olanda 4k olanda. Sadece kredi miktarı değişti.
Öncesinde deli etmişlerdi beni resmen yok 2 return vs vs diye. Emlakçılar bile öyle demişti uğraşmayan bile oldu :)
-
Yanılmıyorsam 30gunden biraz fazla zamanda hallettik ve tebrik mesajı atmışlardı çok hızlı bitti diye...
Kredi firması ise bazen bunaltsa da bir şekilde krediyide verdi işi de hızlı bitirdi. Nerdeyse 2 yıldır evimizdeyiz çok şükür...
Hayirli olsun o zaman! Evet bizimkide ilk contract imzaladikdan sonra closing yapincaya kadar 40 gun civarinda surmustu.
-
@caglaror Cevabınız için teşekkür ederim. içimi rahatlattınız. sigorta işi nasıl oluyor orda çok mu masraflı, çocuğunuz varsa biliyorsunuzdur, hasta olur vs. ? şimdiden teşekkür ederim. :)
-
Hayirli olsun o zaman! Evet bizimkide ilk contract imzaladikdan sonra closing yapincaya kadar 40 gun civarinda surmustu.
Tesekkurler...
Bu ev icin 5 yil bir sure tanimistim. Cocuklar ve kendi durumlarimiz nedeniyle bir ev sectik ve zamanla bunlarin degisecegi bilincindeydik... Muhtemelen seneye ufak ufak dusunmeye baslariz satalim mi, kiraya mi verelim baska bir eve bakalim vs diye.
Onumuzde ki ay refinance secenekleri bir netlessin, aylik odemeler kaca dusecek bakalim. Birde down payment insurace duserse, belki kiraya vermek makul bir secenek olabilir bizim icin.
-
Amerika'daki eyaletlerin grocery fiyatlari bakimindan en pahalidan en ucuza siralamasi hakkinda bir calisma:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum