Herkese merhabalar,
Öncelikle 17 mayıs 2025 tarihi itibariyle Houston'a giriş yaptık.Bu bizim ABD ye 2.girişimiz. İlkini greencardların ve ssn lerin sürecini başlatmak,banka hesaplarını açmak için Newyorktan yapmıştık.Bu süre zarfında türkiyedeyken amazondan online olarak her ay düzenli bir şekilde siparişler vererek banka geçmişi oluşturduk. 17 mayısta indikten sonra önceden ayarlamış olduğumuz airbnb de 2 farklı lokasyonda toplamda 1 ay konakladık.
Bu süre zarfında öncelikle ehliyet işlemlerine başladık.Ailede bir tek benim ssn im gelmemişti hiç başvurulmamış.SSN ofisine gidip onu hallettik.Kendi mesleğimle almam gereken İş güvenliği uzmanlığı eğitimlerini aldım ve sınavını geçtim.
Ev bulmak gerçekten çok zor oldu çünkü hiç kimse işin yoksa, banka skorun yoksa ev vermek istemiyordu.(SSN im elime daha ulaşmamıştı bu işleri yaparken.) 10. condo tipi ev ziyaretimizde onlarda çok zorluk çıkardılar fakat 12 aylık toplam kira bedelinin 1.5 katını hesabınızda gösterirseniz sözleşme yaparız dediler ve bu şekilde anlaştık.3 aydır da evimizdeyiz.
Eşim hemşire ben iş güvenliği uzmanıyım. İş başvurularına devam ederken bir yandan da cepten yememek için doordash yapıyoruz. Bundan sonrasını kimseyi okurken yormamak adına kısa tipler vererek devam etmek istiyorum.
-
Öncelikle delivery işlerine girmek buraya gelen herkesin öncelikle yapmayı düşündüğü ilk şey.Şunu söyliyim şu an doordash harici instacart,grubhub,amazon flex,spark driver işleri hepsi waitliste alıyor.Beni zaten waitliste alacak ben hemen açayımda erken açılsın mantığını kesinlikle yapmayın. Boş zipcodelarını araştırın.Gerekirse başka eyaletlerin küçük zipcodların waitliste girmeniz gerekicek ve tabiki açılırsa o bölgeye gidip biraz dağıtım yapıp daha sonra taşımanız gerekecek amazon için.Amazon flex için birden fazla hesap açıp şansınızı artırın.Uygulama arada bir her başvurduğunuzda telefon no soruyor.Aynı tel no ile birden fazla başvuru yapmanıza izin vermiyor çünkü.Çıkıp tekrar deniyin.Şu an 8 hesapla waitlistte beklemedeyim.
İnstacart için bir tip :
https://hedefamerika.com/2025/07/13/instacart-zip-kodu-bulma-rehberi/
Bunların hiçbirini ben gelmeden öğrenememiştim.Umarım sizlere faydası olur. -
Teksas eyaleti,ehliyete başvurmak için 1 ay fiili olarak burada yaşamanızı istiyor.Bunuda kira sözleşmesi,faturalar,banka statement veya ev sigortası gibi belgelerle ıspatlamanız isteniyor.Airbnb de konaklayacak olanlar için ev sahibinizi iyi seçin.Ben ev sahibimle bu durumu konuştum ehliyet almam gerekiyor diye.Ve benimle, kaldığım 1 aylık süre için kira sözleşmesi yaptı ve bu sizi 1 ay öne atıyor. Biz houstonda airbnbde bu adreste:
kaldık. İsmi jazz olan çok yardımsever bir kadındı.İlgilenenler buradan bakabilir.
Ev sigortasını da
3)Ehliyeti almak için dmv lerin road testlerde uğraştırdığını duyduk ve hiç riske atmadan özel eğitim kursundan aldık.Kendi aracınla gidersen 85$ a mal oluyor.
Yukarıdaki link özel houstonda road test hizmeti veren kuruluşlardır.Size uygun olanı inceleyebilirsiniz.
Bundan öncede 2 saatlik online bir eğitim almalısınız.
Daha sonra
6 saatlik online bir eğitim almanız gerekiyor.Onun içinde:
bu özel eğitim kursundan aldık.Sorular çok basit zaten.Bu eğitimde 100$ dolara mal oluyor toplamda 200$ dolara ehliyet bu şekilde hallediliyor.
- Banka işlerini bank of americada halletmek isterseniz.
5348 Westheimer Rd, Houston, TX 77056, United States
adresinde özlem hanım var size seve seve yardımcı olacaktır.
5)Burada en çok zorlandığım konu bürokrasinin çok yavaş işlemesi.Sadece devlet daireleri değil özelde aynı şekilde herkes çok rahat.Bizler her işimizi türkiyede çok hızlı halletmeye alışmışız malesef burda her alanda sıraya giriyorsunuz ve evraklarınız her başvurduğunuz alanda tam olmasına dikkat edin o kadar beklemeden sonra hüsrana uğramayın.Doğru olduğunu düşünüyorsanız evraklarınızın gerekirse supervisorlar ile görüşün bazılarının kafası gerçekten çalışmıyor.Ben çoğu işimi müdürleriyle çözdüğüm zamanlar oldu.Yılmayın :))
- Houstonda dil okulu araştırmak isteyen olursa Houston Community Colleage dan uzak durun yeter. English as my secon language programı kendi okullarında bilgisayar üzerinden online gerçekleşiyor.
Kütüphaneleri tercih gerçekten hem çocuklu aileler için hemde yetişkinler için çok güzel programları oluyor.Özel dil okullarını hariç tutuyorum.Onlarıda inceleyebilirsiniz.
7)Teksas eyaletinde çocuğunuz 1 eylülden önce 3 yaşına gelmemiş ise devlet okuluna kayıt edemiyorsunuz malesef.Benim oğlum 27 eylülde 3 yaşına girecek.Ve 27 gün ile malesef tam bir yıl beklemek zorundayız Pre-K sınıfı için.
Şu an halen doordash ile devam ediyoruz dostlar. Houstona yolu düşen olursa biz 3 kişilik bir aileyiz.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Çekinmeden yazabilirsiniz.
Herşey hayal ettikleriniz gibi olsun.
Sağlıcakla kalın.