• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. vmature
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 3
    • İleti 29
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

vmature

@vmature

27
    İtibar
    158
    Profil Görüntülemeleri
    29
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Istanbul Yaş: 38

vmature Takip etme Takip Et

vmature tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@Alper-Bayram açıkçası hayatta her gün yeni bir macera her gün yeni bir öğreti. hele ki hayatını ikiye ayırıp "göç sonrası" olarak nitelendiren kişiler içinse tekrara düşmek mümkün değil. yazılarınıza neden devam etmeniz gerekli şöyle örnek vereyim hemen; ofisten çıkmak üzereydim, siteye bir gireyim dedim, eskaza bu konuda sizden gelen bir bildirim gördüm. ofisten çıkmamayı, daha doğrusu iletinizi okuyup öyle çıkmayı yeğledim. nitekim bu mesajı da yazıp çıkıyorum 🙂 işin özeti, son paragrafınız hariç yazılarınızın tamamını şiddetle destekliyorum. bir sonraki gelişmeleri emin olun ben ve benim gibi birçok arkadaş bekliyor olacak.

selamlar.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      vmature
      vmature
    • Lojistik / Box Truck Business

Merhabalar,

Bir süredir ABD'de yatırım amaçlı konuları araştırıyorum. son dönemde youtube'daki videoların da etkisi ile ABD'de lojistik sektörüne ilgi büyük. fakat yazılanlar ve paylaşımlar genellikle semi-truck denilen büyük tırlar üzerinden gidiyor hep. benimse ilgimi fotoda da görebileceğiniz box trucklar çekiyor, görüntülerinden daha ziyade lojistik sektörüne giriş için bir basamak olarak görüyorum, zira aklımda e2 vizesi/statü değişikliği ile yatırımcı olma fikri mevcut. türkiye'de de uzmanlığım bu yönde, ama masa başı yöneticilik olarak nitelendirebiliriz. sahada ne nasıldır, bilmiyorum.

bu araçların gvw 26000'den az olduğu için de CDL gerektirmiyor. bu da bir artı olabilir. bu sektörde çalışan, abd'de lojistik alanında bilgisi olanlar fikirlerini paylaşabilirse çok memnun olurum.

bu arada Chicago, IL tarafının bu iş için daha uygun olduğunu okuyorum.

gelecek yanıtlara göre postun ilerlemesini düşündüğümden şimdilik yazımı kısa tutuyorum.

selamlar

f2d18e14-8c7c-4af8-80ae-350b355b0f83-image.png

Ulaşım içinde yayımlandı
      vmature
      vmature
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

selamlar. geçen hafta eşim ve ben de vizemizi aldık. tahmini 5dk sürdü görüşmemiz, sarışın gözlüklü erkek görevli tarafından detaylı sorular soruldu.
      bize türkçe selam verdi ve ingilizce devam etti. bu kısımlar klasik diyebiliriz. bilginiz olması açısından; eşim tr vatandaşı değil, oturum olduğu için buradan vize almasında bir problem olmadı. bebeğimizle girdik görüşmeye, kendisinin randevusu vs. yoktu fakat içeri alınmasında bir problem olmadı. ayrıca puset, bebek çantası ile içeri sorunsuz girdik. sadece anahtar alınıyor bilgisinden öte, bebekli aileler için bu bilgi işe yarayabilir zira ben bu bilgiye ulaşamamıştım. herkese kolaylıklar!

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      vmature
      vmature
    • RE: Kanada-Ukrayna CUET Programı ile Kanada'ya Gitmek

@tutuman webform doldurabilirsiniz, 6-7 aydır hatta daha fazladır bekleyip onayı gelmeyen çok kişi var. kriz masası diye bir şey de olması lazım. şansınızı deneyin isterseniz.

Kanada içinde yayımlandı
      vmature
      vmature

@Alper-Bayram
      süper kalem!!! daha çok yazın, daha uzun yazın!!!

vmature
      vmature

@denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Arkadaşlar merhaba. Beni forumda tanıyan tanıyor 2.5 yıldır burada okuduğum öğrendiklerimi gerek buradan gerek mesajlarla gerekse de instagram üzerinden insanlarla paylaşıyorum. Elimden geldiğince herkese yardımcı oluyorum. Son zamanlarda hemen hemen herkes randevularını öne çektiler. İnsanlar piyasada birkaç danışman olduğu için ve onların da yoğun oldukları için ds160 doldurmada zorluk yaşadıklarını bana hem buradan hem de instagram üzerinden mesajlar attığını gördüm.

Artık bu işi daha profesyonel hale getirmeye karar verdim. Dileyen kişiler bana buradan mesaj yoluyla ya da instagram dan mesaj yoluyla ulaşırlarsa kendilerine ds160 doldurma, randevu alma, randevuyu öne çekme, konsolosluktaki görüşmeye hazırlama, yönlendirme ve pasaportlarını adreslerine postalama gibi konularda yardımcı olacağım. Bu işi de diğer danışmanların aldıklarının 4 te 1 fiyatına yapacağım.

Bazı arkadaşlar ne gerek var herkesin yapabileceği şeyler bunlar diyebilir. Sonuna kadar haklılar bu forumda yazmayan hiçbir şey yok ama bazılarının zamanı olmayabilir, bazılarının tereddütleri olabilir veya bazıları da araştırma yapmak istemeyebilir. Ben bu tarz kişilere yardımcı olmak istiyorum.

Dileyen kişiler buradanki profilimi ve instagram daki profilimi inceleyebilir. Şimdiye kadar kimseyi kandırmadım bundan sonra da kandırmam asla. Herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya da çalıştım. Aksini iddia eden varsa burası açık dileyen dilediğini yazabilir. Teşekkürler.

biz vizemizi aldık, fakat almamış olup profesyonel bir hizmet almak istesem, herhangi bir vize danışmanlığının çoookkk ötesinde olacağı için tek adresim sen olurdun Orçun 🙂

vmature
      vmature
    • RE: U4U Programi İle Evlilik Süreci

@Selim-Ağcakaya, içinde söyledi: U4U Programi İle Evlilik Süreci

2021 yılından beri Amerikadayım ve hiç çıkış yapmadım. İçeride statü değişikliği yaptım bu sırada kız arkadaşım U4U programı ile geldi şuan beraber yaşıyoruz.
      Bu durumda benim onun statüsünden yararlanma ihtimalim var mı ?
      Ve eğer bu sığınma Greencard a gitmesi için ne yapmamız gerek ?
      Teşekkür ederim
      Saygılar

Bu sorularınızın cevabını zaten yazmıştım, tekrar yazayım;

+Bu durumda benim onun statüsünden yararlanma ihtimalim var mı ?
      -siz eğer abd içindeyseniz bu programdan faydalanamazsınız, sponsor onayı akabinde TA onaylarınız da gelirse, çıkıp tekrar girmeniz, bu esnada herhangi bir TA iptali almamanız ve girişte CBP tarafından bu program kapsamında içeri alınmalısınız

+Ve eğer bu sığınma Greencard a gitmesi için ne yapmamız gerek ?
      -şu an için bu program GC yoluna gitmiyor

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      vmature
      vmature

selamlar herkese,
      foruma bugün üye oldum, ilk mesajımı da bu konuya yazmak isterim zira çok çok çok değerli bilgiler ve bir o kadar da değerli olduğunu düşündüğüm kişilerin mesajları ile dolu konu. @denizci10 hocam anlatımınız ve yardımlarınız için özellikle teşekkürler. benzer durumda olduğumuzu düşünerek yakın zamanda görüşmek dileğiyle diyelim. 34 yaşında evli ve yeni bebek sahibi, türkiyede kariyer sahibi olarak yeni bir maceraya atılmak çok zor gibi görünse de konudaki arkadaşların kararlılığı ve tutumu gerçekten çok etkileyici. hepsine teşekkürlerimle...

birkaç sorum da olacak konudaki bilgi sahibi arkadaşlara;
      -opt diye bir durumdan bahsediliyor, bu nedir?
      -ben 2011 yılında wat yapmıştım, bu sebeple ssn bende mevcut. bunun bana bir artısı olur mu?
      -E2 vizesine ABD'den başvurulduğunda 2 yıl ülkeden çıkış olmayacağı doğru mu? zira bunun bağlayıcılığı biraz zorlayabilir, eğer Türkiye'den başvurularda bu şart yoksa buradan da başvurulabilir.
      -eşim ukrayna vatandaşı, oğlum ise hem tr hem ukrayna. bunun bize pozitif bir etkisi olur mu?

vmature
      vmature

@LordBolton tabii ki, aklımda kaldıkça yazayım;

bizden önceki kişiye birkaç soru sordu ve direkt red verdi, genç bir arkadaştı. tam olarak ne sordu bilmiyorum.

biz bankoya geldik.
      merhaba nasılsınız, diye bize sorduktan sonra ingilizce bilip bilmediğimizi sordu. bildiğimizi söyleyince ingilizce olarak devam etti.

-ne için gidiyorsunuz
      -nerelere gideceksiniz
      -ne kadar kalacaksınız
      -eşime ne iş yaptığını sordu
      ben 2011'de wat yapmıştım, bu sebeple bana yönelik;
      -amerikaya ne zaman gittin
      -amerikada ne yaptın, nerelere gittin, nerede çalıştın gibi sorular sordu.
      -sonrasında bebeğimizin yaşını sordu.
      -bebeğin henüz basvurusu yoktu bu sebeple, sadece ikiniz mi gideceksiniz diye sordu, biz de hayır daha sonra ona basvuracagız dedik.
      -eşimle bana kaç yıldır evli oldugumuzu sordu.
      -nerede yaşadığımızı sordu

başka soru varsa da hatırlamıyorum, sonrasında onay kağıdını uzattı.

bu soruların arasında bi içeriye gitti, bir iki dk birileriyle görüştü bu arada.
      ben yanımda pek evrak götürmedim, hatta sadece hesap özeti götürdüm parasal bir şey sorar diye ama sormadı. muhtemelen ds'teki bilgilere istinaden yurt dışı tecrübesi falan da sormadı, pasaporta da bakmadı.
      pasaportumda yurt dışı giriş cıkış bir çok vize var bu arada. abd ve uk dahil.

hatırladıklarım bunlar. sorunuz olursa yine cevaplamaya çalışırım.

vmature
      vmature

vmature tarafından gönderilen son iletiler

@Mehmet-Topalkoca

buna gerek yok, IRCC arayıp derdinizi anlatabilirsiniz.

Kanada içinde yayımlandı
      vmature
      vmature

@Nesil-Günay, içinde söyledi: Kanada-Ukrayna CUET Programı ile Kanada'ya Gitmek

Merhaba 2018 yılında resmi olarak evliyiz eşim ve oğlum Ukrayna vatandaşları ben Turk vatandaşıyım bana sen hiç başvurma bu sadece Ukrayna vatandaşları için red yersin aile oturumu almak için uğraşırsin diyorlar Bu CUET programı ile Voze alan Türk vatandaşları var mı teşekkürler

sorun yok başvurabilirsiniz.

Kanada içinde yayımlandı
      vmature
      vmature

@ilkerayan, içinde söyledi: Kanada-Ukrayna CUET Programı ile Kanada'ya Gitmek

Herkese merhabalar
      Benim vize onayım 8 ay önce gelmişti fakat gönderemedim bu durumda ne yapabilirim konu hakkında bilgisi olan Yardımcı olursa çok sevinirim

size gelen pasaport talebinde 30gün içinde pasaportunuzun IRCC tarafından teslim alınmış olma zorunluluğu var, muhtemelen bu onayınız artık iptal olmuştur. tekrar başvurabilirsiniz sanırım.

Your passport must be received by Immigration, Refugees and Citizenship Canada within
      30 days from the date of this letter. Failure to do so could result in the refusal of your application.
      Please ensure that a copy of this letter is included with your passport.

Kanada içinde yayımlandı
      vmature
      vmature
    • RE: İlan ve Duyuru sayfamız açılana kadar bu bölümü kullanabilirsiniz!

@ayvalik10, içinde söyledi: İlan ve Duyuru sayfamız açılana kadar bu bölümü kullanabilirsiniz!

@Muhtaradana vpn olmadan giriş olmuyor bilgin olsun. Amerika dışından uscis gibi resmi kurumlara ulaşım sağlanmıyor.

WI-FI üzerinden değil de mobil internetiniz üzerinden bağlanabilirsiniz resmi kurumlara.

İlan ve Duyuru içinde yayımlandı
      vmature
      vmature

2021 yılından beri Amerikadayım ve hiç çıkış yapmadım. İçeride statü değişikliği yaptım bu sırada kız arkadaşım U4U programı ile geldi şuan beraber yaşıyoruz.
      Bu durumda benim onun statüsünden yararlanma ihtimalim var mı ?
      Ve eğer bu sığınma Greencard a gitmesi için ne yapmamız gerek ?
      Teşekkür ederim
      Saygılar

Bu sorularınızın cevabını zaten yazmıştım, tekrar yazayım;

+Bu durumda benim onun statüsünden yararlanma ihtimalim var mı ?
      -siz eğer abd içindeyseniz bu programdan faydalanamazsınız, sponsor onayı akabinde TA onaylarınız da gelirse, çıkıp tekrar girmeniz, bu esnada herhangi bir TA iptali almamanız ve girişte CBP tarafından bu program kapsamında içeri alınmalısınız

+Ve eğer bu sığınma Greencard a gitmesi için ne yapmamız gerek ?
      -şu an için bu program GC yoluna gitmiyor

vmature
      vmature

Claudia Hanim merhabalar

Oncelikle vakit ayirip cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim.

1. Adimda. “Bir sekilde kalici olmasi gerekiyor” derken

Kalici olmasi icin hangi adimlari izlemeliyiz veyahutta. Hangi vize cesitleri uygun olur.?

TPS durumu da suan 2 yillik gecici bir calisma vizesi var.Bunu vatandasliga nasil cevirebiliriz ?

Tesekkur ederim
      Iyi calismalar 🙏

U4U için ilerideki yol haritası henüz belli değil, iki ay sonra programın ilk yılı dolmuş olacak. bir gelişme olur mu bilemiyorum ama şu an için bu program GC yoluna gitmiyor, gelişme olur da giderse ne ala. siz eğer abd içindeyseniz bu programdan faydalanamazsınız, sponsor onayı akabinde TA onaylarınız da gelirse, çıkıp tekrar girmeniz, bu esnada herhangi bir TA iptali almamanız ve girişte CBP tarafından bu program kapsamında içeri alınmalısınız. bilginize.

vmature
      vmature

@Orhan-Tuzcu, içinde söyledi: Kanada-Ukrayna CUET Programı ile Kanada'ya Gitmek

Herkese Merhaba,

Başvuru tarihimiz 16 Kasım,Biometric kabulu 25 Kasım eşim vizesini Ocak ayında aldı ,ben hala bekliyorum.Defalarca web form üzerinden yaptığım yazışmalarda başvuruma öncelik verildiğini durumu anlayışla karşılamamı ve beklemeye devam etmemi söylüyorlar.Pasaport isteği geldiğinde buradan paylaşıyor olacağım.Beklemede olan arkadaşların bir an önce vizelerine kavuşmaları dileklerimle.

beklemeye devam maalesef, biz de Eylül 25 gibi bio verdik, eşim Ekim'de aldı vizesini, ben ve çocuk için henüz bir gelişme yok.
      Bu arada +16133214243 no'lu IRCC numarasından da destek alabilirsiniz, ben bir kere aradım, webform hiç doldurmadım, genellikle verilen cevaplar aynı olduğu için. bir etkisi oluyor mu bilemiyorum ama bu ara özellikle mayıs/haziran bio'larında hareketlilik var.

Kanada içinde yayımlandı
      vmature
      vmature

@tutuman, içinde söyledi: Kanada-Ukrayna CUET Programı ile Kanada'ya Gitmek

Bugün itibariyle vizem kabul edildi sonunda 👍🙏🎂

tebrikler hocam. bio tarihiniz neydi ve nerden vermiştiniz?
      hızlandırılması için özel bir şey yapmış mıydınız? bir kaç ayda size pasaport talebi gelmiş olması çok iyi.

Kanada içinde yayımlandı
      vmature
      vmature
    • RE: B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

@gucarslan vize iptalinde herhalukarda ‘revoke’ maili gelir mi yoksa istisna mi? Zira herhangi bir bildirim almadik, bugun konsolosluga da gittim, NIV Istanbul’a mail atmam gerektigini ilettiler, maili de ilettim. Bakalim ne olacak.

vmature
      vmature
    • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

Selamlar,

Mevcut turist vizelerimizin iptal olup olmadigini nasil ogrenebiliriz? Zira ucaga alinmadik, konsoloslukla gorusmemizi soyledi guvenlik sirketi. Fakat hicbir sekilde konsolosluga ulasamiyorum. Bilgisi olan var midir

vmature
      vmature