Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba herkese. Bir arkadasimla birlikte ufak capta bir ticaret isine girmek istiyoruz. Ben ABD'deyim permanent resident olarak, o Turkiye'de. ABD'den Turkiye'ye giyim, canta gibi bazi ufak urunleri gonderip siparis bazli satis yapmak istiyoruz. Cok buyuk oranda degil, birkac kucuk taleple baslamayi planliyoruz. Bunun icin Amerika'da sirket acmak nasil olabilir? Turkiye'ye urun nasil gonderilebilir ucuz olarak? Ve tabi her seyi resmi olarak, kuralina gore, vergisini odeyip yapmak istiyoruz. Onerilerinize acigim, simdiden tesekkurler.


  • ....ali express, alibaba, amazon gibi yuzlerce sirketler var internet uzerinden satis yapip dunyanin her ulkesine urun gonderiyorlar.mesela ben amerikadan bir sey siparis edersem ve fiati 400 dolari gecerse belki gumruk vergisi odemeye mecbur edilebilirim.gonderilecek seyler fake imitation olursa buyuk promlem cikar,turkiyenin gumruk kurallarini incelemek lazimdir.......turkiyeye posta ile gonderilecek seyler kilo hesabi ile giderler.kargo daha ucuza gelir ama gitmesi daha uzun surer,bazi sirketler mali ucuz satiyorlar ama gonderme parasi olarak ek fiat koyuyorlar.


  • Merhaba biraz gec olabilir ama genede bildiklerimi anlatmak isterim. Suanda Amerika'da bir firmada freight forwarder olarak staj yapmaktayim. Eger ABD'den ihracat yapmayi dusunuyorsaniz %99 bir freight forwarder ile calisacaksaniz ve IRS'ten isletmenize veya kendinize bir TAX ID atanmis olmasi gerekmektedir.

    ABD'deki freight forwarder yukunuzu kapidan alip arzu denilen destinasyona ( havaalani / liman veya direkt teslimat) nakliyesini halleder. Cok basit bir surec olsada regulasyonlara dikkat etmek gerek. Gonderici olarak bir takim sorumluluklariniz olacak, malinizin kontrol/lisans gerektirip gerektirmedigi ve ABD gumrugune ilan edilmesi icin gerekli detaylari da nakliyeciye saglamak zorundasiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum