[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@ismail1 Rica ederim, Tahmini mülakatı tarihi şimdiden söylemek yanlış olur. Bu durum tamamen KCC ve Visa Bulletin' in elinde olup, Case numaraların current olma durumuna göre mülakat tarihi belli oluyor. İleryleyen tarihlerde bunu göreceğiz. Her ay Güncel Visa Bulletin : :speaker_high_volume: :fast_down_button:
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
Takipte kalmanı öneririm. -
@Semihmete 11 bin var bir tane
-
Merhaba, ben şuanda Almanya'da Erasmus yapan bir üniversite öğrencisiyim ayrıca bu seneki green card talihlilerinden de biriyim. İmzamda belirtiğim gibi numaram 10'binlerde ve yüksek ihtimalle de Erasmus sürecim bitmeden mülakat tarihi almış olacağım. (Erasmusum şubatın sonuna doğru bitiyor) Daha önce bu konuyu @crazycells Ali Cihan abiye sormuştum o da ilk mülakata gitmeyip yeni bir mülakat tarihi istersin gibi bir şey demişti ama bu tabi aylar önceydi. Sizce şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim? Henüz evrak talep maili almadım dolayısıyla herhangi bir şey de yollamadım sizce bu evrak gönderim işini Erasmus sürecimi sonlarına kadar bekletmeli miyim? Ya da gönderip ilk mülakat tarihimi alıp ona gitmeyip başka bir mülakat tarihi mi talep etmeliyim? İlk mülakata gitmezsem ikinci mülakat tarihi alma ihtimalim sizce nedir? Biliyorum cevaplaması kolay sorular değil ama, tecrübelerinize dayanarak verebileceğiniz tavsiyeler gerçekten çok işime yarar. Çok fazla ikilemde kalmış bu kardeşinize yardımcı olursanız minnettar olurum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah.
-
@ozN, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba, ben şuanda Almanya'da Erasmus yapan bir üniversite öğrencisiyim ayrıca bu seneki green card talihlilerinden de biriyim. İmzamda belirtiğim gibi numaram 10'binlerde ve yüksek ihtimalle de Erasmus sürecim bitmeden mülakat tarihi almış olacağım. (Erasmusum şubatın sonuna doğru bitiyor) Daha önce bu konuyu @crazycells Ali Cihan abiye sormuştum o da ilk mülakata gitmeyip yeni bir mülakat tarihi istersin gibi bir şey demişti ama bu tabi aylar önceydi. Sizce şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim? Henüz evrak talep maili almadım dolayısıyla herhangi bir şey de yollamadım sizce bu evrak gönderim işini Erasmus sürecimi sonlarına kadar bekletmeli miyim? Ya da gönderip ilk mülakat tarihimi alıp ona gitmeyip başka bir mülakat tarihi mi talep etmeliyim? İlk mülakata gitmezsem ikinci mülakat tarihi alma ihtimalim sizce nedir? Biliyorum cevaplaması kolay sorular değil ama, tecrübelerinize dayanarak verebileceğiniz tavsiyeler gerçekten çok işime yarar. Çok fazla ikilemde kalmış bu kardeşinize yardımcı olursanız minnettar olurum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah.
Aslinda cevaplamasi cok zor degil. Evraklari gondermekte sakinca yok, boylece dosya Ankara'ya gecer ve surecin kalaninda Ankara ile iletisim kurarsiniz. Yaz ortalarina kadar yeni mulakat talep etmekte sorun olacagini sanmiyorum. Temmuz'dan sonra surec riskli hale geliyor. Ilk gorusmeye gitmemek olumsuz bir sey degil.
Bence evraklari zamaninda gonderin, ilk gorusme tarihiniz gectikten sonra Subat sonu Mart gibi yeni bir gorusme talep edin.
-
@knnrn Teşekkür ederim cevabın için. Peki @crazycells sen ne tavsiye edersin abi bana?
-
@ozN Ocak ayinin basinda belgeleri gonderin, sansliysak Mart ayina denk getirebilirsiniz mulakat tarihini.
Mulakata katilamazsaniz bile dert degil, egitim amacli oldugu icin konsolosluk sorun cikarmayacaktir.
-
..........
-
@usanyc bildiğim kadarıyla red alan olmadı çok şükür. Ancak AP ye kalan arkadaşlarımız var hocam
-
@usanyc ret alınmaz sadece maddi yönden eksik varsa sana ikinci bir şans veriliyor. Sponsor yada ek gelir göstermen için. Ama katilsen hırsızsan tabiki de ret yersin.
-
..........
-
............
-
@usanyc eyalet olarak neresini seçecektiniz bir de tek misin meslek ne idi
-
..............
-
Sayın @fetihy AP ne demek oluyor?
-
@usanyc, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Paterson
Neden Paterson ? GC ile son gidilecek yerlerden biri bence. Hiç araştırdınız mı ?
-
@vahapmoh aşağıdaki başlık altındaki bilgileri incelemenizi tavsiye ederim https://yesilkartforum.com/forum/topic/2939/fy2020-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem
-
@usanyc paterson sakın gitme hangi şehirdesin bilmiyorum ama ne kadar eroin uyuşturucu yada kaçakçılık varsa orada dönüyor. Lojistik işine hakimsin neden devam ettirmiyorsun da kendini ezdirecek yerlerde çalışmak istiyorsun. Forumda youtube sürekli söylenen ki @VerEliniAmerika türk türkü öper mi videosunda ki gibi sürekli türklerle olacaksın gerçek amerikaya alışamazsın ki @semavi ilk gittiğinde çalıştı 3 ay maaşını alamadı gibi sen ülkeye alışana kadar diyorsun işte orası amerika değil sadece şu anda nerede yaşıyorsan oradaki evleri 1 - 2 katlı ahşap ev yap işte paterson sana
-
@vahapmoh türkçe karşılığı idari süreç yani senin ismin muhammet olsun yada sürekli yurtdışı giriş çıkışların var ya da daha önce başka bir başvuru da ret yediysen gibi örnekler sonucunda senin daha detaylı incelenme olayına denir. Şu anda en güncel duyacağın olay sponsor kelimesi. İşte mülakata giderken sen amerika da yaşaman için bir maddi birikim göstermen gerekiyor. İşte bu maddi birikim eğer ki onların memleketi bizden kat be kat daha iyi bliyorlar geçinme olayını sana diyorlar ki evet getirdiğin maddi birikim sana amerikada yeni bir hayat kurman için yeterli diyor vizeyi basıyor. İkinci durum hayır bu birikim sana yetmez orada aç kalırsın sefil olursun diyor ondan sana orada yaşayan birisi evet o kişi burada gelince aç kalmaması için ben o kişiye maddi destek olucam diye evrak gönderiyor. Sponsor olayı bu.
-
Merhaba herkese,
3 Aralikta Green Card Konsolosluk Randevesuna gidecegim.Ancak soyle bir durum var. Yurtdisinda yasiyorum ve Ankara'ya sadece bunun icin gelecegim. Pasaportumu 2 haftadan once alma sansim oluyor mu ? En kisa surede nasil alabilirim ?
-
@usanyc Patersona gittiğimde greencard çıkarsa buraya geleceksem çıkmasını istemem demiştim o kadarını soylıyım siz anlayın. Buradan farkı yok heryer pislik içinde parklar bahçeler bilmem ne aklınıza ne gelirse bildiğiniz çöp yani sokaklar. Heryer arap tabelaları yollardaki ınsanlar da aynı şekilde. Türkler oradadil sikintisi olmaz en azindan kolay yaşarım diye düsünmeyin cidden gidilecek bi yer değil. Tek fark evler amerikan yapilari baska hic farki yok. Turkiyeden kaçıp Turkiyeye gitmeye benziyor. Başka alternatif yerler düşünün derim illa Türk olsun ben yapamam derseniz de.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum