@ahmetselim02
Merhaba bu islemi yaptiniz mi?
Sonuclari nasil oldu?
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Arkadaşlar merhaba. Bir yakınım adına bir konuda bilgi almak istiyoruz mümkünse.
Kişi Türkiye'de 3 yıllık bir limited şirket sahibi. Amerika'ya yerleşmek, oturum ve çalışma izni almak istiyor. Greencard çekilişinden sonuç alamadı. Amerika'da şirket kurarak ya da halihazırda bulunan şirketine temsilcilik açarak, bu yolla Amerika'ya yerleşme ihtimali var mı? Oturum ve Çalışma izni alabilir mi?
Eğer bu yollarla ilerleyemezse, başka hangi şekilde çalışma iznine sahip olarak Amerika'ya yerleşebilir?
-
@emrebu89 Merhaba, konu icin bu baslik uygun degil; ancak arkadasinizin dedigi her seyi yapabilmis olan bir suru arkadasimiz var. Dilerseniz bildigim kadariyla ozelden bilgi verebilirim.
-
Merhaba arkadaşlar, ben Green Card çekilişini kazandım. Fakat aynı zamanda, 2026 Nisan ayında biten bir B1/B2 turist vizem var. Bu yıl sonu vizemi direkt olarak yeniletmeyi planlıyordum ama DS-260 başvurusu yapanların vize reddi aldığını gördüm. Bu durum benim vize yeniletmeme engel teşkil eder mi? Bilen biri yardımcı olabilirse çok sevinirim. Teşekkürler.
-
@Hyponus, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba arkadaşlar, ben Green Card çekilişini kazandım. Fakat aynı zamanda, 2026 Nisan ayında biten bir B1/B2 turist vizem var. Bu yıl sonu vizemi direkt olarak yeniletmeyi planlıyordum ama DS-260 başvurusu yapanların vize reddi aldığını gördüm. Bu durum benim vize yeniletmeme engel teşkil eder mi? Bilen biri yardımcı olabilirse çok sevinirim. Teşekkürler.
Turist vizenizi mülakatsız olarak yeniletmek mümkün olabilir. Bu konu için şu başlığı okuyun lütfen.
-
Herkese merhaba. 2024 ekim ayında vizeye başvurdum ve randevumu ekim 2025'e aldım. başvuru sırasında doldurduğum ds160 formunu submit edip etmediğimi hatırlamıyorum ki şu an o ds160 numarasıyla sorguladığımda karşıma hiçbir şey çıkmıyor. zaten üniversiteden yeni mezun olacağım ve işe başlayacağım için bilgilerimin değişeceği için son birkaç hafta yeni form doldurup sistemde ds160 no'sunu güncellerim diye düşünüyordum. yeni sisteme geçilmesiyle belirtilen tarihleri kaçırdım ve şimdi de ds160 formunu güncelleyemeyeceğimi okudum bu doğru mu? şu an ne yapmam gerekiyor. ne eski ds160'a ulaşamıyorum (submit etmediğim için kayboldu herhalde) ne de yeni form doldurabileceğim böyle bir durumda ne yapmam gerekiyor bir fikri olan var mı?
-
Bu başvuru sahibi için izin verilen maksimum randevu iptali/alma sayısına ulaştınız uyarısı aldıktan sonra, yeni başvuru yapmak için ileri tarihte olan mevcut başvuruyu iptal mi etmemiz gerekiyor?
-
@r-ruby DS-160 formunu submit etmeseydiniz, randevu ücreti yatırma aşamasına geçemezdiniz.
Ayrıca sistemde yapılan değişikler hakkında bu başlığı okuyabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/7619/göçmen-ve-göçmen-olmayan-vize-randevu-sisteminde-değişiklik-30-mayıs-2025?page=1 -
@r-ruby Dostum ben de aynı şekilde randevuya son 1 ay kala ds160 formunu güncellerim diye düşünmüştüm. Ortada bir belirsizlik var. Şu şu tarihten sonra ds160 güncelleyemezsiniz gibi bişeyler var ama ben siteye girip randevu durumumu kontrol etmek istediğimde randevuya katıl diyor. ds160 güncellemek için de çark dişlisine tıklayıp "düzelt" kısmına girdiğimde "DS-160 numarasını ödeme yaptıktan sonra sadece bir (1) defa değiştirebilirsiniz." diye bir yazı var ve ds160 güncellemenin mümkün olduğunu görüyorum. Yeni bir ds160 formu doldurup değişim yapıp kaydet dediğimde karşıma nasıl bir uyarı çıkar, değişimi kabul eder mi etmez mi bilemiyorum ama ortada bir belirsizlik hakim genel olarak. Kimse de bir şey bilmiyor. Ortada bir yazı var evet ama kimse yorumlayamıyor. Çok basit sorularda bile herkes "yazıyı okudunuz mu?, gerekli açıklamalar yazıda var" şeklinde cevap veriyor. Kim ne anladıysa ve net bir cevabı varsa pat diye söylesin. Yazıyı biz de görüyoruz. Sanki herkes bir şey anlamamış ta yazıya paslıyor gibi
-
nadiren yaşanan bir olay benim başıma geldi sanırım.
25 yaşına birkaç gün önce girmiş bir lisans öğrencisiyim ve seneye mezun oluyorum. seyahat geçmişim güçlü denebilir.
ebeveynlerimle katıldığım grup randevusundan kabul aldık. sonuç: anneme ve babama 10, bana 1 yıllık vize... tabii hiç yoktan iyidir.
vize işleriyle uğraşan bir tanıdığıma durumu anlattığımda şaşırdı ve bir hata olması gerektiğini, anlaşmaya göre b1/b2 vizesinin on yıllık verildiğini, ais sitesindeki iletişim numarasını arayıp durumu düzeltmeye çalışmamı önerdi. yarın arayacağım. 20 yaşındaki bir öğrenciye de 1 yıllık vize verildiğini gördüm. umudum yok ama gelişmeleri aktarırım. yardımcı olabileceğini düşünen herkesin fikirlerine açığım. -
@porfir Son zamanlarda B1/B2 vizesini 1-2 yıllık gibi sürelerle verdikleri örnekler var. Hata olmayabilir büyük ihtimalle, ama siz yine de sorun isterseniz emin olmak için.
-
Sahip olduğunuz profil özellikleri ve mülakat esnasındaki gözleme istinaden konsolosun istediği - belirledigi süre için vizenizi onaylama/onaylamama hakkı mevcut.
Göçmen olmayan vize kategorisi için başvuru yapanların, ülkelerine donecegine dair güçlü aile, sosyal ve ekonomik bağları olduğunu göstermesi gerekir. Başvuru sahipleri, ABD’ye yapacakları seyahatin amacını ve ABD’de kısa bir süre kaldıktan sonra ülkelerine geri döneceklerini taşıdıkları profil özellikleri ile kanitlamak durumundadır.
Email atarak boşuna çaba sarf etmeyin zira başvurunuz sonuçlanmış. Bu vize ile yapacağınız seyahat(ler) ile profilinizi güçlendirerek ve kanitlayarak mulakatsiz vize yenileme başvurusu yapabilirsiniz. Detaylarını Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme konu başlığında bulabilirsiniz. Son kural değişikliği ile mulakatsiz vize yenileme talebi için vize bitiş tarihinden en fazla 364 gun geçmiş olması gerekiyor. Bu süreyi geçirirseniz tekrar mülakatli görüşme ile vize başvurusu yapabilirsiniz.
-
abd doğum ile vatandaşlık kalktı deniliyor bilgisi olan var mı ?
turist olarak gidip 5 yıl öğrenci vizesi ile kalınabilir mi ? daha sonra eşimiz 5 yıl öğrenci vizesine dönüştürüp 10 yıla tamamlayabilir miyiz ?
-
@Serapp, öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Mülakatsız yenilemeden haberdarım fakat vizenin kabul olmadığına dair yazıları okuduktan sonra, DS-260 sürecinde olduğum için direkt olarak reddederler mi diye bir soru oluştu aslında kafamda. Ondan dolayı da henüz DS-260 formumu doldurmadım. Case number’ım zaten yüksek, greencard gelme ihtimali düşük. Elimdekinden de olmak istemedim açıkçası.
-
2024 yılında j1 vizesi ile Amerika’ya gittim geldim şuan aktif üniversite öğrencisiyim turist vizesi almak istiyorum danışmanım Bosna’dan hızlı randevu bulabiliriz dedi sizce Bosna iyi mi ya da başka neresi olabilir
-
@Hyponus, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Serapp, öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Mülakatsız yenilemeden haberdarım fakat vizenin kabul olmadığına dair yazıları okuduktan sonra, DS-260 sürecinde olduğum için direkt olarak reddederler mi diye bir soru oluştu aslında kafamda. Ondan dolayı da henüz DS-260 formumu doldurmadım. Case number’ım zaten yüksek, greencard gelme ihtimali düşük. Elimdekinden de olmak istemedim açıkçası.
Bana kalırsa DS-260'ı doldurun. Doldurmamanız halinde küçük bir ihtimal de olsa bu hakkı da kaybedersiniz.
Doldurduktan sonra dosyanızı hemen taşıyın ve bekleyin. Eğer 2026 Eylül ayı sonuna kadar kadar DV vizesini alamazsanız bu iletideki gibi mülakatsız yenileme yoluna gidersiniz. Tabi son karar sizin, ben sadece seçenek sunuyorum. Hakkınızda hayırlı olsun. -
abd doğum ile vatandaşlık kalktı deniliyor bilgisi olan var mı ?
turist olarak gidip 5 yıl öğrenci vizesi ile kalınabilir mi ? daha sonra eşimiz 5 yıl öğrenci vizesine dönüştürüp 10 yıla tamamlayabilir miyiz ?
-
Yeni sistemi ilk kullananlardan biri olabilirim.Maalesef ileri tarihli bir randevu bile yok "Hiç bir zaman dilimi mevcut değil" diyor . Amerika randevu sistemi schengen randevu sistemi gibi oldu. Eskiden en azından bir randevumuz var diyorduk . Yeni Web sitesini hiç beğenmedim 2000 li yılların başları gibi bir görünümü ve işleyişi var.
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Yeni sistemi ilk kullananlardan biri olabilirim.Maalesef ileri tarihli bir randevu bile yok "Hiç bir zaman dilimi mevcut değil" diyor . Amerika randevu sistemi schengen randevu sistemi gibi oldu. Eskiden en azından bir randevumuz var diyorduk . Yeni Web sitesini hiç beğenmedim 2000 li yılların başları gibi bir görünümü ve işleyişi var.
kesinlikle öyle...yeni sisteme eski sistemden geçiş yapanlardan bazılarının ödemeleri kaybolmuş tekrar 185 usd mrv ucreti isteniyor muş
ayrıca benim sorunumda eşim ve cocuklarımın basvurularını yeni sisteme aldıgımızda sadece eşimin başvurusu gözüküyor cocuklarım yok. ekleme cıkarma vs kesinlik yapamıyorsunuz sayfada....
zaten mevcut yeni sisteme kayıt olurken ev adresi pasaport bilgileri vs sorup kaydet diyorsunuz bir şey seçme gibi şansınız yok , ben ekledim bir baktık cocukların basvurusu yok sadece eşimin başvurusu kalmışayrıca randevu tarihi değiştirme olayı sınırlı,, şirketten bir arkadasım randevu değiştirme hakkınız doldu iptal edip tekrar para ödemeniz gerekir yazıyordu
-
@Tomi-Sekman bakmakla yükümlü olunan kişileri yönet bölümünden çocukları dahil edemiyorsunuz.Randevuyu değiştirme hakkının sınırlamaları çok kötü olmuş .
-
turist vizesine yeni başvuru yapacakların eğer Amerika menşeili bir kredi kartı yoksa vize randevu ücretini nakit ödemek için sistemden cuma-cumartesi makbuz/fatura oluşturmasına gerek yok. Çünkü makbuzun son ödeme tarihi var ve oluşturduktan sonra o gün dahil sadece 2 gün veriyorlar . Makbuz ödeme tarihi geçince sistem üzerinden tekrar bmakbuz oluşturabiliyorsunuz ama sistem bu kadar yeni iken çok karıştırmamak lazım. Tek makbuz tek ödeme daha sağlıklı olur. Bu arada halen ileri tarihli yeni randevu yok
Benzer Başlıklar
120
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k