Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @mhepekiz, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

    Şu Rideshare (Lyft / Uber) işlerinin Türkiye'de yaşayanlar tarafından "Basit" ya da "Avam" görülmesine bayılıyorum ben. Geçen gün bir çift aldım baya buralı. Konuşurken "Türkiye'deki arkadaşlarım bana her gün 'Buradayken Google'da çalışıyordun orada şoför oldun' diyor dedim" insanlar bir kahkaha patlattı. "Burada üniversite mezunları, yüksek lisanslı insanlar bile yapıyor bunları. Saatli mesaili çalışmaktansa köpeğiyle parka da gidiyor, öğleye kadar uyuyor da ya da ne istiyorsa onu yapıyor. Rideshare işleri özgürlük getiriyor" dedi.

    Ama ben bunu kimseye anlatamadım hala.. Hala bizim yaptığımız iş avam, hala basit. Öte yandan @sigmoidalmammal 'a da katılıyorum bizim hedefimiz bu değil ki. Kazancı güzel bir iş bu en azından ben şu konuda samimi olarak itirafta bulunayım burada 8 saat mesaili gireceğim herhangi bir işten yaklaşık yüzde 80 fazla kazanıyorum şu an.

    Bu arada @sigmoidalmammal 1 sene iş peşinde koşan da tanıyorum ben yani 3-6 ay şans, gelmeden iş bulmak piyango diyelim 🐕

    Göçmen olmayanların, hariçten gazel okuyanların ne düşündüğünün zerre kadar önemi yok. Aldırmayalım, hayatımıza, keyfimize bakalım.

    Ben, şu kısa tecrübemde bile, mesleği geçerli olduğu ve işinde iyi olduğu halde aylarca, hatta bir sene, hatta iki sene iş arayanlar gördüm. 6 aydan önce gönlüne göre iş bulabilen bence kendini çok şanslı sayabilir.


  • @AgeGuns yaklasik 2 seneden biraz fazla suredir bende denver da tam sureli olarak lyft yaptim. 5000 kisiden fazla kisiyi tasidim sanirim. Cok degisik tecrubeler ediniyorsunuz keyifli anlari var keyifsiz anlari var. Kazanc genel olarak iyi gibi gorunuyor. Ancak saatlik kazancinizdan sene sonu odeyeceginiz vergi, benefit, arabaniniz yipranma payi vb giderleri dustugunuz zaman aslinda 4 teker uzerinde 8 saat boyunca direksyon sallamak pek de hos degil. Kisisel giderlere gore; iyi bi hayat yasayabilirmisiniz bence yasarsiniz. Surdurulebilir bir is mi bana gore degil. Su an arabaya binip 10 dk surmek zulum geliyor artik. Tabi kisisel tercihler bunlar. Ancak sunu net soyleyebilirim Amerikaya gelmeden once kafanizda yapacaklarinizla ilgili bir planiniz yoksa malesef bu islerde daha uzun sureli calismak zorunda kalabilirsiniz. Herkesin kendisine gore gelmeden once arastirmalarini yapip bi hayat kariye vs plani yapmasinda fayda var.


  • Gelir miktari makul bir insan icin maksimum 10k civaridir (ust siniflarla yapiyorsa). Standart Lyft ve Uber icinse 3k-4k alt siniri var diyebiliriz. Bekar yasayan birisi icin 4k aracini kisa surede amorti etmeye ve tum harcamalarini karsilamaya fazlasiyla yeter. Ustune de Hawaii tatili ismarlar 1 hafta. 1 cocuklu aile icinse gul gibi gecindirir ama amortisman isi tartismali.
    Imkan varsa ailede iki kisi Lyft yaparsa min 3k+3k=6k yapar gerisini siz hesaplayin 🙂
    Ek is olarak Cuma aksamlari ve Ctesi aksamlari yapilsa bile en kotu 1k ek gelir getirir ayda.
    Tek sikinti trafikte olmanin riski (gece calisanlarin ek riskleri de var) ve yoruculugunun herhangi bir isten bir tik farkli olmasi.
    Mecbur kaldikca yapilmaya devam edilir, ama her firsattta esdeger getirisi (min) olan baska bir is denenmelidir. Surekli yapilmasi aliskanlik yapiyor ve diger islerden sogutuyor gibi. Gelir yeterli olunca aranmayi birakiyorsun. Bir de kafan ya da bedenin cok kaldirmiyor.

    Lyft Austin ucretleri hk.
    Lyft fiyat dagilimini gostermediginden beri neler degisti bilemiyoruz. Ama ne kazandiriyor konusunda ipucu vermek acisindan tahminlerimi yazabilirim.
    Gun icerisinde en canli saatler sabah ise gidis, ogleden sonra isten cikis, aksam barlara/restoranlara gidis ve gece oralardan donus sayilabilir.
    Olu saatler gece 3-6 arasi, sabah 10-14 arasi ve aksam kisa bir araliktir. Olu saatlerde cikilip diger saatlerde cikilmazsa saatlik Lyft geliri dusuk olur ama 8-10 saat gibi bir aralikta mutlaka olu saat ve canli saat denk gelir.
    Arkadaslarla konustugumda (hepsinin saatlik ortalamasi benden yuksek) 15$/saat ile 37$/saat gibi bir aralik goruyoruz.
    20$/saat iyi sinifindadir. Lyft'in kendisine pay almadigi kart disi seyahatlerde (Austin-> San Antonio gibi) en yuksek oran elde ediliyor. Ornegin Austin Havalani->San Antonio DT 70$-75$ civari tutar ve 1saat 40dk surer, trafik varsa 2saate yaklasir. Bu da maksimum gelir/saat e yaklasiyor.
    Sehir icinde indi-bindi 3.2-3.5/$ arasi kazandiriyor. Bunu kesintisiz yaparsaniz bile saatlik 25$ ortalamayi pek gecemezsiniz. Gun sonunda toplam online olma surenizi (booking suresi degil) kazandiginiz parayla orantiladiginizda 20$/saat uzeri iyi sayilir. 33mpg harcayan FordFocus SE (2017) ile her gee full depo yapip gunduz ogleden sonra 02-03 gibi baslayip gece 01-02 gibi biraktigimda saatlik ortalamam 21$-25$ oluyor. Benzin (2.1$-2.5$/galon) harcamasi 10$ ile 20$ arasi degisebiliyor. Amortismani saymiyorum.
    Tum bu rakamlar tip dahil olup ve surge price olmadiginda gecerli. Surge zamani bolgede olursaniz (genelde DT) saatlik ucretiniz 35$ a kadar cikar. Tabii 120$ tip aldiginiz gunu asla ortalamaya dahil etmeyin 🙂 (Rekor 200$ ile bir arkadasta bende degil).
    Haftada 6 gun gunde 8-12 saat duzenli Lfyt yaptiginizda aylik kazancinizi saatlik ortalama 15$ ile 37$ arasinda kazanacaginizi (kotu senaryoda 15$dan hesap edin derim) hesaplayarak Austin yasam maaliyetlerini de gozeterek, olmazsa Lyft yaparim diyerek plan yapin.
    Lyft ile ilgili detaylar vermeye devam edecegim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mhepekiz

    1:41 deki ürün gibi varsa araba da harika bir şey olur.


  • Sizede boyle bir bildirim geldimi ???? Destination Mode is built to work around your schedule. Use the ‘Arrive on time’ filter to earn as you like and get where you’re going on time. Or, use the ‘Head to destination’ filter to earn as you drive your daily commute. With this update, we’re reducing the number of times you can use Destination Mode: You’ll be able to use it twice per day.

    Filter by Arrival Time
    02-filter by arrival time-2x.png
    NEW: Set an arrival time for when you need to be somewhere at a specific time.

    Stay on schedule with the ‘Arrive on time’ filter. It pairs you with rides in any direction while still getting you where you need to be, when you need to be there.

    Filter by destination
    03-filter by destination-2x.png
    You’re now 20% more likely to get ride requests from passengers that are heading in your direction with ‘Head to destination.’

    The ‘Head to destination’ filter lets you specify where you're headed and matches you with requests that get you closer to your destination — and keeps the earnings coming, too. Just tell us where you're heading and we'll match you with passengers going in the same general direction.

    Türkçesi

    Hedef Modu, programınıza göre çalışacak şekilde oluşturulmuştur. İstediğiniz gibi kazanmak ve tam olarak nereye gittiğinizi bulmak için time Zamanında gel ’filtresini kullanın. Veya günlük işe gidip gelirken kazanmak için destination Hedef hedefe git ’filtresini kullanın. Bu güncelleme ile, Hedef Modu'nu kullanma sayısını azaltıyoruz: Günde iki kez kullanabileceksiniz.

    Varış Zamanına Göre Filtrele

    YENİ: Belirli bir zamanda bir yere gitmeniz gereken zaman için bir varış saati belirleyin.

    "Zamanında gel" filtresi ile programa devam edin. Orada olmanız gerektiğinde, olmanız gereken yere giderken sizi herhangi bir yöne götürür.

    Hedefe göre filtrele

    ‘Gidilecek yer’ ile yönünüze giden yolculardan sürüş istekleri alma ihtimaliniz% 20 daha yüksektir.

    Destination Hedefe git ’filtresi, nereye gideceğinizi belirtmenize ve sizi hedefinize daha da yakınlaştıracak isteklerle eşleştirmenize olanak sağlar - ve kazancınızın da gelmesini sağlar. Sadece bize nereye gittiğinizi söyleyin, sizi aynı genel yöne giden yolcularla eşleştirelim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kaptan bahsettiğin olayı acaba can çolpan anlattığı şey mi uber lyft le ilgili


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

    @kaptan bahsettiğin olayı acaba can çolpan anlattığı şey mi uber lyft le ilgili

    Evet günlük 6 hak veriyordu bu bildirim ile 2 hak vereceklermis sanada bildirim geldimi?


  • @kaptan Gideceginiz guzergah herseyi belirler. Herhangi A noktasindan herhangi B noktasina gidecek yolcu ihtimali coktan sistemlerinde istatistik olarak var. Ben 3 aydir Downtown-evim arasi gece donuslerde direction veriyorum (zaman bazli degil) sadece simdiye kadar 2 yolcu alabildim. Burada sunu belirtmek gerek yolcuyu aldiginiz nokta sizin guzergahiniz uzerinde oluyor. Birakacaginiz yer bambaska olabilir. Bunlari yazip ciziyoruz ama bir guncelleme ile kurallari ve algoritmayi degistiriyorlar, dolayisiyla bunlarin hepsi degisime/guncellemeye konu.
    Lyft ve diger rideshare uygulamalarinin tek ana amaci kendi kar marjlarini yukseltmektir. Gecen donem zarar aciklayan Lyft bu donem kar acikladi. Hissedarlari mutlu etmesi gerek. Yarin bunun borsasi da var.
    Ride mil ucretini kisip cagri alindigindan yolcuyu alincaya kadar gecen mil ucretini koymalarinda da benzer neden yatiyor. Tum suruculerin verisine baktiklarinda toplamda Lyft karli cikti bu isten.
    Lyft'in tek guzel yani gunluk surus limiti dolana kadar (sanirim 14 saatti) surebiliyorsunuz. Bu toplamda fazla para demek. Ama net kara bakinca delivery isleri daha net kazanc sagliyor. Amazon prime uyelere wholefoods nakliye ucretini kaldirdigindan bu gune delivery islerinde patlama oldu. Austin de muthis acik var. tum bucuklu saatlerde ve bazi ara saatlerde blok cikiyor. Tum gun calisabilen birisi (3-4 blok alabilse) 150$ ve uzeri para yapabilir. Lyft'ten az mil ve az benzin harcamak demek bu. Yorgunluk goreceli.
    Piyasada alinabilecek tum delivery isleri icin gerekli islemleri tamamladim. Sali gunu GrubHub da aliyorum. Hepsini deneyip bir kombinasyon yapmaya calisacagim. Her birisinin olu saatleri var. Kombinasyon ile gideri minimize edip kari arttirmaya calisacagim. Deneyimlerimi paylasirim. Acikcasi Lyft'in ayak oyunlarindan ve sadaka verir gibi verdigi promosyonlardan da sikildim.
    Mayis sonu gibi Uber'i de alirim ama dedigim gibi delivery isleri daha karli gorunuyor. Ciccceeeekkkk 🙂


  • @caglaror sizin uygulamalar arası formülünüzü merakla bekliyorum

    Türkiyede de aslında benzer durum var, hiç biri yasal değil, yasal olsada İstanbul bu işin merkezi olsa bile çok kazandıracağını sanmam(çok ciddi bir sürücü ve araç olacaktır)
    Uberden gerçekten çok ciddi paralar kazanılıyordu, şimdi yasak ama benim gözlemim özellikle araplar taksilere güvenmediklerinden turizm şirketleri aracılığıyla bu işi devam ettiriyorlar, buna ek aşırı derece bir korsan taksi ağı kurulmuş, ciddi bir şöför ve araç bu işin içinde, evet uygulama kullanmıyorlar ama uygulamadan da hızlı araç gönderiyorlar, uygulama olup yasal bir platformda olsa hizmet kalitesi ve hızlılığı düşünemiyorum

    Uygulama üzerinden işletilen en bilindik scotty uygulaması var motosikletle yapılıyor, ilk başlarda bir çok motorsiklet sürücüsü bu platformda başladı

    Ama polis ilk önce sadece ceza yazıyordu, scotty cezayı üstlenip, daha sonra mahkeme yoluyla cezayı iptal ettiriyorlardı(anlamadığım bir şekilde yasada boşluk var)

    Şimdi ise polis motorsiklete belli bir süre direk el koyuyor, bu ilk başta bir çok motorsiklet sürücüsünün sistemden çıkmasına sebep oldu, ama şimdi bir çok kişi ne olursa olsun bu sistemde sürüş yapmak istiyor, sizin Lyft te bahsettiğiniz bütün herşey neredeyse scotty de var

    Eğer motorsikletin cc si küçük ve sağlamsa bu iş yapılıyor, genellikle Honda pcx, yamaha nmax tercih ediliyor,bazı modeller kabul edilmiyor

    Scotty uygulamasının yemek ve paket uygulamasıda var, aynı sizdeki doordash, Amazon ürün dağıtımı, uber eats gibi(paket ve yemekte bisikletle bile çalışabilirsiniz)

    Birde şimdi ispanya merkezli glovo piyasaya girdi(bu şirkette doordash gibi ama market işi yapıyor genellikle, müşteri uygulama üzerindeki marketlerden alışveriş yapıyor, uygun uygulamaya kayıtlı, sistemi açık tutan, motorsiklet sürücüsü kendi motoruyla markete gidiyor ürünü ya parasıyla alıyor yada glovo marketlere anlaşmalı para vermeden alıp müşteriye teslim ediyor

    Bu iki sitemde maalesef Türkiye'deki yüksek yakıt fiyatlarından dolayı sadece motorsikletlerle yapılıyor(yoksa o soğuk ve yağmurlu havada kim motorsiklet üzerinde saatlerce beklemek istesin ki)

    Bunlar en bilindikleri ama birçok yeni şirket bu işe giriyor, kaçı ayakta kalır bilmiyorum

    Birde bu işi kendi küçük market ağlarıyla yapanlar var, aslında pasta dilimi o kadar büyük ki,

    İlk piyasaya giren getir oldu,şimdi buna yemek sepeti uygulamasının kurucusunun sahibi olduğu banabi ve vale uygulaması katıldı

    Getir bildiğimiz süper market düşünün ama,
    bir uygulama vasıtasıyla tüm ürünleri ortalama 5 dakikada elinize ulaştırıyor

    İlk önce sisteme doblo tarzı araçlarla başladılar,(mobil uygulamaları çok sağlam)
    Ama iş patlayınca, Türk aklı devreye girip direk küçük depolar açtılar her ilçeye, bu depoların çalışanlarını kendi sigortalı moto kuryelerini ve depo uçlarını koymak yerine

    (sorumluluktan kurtulmak ve daha çok kar payı için)

    Bu küçük depoları önceden kendi bünyesinde çalışan kurye ve elemanlarına yüksek paralarla borçlandırarak işletmesini verdiler,küçük depoların içindeki bütün malzemeler getirin ama işletme sorumluluğu, işçi sigortaları herşey başlarına tayin ettikleri taşeronlarda, getirle sadece sözleşme bağı var

    Buda istedikleri zaman depoların işletmesini verdikleri kişiden almak için kullandıkları bir araç
    Kağıt üstünde hiç bir kurye getirde çalışmıyor ama onun işini yapıyor
    Türkiyede devlet yapısının içerisine iyice yerleşmiş her işi taşeron şirketler aracılığıyla yapma alışkanlığı,maalesef özel şirketlere de sirayet etmiş durumda

    Aslında bu iş tamamen doordash tarzında yapılabilir ve ortadaki büyük pasta diliminden, bu işi asıl yapan motor kuryelerde istifade edebilirdi

    Ama maalesef Türkiye 'de var olana paranın eşit dağılımı konusunda ki çok büyük adeletsizlik neredeyse en küçük kurumun bile gelişmek ve tasarruf için ilk düşündüğü şey oldu(bu tasarruf ve gelişim araçlarının en büyük payı işçi özlük hakkı ve aldıkları maaş olarak düşünülüyor)

    Yani demek istediğim bu güzel yurtdışından uyarlanarak getirilen sistemler, Türk aklıyla evrimleştirilip paranın daha adaletli dağıtımı ilkesine riayet edilmeden değiştirilip uygulanıyor

    Yada hiç girmesine izin verilmeyerek, mevcutta ki tekelleşme korunuyor

    Bazı arkadaşlarımızın yorumlarını okudum bu Lyft /Uber gibi işler hakkında Türkiye'den yorum yazanlar tarafından çok basit görüldüğü ifade edilmiş

    Bu yazıyı yazmamın sebebi bu işlerin aynısı bir şekilde Türkiye'de var, ve bu işi yapanlar maalesef Türkiye'de çok saygın bir durumda değil, kimsede saygı duymuyor, yani buradan bakınca evet arkadaşlarımız uber ve Lyft işlerini bu şekilde görmesini yadsımamanız lazım

    Ben mevcutta Türkiye'de motorsikletle delivery işi yapıyorum, işimi önemseyerek yapıyorum, bu işin en zor şekli bence motorsikletle yapılandır , çünkü hem trafikteki riski, hem zorlu şartları(soğuk, yağmur, kar, sıcak) en çok bu şekilde zorlar

    Ama bu bize bir saygınlık sağlıyor mu hayır, devamlı müşteriler tarafından küçük görülme, azarlama,saygısızca davranışlar(siparişi almak için karşınıza iç çamaşırıyla çıkma cesareti buluyorlar mesela), siz bu duruma karşı hiçbir şey yapamazsınız, çünkü müşterinin her sistem ve uygulamada yorum silahı vardır

    Sizin alışkan olduğunuz ve sizi bu işi yapmada motive eden iyi karşılama ve bahşiş olayı neredeyse Türkiye'de hiç yok

    Geçen gittiğim bir müşteri bana "hoşgeldiniz" dedi
    Anlayamadım o kadar alışık değilim ki
    İlk önce yabancı sanırım diye düşündüm, konuştuğunu anlamadım dedim, 3. söylemesinde "hoşgeldiniz" dediğini anladım o kadar yani

    Bahşiş konusunda, yaklaşık 300 bin - 400 bin kişinin yaşadığı bir ilçede yaşıyorum bu ilçenin neredeyse yarısının 200 binin yaşadığı bir yerleşim yerine hizmet ediyorum

    Bahşiş verenler o kadar az ki ezbere sayabilirim daire ve numaralarını, bahşiş miktarı o kadar az ve komik ki anlatamam, 400 liralık bir siparişe 1 TL bahşiş alabilirsiniz

    Kafanızı bu uzun yazıyla şişirdiğim için özür dilerim

    Ama Türkiye'de yaşayanlar olarak, bizim söylemlerimizi değerlendirirken yada yargılarken Türkiye gerçeklerini göz ardı etmemenizi rica ediyorum

    Biz işçiye hak ve saygı konusunda, bazı konularda insanların yaptığı işleri küçümseme konusunda tijuna dayız, sizler california, Newyork, boston, florida veya Houston dasınız, ve eğer orada büyüp doğmadıysanız dün buralardaydınız, havalimanında sarı dosyaları teslim ettikten sonra, matrix filmindeki gibi kırmızı ve mavi hap sahnesi yoksa, insanların birden bu kadar değişmemesi lazım diye düşünüyorum


  • @Muhtaradana O kadar iyi ve guzel ozetlemissin ki sonuna kadar jet hiziyla okuyuverdim.
    Motokurye olarak burada da calisabilirsin ve cok guzel paralar yapabilirsin. Tum delivery islerinin avantaj ve dezavantajlari var. Geldiginde mutlaka ilk once bu islere basla, hem sehri-insanlari tanimayi hizlandiriyor hem de eldeki paranin erimesini yavaslatiyor/durduruyor. Ben Austin'deyim. Bu tarafa gelecek olursaniz daha fazla detay paylasirim, mutlaka haberleselim.

  • ⭐⭐

    (Bu ileti silindi)


  • @caglaror evet uygulamada haberlerin geldi kisimda aciklama var. Direction verme isini 2/gun ile sinirlayacaklarmis.

  • ⭐⭐


  • @LordBolton Uber, lyft ve delivery islerinde contractor olarak calisirsin. Kontratin isi aldiginda baslar ve bitirdigin anda biter. Sirketler contrator'lara soysal haklarini vermez. Bu sosyal haklar sigorta, hastalik izni yada PTO (paid time off) gibi haklardir. Bu haber bu tur calisanlarin haklari icin olumlu ama kazanclari icin olumsuz bence. Cunku bu haklarin masraflari sirketlerden degil ya calisanlardan yada musterilerden cikacak. Musterilere yuklenmek karliligi dusurecegi icin bence calisanlar bu maaliyetin altina girecek.


  • Bendeki Lyft uygulamasında bonus time kırmızı alanlar gitti güncelleme ile sarı alanlar geldi prime time artık olmayacak %25 ile nadiren çıkan %500 arası bonus olmayacak 😞


  • Rideshare sirketleri sunu anladilar, sayica rakipleri artacak ve hizmetler dallanacak (sehirler arasi, duzenli hatlar vb.) ayrica delivery isleri piyasadaki rekabeti farkli bir boyuta tasiyorlar. Sinirli sayida driver var ve cok fazla musteri var.Bence ellerini cabuk tutup karliligi arttirmaya calisiyorlar, piyasa kurallari kanunlarla degistiginde bu kadar karli sirketler olamayacaklar. Ama dogrudan emek somurgeleri. Bakalim dananin kuyrugu ne zaman kopacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bide böyle kazanan var bu işten.

  • ⭐⭐

    resmiden siteden yardım almak isteyeneler için:
    iş ortaklarıi için: https://help.uber.com/tr-TR/partners
    yolcular için: https://help.uber.com/tr-TR/riders


  • Bu rideshare işlerini hiç bir zaman gerçek bir iş olarak görmedim sanırım görmeyeceğimde çünkü mantelitesi ve çıkış fikri tam zamanlı bir iş olarak düşünülmemiş insanların boş zamanlarında veya günlerinde kısa dönemli işsiz kaldıklarında yapabilecekleri bir iş olarak düşünmüşler. Emekli , öğrenci, kısa süreli ek gelire ihtiyacı olan kişiler.. En azından ben bu işi tam zamanlı yapan burda doğmuş büyümüş birine denk gelmedim henüz. Tabikide ilk gelindiğinde tutunacak bir dal oluyor insana ama ben bu işi full time yaparım öyle geçinirim böyle yaşarım hayaline kapılmayın yok böyle birşey kimse kendini aldatmasın hiç bir zaman bu rideshare işleri gerçek bir iş yerine geçmeyecek. Çok iyi kazandırsaydı rahat rahat yaşatsaydı Amerikalılar bunları bırakırmıydı sanıyorsunuz. Dünya kadar araç masrafı var bu işin vergisi ıvırı zıvırı bitmiyor.. Çok yakından tanıdığım bir arkadaşım uber işini NY da tam zamanlı yapıyor ve durumu çokta parlak değil çünkü nedenleri var.. Bu arkadaşmızın herhangi bir eğitimi yok çocuk bu işe başlamadan önce bir benzinlikte çalışıyordu ve her zaman saving hesabında 10-15 bin doları olan birisiydi daha sonra benzinlikten sıkılıp ubere geçti taksitle araba aldı borça girdi vs.. ilk çıktığında uber gerçekten çok iyi kazandırıyormuş herkes diyor bunu fakat sonra ücretler düştü ve şimdi bu arkadaşımız borç içinde yaşıyor ve emin olun herkesin gezip tozduğu saatlerde siz çalışıyor olmalısınız sizin para kazandığınız saatler diğer insanların eğlenip gezip tozduğu dinlendiği saatler olucak bunu ne kadar götürebilirsiniz ? bu arkadaşımız diğer arkadaşlarıyla vakit geçirip biraz hayatın içine karıştığında yani onun için para kazandığı günler cuma ve cumartesi günleri sosyalleşmeye başladığında sürekli eksiye gitmeye başladı şimdi acaba başka işemi başlasam yoksa bu işi disiplinli bir şekilde mi yapsam diye iki arada bir dere kalmış durumda çünkü bu iş sizi biraz rahatlığa itiyor tembelliğe alıştırıyor ilk günlerde sabah 5 te kalkarsın sonra o saat 6 olur sonra 7 olur gece iş olduğu saatte yoruldum gidip yatayım sabah erken kalkıp devam ederim dersin sabahta erken kalkmazsın vs vs.. Umarım ne dediğimi anlamışsınızdır.
    Son olarak diyorum ki ilk gelindiğinde tutunacak bir dal bu iş daha fazlası değil..


  • Vasifsiz isci iseniz ve is piyasasi icin gecerli bir nitelik kazanmak gibi bir derdiniz yoksa delivery isleri ve rideshare isleri gayet guzel gecindirir. Delivery isleri devam eder ama rideshare isleri degisime dogru gidiyor, boyle devam etmeyebilir.
    Ilk geldiginizde tutunacak dal oldugu anda sonraki dala gecmenizi gun gectikce zorlastirir. Burada (USA) yillardir, ilk ciktigi gunden bu gune, surekli ve disiplinli sekilde bu isi yapanlar var, ben bir blogda denk gelmistim, webde aranirsa bulunur soylesileri.
    Burada sunun altini cizmek gerek bu farkli bir is, demek istedigim taksici tanidiginiz var mi TR'de, onlara sorun, yasam tarzi cok benzer olacak burada da. Ister sabah 6 aksam 6 yapin, ister ogleden sonra 4 gece 3 arasi yapin bu is aile gecindiriyor. SF'de de boyle Austin'de de. Ama sosyal yasantinizi etkiledigi, genel olarak insanlarin sosyallestigi saatlerin tersinde size bos zaman biraktigi dogru. Ama zaten sadece ehliyet ve uygun arabayla yapilacak bir is icin fazlasiyla karli.
    7k-10k civari alacaginiz bir arac ve 100$ alti ehliyet maliyeti ile ayda size Austin icin 3.5k, SF icin 5k kazandiran baska hangi is var? Bu para giderlerinizi minimize ederseniz 4-5 ayda araci amorti eder.
    Yorucu ve yipraticidir, orasi net.
    En kotu yani da dusundugunuz diger islere gecisinizi gun gectikce zorlastiriyor. Calisma saatlerini esnetirseniz bile haftalik hedef belirlediginizde duzensiz tempoyla yine ortalama ayni rakamlari tutturuyorsunuz, ama sizi yoruyor ve yipratiyor.
    1 ay sonra son 3 ayin rakamlarini Austin yasam maaliyetleri tablosu olarak ilgili basliga aktarayim oradan bir fikir edinilebilir.
    Geleceklere net ve rahatlatici bir veri olarak, evet geldiginizde ehliyet alabildiginiz ilk firsatta bir arac alip yaparsaniz size getirdiginiz parayi eritmeden zaman kazanma sansi yaratiyor. Net kazanci sehire ve eyalete bagli olarak degisiyor. Ogrenci sehirleri ve gece hayati olan sehirlerde rider/driver orani buyuk, diger sehirlerde dusuk.
    Eger evli iseniz eslerden birisi diger ese zaman kazandirmak icin rahatlikla yapabilir. Buraya geldiginizde olan biteni sindirmek ve kulture alisabilmek icin zamana ihtiyaciniz olacak bu zamanda paranizin azalip risk sinirina gelmemesi icin hemen yapilmaya baslanmasi gerekli islerden bence.
    Giderleri kontrol altinda tuttugunuz surece (hele cocuk yoksa) yillarca da yapilir 🙂
    Arac kullanmayi sevenler bir omur de yapabilir ama unutmayin rideshare artik sadece adi share, bu bildiginiz sivil taksicilik.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum